07-09-2019, 22:54 | #151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Valide hn dört tencere garanti dedi, ama biraz da bahçede kurumayı bekleyen var. Kabaca alt-yedi pişirimlik diyelim, şimdi yazınca kulağa da fena gelmiyor hani Eğer tüm fasulyeler içini doldurmuş olsaydı en az iki katı hasat edebilirdim, ama yarısı kabuk gibi hiç iç yapmamıştı. Direkt çöp oldu maalesef |
|
07-09-2019, 23:00 | #152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Seneye bunlardan kompost yapalım, ayıkladıktan sonra kalan kabuklardan, yani seneye de içi boş fasulyeler yetiştireceksiniz demek istemedim...amaan ne diyom ben be.. |
08-09-2019, 11:56 | #153 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Elimde bu kadar organik metaryel varken ayıp bu yaptığım! |
|
08-09-2019, 18:42 | #154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Kış Hazırlıkarı (1)
Hadi artık kış hazırlıklarına başlayalım, değil mi? Önceliği domatese veriyoruz. Bir kısmını derindondurucuda, diğer kısmını da sos ve konserve olarak değerlendireceğiz... Düzenleyen obabilgesi : 11-09-2019 saat 18:17 |
10-09-2019, 15:10 | #155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Black from Tula
Bu sene bahçemdeki hayal kırıklığım... Sebebini bilmiyorum, sanırım okuduklarımın etkisinde kaldım ki bu türün lezzetinden ve kokusundan inanılmaz ümitliydim. Lakin tam bir fiyasko oldu benim için. İlk ısırdım, “-ağzımın tadı yok sanırım” dedim, bir daha ısırdım, sonra birhaha... Domates bitti, ben halâ lezzetten boyut değiştirmeyi bekliyorum Birdaha mı mümkün değil ekmem bu türü! Önümüzdeki sezon “Black Kırım” ve sağlam cins bir pembe domatese (sanırım Tekin bey’de mevcut) bel bağlamayı düşünüyorum... Hadi hayırlısı... |
11-09-2019, 18:16 | #156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Kış Hazırlıkları (2)
Patlıcanın sulu yemeğinden ziyade, mısır unuyla kızartmasını, közleme salatasını ve karnıyarık olarak yemeğini çok severim... Bu hafta toplanan patlıcanların bir kısmını haşlayarak mısır ununda kızartılmak üzere, bir kısmını da közleyerek salata olmak üzere deepfreeze kaldırdık. Önümüzdeki hafta toplanacakları da karnıyarıklık olarak hazırlayacağız... |
12-09-2019, 16:38 | #157 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
|
Alıntı:
|
|
12-09-2019, 20:24 | #158 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Ama şöyle bir durum var, İstanbul’a geleceğim için birçoğunu tam olgunlaşmadan toplamak zorunda kalmış, İstanbul’da güneş altında olgunlaşmaya bırakmıştım. Bu fotoğraftaki onlardan biri olabilir, hatırlayamadım. Lakin arada ciddi olgunlaşanlar da vardı. Onları da tattım, ı ıhh... Ya ben çok anlam yükleyip beklentimi bulamadım, ya da gerçekten alelâde bir varyete. Meselâ Gönen pembesi yetiştirdim, yok böyle bir lezzet! Yanlış tohum ihtimalini düşündüm, ciddi irdeledim. Görüntü bire bir uyuşuyor, ama bunu çözmenin bilmediğim başka bir detayı varsa, işte o konuda yetersiz kaldım. |
|
13-09-2019, 08:02 | #159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
|
obabilgesi söylediklerinize şöyle katılıyorum. 1.si gönen pembe domatesiyle kesinlikle kıyaslamayın çünkü black from tula soğuk iklim domatesi, tat olarak kekremsi bir tat olması belki ağız tadınıza uymamış olabilir. ya da başka ne olmuş olabilir bilmiyorum. ancak zaten olayda bu; farklı tatlar tadabiliyorsunuz. pazardaki domateslerin hepsi aynı tatta olunca fark edemediğimiz lezzetleri onlardan(pazardakilerden) kurtulunca anlayabiliyoruz. black from tulayı pazardakilerle yan yana koysanız eminim farkedersiniz. ancak gönen pembesiyle yan yana koyarsanız siz çok anlam yüklemiş olursunuz kendi yetişrdiğin domatesler salatalıklar her halukarda güzeldir. |
13-09-2019, 09:12 | #160 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Kesinlikle haklısınız, pazardan aldığımız domatesle mukayese kabul etmez. Yaptığımız bahçecilikle bu lezzetleri tadabilen şanslı insanlarız. Ama dediğiniz gibi, mevzu benim yüklediğim anlamdan kaynaklansa gerek. Alıntı:
Önümüzdeki sezon birkaç farklı türle umduğum lezzeti aramaya devam, bu sefer çeşidi artırmayı düşünüyorum. Araştırırken gözme çarpan, özellikle denemek istediğim birkaç tür var... (tabi o sıra herkesin deneyimlerinden faydalanmak adına anket çalışması bile yapmak istiyorum ) |
|
14-09-2019, 18:14 | #161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Kokulu Köy Mısırı
Evet, nihayetinde mısırlarımızı da hasat ettik. Nihayetinde diyorum, çünkü tohumları edindiğim satıcı pek bir övmüştü sahip olacağım mısırları. Belki de mısırın gerçek tadını bile bilmediğimizi iddia etmiş, “-pişerken evi misler gibi mısır kokusu saracak, tadına doyamayacaksınız” demişti. Hasat sonrası birinin kabuğunu sıyırdım da haklı galiba, taneleri bu şekilde dizili mısır hiç yememiştim. Ebatı da düşününce evet evet hiç yemedim! Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum... |
15-09-2019, 08:19 | #162 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
|
Alıntı:
Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek. Selamlar. |
|
15-09-2019, 10:23 | #163 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Etkinliğe elbette katılacağım. Elimden geldiğince, herkese yetecek kadar bol bol tohumluk ayırdım. Yalnız gerekli izolasyonu sağlayamadığım için, tohumlarda hibritleşme olasılığı var. Estağfurullah, sayfanızı ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. |
|
17-09-2019, 06:18 | #164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Gönen Pembesi
Bu sene hem lezzetiyle, hem de kokusuyla bizi şenlendiren varyete “Gönen Pembesi”... İrice domatesler vermekte ve çok bereketli, lezzetli bir tür. Seneye yerine koyabileceğimiz farklı bir pembe varyete bulamazsak bu türe devam edeceğiz (takdir edersiniz ki insanoğlu hep bir adım ilerisini arar ). |
17-09-2019, 07:10 | #165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
|
Afiyet olsun. Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ? |
17-09-2019, 08:58 | #166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor. |
17-09-2019, 12:04 | #167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Koparıldıktan sonra gerek biz, gerekse çevredekilerin katılımıyla bir haftada tüketildiği için tam gün veremeyeceğim Ama ince kabuklu ve narin çok dayanıklı olduğunu sanmıyorum... |
17-09-2019, 12:12 | #168 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli... Lezzeti nasıl? |
|
17-09-2019, 14:17 | #169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Alıntı:
|
|
17-09-2019, 15:29 | #170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
|
Sayın Obabilgesi; Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır? |
17-09-2019, 23:11 | #171 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Madem böyle bir ters orantı var, ben tercihimi lezzetten yana kullanacağım. Varsın dayanıklı olmasın, bu kadar lezzetli domates yemek benim için çok büyük bir lüks. Ama bu demek değil ki farklı türler denemeyeceğim, not ettiğim birçok varyete var. Sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyorum... |
|
17-09-2019, 23:36 | #172 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum. Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor. |
|
18-09-2019, 07:51 | #173 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
|
Alıntı:
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim. 2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır |
|
18-09-2019, 08:00 | #174 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
|
Alıntı:
|
|
18-09-2019, 15:09 | #175 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Pembe domatesi ben yalnız taze tüketim olarak deneyimledim, pişince yemek içerisinde kesinlikle eriyip yok olacaktır. Konserve ve yemek pişirmek için kuşkusuz sert etli (örn armut domates) kullanılmalı. Önceki paylaşımlarımdan görüldüğü üzere, ben de kiler hazırlığımı gene kendi yetiştirdiğim armut domateslerden yaptım. Lütfen sayfanızı açın, eminim feyz alınacak pek çok detaylar paylaşacaksınız |
|
18-09-2019, 15:13 | #176 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Eminim şahane bir bahçenin sahibi olacaksınız ve bizde sıkı takipçiniz! |
|
19-09-2019, 12:12 | #177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Musquee De Provence Pumpkin
Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık. Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır. Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım... |
19-09-2019, 14:57 | #178 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
|
|
19-09-2019, 16:12 | #179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Teşekkürler, diğer varyete sugar pie pumpkin (çok sevimli ve lezzetli bişey) |
20-09-2019, 09:16 | #180 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
|
Alıntı:
|
|
|
|