agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   silbastan / Balkon Bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15380.htm)

silbastan 04-05-2009 18:31

silbastan / Balkon Bahçesi
 
5 Eklenti(ler)
Merhabalar,

bundan yaklasik 1-1,5 ay önce bende birseyler yetisdirmeye basladim balkonda.. öncelikle burada herkese tesekkür etmek istiyorum, sizler sayesinde o kadar cok sey ögrendim ve halen ögreniyorumki burada. bende heveslenip birseyler ekmisdim
  • yesil sogan
  • maydonoz
  • tere
  • dereotu
  • domates
  • biberiye
  • roka
  • pazi (ektiklerimden 1-2 si cikti bende onun üzerine roka ektim)
  • kekik

balkonumuz fazla büyük degil.. saksilarimin bi cogu yogurt kabi, onlarida dolaplarin üzerine yerlestirdim. her bi karisi degerlendirmek istedim o yüzden babamin asmasinin dibinede maydonoz ektim :D

ekdigim domateslerin hepsi cimlendi (acikcasi cimlenecegini ummuyordum).. o kadar cokki onlari 1kilo luk yogurt kablarina seyrelttim ese dosta hediye edecegim :)) (kirmizi kutunun icinde)

ilkbaharda acip ve solan sümbüllerimin kurumasini bekliyorum ve eylül ayina kadarda karanlik soguk bi ortamda bekletmem gerekiyormus eylülde tekrar acma ihtimali varmis.. bakalim acacakmi gercekden :))

silbastan 04-05-2009 18:35

5 Eklenti(ler)
CIMG5979.JPG resmindeki bitkiyi hatirlamiyorum ne oldugunu o yüzden büyümesini ve bana kendini tanitmasini bekliyorum :))

bu arada ekdiklerimin arasinda sogan da var yani tohumdan yetisdirmeye calisdigim sogan...

CIMG5989.JPG rokalarim :D biraz daha büyüsünler sofraya davet edecegim onlari hehe

silbastan 04-05-2009 18:40

5 Eklenti(ler)
CIMG5990.JPG ve CIMG5993.JPG resimdeki tere... bunu toparaksiz yetisdiriyorum, pamuk üzerine... avusturya da iri yaprakli tere tohumunu bulamadim o yüzden kücük yapraklisina kaldim... itiraf ediyorum cok sık ekmisim ama acemilik iste... bu benim bitki yetisdirmedeki ilk deneyimim :D

üstünü strec ile kapattigim biberiye.. kapatmak zorunda kaldim cünkü halen cimlenmedi.. gerci bunu ekeli 2 hafta kadar oldu ama olsun... burda daha havalar o kadar sicak olmadigindan icerde ne kadar sicak haps ederse o kadar iyi diye düsündüm (yaniliyorsam söyleyin lütfen)

sadece yemek icin bitki yetisdirmek istemedim o yüzden ciceklerimde var ama onlari fide halinde aldim tohumdan yetisdirmedim :)) bu arada bu cicegin türkcesini bilen varsa lütfen söylesin... almancadan türkceye cevirirsen bu cicegin adi "kaynana" :))

silbastan 04-05-2009 18:42

5 Eklenti(ler)
bu forumda okumusdum yumurta kabuklari gübre niyetine kullaniliyor bitkide diye.. bende kurumasi icin güneslendiriyorum onlari :)) sonra onlari münkün oldugunca ezip topraka verecegim...

CIMG6002.JPG deki o iki domates leri fide olarak almisdim... benim ekdiklerim olgunlasana kadar bunun mahsülü ile idare ederiz diye düsünmüsdüm :))

silbastan 04-05-2009 18:59

3 Eklenti(ler)
maydonoz ve dereotu :))

some_at 04-05-2009 19:06

Balkonuna bayıldım silbaştan.
Evdekiler çıldırdığını söylemiyorlarmı?
Bizim dilimizden çok az kişi anlıyor.
Geçen bir arkadaşım ben çiçekleri seviyorum ama senin gibi uğraşmam dedi.
Acaba uğraşmayınca çaba sarfetmeyince bu güzellikler ayağa kalkıp yanımızamı gelecek?
Ellerinize emeğinize sağlık.

silbastan 04-05-2009 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi some_at (Mesaj 413575)
Balkonuna bayıldım silbaştan.
Evdekiler çıldırdığını söylemiyorlarmı?
Bizim dilimizden çok az kişi anlıyor.
Geçen bir arkadaşım ben çiçekleri seviyorum ama senin gibi uğraşmam dedi.
Acaba uğraşmayınca çaba sarfetmeyince bu güzellikler ayağa kalkıp yanımızamı gelecek?
Ellerinize emeğinize sağlık.


some_at, cok tesekkür ederim :rolleyes: evdekiler balkonda oturacak yer kalmadi diye söylenip duruyorlar ama duymamazlikdan geliyorum :DD

bi sonraki projem ise o kirmizi plastik kutu varya domates fidelerini ona göcürmem olacak :D saksi niyetine kullanacagim bunun icin ise evin bosalmasini bekliyorum :D

haklisiniz caba sarf etmeden birseyler olmuyor kesinlikle....

rahmetli dedem evini pek birakip yatili misafirlige gitmezdi, bahcem var evim var diye... onu o ozamanlar anlamazdim fakat simdi cok ama cok iyi anliyorum.. sabah kalkar kalkmaz solugu balkonda aliyorum bi gelisme varmi diye :p

begendiginize cok sevindim :))

k0900 04-05-2009 19:12

Saksı, toprak, tohum lazım olduğunda bahaus iki adım, koş al :)

Ürünler tüm apartmana yeter. Tebrikler.

silbastan 04-05-2009 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 413588)
Saksı, toprak, tohum lazım olduğunda bahaus iki adım, koş al :)

Ürünler tüm apartmana yeter. Tebrikler.

evet :D toprak sorunum olmuyor sükür :cool: ah bide kücükde olsa bahcem olsa ben daha neler yetisdirmek isterdim :D

ciceksever70 04-05-2009 19:40

Sayin Silbastan yetistirdiginiz ürünler cok güzel gelismis, tebrik ederim. Özellikle dereotunu bir türlü istedigi gibi yetistiremeyen biri olarak imrendim. Sordugunuz cicek hercai menekse.

silbastan 07-05-2009 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 413617)
Sayin Silbastan yetistirdiginiz ürünler cok güzel gelismis, tebrik ederim. Özellikle dereotunu bir türlü istedigi gibi yetistiremeyen biri olarak imrendim. Sordugunuz cicek hercai menekse.

merhaba, hosunuza gitmesine sevindim ;) lidl den almisdim ben graz da muhakak vardir.. hem uygun fiyata oradaki tohumlar hemde cimlendiler (aslinda cimlenecegini hic tahmin etmiyordum ben)

hercai menekseymis demek :D cok tesekkür edeirm bilgi icin ;)

silbastan 07-05-2009 23:07

1 Eklenti(ler)
Arkadaslar,

dün cok sevdigim iki dostuma domates fidesi hediye ettim.. bi güzel paketledim onlari... götürmeden bide resimlerini cektim..belki bu sekil hediye etmek isteyen arkadaslara fikir olur... :rolleyes:

kadiray27 08-05-2009 07:40

Güzel bir çalışma İnşallah bizde böyle yapıp resimleri paylaşabiliriz.

aykutince 08-05-2009 08:17

Merhabalar sayın silbastan,
Sorduğunuz çiçekler hercai menekşesi. Bu arada hediye paketleriniz çok hoş olmuş tebrik ederim.

bahtiyar02 08-05-2009 10:11

sevgili silbastan elinize fırsat verilirse veya uygun zaman olunca insanın yapamayacağı bir şey yok gibi yeterki isteyerek severek yapılsın.
hediye paketleri çok güzel olmuş.saygılar

ugurtelefon 08-05-2009 10:41

Sanırım adına genel olarak Aranjman deniyor.
Öylesine kuru kuru çiçek hediye edenlere oldum olası İffet olmuşumdur.Sanki doğanın kendisi güzel değilde çakma doğa parçası veriliyor.
Bak işte! negüzel bir hediye,doğanın bağrından kopmuş gelmiş domates fideleri.
Tebrikler..Hediye edeceğiniz arkadaşlarınızda kendi değerlerini bilsin;)

silbastan 20-05-2009 22:11

5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, simdi yazacaklarim balkonumla ilgili ama oradaki bitkilerimle degil...

Gecdigimiz C.tesi günü annem balkondaki cali lari bana ait olup olmadigini sordu... neyi kast ediyor diye yanina vardigimda ise bana bi kusun yeni yeni yapmaya calisdigi bi yuvasini gösterdi :D

yerini oynatmamisdik, aradan birkac saat gecdikden sonra orada bir yumurtanin oldugunu gördük :DD

biz balkona girip cikdikca güvercin ürküp ucuyordu.. düsündük tasindik barinmasi icin ona kücük bi ev yapmaya karar verdik babamla... internetden cizimlerini ve nasil yapilacagini bulduk ve onlara bi ev yaptik... üstelik simdi iki tane nur topu gibi yumurtamiz da var :DD

silbastan 20-05-2009 22:14

4 Eklenti(ler)
kücük evin yerini birkac kez degistirmek zorunda kaldik.. cünkü güvercin bulamadi bi sekilde.....

bitkilerimin sondurumu hakkinda en kisa zamanda resim cekip gönderecegim :D

ugurtelefon 21-05-2009 09:12

Allah allaah, nedir bu güvercinler böyle, bizim balkoncular acemi bahçevanlık yapayım derken,illaki güvercin beslemek zorunda kalıyorlar;)

İnşallah ilerleyen günlerde sizin bu güvercin balkon bahçenizi kendi evinin ön bahçesi zannedip hasat etmeye kalkmaz.Bence o küçük sevimli evin çok yakınına arpa-buğday gibi yiyeceklerde koyun ki sizin bahçeye dadanmasın;)

Silbaştan sen işi bulmuşsun,gözün aydın,artık evinizde yarı-evcil hayvanınızda var.:D

silbastan 23-05-2009 20:24

yok cok sükür bitkilerime bi zarar vermiyor :DD yemini veriyorum.. yumurtalardan sag salim ciksinlarda baska bisi istemem.. bizden "haeln" korkdugu icin pek oturmuyor üstüne..
bu arada evi begenmedi hanfendi, tekrardan eski düzenine getirdik... korkdugundan evden ani cikis yapiyodu cikarkende yumurtalar dsari firliyordu o yüzden ne olur ne olmaz diye bizde tekrar eski yerini verdik ona.. yaptigimiz ev de dolabin üstüne vidaladik belki baska kuslar begenir gelir :D

kılıç 11-06-2009 12:15

Sevgili sil baştan elinize emeğinizi sağlık.Sizin gibi gençlerin bitkiyle doğa ile ilgileniniyor olması hem ilerişi için umutlandırıyor hemde mutlu ediyor...TEŞEKKÜRLER.

bahtiyar02 11-06-2009 12:38

sevgili silbastan büyük bir şehir ve apartman hayatı sizinde işiniz çok zor.aynen bizim gibi içimizdeki tabiyat sevgisi nerde olursa olsun birşeyler yeşertmek,ürünlerini koklamak dış görünüşlerinin güzelliği veya yemek bunları anlamak kelimelerle değil ancak uygulayarak anlayabilir yaşayabilirsiniz.
kuş için yaptığınız fedakarlık ve büyük bir anlayış.
umarım bahçenize kavuşursunuz.sizi tebrik eder saygılar sunarım.

Koyu yeşil 11-06-2009 12:59

Balkon bahçeniz pek güzel olmuş. Bauhause'da tam karşınızda, malzeme temin derdi yok, süper :). İzmir'de Bauhause olmadığından çok özeniyorum.

Saksı olarak kullanmış olduğunuz kapları bir kısmına toprağı sığ yani az miktarda koymuş olduğunuzu farkettim. Bu durum bitkileriniz geliştiğinde sorun olabilir. Kaplara toprağı tam doldurun ki kökler güzelce gelişebilsin. Elinize sağlık.

Vildan Sönmez 12-06-2009 21:41

Sevgili silbaştan yumurtaların üzerine hala geliyorlarsa şanslısınız. Çünkü yumurtalara dokunmayın anne gelmez derler. Benim de terasımda iki kumru yumurtam var yavruları bekliyoruz. (Teras başlığımda fotoğrafları var)

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm

silbastan 14-06-2009 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 442911)
Sevgili sil baştan elinize emeğinizi sağlık.Sizin gibi gençlerin bitkiyle doğa ile ilgileniniyor olması hem ilerişi için umutlandırıyor hemde mutlu ediyor...TEŞEKKÜRLER.

Sevgili kilic, cok tesekkür ederim... bu güzel sözlerinizle dahada bi motive oluyorum :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 442940)
sevgili silbastan büyük bir şehir ve apartman hayatı sizinde işiniz çok zor.aynen bizim gibi içimizdeki tabiyat sevgisi nerde olursa olsun birşeyler yeşertmek,ürünlerini koklamak dış görünüşlerinin güzelliği veya yemek bunları anlamak kelimelerle değil ancak uygulayarak anlayabilir yaşayabilirsiniz.
kuş için yaptığınız fedakarlık ve büyük bir anlayış.
umarım bahçenize kavuşursunuz.sizi tebrik eder saygılar sunarım.

Bu güzel sözler icin tesekkür ederim Bahtiyar bey :rolleyes:


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil (Mesaj 442964)
Balkon bahçeniz pek güzel olmuş. Bauhause'da tam karşınızda, malzeme temin derdi yok, süper :). İzmir'de Bauhause olmadığından çok özeniyorum.

Saksı olarak kullanmış olduğunuz kapları bir kısmına toprağı sığ yani az miktarda koymuş olduğunuzu farkettim. Bu durum bitkileriniz geliştiğinde sorun olabilir. Kaplara toprağı tam doldurun ki kökler güzelce gelişebilsin. Elinize sağlık.


Begenmenize sevindim sayin koyuyesil. evet bauhaus un cok faydasi var, yeni gelen ürünleri takip etmem daha kolay oluyor :DD

evet bogaz doldurmasini gecen gün yaptim, birazdan resim ekleyecegim... dereotu ekdigim büyük saksiyi domateslerime hediye edecegim artik :)) cünkü simiyorlar bi türlü hehehe


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 444062)
Sevgili silbaştan yumurtaların üzerine hala geliyorlarsa şanslısınız. Çünkü yumurtalara dokunmayın anne gelmez derler. Benim de terasımda iki kumru yumurtam var yavruları bekliyoruz. (Teras başlığımda fotoğrafları var)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10795

Vildan Sönmez, begenmenize cok cok sevindim, siz ustasiniz..yazilarinizi takip ediyorum bu forumda ;)

civcivler cikti.. babamda demisdi bu yumurtalar fos cikacak cünkü dokunduk diye ama ciktilar gecen hafta... bugün 9 günlük ler :)) resimlerini yükleyecegim birazdan..

silbastan 14-06-2009 23:24

5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaslar,

uzun zamandir balkonumun resimlerini eklemeyi planliyordum, fakat ancak vaktim oldu.. bu sirada bayagi gelisdi benim bitkiler...domateslerim iyice boy aldi ve cikmaya basladilar ;) kizarmasini beklemek cok daha zormus onu anlamis oldum bu arada :D

ise öncelikkle kus dan baslamak istiyorum...EVEEEEEEEETTTTTTTTTTT yumurtadan ciktilar (6.6.09)

Eklenti 86729

elimden gelse hergün resimlerini cekip karsilastirmak isterdim...ama bu ara o kadar yogunumki maalesef...

Eklenti 86730

Gecen sene bauhaus dan karisik cicek tohumu almisdim, icinden birtane sarmasik cikmisdi... o zamaninda tohum vermisdi bende bi güzel saklamisdim.. ve zamani gelince ektim.. o sarmasik bu sene o kadar güzel olduki inanmakda zorluk cekiyorum, gün be gün büyüyo hemide hizina yetisemiyorum..cita yetmiyor sürekli ek yapiyorum..1 hafta sonra tavana degerse sasirmam :))
cicekleri maalesef 1günlük...ama hergün muhakak cicegi oluyor ;)

Eklenti 86731

Eklenti 86732


Bunlarda tohumdan yetisdirdigim cherry domateslerim :)) herkes fide olarak aldigimi düsünüyor, tohumdan oldugunu duyunca bayagi sasiriyorlar.. o kadar serpildilerki onlara cita ve ip yardimiyla destek yaptim

Eklenti 86733

silbastan 14-06-2009 23:32

4 Eklenti(ler)
Sade ve sadece fide olarak bu iki domatesi aldim ve maasallah cok domates var üstünde :D

Eklenti 86738


sol üst ==> madonozum..
sag üst ==> tohumdan yetisdirmeye calisdigim soganim
sol alt ==> basilikum
sag üst ==> kivircik madonozum... (ama bitlendiler bugün ugur beyin önerdigi su+sarimsak+arapsabunu+siviyag ilacini uyguladim..)

Eklenti 86739

sol üst ==> cicek (ama unuttum hangisi oldugunu, paketine bakmam gerek)
sag üst ==> sogan, cicek acan rokka
sol alt ==> elma
sag alt ==> öndeki saksida birzamanlar dereotu ve madonoz vardi...ama kullandik :D simdi hardal cicegi duruyo ve bir kücük domates fidesi... arka saksida pazi ve domates var :))
Eklenti 86740

sol üst ==> nane
sag üst ==> bitkilerimin kardes kardes yasadiginin ispati :D
sol alt ==> kekik
sag alt ==> cimlendirmeye calisdigim kiraz... ekmeden önce cekirdekleri iki gün dolapda beklettim... soguk almasi gerekiyomus...
Eklenti 86741

cigdemozkan 15-06-2009 15:21

Silbastan ellerine kollarına sağlık
hepsi birbirinden güzel görünüyor
Domateslerine bayıldım maşallah
Kaç lt lik saksıda yetiştiriyorsun birde cinsi ne acaba?
Ben 40lt lik saksıya sırık domates ektim ama o kadar uzamadılar üzerinde domates var ama tahminen onlarda çok büüyümeyecekler
formülü ne acaba:)

silbastan 19-06-2009 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cigdemozkan (Mesaj 445655)
Silbastan ellerine kollarına sağlık
hepsi birbirinden güzel görünüyor
Domateslerine bayıldım maşallah
Kaç lt lik saksıda yetiştiriyorsun birde cinsi ne acaba?
Ben 40lt lik saksıya sırık domates ektim ama o kadar uzamadılar üzerinde domates var ama tahminen onlarda çok büüyümeyecekler
formülü ne acaba:)

sayin cigdemozkan, cok tesekkür ederim begenmenize sevindim

hmm kac litrelik.. esasinda cok karisik bu mevzu, cünkü elime gecen büyük kaplara doldurdum... en kücügü zannedersem 3-4 litre falan.. ah keske yerim olsaydida daha büyük saksilara göcürebilseydim fideleri.

formülü budama olayi bence, koltuk budamanin cok faydasi oldugunu düsünüyorum. bide ben biten süt kutularini hemen atmiyorum, icine biraz su doldurup calkaliyorum onuda ertesi gün ( ki genelde sabahlari sularim) domatesleri suluyorum :)) bide ilgi cok önemli.. günde 3-4 kez balkona cikip bakiyorum, hergünde detayli bi göz atiyorum muhakak, herhangi bi zararli varmi diye :))

cigdemozkan 21-06-2009 18:58

ahh ahhhh
 
benim günümüm yarısından fazlası terasta geçiyor

sabah kalkar kalmaz yüzümü bile yıkamadan fırlıyorum terasa

günde kaç kez zararlı kontrolü yapıyorum ben bile sayamadım:))

ama şu süt fikrini bir deneyeceğim

bu arada benim domateslerden biri diğerlerine açık ara fark attı belki de fideden kaynaklanan bir durum ama çoğunu aynı yerden almıştım

paylaşımınız için teşekkür ederim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024