![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
NesliSezgin/Balkon
Binamızın kapısının bahardaki hali.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
sardunyalar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
balkon süsleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
İş yerimdeki sardunya saksısından kendiliğinden çıkan güzel gala ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Peynir kutusunun oje ile imtihanı sonrası fittonia saksısına dönüşümü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
İşe giderken gördüğüm çiçekçiden dayanamayıp aldığım beyaz sardunyam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Ve en keyifli yer marketlerin bahçe bölümleri. Hiçbir şey almasam bile (sanırım hiç olmadı böyle bir şey) mutlu olunan yer. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Bugünün aktivitesi; Papatyalar, Haseki Küpelisi, Gündüz Sefası, Kadife Çiçeği ve birkaç hafta önce serptiğim ve çimlenen fare kulağı son olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
İki yaprak olarak ayırdığım sardunyam büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Moderatör
|
Balkon sayfanız hayırlı olsun. Güzel fotoğraflar paylaşmış ve bu arada da arkadaşlara bazı sorular sormanıza rağmen nedense sadece "çok güzel hayırlı olsun" demekle yetinmiş, cevap vermemişler, oysa çoğu sorularınıza cevap verebilecek bilgiye sahipler. Yapı marketten aldığınız vinca'nın diğer bir adı da rozet çiçeğidir. Cezayir menekşesi ayrıdır. Cam güzelinin iri çiçeklisi impatient olarak geçer, fazla güneşi sevmez yaprakları o yüzden pörsümüştür, gölge bir yere almalısınız. Yılbaşı dikeni olarak aldığınız tür euphorbia milii. Kaktüs ve sukulent başlığına bakın, arkadaşlarımızın çoğunda mevcut olan bir türdür. Tohumdan çıkan menekşeleri şaşırtmak için biraz daha büyümelerini bekledikten sonra viyolden alıp tek tek dikebilirsiniz. Gülünüz nasıl bir saksıda, saksısı çok mu küçük? Fotoğrafta çok yapraklı gördüm, aradan bazı dalları almalısınız. Bir de inceleyin böcek tırtıl var mı? 37. mesajınızdaki bitkiyi pek iyi seçemedim, lisi mi acaba? (lisianthus) Afrika menekşelerinizi sularken yaprakları ıslanıyor da güneş mi bozuyor acaba? Yoksa bir hastalığı mı var, umarım konu ile ilgili olan arkadaşlarımız cevap verirler. Galip Kuzucu arkadaşımıza da teşekkür ederim, sizin gibi yeni üyelerimize yol gösterdiği için. Sorunlarınız olduğunda ilgili bitki başlıklarında paylaşırsanız daha iyi olur, arkadaşlarımız size yardımcı olurlar. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Alıntı:
Bana yardımcı olduğunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Siteyi uzun zamandır inceliyorum imkan oldukça ancak henüz yeni yeni doğru kullanmayı öğreniyorum. Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. 37. mesajdaki bitkiyi bir yakınım kendi saksısından ayırıp benimle paylaşmıştı ancak sukulent cinsi olduğunu ve adını bilmediğini söylemişti. Hala araştırıyorum. Öğrenince paylaşırım. Sevgi ve saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Merhaba Sayın Güler Hanım, 37.mesajdaki bitkiyi araştırınca adının sedum palmeri olduğunu öğrendim. Umarım doğru bir bilgidir. Ekte internetten kopyaladığım bir resim var benim bitkimin aynısı fakat bu isimle farklı görseli olan bitkiler de var. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın NesliSezgin; Öncelikle sayfanız hayırlı uğurlu olsun demeliyim. Sayfanızı bir süredir fark edenlerdenim ama hiç yazmamıştım, nasip bugüneymiş ![]() 37. nolu mesajdaki sukucuk yamulmuyorsam Sedum palmeri değil lakin ismi hakkında bir fikrim yok. Kapalı ortamda yetişmiş ve rengi-boyu-yaprak aralıkları değişmiş olsa da Sedum palmeri bu forma girmez bildiğim kadarıyla. Bu Bitkinin Adı nedir? - agaclar.net Biliyorsunuzdur belki ama yeri gelmişken yazıyorum, bilemediğiniz bitkilerinizi yukarıda vermiş olduğum linkteki ilgili alanların uygun olanlarında sorarsanız daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Sevgi ve Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Bunlar ofisdeki masam için yeni bitkilerim. Fesleğen, fittonia ve erika ben sevdim inşallah gelişimleri güzel olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle burada (son fotoğraf) oturup, bir bardak çay içmek, keyifli olsa gerek. Aslında maksat çay değil, seyir. Bitkilerle haşır neşir olmak günlük yaşamdaki sıkıntıları atlatmada en etkili uğraş. ![]() Hımm burada da kahve varmış. ![]() Sevgili NesliSezgin, aslında sayfamda henüz mesajınıza cevap verme fırsatım henüz olmadı ama iade-i ziyarete geldim. ![]() Ben size bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunacak kadar derin bilgiye sahip değilim ve inanın o kadar çok bitki kaybediyorum ki. Örneğin art niyetle değil, büyüsün diye diye her gün bolca suladığım sardunyalar kapkara gövdeleri ve henüz yeşil olan yapraklarıyla beni çok şaşıttmış, aynı zamanda üzmüştü. Yani demem o ki sulamada elinizi korkak alıştırın. Bir de en önemlisiii sukulentleriniz ve diğer bitkileriniz için toprağa muhakkak lav taşı, cüruf karıştırın. Bu sayede ölümleri biraz azalttım. ![]() Sardunyalar biraz nazlı, bendekiler de yavaş büyüyor. Gül saksıda sıkıntılı oluyor. Mümkünse onu bahçeye alın. Menekşelerin yaprakları güneş yanığı gibi sanki. Toprağı kurumadan sulamazsanız kolay kolay ölmezler. Menekşelerde fitilli sulama çok daha pratik, denerseniz memnun kalırsınız. Tohumdan colyoz çok şeker. ![]() Limon servinin toprağı torf mudur? Eğer öyleyse toprağını değiştirmek gerekir. 37 no'lu mesajdaki bitki bence de sedum palmeri değil, biraz büyüsün tekrar değerlendirir arkadaşlar. Balkon şirin, fotoğraflar net, eee daha ne olsun. Gelişmeleri paylaşmanız dileklerimle... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz, çok sevindim ayrıca yolunuz birgün Ankara'ya düşerse sizi ağırlamaktan nacizane balkonumda sizinle çay ya da kahve içmekten mutluluk duyarım. Sevgili SDurul, malesef artık limon servimi kaybettim sanırım bugün baktığımda artık tüm dalları sapsarı olmuştu ve evet torfa ekmiştim. Hafta sonu artık onu saksıdan alıp yerine başka birşey ekicem sanırım. Gül ağacım da aynı durumda acaba torf bu tarz bitkiler için iyi bir yöntem değil mi? Hemen hemen tüm bitkiler torfa dikili bu konuda yanlış yaptım sanırım. Torfun markası Verve idi yanılmıyorsam. Verdiğiniz bilgiler için ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum sağolun. Sevgi ve saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Gündüz sefası iki gün içinde çimlenmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Ne kadar zarif bir bitki Erica, tomurcuk tomurcuk açınca nasıl olacak merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Tatlı minik fittoniam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Siparişimi pazartesi beklerken bugün geldi süpriz oldu. Biraz hırpalanmışlar, dökülmeler olmuş ama olsun. Dökülen taneleri toprağa koyup köklenmelerini deneyeceğim artık. ![]() Telgraf Çiçeği, Sedum rubrotinctum, Huernia schneideriana, Sedum lineare variegatum, Delosperma echinatum Düzenleyen NesliSezgin : 03-09-2016 saat 09:20 Neden: Bitkilerin isimlerini yazmak için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Aşırı sıcaklar geçince kendilerini toparlamaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Tebrikler
Her şey çok güzel ,kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Sayın Ahmeter ziyaretiniz için ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanız hayırlı olsun. Balkonunuz da çiçekleriniz de çok güzeller. 68. Mesajınızda tohumdan yetiştirdiğiniz bitki biraz fazla boya gitmiş gibi. Aradan geçen zaman içinde gelişimi nasıl oldu bilmiyorum ama biraz daha güneş alması iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Alıntı:
Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. 68. mesajdaki bitkim çok minik bir kabın içinde aslında boyu 5 cm bile yok sanırım. Ama yine de haklısınız üç tane ince çubuk şeklindeler son hali hala böyle iki yaprak daha çıksa biraz daha geniş bir yere taşırım diye düşünüyorum ama bakalım biraz beklesem daha mı doğru olur bilemiyorum. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2014
|
Manzaraya bayıldımmmmmm
Allah'ım ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin Maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın 06arif55, amin herkese güzel yaşamak nasip olsun. Sağolun. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Gündüz sefası tohumlarında son durum böyle baya hızlı gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
NesliSezgin/Balkon
Sayın Güler Hanım'ın zahmet edip gönderdiği atlas çelikleri bugün elime ulaştı. Çok mutlu oldum kendisine bir kez daha teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|