agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   dervisali / Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35323.htm)

dervisali 15-08-2014 14:25

dervisali / Bahçe
 
1 Eklenti(ler)
Sayın forum üyeleri hepinizi selamlıyorum.

Size sorularım olacak. Benim İzmir Karaburun da bahçeli bir yazlığım var. Bu yazlığın 480 m2 bahçesi var. Bu bahçeyi (ekte fotoğrafını gönderiyorum) en güzel ve doğru bir biçimde değerlendirmek için sizin değerli yorumlarınızı almak istedim.

Sorularım şöyle :

1. Yazlığım triplex ve salon balkonundan izlenebilecek güzel bir manzara var. Normal meyve fidesi dikersem ilerde önümdeki manzaranın kaybolacağını düşündüğüm için bodur meyve ağaçları dikmek istiyorum.

Her meyve çeşidinin bodur olanı var mı?

Bodur meyve ağaçlarının normal meyve ağaçlarından sağlık ve bakım açısından bir farkı var mı (mesela bunlar GDO lu mu? meyveleri sağlıklı mı)?

İzmir de bu tür (bodur) meyve ağaçlarının fidelerini nerden bulabilirim?

2. Siz olsaydınız bu bahçede meyve ağaçlarını ve sebze dikim alanını nasıl yerleştirirdizin? Bahsettiğim manzara fotoğrafın solunda kalıyor.

3. Ekmeyi düşündüğüm meyveler : Mandalina, Portakal, Limon, Vişne (ya da Kiraz), Ceviz, Badem, Kayısı, Elma, Armut, Zeytin, Enginar v.b. olası yetiştirilebilecek meyve sebzeler (domates, salatalık, kabak, patlıcan, salatalık).

Değerli yorum ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar.

MeTiN_ 15-08-2014 14:36

Sayın dervisali,
Bahçenin sağ kenarına mandalin ağaçları, ve sol kenarlarına portakal fidanı dikebilirsiniz.Ağaçların yakınına salatalık(yaprakları çıkınca günaşırı sulamanızı tavsiye ederim) ekin ortaya mısır ekin diğer yerlere biber ve patlıcan ekin derim.

dervisali 15-08-2014 19:42

Sn Metin

Yorumlarınız için teşekkürler.

MeTiN_ 15-08-2014 21:07

Sayın dervisali
toprak taşlı mı ?

dervisali 15-08-2014 21:57

Evet şimdilik taşlı. Bu bir kooperatif yazlığı. Henüz çevre düzenlemesi tam olarak bitmedi. Taşını temizliyecekler toprak ekleyip kepçe ile çapalama yapacaklar ve üyelere böyle teslim edecekler. Bu söylediklerimin bu yıl yapılması planlanıyor. Yani bahçe en geç gelecek seneye fidan dikimine hazır hale gelir diye umuyorum.

Ben size bir şey soracaktım. Portakal ile mandalina nın yetişmesi (büyümesi) açısından ne fark var da birini sola diğerini sağa yerleştirilmesini öneriyorsunuz?

Teşekkür ederim, selamlar.

MeTiN_ 16-08-2014 09:15

Sayın dervisali
Ben bahçenin sağ tarafı biraz daha küçük olduğu için söyledim.Ama siz istersenin sola dikebilirsiniz.

dilek aydemir 08-09-2014 11:27

eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun, ayrıca vişne, kiraz ve ceviz ağaçları denize çok yakınsanız olmayabilir, zira benim bahçede urla da. ****** heveslendiğimizden sizin yazdığınız gibi tüm ağaçlardan birer tane diktik. hepsi epey iyi gidiyor. ama vişne, kiraz ve cevizden umutlu değilim. yinede direniyorlar, belkide olur.

kerkenez 08-09-2014 16:03

Eğer sebze yetiştireceksiniz -ki mesajınızdan gördüğüm kadarıyla öyle- ağaçları büyüdüklerinde sebzelere gölge yapmayacak şekilde bir yere dikin. Bence ağaçları batı tarafında toplarsanız sebzelere gölge yapmaz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024