![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Sn. Toprak, sayfanız hayırlı olsun. Herşey çok güzel ama, yılbaşılarınız bir başka sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı çiçeklerimin neden güzel açmadığını da çözdüm sayenizde. Ben geniş saksıya aldım, yazık sıkıştılar diye ![]() ![]() Pet bardaklarda ne de güzel açmış sizinkiler. Tebrik ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Alıntı:
Kalançolarım yavaştan açmaya başladılar. 1 hafta içinde resimlerini koyarım herhale. Selamlar sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Yılbaşılar geniş saksıda sadece dal budak veriyor. Kök salıyor. Çiçekler ancak saksıya hakim olunca çıkıyor. Tekrar hoşçakalın. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün çektiğim resimleri, yılbaşı sevenlerle paylaşayım dedim. Aslında hepsi pet bardaklar içinde, toprak olarak sadece kum kullanıyorum. Çok susuz bırakmamaya çalışıyorum. Herkese iyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Yılbaşı çiçekleriniz nasıl güzel açmışlar maşallah.Ellerinize sağlık , harika görünüyorlar. Bana çocukluğumu hatırlattı , canım annemin çiçeklerindendi. Kalançolarda açınca eminim çok şahane olacaklar.Benim kalançoda henüz açmadı. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım yılbaşılar yerlerini beğendiler. Kalançolar açar açmaz resimlerini koyacağım. Ben de sabırsızlıkla onları bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
Çeşit çeşit bitkiler... harikalar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Gözlerim bayram yaptı. Bitkileriniz çok bakımlı ve sağlıklı görünüyorlar. Özellikle 2,5 yaşındaki çiçeğinizin gözlerinin içi gülüyor. Bu ne sevimlilik böyle...Dilerim yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin...Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Size de renk renk çiçeklerle dolu bir balkon (veya bahçe) dilerim. Her şey bir saksı ile başlar. tercübelerle gelişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama en güzel çieklerim biri 2,5 yaşında diğeri 10 yaşında. Bir de çiçeklerin tam açma mevsimi gelince hiç bir şeyi kaçırmak istemiyorum. Bol çiçekli günler dilerim. Hoşçaklın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
yılbaşı çiçeklerinize bayıldım doğrusu minicik bardakta ne güzel açmışlar maaşallah, balkona mı yoksa içerde mi duruyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balkondalar, ama balkon camekanlı. Yani doğrudan ruzgar ve ayaz almıyorlar. Ama ayrıca ısıtma da yok. Sadece Sabah güneşi biraz ısıtabiliyor. Diğer saatler soğuk. Darısı başınıza. Selamlar, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın toprak 10 yaşındaki çiçeğinize haksızlık ettiğimi düşündüm. Ama kabahat(!) sizde. İkisini de kocaman öptüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Yılbaşılar harika.. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sn.Toprak yılbaşı çiçekleriniz muhteşem,emeğinize sağlık.Toprak olarak sadece kum kullanıyorum demişsiniz,biraz açarmısınız?Ben anlamadım da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Güzel ziyaretiniz bizi (çiçekler ve beni) mutlu etti. Alıntı:
Kum toprağa göre çok çabuk kuruyor. Allahtan Yılbaşılar oldukça dayanıklı. Ruhlarında biraz kaktüslük var. Gübresini suya karıştırarak azar azar veriyorum. Yaprak çoğaltmak için küçük saksıdaki kum olara yeterli gelmiyor. Ama çiçek açıyorlar. (bu hafta artık çiçekler son demlerini yaşıyor) Normal toprak bazen tehlikeli de oluyor. Çok besleyici toprak aynı zamanda bakteri ve mantarları için de ideal bir ortamdır. Benim normal sasıda olan iki yılbaşı çiçeğimden birini üç sene önce annemlere bırakmıştım. Orada biraz fazla sulamışlar, kök çürümesi başlamıştı zor kurtardım. Kumu ise yılda bir kez değiştiriyorum. Çunkü çiçeklere verebilcek minerali kalmıyor. Bunu yeşil kısımların sararmasından anlıyorum. Fazla kum da gerekmiyor. Siz eğer deneyecekseniz belki kuma biraz nem tutma yeteneği katsın diye torf ve mangal kömürü kırıntısı katabilirsiniz. Çok eski bir dergide okumuştum. Kaktüs benzeri bitkiler için idal harç karışımları vardı. Şimdi evde değilim. Eve dönünce o yazıyı bulmaya çalışacağım. Ben de bu sene su tutma yeteneği artsın diye kuma top şeklideki sulu jelatinlerden eklemeyi düşünüyorum. Umarım çiçekleriniz sizi her zaman mutlu ederler, tabi ki siz de onları. Hoşçakalın, sevgiyle kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eve dönünce sizin yerinize de onları yanaklarından öpeceğim.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Bu mevsimde bizlere balkonunuzu açarak verdiğiniz şölen için çok teşekkürler.Benim gibi evdeki çiçekleri bir türlü hayatta tutamayan biri olarak gıpta ile seyrettim.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Mutlaka deneyeceğim,ama ben artık çiçekleri seneye görürüm herhalde,anladığım kadarıyla çiçek mevsimi geçiyor.Adı üstünde Yılbaşı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de diğer balkon-bahçe ve konuları severek bazen kıskanarak takip ediyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
...ama acaba kalançolar açmış mı? merak etmıyor da değilim. Bilgi ve tecrübe paylaştıkça güzel ![]() Selamlar, sevgiler, mutlu günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Kışın kar ve soğuyla çöktüğü buz gibi günlerdeyiz. Ama kapalı balkon ayrıcalığı ile çiçeklerim hiç eksik olmuyor ![]() Önce kalançolarım çiçeklenmeye başladılar, Kırmızı ağırlıklılar. Bir tane turuncu kalmış, Sarı da az. Demekki kırmızılar çok dah güçlü ama renkleri biraz pembeleşmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç poz daha kalanço. Müstakbel bir sarı daha, Yandaki naneler biraz susuz kalmışlardı. Hemen suladım. ![]() Bir önceki Mesajdaki Kalançonun başka bir açısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Ön balkonda duran Yılbaşını, Kar ihtimali nedeniyle arka balkona taşıdım. Bu arada o da çiçeklenmiş ![]() Geçen hafta Bursa'da IKEA'da indirimde 12 TL'ye orkide aldım. Çiçekleri dökülmüş, açıncaya kadar rengini bilmiyorum. ![]() Bardaktaki Yılbaşıların çiçekleri ise artık geçti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Gelelim ön balkona.... Yağmur altında titreyerek kışı geçiren saksılar. Kasımpatıları budadım, bahara doğur gübreleyeceğim. Simdilik dinlenmeye bıraktım. Bu sene saksılarını değiştirmeyeceğim. yerde duruyorlar. Sardunyalar da hala çiçekler var. Bahara doğru belki biraz daha budarım. Onları da trabzana astım. Bardakta köklenen bir sardunyam vardı, ruzgar onu cam kenarından düşürmüş. Birkaç dalı kırılıp kopmuştu. Hemen ilk yardım yaptım. Büyük saksısı hazır ama baharı bekliyorum. Hepinize sevgiler selamlar. Balkondaki çiçeklerinizi sakın ihmal etmeyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Toprak, küçücük balkonunuzda güzellikler yaratmışsınız. Sizlerin balkonlarınızı görünce hevesim daha da artıyor, ekmek için ha bire çiçek fideleri toplayıp getiriyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Kalançolarınız ne güzel açmış,darısı başıma.Bende kapalı balkonumda ki mobilyaları çıkartıp kışa dayanıksız bazı bitkilerimi oraya yerleştireceğim.83.mesajınızda belirttiğiniz gibi kapalı balkon,sürekli açan çiçekler görmek için iyi bir olanak.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sayın Toprak, Güzel bir kışa hazırlık çalışması yapmışsınız, ellerinize sağlık. Bu mevsimde açan çiçekler sayesinde, iç karartan kış günlerini hep birlikte atlatacağız inşallah. Ben kalacholerimi kapalı balkona almaya cesaret edemedim hala mutfakta tutuyorum. Donar diye korkuyorum. Balkon kapalı olsa bile soguk bu nedenle teredüt ettim. Mutfakta yerimde dar, kapalı balkonaalsammı ki acaba ? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, kaktüs, kalanchoe, kasımpatı, sardunya |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|