agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Ben fakir / Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/28924.htm)

Ben fakir 08-11-2012 20:28

Bahçenin bulunduğu şehir : Balıkesir ili, Bandırma ilçesine bağlı Avşa Adası.

Bahçenin büyüklüğü : 550 metrekare

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Sürekli ve sert denebilecek poyraz eser. Yağış Marmara iklimi. Rüzgar sert estiğinde denizden tuzlu sepken getirir kış mevsiminde.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Haritada belirtilmemiş, ama 9 ya da 10 olabilir.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Yirmibeş yıl önce satın aldığımızda kısmen bağ, kısmen bostan idi.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Oniki yıl.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Kuzey – güney doğrultusunda yaklaşık27 X 20 boyutlu bir dikdörtgendir. Güneybatı köşesine yakın 11 X 6 boyutlu bir ev ile güneydoğu köşesinde 2 X 3 boyutlu bir depo vardır.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel olarak kendim ilgileniyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Evin önünde iki gölcükten oluşan ve birbirine katmanlı bir dere ile bağlanan bir havuz sistemi inşa ettim. Arka bahçede 25 – 30 metrekare civarında bir bölüm sebzelik olarak ayrılmıştır.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Torunumun burada daha fazla vakit geçirebilmesine dua ediyorum.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Evin güney cephesinde bulunan 2.50 X 6 ebatlı teras üzerine yaptığım klasik (yuvarlak ağaçtan) çardağa sardığım iki kök sofralık üzüm, evin batı cephesinde iki zakkum, iki biberiye ve bir hanımeli, bahçede 1 ahlat, 1 ekşi kara dut, 1 ayva, 2 incir, 1 iğde, 2 zeytin, 1 nar, 1 hünnap, 1 ıhlamur, 1 filbahri ve 1 leylak fidanları ile, pergolaya sarılmak üzere 1 kök mor salkım, batı yakanın telinden kapı üstüne sarılmak üzere 1 kök beyaz sarmaşık gül, Kuzey cephesi tel örgüsüne sarılmakta olan üç kök sarmaşık(sonbaharda yaprakları kızarıp dökülen türden). Çeşitli çiçekler, güller, aloa veralar.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Ayrık otunu yıllarca temizleyemediğim için, şimdi ıslah ederek çim haline getirmekle meşgulüm.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Hepsi özel benim için, ama ayrık en özeli!

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Denemelerim var, aşıyı öğreniyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Debisi yüksek ve içilir nitelikte bir kuyum ve ayrıca şebeke suyum var.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Tasarruf yapmamı engelleyen tek şey, köydeki koyun sürülerine sevabına içme suyu veriyorum.

Toprak özellikleri : Kumdan dönüşmüş. İlkbaharda işlemesi çok kolay, sulamalar sonrası mutlaka çapa ister.

Kompost yapıyor musunuz? : Çevreden topladığım yaprak ve bahçeden biçilen otları fidan diplerine gömerim.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Elbette, İlk önce fosseptiği güneyde açmıştım, sonra yanlışlığı görüp kuzeyde yenisini açıp eskisini doldurdum. Zira eğim ve su akış yönü güneyden kuzeyedir. Ayrıca ilk yıllarda sebzeye çok önem vermiştim. Rüzgar faktörüne karşı çok zaman kaybedip akıntıya kürek çektim.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Yapmıyordum. Fakat bu yıl üzümlere külleme geldi. Seneye gerekeni yapmak istiyorum.

Bahçeniz organik mi? : Öyle olması gerekir. Kimyevi madde, tarihinde girmemiş.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Koyun gübresi kullanıyorum. Ada dışından getirilen sığır gübreleri dana burnu getirdiği için kullanmıyorum.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Bol tavşan var.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yatay eksende dönerek kare şeklinde bölge sulayan püskürtücü ile ve fidan diplerini hortum ile suluyorum.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : İki tarafım (doğu ve batı) yükseltidir, fakat dağ denemez.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Öncelikle eşim iyi ki burayı almış. İkimizin de sağlığı için önemli. Ben de bu bahçe için sigarayı bıraktım.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet.

Ben fakir 08-11-2012 20:28

Emeklilik Serencamı

Otuzbeş yıllık didinmeden sonra, sekiz yıl süren bir de emekliliğe hak kazandın – kazanmadın kavgası yaptık emekliliğe gerekli resmi organlarla… Sonunda kazandım ama, ben de benlikten geçtim doğrusu!..

Ben çalışma krizinde iken, Hanım Sultan, sağ olsun, iki karış toprak almış otuzbeş yıldan beri çocuklarla birlikte okullar kapanır kapanmaz götürüp terk ettiğim o kara parçasında.

Kara parçası demem şaşırtmasın sizi, Marmara Denizinin ortasında bir ada burası… Güneye bakan cephesi oldukça tanınmış bir turistik bölgedir. Bizim beğenip kaldığımız kuzeydoğuya bakan köy ise, sürekli poyraz aldığı için, tatilciler tarafından pek tutulmayan bir yöredir. Diskosu yoktur ki gürültü olsun, poyraz durmaz ki sıcak bunaltsın. Koca yılda birkaç gün esen güneyli rüzgarları da, o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek sineye çekince tüm şartlar bana uyuyor ki, nasıl!..

Fazla uzatmadan anlatmaya çalışırsam, oniki yıl önce bir kulübe kondurduk bizim arsaya. Kulübe demem, küçüklüğü ve sadeliği nedeniyle… Bir oda ve açık mutfaklı bir oturma bölümü var. Önlü arkalı açık balkonların yüzölçümü kapalı bölüme neredeyse eşit. Hanım Sultanla ikimiz sığıyoruz da, gelen konukların gece rahat etmeleri zor doğrusu!..

Beşyüzelli metrekarelik bahçe tam bana göre… İstediğim şekilde hevesimi alabilmeme yetiyor. Belli belirsiz bir eğime sahip kum karakterli bahçede baş roldeki iki sanatçı, ayrık ve kanyaşı denen işgal kuvvetleri!.. Bu ikisiyle bitmez tükenmez savaşım sayesinde fizik gücüm gerçekten harika!.. Elli yıl aralıksız içtiğim günlük dört paket sigaramı bile bu ikisine karşı feda ettim; artık içmiyorum, ve aramıyorum!..

Kumlu özelliği sayesinde ilkbaharda toprağı işlemek çok kolay da, ekimden sonraki her sulamanın ardından kaymak kırma işlemi ihmal edilirse bir süre sonra o toprak kerpiç gibi sertleşiyor ki, işlemek ne mümkün…

Domates ve biber ile aramız iyi, ancak söz gelimi bir patlıcan ile aramız hiç olmadı. Sürekli rüzgar nedeniyle fidan boy alamıyor, iki karışı geçmiyor bir türlü. Eh bu cücenin yaptığı meyveyi büyütebilmek için altına çukur kazmak lazım ki, meyve yere değmesin! Olacak iş değil tabii, zaten patlıcan sevmem deyip kaytarıyorum.

Kavun karpuz sevdi bizi, karga ve saksağanlar ile kaplumbağalar da onları!.. Meyveyi korumak için üstlerine küçük gözlü balık ağından tente gerip kenarlarını toprağa verdim; her hafta birkaç kamikaze özentisi kuş ile meyveye bel kündesi çekme heveslisi kaplumbağayı dolaştıkları ağdan kurtarmak zorunda kalıyorum.

Yıllardır süren ayrık savaşında hep yenik düştüm. Ne kadar iyiyim desem de, günler bedenimi yokuş aşağı ittirip durduğu için, bahçe işlerinin fazlasından da emekli olmaya karar verdim vermesine ya, şu ayrığa iyi bir ders vermeden meydanı terk etmeye de onurum el vermiyor.

Sonunda buldum!.. Ayrığı kendi oyunu ile yenmenin yolunu buldum. Ayrığın en dayanaklı çim alt yapısı olduğunu duymamla işi bitireceğime inandım.

Bu geçtiğimiz yaz, bir çim biçme makinesı, bir de kenar makinesı ile geldim buraya… Unutmadan bir de yelpaze gibi iki tarafa dönerek kare şeklinde bir alanı bitkilere şiddetli bir basınç vermeden sulayan alet vardı yanımda…

Her akşam sulama ve haftada bir biçme ile olayı yavaş yavaş ele geçirmeye başladım. Yazın sıcağında yöre kupkuru olduğunda benim bahçe kendini yeşilliği ile göstermeye başladı.

Seneye ilkbaharda ilk biçme sonrası çim tohumu saçarak ikinci kademeye geçeceğim de, ayrık ile en iyi uyum sağlayacak çim türünü henüz bilmiyorum. Her türlü tavsiyeye açık olduğumu saygılarımla bilgilerinize sunarım.

dalya35 10-11-2012 11:22

İlk ben geldim sanırım:) hayırlı bol verimli, bol çiçekli olsun bahçeniz. Resimleri merakla bekliyorum saygılarımla..

Ben fakir 10-11-2012 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1045882)
İlk ben geldim sanırım:) ..

Evet, fakir bahçemi ilk siz şereflendirdiniz. Teşekkür ederim.

Muallim 10-11-2012 11:41

Sayın Ben fakir

Bahçeniz hayırlı uğrlu olsun.

Sağlıklı,mutlu,başarılı günler dilerim.

Ben fakir 10-11-2012 11:50

Komşu bahçeye:
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muallim (Mesaj 1045891)
Sayın Ben fakir

Bahçeniz hayırlı uğrlu olsun.

Sağlıklı,mutlu,başarılı günler dilerim.


Teşekkür ederim efendim.
Bahçelerimiz hepimize sağlık ve mutluluk versin.

loveforlife 10-11-2012 11:52

Bahçenizdeki güzellikleri görmeyi büyük merakla bekliyoruz. Sigarayı bile bıraktırmaya kâdir olan bir bahçede ne güzellikler gizlidir kim bilir? E hadi, gizlenmeyi bıraksınlar artık ;)

Ben fakir 10-11-2012 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1045898)
Bahçenizdeki güzellikleri görmeyi büyük merakla bekliyoruz. Sigarayı bile bıraktırmaya kâdir olan bir bahçede ne güzellikler gizlidir kim bilir? E hadi, gizlenmeyi bıraksınlar artık ;)


Sevgili komşum, on iki yıllık umutsuz bir inatlaşmanın sonunda bu yıl projelerimi ters yüz ettiğim için pek görücüye çıkacak hali yok henüz.

Ama bilirsiniz, kirpi bile yavrusunu "pamucağım" diye severmiş.

Şu anda görülecek noktalar, ellerimle inşa ettiğim, çardak, pergola ve havuz ile iç mekandaki mutfak dolapları ile tavan lambrileri.

Ben resimleri yetiştirebilirsem, karar siz komşularımındır.

Tura 10-11-2012 12:12

Üyelerin bahçeleri daha da şenlenecek.
Sayfanız hayırlı olsun.

Ben fakir 10-11-2012 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1045906)
Üyelerin bahçeleri daha da şenlenecek.
Sayfanız hayırlı olsun.

Neden buradayım sanıyorsunuz?.. Sayenizde, ustaların tavsiyeleri ile dediğiniz gibi olacak inşallah.

TaşevliBahçe 10-11-2012 12:59

Sn Ben fakir ,

Hoşgeldiniz , Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun ..

gülenmelek 10-11-2012 14:08

Öncelikle hoş geldiniz ve sayfanız hayırlı olsun ;)
Giriş yazınız çok hoş olmuş, bir çırpıda okunuverdi. Bundan sonra, fotoğraf destekli olursa daha güzel olacağını düşündüğüm paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Ayrık ile olan savaşta kazanan taraf olmanız dileğiyle ;)

sarin 10-11-2012 16:34

Sayın Ben fakir,

Hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı, mutlu ve hzuurlu zamanlar geçirmenizi diliyorum.

resul22 10-11-2012 17:01

Hayırlı uğurlu olsun sayın Ben fakir. Anlatımınız çok güzel olmuş. O kumlu toprakta çok güzel patates ve pembe domates yetişir. ;) Tavsiye ederim.

Ben fakir 10-11-2012 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1045917)
Sn Ben fakir ,

Hoşgeldiniz , Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun ..



Teşekkür ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1045939)
Öncelikle hoş geldiniz ve sayfanız hayırlı olsun ;)
Giriş yazınız çok hoş olmuş, bir çırpıda okunuverdi. Bundan sonra, fotoğraf destekli olursa daha güzel olacağını düşündüğüm paylaşımlarınızın takipçisi olacağım. Ayrık ile olan savaşta kazanan taraf olmanız dileğiyle ;)

Teşekkür ederim. yazımı beğenmenize sevindim. Fotoğraf, benim en büyük derdim. Bu şeytan icadını şimdiye kadar daktilo makinası gibi kullandım. Çocuklara boyun büküp öğrenmem gerektiğini biliyorum. Siz şimdilik yazılarımı izlemeyi ihmal etmeyin, borcum olan fotoları koyunca resimlere de bakarsınız. Ayrığı kendi oyunu ile yendim. İlkbaharda arasına da
bölücü unsurları da kattığım gibi, eli mahkum hale getireceğim. Hiç şansı yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1045975)
Sayın Ben fakir,

Hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı, mutlu ve hzuurlu zamanlar geçirmenizi diliyorum.


Teşekkürler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resul22 (Mesaj 1045986)
Hayırlı uğurlu olsun sayın Ben fakir. Anlatımınız çok güzel olmuş. O kumlu toprakta çok güzel patates ve pembe domates yetişir. ;) Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. O kumlu toprakta en güzel ayrık yetişiyor.
Domates ve biber dışında sebze ekmemee karar vermiştim ama, şimdi beni patates ile fena kışkırttınız. Bakacağız artık!

perimar 10-11-2012 19:21

Hoş geldiniz.Resimleriniz ve katkılarınızı heyecanla bekliyoruz.

smnunal 10-11-2012 21:41

Sayın Ben fakir,
Aramıza hoşgeldiniz. Bahçe sayfanız hayırlı olsun.

Adalet Yağcı 10-11-2012 21:48

Yeni bir bahçe, yeni bitkiler, yeni güzellikler, yeni yorumlar...

Ağaçlar net e, aramıza hoş geldiniz sayın Ben fakir.

Doğaya gönül vermişseniz karşılığını mutlaka fazlası ile alacaksınız, hiç şüpheniz olmasın.
Baharda bu bahçeyi güzellikler içinde göreceğiz.

Bahçenizi oluştururken iyice düşünmenizi öneririm naçizane.
İkliminize, toprağınıza uygun bitkileri seçerseniz sorun yaşamazsınız.
Bizler zamanında bu hataya düştük, sonra da düzeltmek için çok uğraş verdik.

Zaman içinde hayalinizdeki bahçeyi yaratacağınıza inanıyorum.
Bizler de tohumlar, fideler, çeliklerle yardımcı oluruz, bir de bakmışsınız bahçeniz hayallerinizi aşmış :)

Tüm çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, bahçe başlığınız hayırlı, uğurlu, bereketli olsun diyorum.
Sevgiyle.

Sudenur 10-11-2012 21:56

İçimden bir ses "Toprağa yatırım yapan bu bahçenin muhteşem zenginliklere gebe olduğunu.." fısıldamakta. Hoşgeldiniz aramıza.. ;)

Ben fakir 10-11-2012 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1046129)
Yeni bir bahçe, yeni bitkiler, yeni güzellikler, yeni yorumlar...Baharda bu bahçeyi güzellikler içinde göreceğiz...
Sevgiyle.



Ve yeni dostlar!..
Bahçem şimdiden daha güzelleşti.
Moralim yükseldi...
Burada olmaktan mutluyum...
Sağ olun, var olun!..

Ben fakir 10-11-2012 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1046135)
İçimden bir ses "Toprağa yatırım yapan bu bahçenin muhteşem zenginliklere gebe olduğunu.." fısıldamakta. Hoşgeldiniz aramıza.. ;)


İçinizden gelen sese ben de inandım.
Hoş buldum; ummmadığım kadar hoş buldum efendim.
Sağ olun!

Asiye 10-11-2012 22:07

Hoş geldiniz..

Bahçe başlığınız hayırlı uğurlu olsun. Çok heyecan verici biir sürece girmiş bulunmaktasınız.

Bizlerde heyecanla bekleyeceğiz.

Ben fakir 10-11-2012 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asiye (Mesaj 1046140)
Hoş geldiniz..

Bahçe başlığınız hayırlı uğurlu olsun. Çok heyecan verici biir sürece girmiş bulunmaktasınız.

Bizlerde heyecanla bekleyeceğiz.

Bende de aynı heyecan başladı gerçekten.
Bu ay kışlığa dönmeyi planlıyorduk ama, bu durumda ben biraz zor dönerim herhalde!..
Hayırlısı artık!..

fikreteren 10-11-2012 22:42

Aramıza hoş geldiniz.Resimlerinizi sabırsızlıkla bekliyeceğim..

Ben fakir 10-11-2012 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perimar (Mesaj 1046067)
Hoş geldiniz.Resimleriniz ve katkılarınızı heyecanla bekliyoruz.

Candan ilgileriniz sayesinde zaten hızlı ve heyecanlı bir giriş yaptım.
Teşekkürler.

Ben fakir 10-11-2012 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1046158)
Aramıza hoş geldiniz.Resimlerinizi sabırsızlıkla bekliyeceğim..

Bu kış şehre dönünce bir fotoğrafçılık kursu bulmalıyım anlaşılan!..

cemal.S 10-11-2012 23:00

Merhabalar..!

Bahçe sayfanızdaki ilk mesajınızı okumanın tadına doyamadım. Mücadele ve sevincinizi öyle güzel anlatmışsınız ki tadından yenmiyor doğrusu. Eminim bizleri yaptığınız çalışmaların fotoları ilede zaman zaman ihya edersiniz. Sayfaların bir yarışmaya konu olmadığını bilmenizi isterim. Önemli olan sizin yürekli ve İNADINA ÜRETİM mantığı ile ortaya koyduğunuz çaba diye düşünüyorum.
Tekrar tebrikler.

Saygıyla.

Ben fakir 10-11-2012 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S (Mesaj 1046172)
Merhabalar..!

Bahçe sayfanızdaki ilk mesajınızı okumanın tadına doyamadım. Mücadele ve sevincinizi öyle güzel anlatmışsınız ki tadından yenmiyor doğrusu. Eminim bizleri yaptığınız çalışmaların fotoları ilede zaman zaman ihya edersiniz. Sayfaların bir yarışmaya konu olmadığını bilmenizi isterim. Önemli olan sizin yürekli ve İNADINA ÜRETİM mantığı ile ortaya koyduğunuz çaba diye düşünüyorum.
Tekrar tebrikler.

Saygıyla.

Bu yaştan sonra herhangi bir yarışmaya girmek niyetinde değilim. Benim ömrüm kendimle yarışmakla geçti sevgili Cemal Bey!.. İlgi ve takdirinize candan teşekkür ederim.Sağ olun...

Akhisarlı 10-11-2012 23:35

Her şey gönlünüzce olsun .

Dünyalı 10-11-2012 23:44

Sayın Ben fakir;

Hoş geldiniz.

Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun.

Bahçe resimlerinizi, sabırsızlıkla bekliyoruz.

Her şey gönlünüzce olsun, sağlıcakla kalın.

Ben fakir 10-11-2012 23:49

Sayın Akhisarlı ve Sayın Dünyalı'ya teşekkür ediyorum.
Sağ olun.

Muhsin Hanif 11-11-2012 01:09

Sayfanız hayırlı, bahçeniz bereketli olsun.
Fotoğraf olayını dert etmeyin, uğraştığınız diğer işlerin yanında hafif kalır. Kısa zamanda çözersiniz eminim. Bir kompakt makina alın, auto konumda başlayın çekmeye, kablosunu bağlayın bilgisayara tamamdır.:)
Sadece fotoğraf değil her konuda yardımcı olacak çok kişi var burada.

Darısı bizim başımıza, hoş geldiniz.

Halil Önen 11-11-2012 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1045902)
Sevgili komşum, on iki yıllık umutsuz bir inatlaşmanın sonunda bu yıl projelerimi ters yüz ettiğim için pek görücüye çıkacak hali yok henüz.

Ama bilirsiniz, kirpi bile yavrusunu "pamucağım" diye severmiş.

Şu anda görülecek noktalar, ellerimle inşa ettiğim, çardak, pergola ve havuz ile iç mekandaki mutfak dolapları ile tavan lambrileri.

Ben resimleri yetiştirebilirsem, karar siz komşularımındır.

Resim de yüklerseniz ve ters yüz ettiğiniz projeleriniz görücüye çıkarsa, görünecek hali için biz de bir şeyler deriz artık...:)

en azından şu çardağı görseydik, gerçekten fakirse bize de ilham olurdu...;)

Bahçe sayfanız hayırlı olsun; daha keyifli günler geçirmenizi diliyorum...

Fakir zengin dilemeyiz bahçenize çay ve hatta ötesinde enzime geliriz; yeter ki bir selam gönderin...;)

Ben fakir 11-11-2012 01:48

Sevgili Muhsin Bey,

İyi dileklerinizi teşekkürlerimle karşılıyorum.

Foto konusunda moralimi yükselttiniz. Sağ olun.

Ben fakir 11-11-2012 02:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
; ve ters yüz ettiğiniz projeleriniz görücüye çıkarsa, görünecek hali için biz de bir şeyler deriz artık...:)

en azından şu çardağı görseydik, gerçekten fakirse bize de ilham olurdu...

Fakir zengin dilemeyiz bahçenize çay ve hatta ötesinde enzime geliriz;

Sevgili Halil Bey,

Siz ustalardan bilgi ve görüş almak amacıyla buradayız.

Çardak konusuna gelince, Yıllar önce İstanbul, Boğaziçinde rahmetli Beybabamın evinin önünde bir çardak hatırlarım. Hatırlamak ne demek, unutamadım ki!.. On onbeş santim çaplı tomruklardan çatılmış, direklerle kirişleri birbirilerine çivi ve tel ile bağlanmış, derme çatma bir şey idi. Eski ev sahibi yapmış, 1950 yılında bize devrolmuş, ben orada kaldığım sürece her gün altında yaşadığımız bir, -çardak diyemem - adeta bir kavram idi.

İşte ben de o kavramı kendi kulübeme taşıdım. benzer ölçülerde malzeme buldum. Bu günkü imkanları ve teknolojiyi kullanmadan, derme-çatma, altmış yıl önceyi oraya taşıdım. Tek fark, onu örten yediveren gülü ile mor salkım idi; benimkiniyse üzüm!..

Verdiğiniz tiyolar için minnettarım. Takası da zamanı gelince konuşuruz.

Benim kapım, her gelene açıktır. Bunu tüm dostlarım bilir, sık sık sohbetimiz olur. Gelen kısmetiyle gelir derler; inanırım. Tecrübeyle sabittir.

Selamlar, sevgiler...

berrinb 11-11-2012 02:24

Sayın Ben fakir, bahçe sahifeniz hayırlı olsun ....Marmara denizinin ortasında Avşa gibi güzel bir adada,550 m2 lik bahçe ile hoşgeldiniz.....:) Bana göre çok zenginsiniz...:)))

Yazdan yaza aramızdaki Marmara denizi de olsa , karşı komşu sayılırız...:)Ne mutlu bizlere ki artık adalı bir arkadaşdan güzel manzaralı resimlerde görebileceğiz......Diyorumm.:))

Güzel bahçenizin ve Ada resimlerini şahsen merak ile bekliyorum...selam ve sevgiler efendim..:)

Ben fakir 11-11-2012 03:13

Sevgili Berrinb

Teşekkürler ederim.
Önemli olan bence gönül zenginliği!..
Hani, derler ya; "Mal sahibi, mülk sahibi; hani bunun ilk sahibi?"
Fotoğrafların eksikliğini bu gece ben herkesten fazla duyuyorum.
Pek Yakında!!!

Sevgi ve selamlarımla efendim.

Maviş 11-11-2012 16:39

Aramıza hoş geldiniz. Ben fakir. :D:D:) Fotoğraflarınızı yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum.:):)

milaca2010 11-11-2012 23:40

Bahçeniz bol çiçekli olsun sn. ben fakir, bahçenizden fotoğraflar bekliyoruz.
Esen kalınız...

Ben fakir 11-11-2012 23:50

Sevgili komşularım Maviş ve Milaca 2010,
 
İyi dileklerinizi şükranla karşılıyorum.

Ben de kendimden fotoğraflar bekliyorum.

Bakalım, hayırlısı!..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024