agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Dongyul / Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36544.htm)

TCM 15-05-2017 07:59

Malç naylonu iyi de, hadi çilekte çapa istemez diyelim, domatese-bibere de malç naylonu yapıyorlar, bunların çapası nasıl olacak peki. Misal yaylada çileğe malç naylonu uygulayan var, iki senedir adamın ellediği yok naylonu, bir kaldırsa neler çıkacak kim bilir :)

dongyul 15-05-2017 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1507065)
Malç naylonu iyi de, hadi çilekte çapa istemez diyelim, domatese-bibere de malç naylonu yapıyorlar, bunların çapası nasıl olacak peki. Misal yaylada çileğe malç naylonu uygulayan var, iki senedir adamın ellediği yok naylonu, bir kaldırsa neler çıkacak kim bilir :)

Malç naylonu yaparkan yükseltilmiş sebze yatakları yapılıyor o yüzden çapa gerekmiyor eğer sebze yatakları yapılmıyorsa naylonun etrafından açılıp yapıldığını gördüm. Bence naylon altında damlama boruları varsa ve yabancı ot naylon sayesinde çıkmadığı için çapaya gerek yok...

hozat 16-05-2017 09:40

GÜnaydın sevgili genç arkadaşım,

Dün, bahçenizle tanıştım:

Küçük dediğiniz bahçenizde, kocaman bir yürek gördüm.

Sevgiyle beslenip,bilgiyle yeşermiş bir büyük dünya gördüm.

Azim; cesaret,risk, bilgi,umut ve coşkuyu bir arada gördüm.

Son zamanlarda genç kuşağı gıri bulutlar arasında izlerken,o gırilikten sızan bir güneş ışığı gördüm.

Henüz 25. sayfadayım...
İlgi alanıma girmeyen konular olsa da,
Bilgi alanıma girmesi gereken detaylar gördüm.

Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın.

dongyul 16-05-2017 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1507204)
GÜnaydın sevgili genç arkadaşım,

Dün, bahçenizle tanıştım:

Küçük dediğiniz bahçenizde, kocaman bir yürek gördüm.

Sevgiyle beslenip,bilgiyle yeşermiş bir büyük dünya gördüm.

Azim; cesaret,risk, bilgi,umut ve coşkuyu bir arada gördüm.

Son zamanlarda genç kuşağı gıri bulutlar arasında izlerken,o gırilikten sızan bir güneş ışığı gördüm.

Henüz 25. sayfadayım...
İlgi alanıma girmeyen konular olsa da,
Bilgi alanıma girmesi gereken detaylar gördüm.

Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın.



Sayın Hozat; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim... Gerçekten çok mutlu oldum ^^

dongyul 17-05-2017 23:14

5 Eklenti(ler)



Son Durumlar



Artık her yer yeşerdi ve üretim devam ediyor..

Asma yaprakları toplanmaya başlandı geçen haftada ilk kez toplandı ve tadı ekşimsi mükemmel bu yabani asma çeşidi yaprağı için yetiştiriyoruz.


Eklenti 648370


Domateslerin arasına ekmiş olduğum kıvırcıklarda ramazan için yetişmiş durumda. Domatesler çiçeklendiler aldılar başlarını gittiler bu sene hava güzel bir şekilde ısınmadığı için halen tünel seradalar.


Eklenti 648371


Sayın MeyveliTepeye çok teşekkür ederim onun sayesinde tatlı patateslerim oldu. Onlarda yeşermeye başladılar.


Eklenti 648372


Tohum etkinliğinde Sayın Lonicera, Sayın İsmail Kuzucu, Sayın Sakagun ve Sayın Taşlıbahçe'den gelen börülce tohumlarını fide yapıp salatalıkların içine ekildi.


Eklenti 648384


Geçen gün büyük anneme ziyarete gittik birde ne göreyim :rolleyes: arka bahçesi hodan dolu Aman Tanrım didim :D:D ;) eee bende boş durur muyum? Asla onları bir güzel topladım yetmedi birde başka yerden de topladım İrfan çayı yapımına bu yılda başlamış olduk :cool: Tecrübemiz sabittir fasulye ve domates yetiştirin irfan çayı ile göreceksiniz farkını...


Eklenti 648373


:cool::p




hozat 18-05-2017 01:32

Size genç arkadaşım diye hitap etmek hoşuma gidiyor,
Sakıncası var mı?

Bahçenizin 25. sayfadayım demiştim henüz oradayım. Ama, son sayfalara her gün bakıyorum.

Reyhan şerbeti,gelincik şurubu yapıyorum ama,"irfan çayını" ilk defa duydum.

Öğrenebilir miyim?

pulibet 18-05-2017 13:21

Sevgili Dongyul bu sene istediğim gibi bir asma fidanı bulamadım maalesef. Dediğiniz gibi hafif ekşilik yaprakta çok güzel olur. Eğer bu asmanızdan kışın budama yaparsanız bana bir çelik ayırırsanız çok mutlu olurum. Saygılarla.

dongyul 18-05-2017 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1507414)
Size genç arkadaşım diye hitap etmek hoşuma gidiyor,
Sakıncası var mı?

Bahçenizin 25. sayfadayım demiştim henüz oradayım. Ama, son sayfalara her gün bakıyorum.

Reyhan şerbeti,gelincik şurubu yapıyorum ama,"irfan çayını" ilk defa duydum.

Öğrenebilir miyim?


Sayın Hozat; hayır sakıncası yok tabi ki de bende mutlu olurum :D İrfan çayı bitkileri beslemek için kullanıyoruz. Bu işin piri Sayın MeyveliTepedir.

Onun blogundan irfan çayı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha yararlı olacağını düşündüm çünkü anlatmakla bitmez..

İrfan Çayı | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pulibet (Mesaj 1507460)
Sevgili Dongyul bu sene istediğim gibi bir asma fidanı bulamadım maalesef. Dediğiniz gibi hafif ekşilik yaprakta çok güzel olur. Eğer bu asmanızdan kışın budama yaparsanız bana bir çelik ayırırsanız çok mutlu olurum. Saygılarla.


Sayın Pulibet; Tabi ki de olur aklımda bulunsun sizde eğer budama zamanı hatırlatırsanız ulaştırırım. Eğer yeriniz varsa çekirdeksiz üzüm fidesi de yollayabilirim. Bu seneki çeliklerimin hepsi tutmuş gibi görünüyor. İki çeşit sarmalık yaprak asma var ikisinden de ayarlamaya çalışırım ^^

hozat 19-05-2017 02:59

Sayın dongyul,

İrfan çayı ile ilgili Meyveli Tepenin verdiği çok değerli bilgileri tekrar tekrar okudum.

Her yıl bahçeden çuvallar dolusu yabani otları attığım için büyük üzüntü duydum.
Aslında onlara pek kıyamadığımı,uzun süre bahçede kalması için eşimle mücadele verdiğimi (kıyamadığım için) bahçe sayfamın belirli mesajlarında çok dile getirmişliğim vardır.

Sadede geleyim:
O metni dikkatle okudum.Bahsedilen otların.KARAKAFES VE HODAN hariç, diğerlerinin bol miktarda çıktığını fark ettim.

Ne var ki,bir kaç kez okumama rağmen kavrayamadığım bir bölümü yine size soracağım.

Bu otları enine kestikten sonra sadece suyun içinde bekleterek mi?Çay elde edeceğim.

Suda kaynaması mı gerekecek?Çünkü o bölümdeki bir fotoğrafta kaynatılıyormuş gibi bir algı oluştu bende.

İLK ETAPTA:ısırgan, sirken birde adını bilmediğim bir otla(şu anda bahçede bunlar çıkıyor)
bu çayı az miktarda da,olsa deneyeceğim.

Geçen yıl sepetler dolusu semiz otu çıktı.Konuya komşuya vermekle bitiremedim.
Acaba o da işe yarar mıydı diye düşündüm şimdi.

Her yıl olduğu gibi bu yılın as solistleri sahneye çıkmaya başladılar.AKŞAM SEFALARI

Size hitaben yazdıklarımı, övgü olarak kabul etmiş olabilisiniz ki, (bunu hak ediyorsunuz) ama, ben ayak izlerinizi takip etmeye devam edeceğim,beni doğru yere götürüyorlar.
Her şey için teşekkürler.

dongyul 19-05-2017 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1507537)
Sayın dongyul,

İrfan çayı ile ilgili Meyveli Tepenin verdiği çok değerli bilgileri tekrar tekrar okudum.

Her yıl bahçeden çuvallar dolusu yabani otları attığım için büyük üzüntü duydum.
Aslında onlara pek kıyamadığımı,uzun süre bahçede kalması için eşimle mücadele verdiğimi (kıyamadığım için) bahçe sayfamın belirli mesajlarında çok dile getirmişliğim vardır.

Sadede geleyim:
O metni dikkatle okudum.Bahsedilen otların.KARAKAFES VE HODAN hariç, diğerlerinin bol miktarda çıktığını fark ettim.

Ne var ki,bir kaç kez okumama rağmen kavrayamadığım bir bölümü yine size soracağım.

Bu otları enine kestikten sonra sadece suyun içinde bekleterek mi?Çay elde edeceğim.

Suda kaynaması mı gerekecek?Çünkü o bölümdeki bir fotoğrafta kaynatılıyormuş gibi bir algı oluştu bende.

İLK ETAPTA:ısırgan, sirken birde adını bilmediğim bir otla(şu anda bahçede bunlar çıkıyor)
bu çayı az miktarda da,olsa deneyeceğim.

Geçen yıl sepetler dolusu semiz otu çıktı.Konuya komşuya vermekle bitiremedim.
Acaba o da işe yarar mıydı diye düşündüm şimdi.

Her yıl olduğu gibi bu yılın as solistleri sahneye çıkmaya başladılar.AKŞAM SEFALARI

Size hitaben yazdıklarımı, övgü olarak kabul etmiş olabilisiniz ki, (bunu hak ediyorsunuz) ama, ben ayak izlerinizi takip etmeye devam edeceğim,beni doğru yere götürüyorlar.
Her şey için teşekkürler.

Sayın Hozat; ilk olarak her türlü çabuk gelişen gürleşen bitkilerden irfan çayı yapılabilir yeter ki sürekliliği olsun...

Şimdi ilk olarak Sayın Meyvelitepe'nin yaptığı tekniği anlatayım ince doğradıktan sonra hava motoru yardımı ile varile hava veriyorlar ki suya oksijen kazandırıp yararlı mikroorganizmaları su da canlı tutmaları ve bu sayede irfan çayını daha da zenginleştirmiş oluyorlar. Sizin fokurdama şeklinde gördüğünüz işte o hava motorunun çalıştığı anki durumu.

İkinci olarak benim yaptığım teknik ince ince doğradıktan sonra 5-7 kilogram otu 150 litrelik varile delikli çuvala koyduktan sonra yukarı çıkmayacak şekilde bırakıyorum ve bu sayede otlar dağılmıyor ve damlama ile rahat verebiliyorum en az havanın sıcaklığına bağlı 4 5 gün bekletiyorum... Hava motoru kullanmıyorum bu yüzden irfan çayı çabuk bozulabiliyor ve kokuşma oluyor... Ancak ben kokuşma olmadan zaten çayı bitiriyorum.

Teşekkür ederim çok mutlu oldum ^^

hozat 20-05-2017 00:05

Teşekkür ederim Genç arkadaşım,

İrfan çayını sizin yaptığınız gibi uygulayacağım, benim için daha kolay olacağını sanıyorum.
Bahçenizi dolaşmaya devam ediyorum 32. sayfaya geldim.
Okurken yanım bir de not defteri alıyorum.

ÇÜNKÜ:Yararlanacağım bir bilginin ya da, fotoğrafın mesaj numarasını oraya not ediyorum.Aksi halde geri dönüp aramak çok zor oluyor.

Mesela;Balık artıklarını toprağa gömme gibi bir şey okumuştum.Geri döndüm ama bulamadım.Aramak vakit alıyor.
Görüşmek üzere, hoşça kalın.

MeyveliTepe 20-05-2017 00:38

İrfan Çayına nereden gelindiğini ve içeriğini anlamak için yukarıda Sn.Dongyul'ün verdiği linkteki yazı ile birlikte bu yazının da okunmasını tavsiye ederim.

dongyul 22-05-2017 21:47

5 Eklenti(ler)



Bağda Son Durumlar Vol 1 :p



Havalar soğuk yağmurlu gidince her yeri ot basmaya başladı. Her yerin çapası yapılıyor yavaş yavaş...

İlk olarak fasulyelerden başlıyorum. Bu sene herhalde fasulye yılı olacak her yer fasulye ekildi... Bunlar satmalık oturak cinsi..

Otlanan hali, hayvan gübresi gömüldü altına ve her yerden arpa çıkıyor şuan deli olacağım :mad:


Eklenti 648990


Çapa yapılınca biraz bir şeye benziyorlar.


Eklenti 648991


Sayın MeyveliTepe'den ve Sayın Kaknus'den gelen soya fasulyesi çok teşekkür ederim ^^


Eklenti 648992


Patatesler çoştu insan meraklı olunca her hafta diplerini kontrol ediyorum yumrular oluşmaya başlamış ^^


Eklenti 648993


Kabaklar stress yaşadıktan sonra neşelendiler kimilerinde kabak bile mevcut...


Eklenti 648994

;):D



dongyul 22-05-2017 22:06

4 Eklenti(ler)


Bağda Son Durumlar Vol 2 :p



Domateslerin çapası yapıldı, sırıkları dikildi ve bağlanmaya bağlandı


Eklenti 648995


Şuan çiçekteler...


Eklenti 648996


Salatalıklar soğuktan ve rüzgardan biraz stres yaşadılar ama şuan gayet iyiler.


Eklenti 648997


Biberler soğuktan en çok stres yaşayanlardan. Yanlarına kıvırcık ekildi bu yetmez dedim bir de ortalarına reyhan ektim tam oldu...


Eklenti 648998

:cool::D

dongyul 24-05-2017 19:46

5 Eklenti(ler)



Böğürtlenler çiçeklendi.


Eklenti 649209


Latin çiçekleri açmaya başladı, hem yaprakları hemde çiçekleri yenmesi çok güzel ayrıca çiçekleri estetik olarak ilgi çekici ve kokusu hoş... Bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla çiçeklerini toplayıp kurutuyorlarmış ve toz haline getirip yemeklere salatalara baharat olarak kullanılıyormuş...


Eklenti 649210


Kohlrabiler artık göründü... Hepsi birer antioksidan deposu :cool:


Eklenti 649208


Tohum etkinliğinde Sayın Bahcedennden geldi, yapraklarının tadı çok güzel roka gibi aromalı ve çoban salataya ayrı bir tat kattı.


Eklenti 649212


Mis gibi kokusuyla hanımeli de açtı ^^


Eklenti 649211



:cool::rolleyes:


g.c. 25-05-2017 13:13

Sevgili dongyul üstad, (ot zamanı stajyerin olacağım için üstad olarak hitap etmekte sıkıntı olmayacaktır)

Meyvelitepe tarzı bir istagram profili/blog kurma düşüncen var mı?

Yukarıda hozat abimizin de bahsettiği gibi aslında hepimiz bir diğerinin ayak izinden faydalanıyoruz. Üstad senin de birikimini daha büyük kitlelere ulaştırman için böyle bir blog/istagram profili hem takip etmeyi kolaylaştıracak, hemde güzel fotoğraflarını farklı çevrelerde gösterilmesine olanak sunacaktır.

Yeri gelmişken söylemeden geçmeyelim Meyvelitepe instagram profilini herkese tavsiye ederim.

dongyul 25-05-2017 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1508276)
Sevgili dongyul üstad, (ot zamanı stajyerin olacağım için üstad olarak hitap etmekte sıkıntı olmayacaktır)

Meyvelitepe tarzı bir istagram profili/blog kurma düşüncen var mı?

Yukarıda hozat abimizin de bahsettiği gibi aslında hepimiz bir diğerinin ayak izinden faydalanıyoruz. Üstad senin de birikimini daha büyük kitlelere ulaştırman için böyle bir blog/istagram profili hem takip etmeyi kolaylaştıracak, hemde güzel fotoğraflarını farklı çevrelerde gösterilmesine olanak sunacaktır.

Yeri gelmişken söylemeden geçmeyelim Meyvelitepe instagram profilini herkese tavsiye ederim.

Sayın g.c; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için ^^ hepimiz birbirimizden çok şey öğreniyoruz ve bu sayede bu site ayakta duruyor... Bu sitenin dinamik olması beni çok mutlu ediyor...

Instagram sayfası açmak isterim ancak halen küçük bir yerim olduğu için ne kadar fotoğraf çekip paylaşabilirim bu biraz tartışılır. Ayrıca çok fazla zamanım yok... Ancak aklımda her zaman bu tarz fikir var bakalım zaman ne gösterecek ^^

Kesinlikle MeyveliTepe'nin blogu derya deniz bilgi cenneti ^^

dongyul 26-05-2017 17:26

5 Eklenti(ler)



Domateslerde Son Durumlar Vol 1...



Sayın Meyveli Tepe'den edindiğim domateslerden başlayalım...


Pembe beef domates şuanlık dökümü çok güzel sanırım gelecek senelerde yetiştireceğim...


Eklenti 649399


San Marzano domatesi; bu çeşidin çok farklı formları var hepsi san marzano diye geçiyor ancak bu çeşit gördüğüm en iyi çeşit...


Eklenti 649400


Meyveli Tepe turuncusu; bu çeşit domates çok erken çiçeklendi...


Eklenti 649401


Alis pembesi cherry domates


Eklenti 649403


Sayın Taşlıbahçe'den edindiğim Alakır etlisi geçen sene yetiştirdiğim ve tohum elde ettiğim çeşit kesinlikle en güzel domateslerden biri..

Eklenti 649402


Tünel seradaki domateslerin üstlerini halen hava soğuk gittiği için açmadım... Ancak uzadılar gittiler dikey olarak bıraksam serayı geçecekler bu yersiz uzama biraz sinirimi bozsa da domatesleri yan taraflara yatay olarak eğerek uzattım şimdilik serada rahat gibi görünüyorlar ^^


:cool::rolleyes:

Musa Gündoğan 27-05-2017 12:18

sayın dongyul bahçenizin neredeyse tamamını okudum gerçekten çok başarılı bir hikayeniz mevcut. bende bir kaç yıldır balkon bahçeciliği yapıyordum ancak gördüm ki yetersiz bir durum vardı bu sene geçte olsa köyümüzden bir tarlayı tellerle çevirip kendi yetiştirdiğim fideleri hızlı bir şekilde dikmeye çalıştım.

çok hızlı olmamdan ve aksiliklerin ard arda gelmesinden dolayı bu sene yeterli bir verim beklemiyorum. ancak sizin bahçenizi gördükten sonra seneye daha güzel ve verimli bir bahçenin hazırlıklarına şimdiden başlamış olacağım. düzenli bahçeleri hep sevmişimdir. seneye eğer güzel tohumluklar alırsam sizlerle de paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

selametle

dongyul 27-05-2017 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1508514)
sayın dongyul bahçenizin neredeyse tamamını okudum gerçekten çok başarılı bir hikayeniz mevcut. bende bir kaç yıldır balkon bahçeciliği yapıyordum ancak gördüm ki yetersiz bir durum vardı bu sene geçte olsa köyümüzden bir tarlayı tellerle çevirip kendi yetiştirdiğim fideleri hızlı bir şekilde dikmeye çalıştım.

çok hızlı olmamdan ve aksiliklerin ard arda gelmesinden dolayı bu sene yeterli bir verim beklemiyorum. ancak sizin bahçenizi gördükten sonra seneye daha güzel ve verimli bir bahçenin hazırlıklarına şimdiden başlamış olacağım. düzenli bahçeleri hep sevmişimdir. seneye eğer güzel tohumluklar alırsam sizlerle de paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

selametle


Sayın computerboy; çok teşekkür ederim... paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum ^^

dongyul 28-05-2017 21:52

3 Eklenti(ler)


Soğanlar Baş Yapmaya Başladı....




Bu yıl sarı, beyaz ve kırmızı soğan sıskalarını kasım gibi dikmiştim şuan ki durumları böyle.. Çok heyecan verici bir şey... Baş yapmaya başladıklarında toprağı çatlatıp yarıyorlar...

Eklenti 649580


Eklenti 649581


Eklenti 649582


Böyle görünce keşke daha fazla dikseydim dedim. Seneye daha fazla dikmeyi düşünüyorum. Bu sene tohumdan deneyeceğim ^^

:cool::eek:


Benim gözüm doymuyor daha fazla yapayım daha fazla üreteyim deneyim onu da ekeyim bunu da dikeyim nasıl oluyor nasıl gelişiyor kokusu rengi tadı nasıl diye diye her yeri dolduruyorum. Sonuç her yer dar geliyor...

Şaka bir yana bunca istek emek verici işler yapmak cidden bazen yorucu olabiliyor...



dongyul 29-05-2017 22:40

5 Eklenti(ler)



Sakız kabakları yolda :dilli:



Yakında sepet sepet kabak toplayacağız...


Tohumların kökeni f1 çeşitler ama kendi tohumumu ala ala artık kendileştiler... Batıl inanç gibi f1 tohum kısırdır ekilmez, vermez, diyenlere gelsin bunlar... Bence biraz cesaret gerekiyor sizlerde deneyip görmelisiniz ^^

Yeşil çizgili sakız kabakları


Eklenti 649744


Eklenti 649746



Beyaz uzun sakız kabağı


Eklenti 649749




Sayın Mincel ve Sayın Taşlıbahçe'ye çok teşekkür ederim sarı kabakların tohumları etkinlikte onlardan gelmişti.... Ayrıca sayın Taşlıbahçeden gelen kara kabakta ekildi meyveye durmaları bekleniyor... Tohumlar emin ellerde ^^



Eklenti 649747


Eklenti 649748


Tohum etkinliğinde benden talep edilen kabak tohumlarının akıbetini merak etmiyor değilim hani ^^

:cool::eek:

MeyveliTepe 29-05-2017 23:06

Bu sarı kabakların çiçekleri çok değerlidir, bizim burada sadece çiçeği için yetiştirenler var. Ayrıca kabakları da çok güzeldir.

dongyul 29-05-2017 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1508880)
Bu sarı kabakların çiçekleri çok değerlidir, bizim burada sadece çiçeği için yetiştirenler var. Ayrıca kabakları da çok güzeldir.

Sayın MeyveliTepe; ilk defa yetiştirdiğim için bu yıl deneyeceğim bakalım başarılı olacak mıyım... bilgiler için teşekkür ederim ^^

Efe Bey 30-05-2017 12:11

Sn.Dongyul merhaba,sizde kabaklarınızda tepe kopartma yapıyormusunuz acaba merak ettim.Bahçeye hanım ekmişti yavaş yavaş serpilmeye başladılar zamanı geçmesin diye sordum.Kolaylıklar dilerim.

dongyul 30-05-2017 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Efe Bey (Mesaj 1508933)
Sn.Dongyul merhaba,sizde kabaklarınızda tepe kopartma yapıyormusunuz acaba merak ettim.Bahçeye hanım ekmişti yavaş yavaş serpilmeye başladılar zamanı geçmesin diye sordum.Kolaylıklar dilerim.

Sayın Efe Bey; tepe kopartma işlemi dediğiniz şeyi anlamadım ancak kabaklarda herhangi bir işlem uygulamıyorum.

aysozbek 31-05-2017 15:18

Sayın Dongyul,

bahçeniz bir harika. Tecrübenize ve bilginize istinaden, acaba şimdi Akdeniz ikliminde kabak, salatalık, acur ekilebilir mi? Yoksa vakit geçti mi?

dongyul 31-05-2017 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysozbek (Mesaj 1509114)
Sayın Dongyul,

bahçeniz bir harika. Tecrübenize ve bilginize istinaden, acaba şimdi Akdeniz ikliminde kabak, salatalık, acur ekilebilir mi? Yoksa vakit geçti mi?

Sayın aysozbek; güzel sözleriniz için teşekkür ederim... Tabi ki de geçmedi hemen ekim işlemlerini yapabilirsiniz ama hava sıcaklıkları artacağından dikkatli olun kırmızı örümcek istilası yaşanabilir ^^ bol bereketli olsun şimdiden...

dongyul 31-05-2017 20:46

4 Eklenti(ler)


Domatesler ve salatalıklar için çardak yapıldı...




Domatesler ve salatalıkların üstü kapalıydı artık tünel sera havalar ısındığı için kaldırıldı ve o hızla hemen çardak kurulma işlemi yapıldı...


Eklenti 649983


Her zaman çardak için domateslerin bağlanacağı yeri tahta malzeme seçiyordum (ürünler tam olgunlaşacağı zaman ağırlıktan dolayı bazen tahtalar kırılabiliyordu) ama bu yıl değişiklik yaparak 8'lik demir aldım ve tıkalı eski damlama borularına geçirdim. (Damlama borusuna geçirdim nedeni paslanmasın ömrü uzun olsun ve daha estetik durdu..) Yerden yüksekliği ve eni 2 metre, boyu 8 metre... (bu değerler tahmini) Bazılarınız diye bilir o demirler esner diye kırılmasındansa esnemesi daha iyi en azından altına destek konulur, esnemesi durur...


Eklenti 649980



Domatesler tünel seradan çıkınca biraz şaşkınlık yaşadılar ama şuan toparlandılar...


Eklenti 649981


Kıvırcıklarımda çoştu ramazan için ekmiştim evet ramazana yetişti ^^


Eklenti 649982


:rolleyes::cool:


dongyul 05-06-2017 14:22

5 Eklenti(ler)


Çiçek zamanı



Kırmızı ve pembe cadı gülleri açmaya başladı.


Eklenti 650488


Papatyalar çoştu.


Eklenti 650489


Latin çiçekleri açıyor hemen koparıp yiyorum... İşte ben böyle çiçekleri daha çok seviyorum yenebilenler...


Eklenti 650490


Frenk üzümleri de olma yolunda ilerliyor...


Eklenti 650492


Dutlar da oldu yemeğe gelin ^^

Eklenti 650491

:rolleyes::cool:



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024