![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Aysel Yavuz / Balkon, ev
Henüz bu sayfayı açmam için erken ama dayanamadım..Çiçek yetiştirmeye yeni başladım ve henüz az çiçeğim var..Umarım beğenirsiniz.. kalonchoem..menkeşem ve yumrulu begonyam.. Çiçeklerin isimlerini yeni öğreniyorum..Yanlışım varsa lütfen düzeltin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
çiçeğim taşındıktan sonra bu hale geldi. Bütün yapraklarını döktü..Ama sonra yerini sevmeye başladı ve yanından yeni yapraklar çıkarmaya başladı.. Düzenleyen Aysel Yavuz : 29-10-2013 saat 11:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda kaktüslerim, Aloaveram Düzenleyen Aysel Yavuz : 13-07-2013 saat 16:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Pembe Sardunyam, Petunyam ve çelikten ektiğim Kalonchoeler..Petunyamda taşınırken hasar gördü..Bazılarının isimlerini henüz bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bunlardan çelik alıp ektiğim sardunyalar..Fesleğen ve yine suda köklendirip ektiğim benjaminler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim Roka..Ve fide alıp ektiğim Cherry domatesim. Yalnız domatesin üzerinde 1 tane var günlerdir bekliyorum başka olmuyor. Çiçekleri dökülmeye başladı ve üzerinde küçük beyaz böcekler var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
|
Sayfanız hayırlı olsun Aysel Hanım. Bence sayfayı açmanız için erken değil gayet yerinde olmuş en azından yaptıklarınızı karşılaştırır bir dahaki sefere daha iyisini yaparsınız. İlk başta saksılarınıza koyduğunuz süsler güzel ama bitkilere göre renk koyun derim süs ve bitki birbirini yemesin ikisinin karışımı güzel görünmeli. Tabi bu benim fikrim. Domateslere gelince yeteri kadar ışık alıyor mu? Bana içeride gibi geldiler yetersiz ışıklanma problemi var. Genel görünümleri iyi. Kolay gelsin. Yavaş yavaş çok daha güzelini yaparsınız, diğer balkonlara ve bahçelere de bakın derim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın H doğan..Yorumunuz için teşekkür ederim. Yavaş yavaş düzene koyucam hepsini daha çok yeni..Saksıların bazılarıda kötü şuan.Onlarada süslemeler yapıcam..Sizede kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Aysel abla sayfan hayırlı olsun bence sayfa açmak için erken falan değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bay tömürcek..Onların durduğu yer okadar güzel güneş alıyo ki.. Bukadar çiçeği şuanki yerlerinde verdiler..Balkonuma sürekli kumrular geliyor ve bende korkuyorum..Daha önce çıkardığımda sardumyamın açmakta olan bütün tomurcuklarını yediler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ama en ufak bir bozulma ve solma belirtisi görürsem mutlaka dışarı alırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Dediğinin aynısını yapıcam.. Tavsiyen için sağol ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Aysel hanım, sayfanız hayırlı olsun ![]() 4. mesajdaki 3. resimdeki çiçeği Yelken çiçeğine, 4. resimdekini ise Horoz ibiği'ne benzettim, tabi yanlış benzetmiş de olabilirim. Kumruları çok severim, çok mahsun ve zarif bulurum onları- üstelik akrabaları olan güvercine kıyasla çok daha kibarlar. Korkmayın, onlar sizden korkar asıl, ürkek oluyorlar benim bildiğim. Güvercinler de iyi hoş hayvan da biz bezdik, öyle böyle değil ![]() Veya bu hazır satılan sineklikler oluyor, cırt cırtlı yapıştırmalı, onlardan birkaç tane alıp balkon demiri ve tavan (ve sağ- sol duvar boyunca) onları da küçük çivilerle veya büyük koli bandıyla tutturabilirsiniz, sinekler de pek giremez o durumda. Bunu şahsen yapmaya kalktım, ölçüler vb bazı sebeplerden yapamadım. Elbette bu çözümler her balkonda uygulanamayabilir, biz bunları yapamadık mesela, girinti çıkıntılar, balkonun içerlek veya dışarı doğru olması gibi şeyler, varsa çamaşır ipi demiri gibi şeyleri de hesaplamak lazım. Çok dertliyim bu konuda, o yüzden sizin yazdığınızı görünce belki faydam olur diye bunları yazdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Cymbelına..Mesajınızı gulumseyerek okudum. Sızde epey muzdarıp olmussunuz bu konuda..Doganın kanunu boyle deyıp bısey yapamıyoruz..Ama dedıklerınızı muhakkak denıycem..Bol cıceklı gunler dılerım (Seslı harflerı noktasız yazdıgım ıcın ozur dılerım yurtdısından gelen bır bılgısayardan yazıyorum..Bu seferlık mazur gorun) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Hülya hanım..Artık üzerinde birsürü domates var..Yeni resimlerini yakında koyarım..İyi günler dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Aysel hanım balkon sayfanız hayırlı olsun. Bence de erken değil aksine tam zamanında açmışsınız sayfanızı. Çünkü yeni başlamanın dezavantajını avantaja çevirmenizi sağlayacaktir. Bu forum yardımsever ve paylaşımcı dostlarla dolu . Bitkilerle ilgili zorluk çektiğinizde , kafanıza takılan bir sorun olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz. Bitkileriniz gayet sağlıklı. Zamanla çok daha güzel bitkilere sahip olacaksınız bence. Bol çiçekli günler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Çok Teşekkür ederim dağçiçeği..Üyelerin yardımları gerçekten hiç eksik olmuyor. Bir çiçek istedim sağolsunlar üçer beşer yolluyorlar..Kargoyu açtığımda yaşadığım mutluluk paha biçilemez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
domateslerimin yeni hali..yalnız böceklerden kurtulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
sardunyalarım ve biber fidelerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
hoya ve campanulalar.. Düzenleyen Aysel Yavuz : 29-10-2013 saat 11:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
bu çiçeğin adını bilmiyorum bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..şuan annemde..çok yakında benim olucak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Görmüş olduğunuz küçük şeyler otmu değilse sizce ne ?.. Çok önce domates tohumlarını kurutup toprağın içine atmıştım bekledim bekledim..Çıkmayınca toprağı bozup başka çiçeklere koydum..şimdi minik minik şeyler çıkmış..Domatesede benzetemedim ama.Bir fikri olan varsa yazabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
sayfaniz hayirli olsun sn aysel yavuz bence domates buyuk olan daha Cok benziyor.))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ayyy.. Domatesse gerçekten çok mutlu olurum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |