![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2014
|
karadenizli / balkon
2013 aralık ayına kadar evimdeki çiçekler bir orkide ve balkondaki begonvilden ibaretti.. Evime taşınmam ve büyük bir balkonum olması ile beraber çiçekler hayatımda ayrı bir yer kapladı.. Önce balkonumu cam ile kapattım, sonra bir saksı iki saksı derken baktım bir sürü çiçeğim olmuş.. Çiçekli olanları mevsimine göre balkonun dış kısmındaki saksılara koyuyor, mevsimi geçenleri balkonun görünmeyen yan kısmına alıyordum. Balkonumun yanda kalan kısmı bakımda ve üretimde olan çiçeklere ayrılmış bir bölüm haline geldi zamanla.. Malum şimdide bahar geldi, balkon sezonu açılmak üzere, bü yüzden bir elim çiçeklerimin üzerinde..Kiminin toprağını, kiminin saksısını değiştirdim.. çiçekli olanları dış kısma aldım.. Ve balkonumdaki çiçeklerin fotoğraflarını çekince sıra geldi sizlerle paylaşmaya.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Bunlarda balkona bakan mutfak penceremdeki kalanchoe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Bunlarda süs yoncalarım, açmasını dört gözle beklediğim gardenyam, sivrisinek kovucu cankurtaran fesleğenim ve güzel kokulu sümbülüm.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Çiçeklere devam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Bunlarda salça kavanozlarından dekupaj ile yaptığım saksılar, fikir olması için paylaşıyorum, henüz içleri boş, en kısa sürede succulent veya kaktüs türü bişeyler dikmek istiyorum, **** **** duvara monte edip sarkacak bitkiler de olabilir, henüz karar vermedim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Bu bölüm balkonumun yanda kalan ince uzun kısmı, burada dinlenen çiçekler, çiçeklenme mevsimi geçenler ve çoğaltmaya çalıştıklarım bulunuyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Orkidelerimde salon penceremi süslüyor,öndeki kurumuş çiçek arajmanını kendim, köyde bulduğum otlardan yaptım. Fikir amaçlı onuda paylaşmak istedim.. Üstünüde orkidemin dökülen çiçekleri ile süsledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Bu minik çiçeklerin ise ismini bilmiyorum, yol kenarında bulup getirip saksıya diktim, tutarmı nasıl olur henüz fikrim yok. Şimdilik balkonumun yeni misafiri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Ayrıca henüz çiçek açmadıkları için resimlerini paylaşamadığım sardunyalarım balkonumun dış cephesini süslerken, begonvillerimde sıranın onlara geleceği günleri bekliyor üretim kısmında.. Çiçeklenince onlarında resimlerini paylaşacağım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Çiçekleriniz çok güzel. Ayrıca dekupaj saksılarınız ve kurumuş çiçek aranjmanınız harika. Belli ki fikir (ç)alabileceğimiz bir balkon açılmış. Hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
güzel bir balkon geçidi bizi bekliyor... hayırlı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Herşey çok güzel,dahada güzel olacağa benziyor...Hayırlı olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Sayın karadenizli balkonunuz çok güzel. Dekupaj saksılatınızda harika olmuş.Aynı desenlerden bendede var ,çeşitli yerlerde kullanmıştım ama salça kutularındaki gibi güzel duranını henüz kullanmamıştım.Fikir ve el emekleriniz için tebrik ederim.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Dekupaj saksılarımı haftasonu çiiçeklendirdim, nereye koysam diye düşünürken, bu mumluk aklıma geldi, balkonumun bir köşesi daha şenlenmiş oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Balkon sayfanız hayırlı olsun. Kalanchoelerinize bayıldım. Güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz, yeşil cenneti. İlk fotoğrafta da evinizin balkonundan deniz gözüküyor herhalde. Çok şanslısınız. Deniz gören bir balkon ve çiçekler. Hele mumluk harika bir görüntü vermiş. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar günaydın, sizlerden duvarda bulunan saksı için fikir istiyorum. mevcut hali yukarda resimde görüldüğü gibi. Geçen yaz boyu çiçekleri ile duvarımı süsledi. Ancak ben begonyanın yanına aşağı doğru sarkacak minik çiçekleri olacak bir çiçek daha istiyorum. Ama ne diksem karar veremedim, hem begonya ile bir arada yaşayabilecek hemde yaz boyu minik çiçekleri olabilecek bir bitki arıyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sayfanız çok güzel. önce bir çiçek sonra ikinci, üçüncü derken birde bakmışsınız ki ortada yürüyecek yer kalmamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Saksılarınız çok güzel.. Tabii çiçeklerinizde öyle. Hoşgeldiniz aramıza.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Yine maharetli ve yaratıcı bir çiçeksever. Ne güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum evdeçiçek. Kalanchoeler benimde favori çiçeklerimden. Sanırım balkonumu sevdiler, sohbaharda almıştım, aldığımdan bu güne hala çiçekliler. Şimdilerde farklı renklerini almak istiyorum. Kış Mevsimini çiçekli gerçirmemi sağladılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
Deniz kenarında ve küçük şehirde yaşamanın avantajı sanırım denizi görmek. Deniz ve çiçekler beni mutlu ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum lusoari. Sanırım haklısınız, geçen yıl sadece balkon dış demirlerine taktığım 4 saksım ve begonviilim vardı, şu an demirlerdeki saksı sayısı 6 ve balkonumun içi çiçek dolu. Seneye halimiz nasıl olur merak ediyorum. Begonyamın yanına tavsiye ettiğiniz senecio yu bende sevdim, siz yazdıktan sonra araştırdım. Yakışacağını düşündüm, şimdi sıra geldi senecio yu bulmaya ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum hira. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum gokcegokce. Denizi görmek küçük şehrin avantajı sanırım. Ama evet şanslıyım sanırım. Deniz ve yeşillik bana huzur veriyor. Havalardan dolayı ne yazık ki balkon sezonunu açamadığım için balkonumu istediğim gibi düzenleyemedim, Havalar açar açmaz daha geniş açılı fotoğraflar ekleyeceğim. Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Eğer senecioyu bulamazsanız bana haber verin ben size gönderirim, hiç sorun değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Uzun bir aradan sonra merhaba, yoğun geçen 3-4 haftanın ardından tekrar çiçeklere ve normal hayata dönebildim. Ve sizlerle balkonumun son halini paylaşmak istedim. Önce balkonun genel görünümünden iki resim , sonra mine çiçeklerim ve succulentimin resmini ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Sardunyalarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |