agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Tuba / Teras (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/8916.htm)

Tuba 21-05-2008 12:47

Tuba / Teras
 
3 Eklenti(ler)
İştee Sn.Kürşad terasını ( Adıyaman'da çatısız terasa dam diyorlar. Dedemin evinin damı da böyle :D ) görünce ben de resimledim. Resimlerde görülen direkler terasın üstündeki kaplamayı tutuyor. Terasta oturabilmek amaçlı üstü kapatıldığı için sadece kenarda fide yetişiyor. Zaten ocak,mutfak,masa ve kardeşimin futbol alanı varken geriye yer de kalmıyor... Terası bölsek kişi başı kullanım alanı zaten bu kadar :D

Tuba 23-05-2008 14:16

Ayy benim terası ayırmışlar ;) iy madem ben de buraya yazayım:D

Kiraz 23-05-2008 14:36

Merhaba Tuba,
Terasın bahçeyi aratmıyor, anneanemin terasını hatırladım. Bu arada, benim bahçede bile o kadar domates yok, güle gül büyüt. Daha sonraki fotoğraflarını da bekleriz.

M.Sema 23-05-2008 14:43

Sevgili Tuba, terasınız çok güzel bol ürün almanız dileklerimle. O saksıların içinde tomatilla var mı?

erbek_ 23-05-2008 14:57

Bende de var domates ve biber çiçek açtılar bile...
:) Ama olur mu diye bilemediğim için sadece ikişer tane denemek için ektim bakalım olacak mı....;)

Tuba 23-05-2008 15:18

Sn.Nurbahar, :D Teşekkür ederim. Evet birsürü domates var:) 3 Tane Sn.Envor'un gönderdiği (4 taneydi de birini bi teyzeye kaptırdım), 8 Tane pembe domates. 4 Tane bodur Cherry. 15-16 tane de renkrenk cherry. Bende unuttum sayısını :D

Sn.Envor'dan gelenler : http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=166

Pembe Domateslerim : http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=125

Cherrylerim: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=268

Sn.M.Sema, Tomatillo vardı ama 2 tanesi öldü. Şimdi 1 tane kaldı yanlız 1 tane olunca çiçekler meyveye dönmeyecek. Ben de tekrardan tohum ektim. Beklemedeyim. Ama tomatillo bekleyemedi ve çiçek açtı.. Napcam bilmiyorum..

Tomatillo da burada: http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=30


Sn.Erbek_ ,İyi yapmışsınız. Bu sene denersiniz seneye bostan kurarsınız :D İşin şakası bu tabii ama bir iki taneden lezzet alınca bir sonraki sene eliniz durmuyor zaten. Kolay gelsin :D

Tuba 23-05-2008 15:22

Sn.Uzman16, teşekkür ederim,

Bodur meyve yok henüz ama nar ve limon istiyorum. Zamanla olacak. Bir de bu sene acemiliğime geldi biraz plansız gelişti herşey. Kışın soğukta kalabilecek meyveler olması lazım. Araştırıyorum şimdilik. Bir de bir yurtdışı planım var. Olursa (inşallah) burada kimseye yük etmek istemiyorum. Bakalım artık, herşey nasip ;)

Tuba 24-05-2008 11:10

Dünden beri domateslerin sıkış sıkış olduğu o kadar çok söylendi ki akşam eve gidince hepsini ayırdım. Artık 1 saksıda 1 tane domates var ;) Köşe resimdeki 3 saksıda 3-3-2 toplam 8 domates vardı.Şimdi ayrılar. İyi oldu. Başta daha planlı olsaydım bu kadar uğraşmazdım. :( Neyse, toparladım sayılır..

Sümeyye Polat 24-05-2008 17:05

En sevdiğim sebze, bence yemeği yemek yapan şey, domateess! :p:p Tubacım sen giderken bana göndersene bunları. Hem o zamana kadar olgunlaşmış da olurlar. :D :D :dilli:

Tuba 26-05-2008 15:12

veda...
 
Sümeyyecim doğru bildin. Buradan haber de vermiş olayım. Bu gün pasaporta başvurdum. Hafta içi de vizeler için başvuru yapacağım. Haziran sonu Temmuz başı Türkiye'den gidiyorum. Bu gün itibarıyla 30 Eylül 2009'a kadar yurtdışındayım gibi görünüyor. Yanıma red robin tohumlarımı alıyorum :D Belki bir yoğurtkabı bir iki avuç toprak bulurum da odamda yetiştiririm...Diğer bitkilerimin bir kısmını annem bahçeye götürecek. Bir kısmı olduğu gibi kalacak, kardeşim bakacak. Malatya'ya gelen biri olursa gönderirim ama bu ara kimseyi bulamamki. Fideler bu kadar büyük olmasa senide kırmazdım :(

ay-ay-das 26-05-2008 22:58

Merhaba sayin Tuba, benimde sizin gibi terasim var ciceklerle süsleyince insanin eve giresi gelmiyor ,ilerki günlerde ciceklerim acinca fotograf gönderecegim.

Tuba 27-05-2008 14:09

:D Kolay gelsin o zaman. Zevkini çıkarın:D

Sümeyye Polat 28-05-2008 12:06

Üzülme Tubacım, ben fidelere değil domateslerine taliptim. :D Annem balkona bir saksı daha koyarsam beni de önceki çiçeklerimi de aşağı atmakla tehdit ediyor. :( Bu arada eylülde dönecek olmana sevindim. Umarım beklediğinden çok daha güzel günler geçirirsin..

Tuba 28-05-2008 13:54

Teşekkür ederim. Anneler zamanla alışıyor boşver. Benim anneciğim de kabullendi artık. Hatta terası üstlerine bırakıp gidiyorum :D Domatesler olursa gitmeden göndermeye çalışırım. En son unutmuştum göndereceklerimi ya ;) telafi olur belki..

Sümeyye Polat 28-05-2008 15:15

Zahmet olacak ama eğer gitmeden olursa isterim valla.

ay-ay-das 29-05-2008 01:02

Bitkiler ,doga yesil alanlar bana öyle huzur veriyorki bu sitede bunlari paylasmak,paylasabilecek insanlari tanimak cok güzel.:rolleyes:

ay-ay-das 29-05-2008 01:14

Sn Tuba, sizcede domateslerinizin saksilari kücük degilmi? Annem biaralar balkonda domates yetistiriyordu bayagi büyük saksilardaidi. Birde yurtdisina nereye gidiyorsunuz merak ettim özel degilse.

Tuba 29-05-2008 08:49

Sn. ay-ay-das,
En son resimdekileri diyorsanız küçüklerdi ama ayırdım. İlk resimdeki gibi her birini ayrı saksısı var artık. Bu ikinci yazım balkon bahçesinde. Aslında gönül daha büyük saksılar arzu eder de yer bulmak zor. Hem de elimizdekileri en verimli şekilde kullanmak en iyi yol diye düşünüyorum. Koçtaşta daha büyük saksılar var dödüğümde onlardan düşünürüm heralde.

Gittiğim yer hiç özel değil. Hatta forumda bikaç yerde yazdımda. Önce İngiltere, sonra Almanya. Vizede Allahımın izniyle problem çıkmazsa 28 Hazirana biletimi aldım. Eylül başı da İngiltere'den Almanya... Nasip artık değilmi.

Ben uzun süredir bir yurtdışı tecrübesi istiyordum. Bazı problemlerden ötürü Türkiye'de eğitim olanaklarım şu an için kısıtlı. Üniversiteyi o kadar zor okuduktan sonra yabancı bir ülke tatil gibi olacak:D Döndüğümde de İnşallah bıraktığım kadar sorunlu bir ülke olmaz da akademisyen olarak dönebilirim. Nasip artık, dualarınızı ve iyi dileklerinizi benden esirgemeyin.

Gidenekadar yazarım böyle ara ara...

Sümeyyecik bu gün ilk cherryi gördüm. Galiba yetişecekler sana. Birsürü çiçek vardı. İnşallah çabuk olgunlaşırlar demeye dilim varmıyor zira Ankara'ya sıcakların gelmesi demek susuz yaz-2 demek. Gitmeden olursa son gün de olsa yollarım inşallah. Bana adresini bir daha özelden yollarsan eski adresi bulamama bahanem kalmaz. Öpüyorum kocaman:D

emy_83 29-05-2008 09:17

Herkese merhabalar bugün sabah domateslerimi kontrol ediyordumki ne göreyim alt tarafları hep kararmış neden bilemiyorum bana yardımcı olmanızı bekliyorum arkadaşlar

Tuba 29-05-2008 12:34

Bence soruyu domates başlığında sorarsan daha çabuk ve doğru bilgi edinirsin.

ay-ay-das 29-05-2008 23:08

Sansa bak bende yeni taniyordum sizi.Allah yardimciniz olsun hayattan ne umuyorsaniz gittiginiz yerde(yani geldiginiz diyecegim cünkü almanya buraya bir saat cokyakin) bulursunuz insallah.

Tuba 30-05-2008 11:27

Nasip artık.
Bakalım "bindik bi alamete gedeyoz gıyamete" :D Cem Karacayıda yad edelim:D

Tanışırız daha temelli gitmiyorum. Temellide olsa saksılayacak bi balkon buluruz heralde:D

Tuba 27-06-2008 17:56

Merhaba,

28 haziran / yarın uçuyorum. Görüşmek üzere, hoşçakalın...

Tuba 12-07-2009 13:24

Merhaba,

Terasti, balkondu, bahceydi derken marketten alinmis bir saksi feslegen ve nane ile bir kucuk pencere onune kaldim... Kismet diyelim...

12 Temmuz bu gun... 1 Ekim de tekrar Ankara'da olucam... Gidecegimi soyledigimde bazi arkadaslar Almanya'dan siparisleri olabilecegini soylemislerdi... Zannedersem yeterince vaktiniz var simdi.. Istekleri olan arkadasalar internetten alip adresime yollatabilirler. Adresimi ozelden gonderebilirim. Ben gelirken getimeye calisirim...





Not: Klavyede Turkce karakter yok, ozur dilerim...

hüzün 07-08-2009 21:45

Sevgili Tuba ellerine emeğine sağlık, herşey gönlünce olsun, dönmenibekliyoruz

bahtiyar02 07-08-2009 22:06

sevgili Tuba herşey gönlünüzce olsun.hayırlı yolculuklar.saygılar

Tuba 16-04-2012 11:59

3 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bir sene bir dolaşayım dedim terasta olup bitenleri yazmadan üç sene geçirdim.

Özetle benim o kadar ekip gittiğim 2008 yazı terasın en bereketli yazı olmuş. Ben gittim ya bütün fideler şahlanmış, halen gelen misafirler terasta ne var diye gözden kayboluyor... Demekki o kadar üstüne düşmeyecekmişim fidelerin, benden ötürü telef olmuşlar...

2009 yazında hiçbirşey yoktu, bir geldim saksıları kömürlüğe indirmişler yazlığa gitmişler. Kim üğraşacakki... Tabii işyerindeki kaktüslerim ölmüş geriye bir tane kalmış.

2010 yazında bir iki uğraştım ama ciddi bir tadı olmadı aslında... Çileklerle uğraştım bitlendi, annem sinir oldu söktü falan filan... Domatesler de olmadı zaten doğru düzen... Ama topraklar için iyi oldu o da, gübre almıştım, eskiden kalan hazır gübreler de vardı, terasa yuvalayan kuşlar da boyuna batırmışlardı heryeri onların da totosunu topladım. Sebze artıkları, çay, kahve vs derken topraklar kendine geldi biraz, yumuşadı, dağıldı.. Kullanılmadığı iyi bile oldu herhalde.

2011 yazında hep Ankaradaydım ama bu sefer de keyfim yoktu... Çiçek falan ektik saksılara... Yazın sonlarına doğru onlar da kurudu gitti. Annem gül almıştı birkaç tane onlar da öldü gitti bakımsızlıktan.

2012 yazına yaklaşırken arkadaşımı da aldım kaledibine gittik. Lale, sardunya ve şebboy **** şakayık ama adından emin olamadığım çiçek fideleri aldık saksıladık güzel güzel...

Fesleğen, yeşil soğan, tere, roka ve lavanta tohumları kalmıştı geçen yıldan onları da saksılara döktük gitti artık ama gördüm ya roka ya tere ikisinden biri çıkımaya başlamış... Saksının hangi yarısında tere hangi yarısında roka vardı onu da hatırlarsam sorun kalmayacak :)

Tohum kutusunda birsürü paket var. Bu gün inşallah hepsini pet bardaklara **** viyollere ekip ne var elimde işe yarar hem ona bakıcam hem de artık dolabı temizlemiş olurum. Tohumları buzdolabında saklama kabında tuttuğum için halen yaşarlar ümidindeyim...

Hadi hayırlısı...

Herkese güzel baharlar dilerim....

Tuba 19-04-2012 08:49

Tohumları attım Ankara'da fırtına çıktı, tohum ekili bardaklar kovanın içine düştü, kimi de yerlere dağıldı. Neymiş, o kadar uğraşır, ayrı ayrı eker, bardakların üstüne yazarsan doğa sana gücenir kendi düzenini getirirmiş... Şimdi hepsi birbirine karıştı... Bakalım artık uzun bir saksıya toprak doldurup üstüne bardaklardan kalan karmakarışık toprağı döküp beklerim artık. Filizlenenlerden ne çıkarsa...

jineop 19-04-2012 10:05

Çok geçmiş olsun, üzülmeyin. Şimdi her çıkan size heyecan ve merak getirecek. Bol çimlenmeler.

Tuba 19-04-2012 11:57

Teşekkürler... Üzülmek değil de bilseydim o kadar uğraşmaz karmakarışık atıverirdim tohumları... Hayırlısı olsun ne diyeyim...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024