agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 10-08-2008 15:11

Adalet Yağcı / bahçe
 
5 Eklenti(ler)
Adalet Yağcı Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir: Mersin Soğucak ilçesi Bekiralanı köyü
Bahçenin büyüklüğü: 300 m²

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Dört yönden güneş alıyor, Sonbahardan Temmuz ayına kadar yağışlı, her yıl en az bir defa tekrarlanan aşırı rüzgar olur, tuzluluk oranını bilmiyorum.

Bölgenin Soğuğa karşı dayanıklılık haritası: Zone 9 b olarak görünüyor.

Bahçenin türü: Sıcak yaz aylarını geçirmek için yılda dört ay kullanılan yazlık.

Bahenin geçmişi: Daha önce ineklerin yayıldığı boş arsaydı.

Kaç yıldır bahçe ile uğraşıyorsunuz? Tam 11 yıldır bahçeciyim :)

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Bir tasarım olması gerektiğinden bile haberim
yoktu.

Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır, tamamen deneme yanılma yöntemini kullandım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir çizilmiş planı var mı? O ne ki :p sadece fotoğraflar var.

Bakımı nasıl yapılıyor? Budama ve belleme hariç, gücümün yettiğince kendim yapmaya çalışıyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar(limonluk, çardak, sebzelik havuz vb.): Bahçe üç bölüm, Ön kısım süs bitkileri, arka bölüm meyve ağaçları, bir de üst seki bölümü var, orayı sadece sebze için kullanıyorum.

Bahçe için bir hayaliniz idealiniz var mı? Olmaz mı, hep cennet gibi bir bahçem olması için didinip duruyorum, geceler boyu nereye ne diksem diye uykularımı kaçıracak kadar deliyim :o

Bahçede bulunan bitkilerin listesi(ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): Meyve bölümünde, 3 şeftali, 2 kiraz, 2 kayısı, 3 armut, 1 vişne, 2 erik, 1 ceviz, 1 muşmula, duvar dibinde çok güzel bir böğürtlen.
Sebze sekisinin iki ucunda 1 ayva, 1 ıhlamur, Giriş bölümünde talvara sarılmış 3 adet kivi.
Ayrıca 3 çeşit ribes ve goji berry.

Özellikle ilgilenip yetiştirdiğiniz bitkileriniz var mı? Benim için özellikle çiçek açanlar hep ilginç olmuştur. Clematisler, solanumlar, güller, mevsimlik ve çok yıllıklar, soğanlılardan liliumlar, renkli ve beyaz gallalar, süsenler, nergisler ve daha niceleri.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Hepsi bir birinden güzel, ama clematislerim harikalar :D
Tohumdan yetiştirdiğim plumerialar ve adeniumlar, bir de terasımdan sarkan sardunyalar.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Mümkün olduğunca yapıyorum, clematislerde başarılı olamadım ama güllerde bir kaç denemem var, ben daha çok tohum çimlendirerek üretim yapıyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu kullanıyoruz, oldukça pahalıya geliyor ama mecburum, çevrede yapılan kuyu denemeleri iyi sonuç vermiyor.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Suyumuz günaşırı gelir, bir kaç saat akar ve kesilir, büyük depolarda biriktirerek susuz kalmamaya çalışıyorum.

Su tasarrufu iin neler yapıyorsunuz? Damlama sulama sistemi var, sudan, zamandan ve iş gücünden büyük tasarruf sağlıyor.

Toprak özellikleri: Bahçemin toprağı killi bir yapıya sahipti, 10 traktör kadar bahe toprağı getirttim, fena sayılmaz.

Kompost yapıyor musunuz? Daha önce bir kaç küçük denemem oldu, becerebilirsem bundan sonra yapacağım.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Hem de ne çok, özellikle de ağaçların dikimi konusunda, bir de her gördüğüm bitkiden benim de olsun anlayışı bahçemi arap saçına döndürdü.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Sonbahar ve İlkbaharda göztaşı veriyorum ağaçlara, bunun dışında insektisitlere nadiren ihtiyacım oluyor, bunun iin NeemAzal kullanıyorum.

Bahçeniz organik mi? Ben öyle olduğunu düşünmek istiyorum, bunu bir uzmana sorup incelettikten sonra cevap vermek lazım.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Her zaman yanmış ahır gübresi kullandım, bazan sığır bazan da keçi, bu sene süs bitkilerimin daha iyi çiçeklenmesi için azıcık kimyasal gübre kullanacağım her halde :(

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Şükürler olsun ki yok, bu konuda şanslı sayılırım.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Sebze bahçemi damlama ile ama süs bitkilerimi hortumla kendi elceğizimle sularım.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Tam da öyle, Giriş Doğuya bakar, Kuzeyde bizi şiddetli poyrazlardan koruyan maki kaplı bir dağımız var, çok yakınımızda hem de, Güneye bakan evin ön kısmı da ormanla kaplı bir dağı görür.

Bitkileriniz soguk alıyor mu? Uygun bitkileri seçmek çok önemli bence, bunu biraz geç öğrendim, inatla üç kez begonvil diktim bahçeye, her seferinde de dondu :(
Şimdi ortama uyumlu bitkileri seçmeye çalışıyorum.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? İyi ki bitki delisiyim ve bir bahçem var, bahçemde kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum, bir çocuğun en sevdiği oyuncaklarıyla oynaması gibi, gübre ile, toprak ile, bitkilerim ile oynamaktan büyük keyif alıyorum.
Ha...bir de agaclar.net e iyi ki üye olmuşum, harika dostluklar gördüm ve yaşadım burada.



Benim de bahçemle başım dertte, ilk zamanlar bulduğum herşeyi diktiğim için görüntüsü hoş değil bence.

Sizlerden yeni düzenleme için fikir almak istiyorum.

Sevgili Beyaz Orkide nin yurt dışından getirtmeye çalıştığı inanılmaz güzellikteki ödüllü güllerle bahçemi süslemek istiyorum.

Bakalım sizlerin önerileri neler olacak, geç kalmadan bu sonbaharda istediğim değişiklikleri yapma imkanım olursa seneye muhteşem bir bahçem olur, aynen hayalimdeki gibi.

İşte nihayet değiştirmek istediğim bahçemin fotografları.

Ön bahçe olarak tanımladığım yerde dört tane meyve ağacım var, bunları vakit geçirmeden arka bahçeme alıp, ön bahçemi güller, ortancalar, clematis ve yıldız çadırı çiçekleriyle donatmak istiyorum.

Görünen beton duvarlarımı çit gülleriyle kapatmak iyi bir fikir olur mu sizce?

Ortada görünen sekiz üzüm kütüğümü sökmek istemiyorum, bu bölüme daha önce çim denedim ama sonuç alamadım, nedeni ise bizim yaylamızda suyumuz düzenli akmıyor, günaşırı bir kaç saat su veriyorlar, bu da yeterli olmuyor.

Giriş sağ ve sol olarak belirttiğim yerler 75*75 olarak hazırlanmıştı, oraya clematis istiyorum kök kısmını korumak içinde öne doğru ortanca dikmek nasıl olur?

Giriş sol olan bölgenin genişliği 1.5 mt.oldukça uzun oradaki kivilerimden beş yıldır ürün alamadım, bunlarıda bahçeden çıkarmak istiyorum, yerine sarılıcı güller veya clematis, daha önde kalan bölümlerede ortancalar dikmek istiyorum, tabi nane ve maydonozlarda yer değiştirecek.

Yan bahçe dediğim yere ve giriş sağ olan yere ödüllü güllerden dikmek istiyorum(tabi sağ salim gelirlerse).

Diğer gülleri çıkartıp arka bahçemde uygun yerlere dikmeyi düşünüyorum.

Şimdi arkadaşlar sizin önerilerinizi almak istiyorum, seçtiğim çiçekler uyumlu olurmu, **** başka önerileriniz olabilirmi?

Lütfen zaman ayırıp yardım edin.

Hepinize sevgiler, teşekkürler...

Eklenti 44769

Eklenti 44770

Eklenti 44771

Eklenti 44772

Eklenti 44773

Adalet Yağcı 10-08-2008 15:13

5 Eklenti(ler)
Fotografların devamı..

limon 10-08-2008 21:52

Öncelikle bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

Ben olsam yağmur oluğunun olduğu yere tam da merdiven girişine yasemin dikerdim. Boruyu kamufle ederdi, birazını da merdiven korkuluklarına sardırırdım. Evime girer çıkarken çiçekleri mis gibi kokardı. Kışın yaprak ta dökmediğinden her daim yemyeşil bir girişim olurdu. Alttan iki fotoğraftaki duvar üstlerine sarkan türde bir bitki dikerdim. Hem duvarı kapardı hem de yere doğru su gibi akardı :) Tabii herkesin zevki farklıdır siz yarım istediğiniz için fikir olabilir diye yazdım. Bence bu haliyle de çok güzel bahçeniz :)

Adalet Yağcı 10-08-2008 22:09

Teşekkürler Sevgili Limon;

Bu kararımdan birazda siz sorumlusunuz ;)

Sizin bahçenizdeki o kırmızı beyaz clematisleri gördükten sonra niyeti bozdum:o

Sonrada Sevgili Beyaz Orkide ödüllü gülleriyle aklımı başımdan aldı.

Ben de sarılıcıları çok seviyorum, bu haliylede fena sayılmaz ama çok fazla çeşit olunca insanın dikkati dağılıyor.

Ayrıca birinin hoşlandığından diğeri hoşlanmayabiliyor, güneş su vb.

Henüz tüm çabalarıma rağmen clematis bulamadım :(

belkide sizin bahçenizden çalarım:p

Sürekli araştırmalar yapıyorum tohumdan üretmek zormuş bu yüzden fidancılara sipariş vermeyi düşünüyorum.

Sizin dediğiniz yere clematis düşünüyordum ama sizin yaseminlerde çok hoş, çokta güzel olur, bunu not ettim.

Diğer alanlar içinde yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler...

Güler 10-08-2008 23:11

Sevgili Limon'a katılıyorum. Kosmosların bulunduğu yere ben de yasemin ekerdim. Hem boruyu kapatır hem de her daim yeşil bir duvar olur.
Kivilerinizin hepsi mi dişi, döllenmesi için erkek bir kivi fidesi ekmediniz mi?
Beşinci resimdeki güllerin yeri bence iyi. Bu sene gençleştirme budaması yapın, bırakın balkon boyunu biraz geçsinler.
Arabanızı park ettiğiniz yerdeki duvar üstüne saksı içinde sakız sardunyaları koyarsanız, aşağı sarkarak güzel bir görüntü verebilirler.
Yıldız çadırını nereye ekmeyi plânlıyor sunuz? Güneş alan bir mekanda çiçekleri iğne oyası gibi güzel görünür. Clematislerin kökleri gölge sever ama kendileri güneşe doğru uzar. Dibine Ortanca ekeyim, gölgelik yapar diyorsunuz, ama ortancalar çok su sever, sabah akşam verseniz hayır demezler. Clematisleri de çok su çürütebilir. Daha başka bir gölgelik düşünmeniz gerekebilir, mesela üst üste koyacağınız iri yuvarlak dere taşları güzel görüntü sağlar.
Kolay gelsin.

Adalet Yağcı 11-08-2008 08:25

Merhabalar Güler Hanım;

İşte bunları öğrenmek istiyorum, clematislerle ortancalar uyuşmaz demekki.

Tamam ikisini bir arada kullanmaktan vazgeçiyorum, taşlar ve ya kökleri örtecek clematisle uyumlu bir bitki tercihim olabilir.

Peki yıldız çadırıda clematis gibimidir, yani ön tarafa yıldız çadırı diksem nasıl olur, ikiside sarılıcı olduğu için boruları kapatır.

Aslında bahsettiğimiz yerler en küçük bölümler, esas düzenlemeyi giriş sağdaki üzüm diktiğim yerin etrafında ve giriş solda yani kivilerin ve güllerin bulunduğu bölümde yapmak istiyorum.

Kivileri çıkartmak zorundayım, sanırım hepside erkek ya da dişi, çevrede kivi olmasına rağmen beş yıldır meyve yok, ayrıca çok su istiyorlar.

Güllere gelince, çok çabuk geçiyor çiçekleri iki en fazla üç gün, form olarakta çok görkemli değil, bu yüzden orayı daha kaliteli güllerle donatmak istiyorum.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var, mevsim geçmeden bahçemi düzenlemem için yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler Güler Hanım... Teşekkürler...

Kiraz 11-08-2008 11:58

Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, devamı için kolaylıklar dilerim.

Benim de sormak istediğim bir şey var. Sokak kedileri sık sık bahçemi ziyaret eder, benim de pek şikayetim yoktu en azında farelere karşı güvence. Yalnız bahçe minderlerini kesinlikle geceleri içeri alıyorum yoksa ertesi gün kokudan oturamıyoruz.

Ama son zamanlarda tuvaletleriyle başım dertte. Önceleri sebze bahçesinin yakınını kazıyorlardı, sebzelerin etrafını çevirdim, şimdi daha da kötü, yeşilliklerin üzerine özellikle de buz çiçeklerinin yapraklarının üzerine yapıyorlar.Kediler hakkında fazla bilgim yok ama toprağı kazmaları gerekmez mi, üstelik bahçede kazacakları yer de var. Bu genel bir durum mu yoksa bir kedinin yaptığı iş mi onu da bilemiyorum. Kapıdan çıkarken çiçek kokusu gelsin istiyorum ama bu günlerde başka kokular geliyor. Ne yapabilirim? Köpek bir çözümse bu kışa bir bebek geliyor.

kazim polat 11-08-2008 12:10

Sayın Nurbahar,
Kediciklerin dolaştığı yerlere sirke dökerseniz sorununuzu organik olarak çözeceğiniz kanısındayım!

Güler 11-08-2008 13:42

Siz , bahçenizin hangi bölümüne ne yapmayı arzu ettiğinizi yazın ona göre el birliği ile yardımcı olalım. Resimleri yüklemişsiniz , mesela birinci resim de neler istiyorsunuz, veya ikinci resimde neler gibi.

Adalet Yağcı 11-08-2008 14:08

Sevgili Güler Hanım;
İlgilendiğiniz için çok mutlu oldum, sizin deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim, aslında sizden, doğrudan yardım isteyecektim, böylesi daha uygun olur diye düşündüm sonra.

Fotografların olduğu mesajımda ne istediğimi anlatmıştım, ben sarılıcı bitkileri gülleri ve ortancaları çok seviyorum.

Bahçemde karışık bir görüntü yerine birbirleriyle uyumlu az çeşitte bir görüntü istiyorum.

Clematisler vazgeçemiyeceğim çiçeklerden, yıldız çadırı, ve ortancalarda öyle, ama güller ah o güller Güler Hanım, olamzsa olmaz :cool:

Bunun yanında sitede satışı yapılan galla soğanları aldım, ayrıca bir veya iki kartopu almayıda düşünüyorum tabi yaseminde, Sevgili Limon ve sizin önerinizdi.

İlk ve dördüncü fotograflardaki küçük bölümler yasemin ve clematis olarak kesinleşti diyebilirim.

Kiviler, maydonoz, nane ve devamında güllerin olduğu uzun bölüm, diğer bahçeye oranla(meyve ağaçları ve üzümlerin olduğu)daha az yakıcı güneş altında kalıyor.

Bu bölümü güllerle doldursam nasıl olur?

Ön bahçemin en geniş alanı olan meyve ağaçları ve üzüm kütüklerinin olduğu bölümde beton duvarların çirkin görüntüsünü çit gülleriyle kapatmayı düşünüyorum.

Daha öncede yazmıştım, ağaçları oradan çıkartıp arka bahçeme almayı düşünüyorum, bu konu ilede ilgili sitede ayrı bir başlık altında sormuştum, ağaçlarımın yaşlarını ve çevre ölçülerini vererek ama bir cevap alamadım.

Bu ayın sonunda ağaçlarımın yerini değiştirmek uygun olurmu sizce, en büyüğü üç yaşında.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hayalimdeki bahçeyi yaratmak istiyorum, uykularım kaçıyor inanın.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler ediyor sevgilerimi gönderiyorum...

Güler 11-08-2008 18:32

Ben bahçe resimlerinizi tekrar bir gözden geçirip, kendi düşüncelerimi yazarım. Tabii sonuç olarak siz karar vereceksiniz. İlk başta anlatmışsınız ama bana karışık gelmişti. Şimdi neleri sevdiğinizi anladım. Bu arada ipomoea'nız yarın postalanıyor.

Adalet Yağcı 08-09-2008 16:03

2 Eklenti(ler)
Merhaba, bahçem için değişikliklere devam, masa üstü için yeni bir düzenleme yaptım, mini acem borusuna benzettiğim bir çiçek daha aldım kapı girişine sardırmak için.

Ful yaseminide daha önce girişte bulunan kozmosların yerine dikeceğim, aynı bölüme birde clematis diktim mavi, yasemine sarılsın istiyorum.

Bunların hemen önüne gelecek yerede clematise gölge yapsın diye ortanca dikeceğim.

Sundaville, nereden bulurum acaba?
Ağaç menekşesi ve ful yaseminini daha önce başka bir konuda yüklediğim için şimdi yükleme yapmadı.

Adalet Yağcı 08-09-2008 16:12

Ağaç Menekşesi

Ful Yasemin

Bunlarıda yeni aldım.

Adalet Yağcı 08-09-2008 16:22

Saksılarımdaki toprakları boşaltıp yeniden vermikülit, toprak ve çiftlik gübresiyle bir karışım hazırladım, yazın çiçeklenen lilyumlarımın yerini değiştirmem gerekiyordu artık, kökleri çıkardığımda bir yığın soğancıklar gördüm Lilyum soğancıkları bunlarıda saksılara dağıttım.

Eylül 1 de 10 tane galla soğanı dikmiştim, onlar kendini göstermeye başladılar.

Sıra ortancaları dikmeye geldi, onları dikeceğim yerde maydanoz ve nane olduğu için bu ayın sonuna kadar beklemeyi uygun görüyorum.

Maydonoz ve naneler için ayrı bir bölüm hazırlayıp bordür taşlarıyla çevirdim, ama şimdi onları sökmeye gönlüm razı olmadı.

Adalet Yağcı 08-09-2008 16:26

Sevgili Güler Hanımın yolladığı yıldız çadırı fidesinde tohumlar oluşup toprağa düşmüşler, birde baktım altı tane yıldız çadırım olmuş, onlarıda dün hemen torfla doldurduğum küçük saksılara aldım, bahara kadar gözüm gibi bakmalıyım onlara, harika sevimli çiçekleri var, bir ara fidelerin fotograflarınıda yüklerim.

sabah 10-09-2008 17:55

Merhaba,
Bahçeniz şimdi de hoş görünüyor. Elden geçtikten sonraki hali herhalde iyice hoş olacaktır. :rolleyes:

Ön bahçeniz için çim olmuyor demişsiniz, başka bir yerörtücü düşünüyor musunuz?

Az su isteyen yerörtücüleri düşünebilirsiniz. Gerekirse adım taşları kullanılarak basılmaya dayanıklı olmayan türler de seçilebilir.

Adalet Yağcı 10-09-2008 18:17

Sevgili Sabah, bahçemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.
Ön bahçeme bu sene eşiminde ısrarı ile üzüm diktim, burası Mersin'den 950 mt.yükseklikte yayla, gündüzleri kavurucu bir sıcak olabiliyor, geceler ise oldukça serin.

Benim asıl derdim, ön bahçede görünen beton duvarları kapatmak, burası için çit gülleri ve Angels trumpet düşünüyorum, yani ikisinden biri olacak.

Kenar bordürlerinin içinede yine gül düşünüyorum, araları uygun çiçeklerle doldururum.

Yinede önerilere açığım, muntazam ve bakımlı bir bahçem olsun istiyorum.
Sevgiler...

sabah 10-09-2008 18:32

Duvar için ben çit gülleri yönünde oyumu kullanıyorum.

Yerörtücüler tozu ve yabani otların çıkışını önlemek için de işe yarıyor.

Fotoğraftaki toprağın hafif yeşil ile kaplı olduğunu bir düşünün.
-Ben de satıcı gibi oldum :rolleyes:-

Adalet Yağcı 10-09-2008 20:19

Peki üzümlerin arasına böyle bir yerörtücü kullanılabilirmi acaba, birde ben bahçemin her köşesini gezmeye pek meraklıyım, her yerde gezmek isterim.

Aslında geçen sene japon çim tohumu almıştım, aralarından çiçeklerde çıkıyor, ama ilk çim denemem hüsranla bitince bundan vazgeçtim.

Belkide basmaya dayanıklı türler bakmalıyım buralara, yinede gözüm çimlerde biliyormusunuz, hevesimi alamadım.
Negüzel olurdu onların üzerinde yürümek...

Sebahattin Sargın 10-09-2008 21:40

Adalet Hanım;

Kır menekieleri var birde hercai menekşelerin minik olanları, çokta güzel kokarlarmış. Onlar ile de bahçenizi süsleyebilirsini., bugün yerel bir televizyon kanalında onları tanıtıyorlardı. Kışında çok güzel durur, bulabilirseniz deneyin bence...

Emine Aktaş 10-09-2008 21:54

Sevgili Adalet Hanım,

Bahçeniz için önerilen fikirler birbirinden güzel... Sizin azim ve kararlılığınızla, en kısa zamanda gönlünüzdeki bahçe görüntüsüne kavuşacağınızı umuyorum. Benim acizane tavsiyem, arkadaşların önerilerini dikkate alarak, peyzajcı bir arkadaşla irtibata geçmeniz.

İnşallah hayalinizdeki bahçeye kavuşursunuz...Sevgi ile kalın...

Adalet Yağcı 10-09-2008 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 284212)
Adalet Hanım;

Kır menekieleri var birde hercai menekşelerin minik olanları, çokta güzel kokarlarmış. Onlar ile de bahçenizi süsleyebilirsini., bugün yerel bir televizyon kanalında onları tanıtıyorlardı. Kışında çok güzel durur, bulabilirseniz deneyin bence...

Sevgili Sebo,
Ben o menekşelerin üzerine nasıl basarım.
Bahçede gezinmek en büyük zevkim.

Adalet Yağcı 10-09-2008 22:15

Sevgili Emine'ciğim,
Çok düşündüm aslında bir peyzaj mimarı fikrini, ama cesaret edemedim, maddi olanaklarım sınırlı olduğu için.
Ne yapmak istediğim hakkında tam olarak karar verebilsem bu da yetecek bana.
Etrafımda bol çiçekler ve mis kokular istiyorum, birde çirkin görünen yerleri kamufle etmek.
Sevgiler...

Güler 10-09-2008 22:26

Sevgili adalet yağcı, japon çimlerini ben de bordür olarak denemiştim. Kenarlarda hat olarak güzel duruyor, bir de aralarından çıkan çiçekler bordürün görüntüsünü daha da güzelleştiriyor. Ama genel çim olarak kullanamazsınız bence.

Adalet Yağcı 10-09-2008 22:37

Sevgili Güler Hanım, tam bir ay sonra bahçemi yeniden ziyaret ediyorsunuz, teşekkürler.
Zaten çim olamıyacak bu gidişle, su problemimiz var, ve gündüzleri çok sıcak olabiliyor.

Ben şöyle basmayada dayanıklı canlı yeşil bir örtü olsun istiyordum.
Elimdeki çimleride bir şekilde değerlendirmek isterdim yinede :o

sinaninci1 11-09-2008 02:09

Alıntı:

Bu ayın sonunda ağaçlarımın yerini değiştirmek uygun olurmu sizce
Adalet hanım agaçların yerini degiştirmekte acele etmeyin, bence Kasım sonu Aralık başı gibi yaparsanız daha garanti olur.
Kiwilere gelince 5 yaşında diyorsunuz, o zaman hepsi erkek veya dişi, baharı bekleyip çiçek açmalarını bekleyin çiçek açtıgı zaman forumdaki kiwi başlığından dişi erkek ayırımını çiçeklere bakarak yaparsınız.
Hepsi dişidir umarım bir erkek kiwiylen bayagı bereketli bir mahsül alma şansınızı kaybetmeyin derim.
Kolaygelsin.

sabah 11-09-2008 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 284257)
Ben şöyle basmaya da dayanıklı canlı yeşil bir örtü olsun istiyordum.

Aslında yerörtücülere basılmanın yoğunluğu, sıklığı da sınıflandırılıyor:
ağır yaya trafiği olan yer, oyun alanı, arada bir dolaşılan yer vb.
Böyle bakınca sizin o bölge sadece dolaşılan bölge gibi görünüyor, bir çocuk oyun alanı gibi değil.

Belki az basılmaya dayanıklı birşeyler bulup, denenebilir.

Adalet Yağcı 13-09-2008 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 (Mesaj 284297)
Adalet hanım agaçların yerini degiştirmekte acele etmeyin, bence Kasım sonu Aralık başı gibi yaparsanız daha garanti olur.
Kiwilere gelince 5 yaşında diyorsunuz, o zaman hepsi erkek veya dişi, baharı bekleyip çiçek açmalarını bekleyin çiçek açtıgı zaman forumdaki kiwi başlığından dişi erkek ayırımını çiçeklere bakarak yaparsınız.
Hepsi dişidir umarım bir erkek kiwiylen bayagı bereketli bir mahsül alma şansınızı kaybetmeyin derim.
Kolaygelsin.



Teşekkürler Sinaninci1;
İlgilendiğiniz için, lakin ben yazınızı geç gördüm, ağaçlarım için Sevgili Mine Pakkaner ve Sevgili Emine Aktaş aynı şeyi söylediler, yani değiştirmek için Kasım ayını bekliyeceğim.
Kiwi için ise verdiğiniz başlığı inceleyeceğim çiçeklerini ayırdedebilirsem mesele yok.

sinaninci1 13-09-2008 22:41

Çevrede kiwi oldugunu yazmıştınız onlarlan karşılaştırınız, farkı göreceksiniz çok belirgin ayırt etmemeniz mümkün degil.
çiçek zamanı resim koyarsanız size yardımcı olurum.
Saygılar.

Cumhur Tonba 13-09-2008 23:24

Gülleriniz biraz fazla uzamışmı ? Yoksa bana mı Öyle geldi.
Duvarları yabani asma ile örtseniz nasıl olur. Hem bol bol zeytinyağlı dolma yeriz.
Benim düşüncelerim. Yinede en iyisini siz bilirsiniz.
Sevgi ve saygılarımla. Not: Mesajı gönderip, resimlere tekrar bakacağım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024