08-04-2013, 12:29 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Hülyab / Balkon
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır açmak istediğim balkon sayfamı bugün açıyorum. Ağaçlar.net'in değerli yorumcuları sayesinde oluşturduğum ve dahada geliştirmek istediğim balkon bahçemdeki bitkilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sırasıyla; Cyclemen Domateslerim yakından Domates, hıyar ve fasülyelerim Hıyarlarım yakından Tüm meyveleri kızım tarafından tüketilmiş olan Kamkat ağacım |
08-04-2013, 12:32 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Bunlarda sürekli dıştan dıştan (dış yaprakları) tüketmek suretiyle incecik kalmış olan marullarım ve saksılarına yerleşmeyi bekleyen minik fideciklerim |
08-04-2013, 12:49 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
Şehir: fransa
Mesajlar: 208
|
sayfaniz hayirli olsun.))) |
08-04-2013, 12:50 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Teşekkür ederim bahara hazırlandık fotolarını eklemek istedim |
08-04-2013, 13:41 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
Sevgili Hülyab sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz aramıza. Resimlerinizin devamını bekliyoruz |
08-04-2013, 13:46 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Teşekkür ederim Sevgili Ddmk tabiiki devamı mutlaka gelicek, yazdıklarınızı ve sayfanızı takip ediyorum buradan öğrendiklerimle umarım başarılı sonuçlar alacağım. |
08-04-2013, 14:53 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
Takıldığınız bir yer olursa sebzeler konusunda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Hoş bende profesyonel değilim ama )) Size tavsiyem hemen bir enzim hazırlayın ben çok faydasını görüyorum |
08-04-2013, 15:03 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
yardımcı olmaya çalışırım sözünü duyar duymaz hemen söze girişmiş gibi olmazsam birşey sorabilir miyim? Forumda gübre yazıp aratıyorum birkaç dakiadır ama aradığım bilgiye ulaşamıyorum. Elimde Gentafol sebzeler için NPK gübre çözeltisi die birşey var 8-8-8 yazıyor bunu kullanabilirmiyim tüm sebzelerim için veya sizin önereceğiniz birşey varmıdır? Katı olarak yanmış gübre yerine böyle birşey kullanılabilir mi? Balkonumda yetiştirdiğimden kokudan ve oluşabilecek böceklerden korkuyorum sanki gübre bu ihtimalleri arttırır gibi geliyor (?) Sizin faydasını gördüğünüz enzim nedir? Paylaşırsanız çok sevinirim. |
08-04-2013, 15:22 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
gübre konusunda çok bilgi sahibi değilm ama NPK da böcek oluşmaz, hayvan gübresi yapıyor ama . Ben o yüzden hiç kullanmadım. NPK 8-8-8 çok yetersiz genel itibariyle 20-20-20 kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam ama şuan verebilirsiniz hafta bir **** 10 günde bir üzerindeki talimata uygun olarak ilave yapın. Enzime gelince kendi yaptığınız gübre diyebilirim kısaca hemen tarifini vereyim 5 lt su şişesine 500 gr pekmez (ben 2.5 litre şişeye 300 gr pekmezle hazırlamıştım ), soğan, sarımsak ve limon hariç mutfak artığı ben neler koyduğumu söyleyeyim 1-2 tane biber, kabak, elma, mandalina , yumurta kabuğu, çay, kaymak, muz kabuğu, yoğurt çorbası, havuç, ekmek içi ve bu tarifi bana veren sn safranlı içerisine tırnak ve saç koymamıda önermişti bu atıklar 2 kilo kadar olacak ben göz kararı koymuştum.( 2,5 lt ile yapılacaksa 1-1.5 kilo atık) şiede kalan kısmı su ile dolduruyoruz ve üzerine 1 tane balon geçirip balonda 1-2 delik açıyoruz ki patlamasın .yaklaşık 1 ay sonra hazır olacaktır. mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı bu gübre hazırdır. Sıcak havada 15 günde hazır geliyor. en son enzimnizi süzüyorsunuz. ve ben göz kararı sulama suyunun içine karıştırıyorum ortalama 1 ltye 1 kapak. Çok karışık anlattım galiba size link vereyim orda görürsünüzde hazırlama şeklini Gübre (çeşitleri, özellikleri, kullanım yerleri...) |
08-04-2013, 15:26 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
unutmadan söyleyeyim mutfak atıklarını ne kadar küçük doğrarsanız o kadar çabuk enziminiz hazır olur. Ben ilk enzim yaparken çok korkmuştum. Peki neden korktum 1- Kurtlanırsa 2- Kötü kokarsa diye ama ikiside başıma gelmedi turşudan hafif bir kokusu var . Kurtlanma olursada püf noktası varmış hemen üzerine biraz daha pekmez ilave ediyorsunuz ) siz yapın süreçte yardımcı olurum |
08-04-2013, 15:33 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
yok güzel anlattınız linkide inceleyeceğim ben bunu daha önce araştırmıştım ama aylarca bekleme süreleri okumuştum toprağa gömmeler bu malzemeleri felan eğer böyle 15 gün veya bir ayda oluyorsa çok ii buda evde biraz koku problemi yapabilir belki ama eğer iyi sonuç aldıysanız denemekte fayda var başladık bi kere tam olsun dimi bu şişeyi güneş gören biryerdemi yoksa gölgedemi bekletmeliyiz? o zaman dediğiniz hazırlanana kadar ben hafada bir bu npk sıvı gübreden sıkayım artık fotoları paylaşırım sonuçları beraberce görürüz inşallah. Bu arada sizin sebzeler bayağı gelişmiş şimdiden sanırım bu hazırladığınız sıvı işe yaramış |
08-04-2013, 15:37 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
Evde içerisinde bekletin ben güneşe falan koymadım. Koku olmuyor kesinlikle . Sizin toprağa gömülecek dediğiniz kompost galiba kompostlarda feci koku olduğunu duydum hiç kalkışmadım. Enzimi yaptık oldu ve süzdük kalan posoları toprağa gömüp üzerine bir şeyler ekip, dikebilirsiniz. ya da kalan posoları yeni hazırlayacağınız enzime koyup enzimin oluşma süresini kısaltabilirsiniz. Ben enzim harici hiç bir şey kullanmıyorum |
08-04-2013, 16:04 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Umarım başarılı olurumda bende başka bişey kullanmam doğal olması çok önemli benim için 15 aylık bir kızım var özellikle onun için giriştim bu işe O zaman hemen bu akşam mutfağımdan çıkacak malzemelerle başlıyorum yanlşım varsa düzeltin lütfen. Tüm atıklarımı doğrayıp bir şişede biriktiriyorum gerekli miktara ulaşınca içine pekmez ve su ilave ediyorum balonunu takıp deliğini deliyorum ve bekletiyorum. Üstü küflenmeye başladığında (ortalama bir ay sonra) enzimim kullanıma hazır süzüp bir litreye bir kapak olarak kullanıyorum doğru mudur? |
08-04-2013, 16:20 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
bence bir yanlış var artıkları doğrayıp bekletmeyin. Yapacağınız zaman doğrayın. Yemek arttı dolapta bekletin. Dolapta bozulmak üzere meyvemi var ( narenciye hariç ) onları bekletin yapacağınız zaman doğrayın. Yumurta kabuklarını atmayın. Doğranmış yiyecekler kolay bozuluyor biliyorsunuz. Havalarda ısınmaya başladı o yüzden bozulma ihtimali daha fazla dolapta bekletin atıklarınızı. |
08-04-2013, 16:41 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
tamamdır o zaman hemen bu akşam başlıyorum gelişmeleri paylaşır yorum beklerim |
08-04-2013, 17:04 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
balkon ve fidelerinize bayildim. kolay gelsin. bol bol hasat dilerim. su siselerini beyaz yerine siyaha boyamak toprak isisi icin daha iyi sanirim. en cok da fideliginize bayildim. nelerle, nasil yaptiniz? bizi tanistirsaniza ) |
08-04-2013, 17:16 | #17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Alıntı:
Su şişelerini biraz görsel düşünce ile birazda sanki koyu renk olursa güneş ışınlarını çok çeker düşüncesiyle açık renge boyamak istedim umarım verim alırım. Fidelik olarak sanırım altı beyaz üstü kırmızı bölümü dediniz onu gören herkes ne olduğunu soruyor. Marketlerde özellikle bayram zamanlarında şeker sergilemek için kullanılan standlar vardırya işte onlardan. Alt kısmı karton (ben orayıda boyadım markası yazıyordu) üstünede 6 adet kasaları var onları yerleştiriyorsunuz kasalar ortalama 20 cm derinliğinde kasaların altında kartonun içinde kalan kısma ise torf saksı vs. malzemelerimi koyuyorum yani depo olarakta kullanılabiliyor yani tavsiye ederim çok amaçlı.. Muhabbetinizin iyi olduğu bir marketten rica edebilirsiniz. |
|
08-04-2013, 17:39 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 371
|
sn.Hülyab balkon sayfanız hayırlıolsun petleri boyamanız çok güzel olmuş kötü görüntüyü yok etmişsiniz hadi bakalım kolay gelsin |
08-04-2013, 20:35 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Sevgili Bayçalı teşekkür ederim yorumunuz için. |
09-04-2013, 08:57 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Sevgili Ddmk enzim malzemelerim hazır; çay, muz kabuğu, biber, domates kabuğu, yumurta kabuğu, pırasa ve ekmek içi koydum senin dediğine göre az sonra kızımın tırnaklarını kesip onları ve birazda saç ekliycem ben 1.5lt. şişede yapıyorum malzemelerim 700gr.kadar 150ml pekmez koyucam kalan yeride suyla doldurucam. Anlattıklarımda yanlış bişey varsa düzelt lütfen ben şimdi balon almaya gidiyorum tek eksiğim o |
09-04-2013, 09:46 | #21 |
Ağaçsever
|
hayırlı olsun sayfanız hülyab , balkonda sebze işine girmiyeceğim diyorum ama sizin fideleri ve düzenlerini görünce heveslenmedim desem yalan olur... hele boyalı su bidonlarına bayıldım... temiz ve düzenli görünüyor... tebrik ederim... |
09-04-2013, 09:55 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Sevgili Denizcem teşekkür ederim güzel yorumlarınız için bende geçen kıştan beri ilgileniyorum bu hobiyle bende yeniyim yani ama tavsiye ederim özelliklede çocuğunuz varsa tohumdan ektiğiniz sebzeleri yediğini görmek kadar keyifli bişey yok kızım havuç yemeye bayılıyor |
10-04-2013, 18:04 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
Merhaba Hülyab eksik bir şey yok . Ama bence 150 gr pekmezden biraz daha fazla koy 175- 200 gr gibi. Anladığım kadarıyla pekmez az olduğu zaman kurtçuk oluşabiliyor. |
10-04-2013, 18:07 | #24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
|
Alıntı:
Bu zevk her şeye bedel... |
|
10-04-2013, 19:01 | #25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 61
|
Sayın Hülyab, Öncelikle sayfanızı kutluyorum. Bilinçli ve düzenli bir üretici olduğunuz yetiştirdiklerinizin durumundan ve yerleşimlerinden belli oluyor. Gübre konusunda ben başka bir şey önereyim size: Solucan gübresini deneyin. Biraz araştırırsanız son derece yararlı bir gübre olduğunu göreceksiniz. Kesinlikle diğer bazı organik gübrelerdeki kötü koku yok. Bitkiye yararlı her besini içinde barındırıyor. Üstelik bazı gübrelerde fazla kullanımdan kaynaklanan bitkiye hasar verme olayı bu gübrede sıfır seviyesinde. Yazdıklarınız ve yazılanlar başka bir çaba içine gireceğinizi gösteriyor. O çabanızdan istediğiniz verimi alamazsanız solucan gübresini hatırlayın. Bol verimli ürünler diliyorum. |
11-04-2013, 07:22 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Sevgili Boska teşekkür ederim önerin için artık bu yıl olmazsada önümüzdeki yıl deneyebilirim. Şimdilik enzim yapmayı dnedim iki gün oldu hazırlayalı bakalım yeni sayılırım deneye deneye öğrenicez inşallah |
11-04-2013, 09:22 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 263
|
Sizinle aynı fikirdeyim.. Ne güzel yaznışsınız..Böyle aynı duyguları yaşayan insanlarla güzellikler paylaşmak çok güzel..Bahar ve güneşte güzel.. |
11-04-2013, 09:27 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Özellikle tohumdan yetiştiriciliğin o keyfi var zaten mucizeye şahit olmak. İlk tohumları ektiğimde, gece kızımın üstünü örtmeye kalkıp gidip bitkilerimede baktığım günleri bilirim topraktan kafalarını çıkarabilmişlermi diye |
14-04-2013, 16:26 | #29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 88
|
Ellerinize sağlık Hülyab. Saksı harcı olarak ne(ler) kullandığınızı merak ettim ben,paylaşabilir misiniz.. |
15-04-2013, 09:19 | #30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
|
Alıntı:
Aslında saksı harcı olarak ilk niyetim torf, bahçe toprağı ve yanmış gübre kullanmaktı ilk etapta öylede yaptım fakat birkaç kez (gübreden olduğunu tahmin ettiğim) balkonumda böcekler gördüğümden gübre kullanmaktan vazgeçtim. Sürekli balkonumda koşuşturan 15 aylık bir kızım olduğu için hijyen biraz fazla önemli. Şimdi sadece bahçe toprağı ve torf kullanıyorum. Birde bitkilerimi beslemek için evsel atıklarımla enzim yaptım bakalım hazır olduğunda onuda kullanmaya başlayacağım. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|