agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2021, 01:01   #31
Ağaçsever
 
Robinson Crusoe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Bu sene birkaç ay evde olamama ihtimalimiz vardı, öyle olunca ekmesek mi dedik ama şartlar değişti, evde olacağız. Bu sefer de çok geç kaldık sanırım, neredeyse yaz geldi ilk ekimleri anca yaptık.

Kışın çok bir şey yapmadık. O 5-10 litrelik saksılara ektiğim biberler bir miktar ürün verdi. Tadı hafif acılı ama öyle insanın ağzını uyuşturacak seviyede olanlardan değil, tam kıvamında, yerken yakıp geçiyor. Gerçekten harika çıktı aldığım biber. Bu sene büyük saksılara düzgünce ekmek istiyorum, şimdilik viyole ektim bir miktar.

Tüm saksılardaki toprağı ters yüz edip havalandırdım. Saksıların neredeyse hepsinde altta kalan toprak nemliyken 1-2 saksıda oldukça kurumuş olduğunu gördüm, sebebini bilmiyorum. Aslında hepsinde aynı kalite toprak var hatırladığım kadarıyla...

Geçen sene hata yaptığımı düşündüğüm şeyleri değiştirdim. Yeşillikleri alt kata, daha çok güneş isteyen bitkileri üst kata ektim. Marul biraz narin gibi gelmişti, viyolden taşırken çok hasar veriyorum diye direk saksıya ektim bu sene. Bitkileri çok sık ekmiştim, sonra seyreltme de yapmayınca hepsi yaşasın derken tam tersi hepsini kaybetmiştim. Bu sene daha seyrek ektim, eğer çok dipdibe olduklarını hissedersem güçsüz olanları sökeceğim. Geçen sene düzgün planlamayınca büyüdükten sonra bitkilerin yerini değiştirmeye kalkıp birçoğunu öldürmüştüm, bu sene yerlerini oynatmayacak şekilde ayarlıyorum. Şansı arttırayım diye çok tohum ekmiştim, bu sefer az sayıda tohumdan sonuç almayı deneyeceğim. Aldığım toprakta her şey var denince hiç bir takviye yapmamıştım, bu sene baştan em-a, leonardit, gübre kullanacağım. Önceden çok fazla çeşit ekmiştim, bu sene azalttım çeşidi, sürekli tüketeceğimiz birkaç ürüne odaklanacağım. Yine fırsatım olursa mümkün mertebe kaliteli tohumlar almaya çalışacağım. Kendimce önlemler alıyorum yani, yine kaydadeğer sonuç alamazsam bırakacağım bu işleri

Fotoğraf falan çekmedim bu sefer. Aşağı yukarı benzer şekilde başladım, sadece daha planlı ve belki biraz daha bilinçli. Sonra zamanla sonuç alırsam burada paylaşacağım resimleri.

Edit: Geçen sene evde olamadık sonuçta, işyerim beni başka bir şehre gönderdi. 8-10 günde bir gelip sulama da yeterli olmadı otomatik sulama sistemi olmayınca.


Düzenleyen Robinson Crusoe : 17-05-2022 saat 10:19 Neden: Mesajı güncelleme
Robinson Crusoe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2022, 10:28   #32
Ağaçsever
 
Robinson Crusoe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Bu sene kabus gibi gidiyor.

Sanırım elimizdeki tohumların vakti geçmeye başladı. Senelerdir aynı toprağı karıştırıp kullanmamın etkisi de olabilir ama ektiğimiz tohumlar ya çıkmadı, çıkanlar da büyümek bilmedi.

Sonunda pes edip bir miktar fidanlar satın aldım. Güzel oldu gerçekten, hızlıca büyüyüp gidiyorlar derken kuş saldırıları karşısında bu sene de pes etmek üzereyim. Şimdiye kadar 6 saksıyı boşalttılar, durmaya da niyetleri yok gibi.

İnsanı terör eylemi yapmak ister orman yakar, hayvanı bir şeylere kızar güzelim bitkileri kökünden söker atar sağa sola, nedir bu zararsız canlıların bizlerden çektiği?

Parlak bir şeyler astım, rüzgar gülü koydum, en son parlak balonlar aldım onları koyacağım. Yani bizim teras ve balkon pavyona dönecek yakında kuşları kaçıralım derken.

Hazır eldeki son saksılar da boşalmadan biraz fotoğraf çekip ekleyeceğim.


Düzenleyen Robinson Crusoe : 19-05-2022 saat 13:14
Robinson Crusoe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024