agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2008, 15:34   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Sarıyerdeki Bahçem

Merhaba arkadaşlar, ilk mesajım, sitenizi 3 gün kadar önce keşfettim (ne yazık ki keşke önceden keşfedebilseydim). Yaz başında (Mayıs Ortası) şu anda oturduğum Sarıyer acarlar sitesindeki bahçe katı evime taşındım. Taşındığımda bahçede sadece yer yer çim vardı, çitlere sarılmış sarmaşıklar vardı başkada birşey yoktu. O mevsimde (sanırım yanlıştı ama) çim ektim, ortancalar zaten görünüyor, iki tane çiçek tarı yapıp ortasına ışık yerleştirdim. Fotoğrafı acayip çekmişim ancak ileride gördüğünüz çiçek tartından çite kadar olan bölüm kadar benim arkamda çıkmayan bölüm var. Fotoğrafta çıkmayan bölümde ileriye bahçe sınırına yakın ektiğim çam ağacı var çitlere sarılmış sarmaşıklar aynen mevcut.

Görebileceğiniz üzere çimleri beceremedim, yer yer sararma ve çıplaklaşma var. Ancak 3 yaşında canavar genlerine sahip son derece haşarı bir kızım var (ki bu evi almamızın sebebi de bizim ufaklıktır bahçede büyüsün istedik, eh villa alamayınca da ) sağolsun sabah tan koşmaya başlıyor aynı sitede kendisiyle yaşıt kuzenide bulunduğundan bahçede gündüz ne tip bir fırtına olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Bahçe konusunda hiç bilgim yok, sağdan soldan okuduklarım sadece.
Bahçe kuzeye bakıyor ancak 70-80 m. ötesinde bir blok daha olduğundan ilginçtir kuytuda kalıp sarıyerin ünlü rüzgarını pek almıyor. Henüz kış geçirmeden yazıyorum bunu elbette.

Çok uzun oldu gevezeliğimi mazur görün,

Ben bu bahçemde neler yetiştirebilirim, neler önerirsiniz? Öncelikle basılmaya dayanıklı çim istiyorum hatta çiçekli çim tohumları var sanırım çok hoş görünüyorlar. Limon ağacı istedim ancak 10 derecenin altında yaşayamayacağını okuduğumdan cesaret edemedim. Ben komşularımın önünü kapatmayacak ancak benim bahçemde sınır oluşturabilecek yaz kış yeşil ağaçlar, yaz içinse bahçemi renk cümbüşüne çevirecek çiçekler istiyorum, hayalim bu biraz naif bir istekse acemiliğime verin lütfen.

Uzatmak istemiyorum bahçemin fotoğrafını ekledim, değerli görüşlerinizden faydalanacağıma inanıyorum.

Teşekkür ederim...

Eklenen Resimler
 
ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2008, 22:16   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bence şu haliyle de gayet hoş görünüyor bahçeniz. Ortancaların güzelliği yeter Bitki seçiminde hiç aceleci davranmayın. Bahçeyi çok tıklım tıkış doldurmayın. Bitkilerin ve ağaçların ilk alındıkları gibi kalmadıklarını unutmayın. Ben olsam çiçek açan çim ekmezdim. Çim düz rengiyle diğer bitkilerin öne çıkmasını sağlıyor. Ben olsam, kokulu çiçekli bitkiler dikerdim ki o zaman bahçe keyfim ikiye katlanırdı

Bu bahçenin tamamı size mi ait? Yan taraf diğer daireye mi ait?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 09:08   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
merhaba sayın Limon,

Bahçenin tamamı aslında apartmana ait ancak iyi komşular+karışmayan komşular=bana ait bahçe

Evin tüm önü bahçe ev genelin aksine dikine değil enine uzanan bir ev.

Dediklerinizi dinlyeceğim, sanırım ek olarak gül istiyorum birde becerebilirsem bir veya iki tane ıhlamur ağacı. Fazlası zaten kızımın rahatça oynamasını engelleyecek gördüğüm kadarıyla.

ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 09:57   #4
Ağaç Dostu
 
erbek_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 363
Galeri: 17
Aynen katılıyorum, bahçeniz bu haliyle yeterince hoş ve huzur verici görünüyor. Uygun bulduğunuz bir iki yerine renkli ve hoş kokulu güller yerleştirdiğinizde tamamlanacaktır ve o gözünüze takılan eksiklik giderilimiş olacaktır. Benim tavsiyem özellikle kırmızı gül! Renk katacaktır bahçeye...

erbek_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 10:48   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben gülsüz bir bahçe düşünemem. Bir tane de olsa olmalı. Bu saksıda da olabilir.
Ayrıca bodur bir oya ağacı düşünmez misiniz? Renk verir.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 14:50   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Sevgili arkadaşlar, fikirleriniz için çok teşekkürler, en başta Sayın Limonun dediği gibi bahçeyi tıklım tıkış doldurmamaya karar verdim (nedense ben mini bir orman gibi hayal ediyordum hep), Sayın Erbek ve Guler'in belirttiği gibi gerçektende gülsüz bir bahçe istemiyorum merakım (ki bu arada bilgisizliğimi mazur görün bahçe ile 2-3 aydır ilgileniyorum ve bu konuda zır cahil olduğumu belirtmem gerekiyor) acaba sarılan gül mü ekmeliyim yoksa bahçenin sağına ve soluna olmak üzere iki adet normal (veya saksıda) gül ağacı mı? Bir de basmaya dayanıklı çim tohumlarını ne zaman ekmek gerekir?

Oya ağacının resimlerine googledan baktım sayın Guler, ne kadar hoş ve renkli bir ağaçmış? Bodur olanını nerden bulabilirim (veya nasıl yetiştirebilirim) ve ekim zamanı hangi ay olmalıdır?

Biliyorum çok sordum ama,

Haşerelerle aram hiç iyi değildir, bu sadece sevmemek, iğrenmek değil fobi, irice börtü böcek karşısında tamamen buz kesip kilitleniyorum (hem çiçekleri doğayı sevip hem böceklerden korkmak ne alaka demeyin lütfen garip biliyorum ama...)

Bu zamana kadar sorunum olmadı ancak site yönetimi bahçeleri ilaçladı (ne ile bilmiyorum) ve bahçede sarmaşıkların dibinde farelere karşı zehirli yem bulunan bir kutu var?

Özellikle fare ve kene karşısında nasıl bir korunma önerirsiniz?

Sabrınız için çok teşekkürler...

Sayın Güler Hanım,

bahçenizin resimlerine, yetiştirdiğiniz sebze ve meyveler ile çeşit çeşit çiçeklerin resimlerine baktım. Gerçekten muhteşem bir bahçeye (ki ona bahçe denirse benimkine ne demeli onu çıkaramıyorum) sahipsiniz, ellerinize sağlık. Dilerim herkesin ufacıkta olsa bir bahçesi olur zira gerçekten insanın tüm sinirini alıyor, bahçede oturup hafif bir esinti eşliğinde birşeyler içmek, kitap okumak ya da aylak aylak oturup kualğınızda müzik ayaklarınızı uzatarak kaykılmak kadar büyük bir zevk yok.

ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 23:58   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bir köşeye Oya Ağacı diğer köşeye Leylak olur mu? Leylak bahar başında açar mis gibi kokar. Oya ise bu zamanlarda açıyor, çiçekleri kokusuzdur ama çok gösterişlidir, çok sevdiğim ağaçlardandır. . Leylak ta fazla büyümez. Güller için "Ödüllü Güller" başlığına bakarsanız içlerinden çok sayıda beğeneceğinize eminim. O fare kutularından bende de var ama pek işe yaradığını sanmıyorum doğrusu.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2008, 09:00   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Teşekkür ederim Sayın Limon,

Leylak ve oya ağacı çok akla yatkın geliyor, özellikle güzel kokması açısından leylak (ki güzel koksun diye ıhlamur ağacı istemiştim ben). Forum çok güzel ama şöyle bir tehlikesi var, insan gördüğü her bitkiyi / ağacı ekmek istiyor. Forumda resimlere bakıp hmmm bunuda ekmek lazım pekde güzelmiş evet evet şeklinde gaza geliveriyor. Düşünün ki dün bir ara karakovan arıcılığı nasıl olur ki tam organik balda şahane olurmuş diye düşünürken buldum hayır üstüme tek bir arı gelsin olduğum yerden zıplayan bir insan olarak nasıl bir şuursuzluk içerisinde bunu hayal ettim bende bilmiyorum

Fare meselesine gelince, sizin daha önce ciddi bir fare problemi yaşadığınızı forumda okudum. Ne yazık ki bahçe katlarında altınız artık direkt temel olduğundan fareler son derece rahat bir şekilde borularınıza dadanabiliyor maalesef. Ben henüz görmedim ancak bu olmadığı değil benim göremediğim anlamına geliyor buna eminim. Hele kene ayrı bir kabus benim için.

ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2008, 10:18   #9
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Ihlamur ağacı çok fazla büyür. Sarıyer'e arka yoldan inerken soldaki benzin istasyonunun köşesindeki o heybetli ağaç ıhlamur ağacı. İsterseniz önce bir bakın ne kadar büyüyebileceğine. Bu arada ıhlamur ağacına çok arı gelir haberiniz olsun

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2008, 11:47   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
bahçede de lamı cimi yok böyle büyür diyorsunuz sanırım. Pekiala manolya yetiştirebilirmiyim acaba. Şahane kokarlar malum

ptahba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 00:26   #11
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Sn.Ptahba, manolya neden olmasın ama ben size görüntüsü çok güzel olmayan ama siz dahil apartmandaki herkesin bayılacağı Melisa önermek istiyorum.Forumda gerekli bilgileri bulabilirsiniz..


Düzenleyen caretta : 22-07-2008 saat 00:26 Neden: imla
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024