agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1312Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2019, 10:27   #121
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Pişme konusunda çok haklısınız sevgili Portakal Rengi
Bu minikler nasıl yumuşak ve lezzetliydi anlatamam... Ama gözüme pek bir bebek geldikleri için, sanki birkaç gün fazladan kalıp toparlansalar, daha iyi olacaklardı...
Bahsetiğiniz patlıcan türlerinin verim ve lezzeti nasıldı?
Adana Patlıcanını etkinlikte h_doğan'dan edinmiştim. Lezzetli patlıcan. Yeni çıkanları dolma olarak deneyeceğiz. Karnıyarık, imambayıldı ve türlü olarak sevdik. Verim alamamak gibi bir derdim var. Organik madde oranı sıfıra yakın bir toprakta yetiştiriyorum. Yinede patlıcan satın almadık. (6 kök yetişti.)
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim.
Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2019, 21:11   #122
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Adana Patlıcanını etkinlikte h_doğan'dan edinmiştim. Lezzetli patlıcan. Yeni çıkanları dolma olarak deneyeceğiz. Karnıyarık, imambayıldı ve türlü olarak sevdik. Verim alamamak gibi bir derdim var. Organik madde oranı sıfıra yakın bir toprakta yetiştiriyorum. Yinede patlıcan satın almadık. (6 kök yetişti.)
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim.
Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim.
Cevabınız için çok teşekkürler
Toprağımın kalitesi ve organik maddesi gayet yerinde, ve on bostan - on kemer olmak üzere toplamda yirmi kök ektiğime göre sanırım bir yıllık ihtiyacımı karşılayabilirim
Biraz közde, biraz dolapda, azıcık da kurusu olursa tamamdır bu iş

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2019, 00:49   #123
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
“-Geç kaldım, hangi ara çiçeklenecek de meyvesini büyütecek” derken, bakın geçen hafta ne buldum😄
Çok iddialı bu, karpuz olacakmış...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2019, 07:21   #124
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Resimde yakışıklı çıksın diye karpuzu yıkadınız mı, etrafına kuru yapraklardan 'eskitme' de yapmışsınız. Bu kadar özen gösterirseniz her bi şey olur ondan.

obabilgesi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2019, 04:19   #125
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Resimde yakışıklı çıksın diye karpuzu yıkadınız mı, etrafına kuru yapraklardan 'eskitme' de yapmışsınız. Bu kadar özen gösterirseniz her bi şey olur ondan.
Yorumunuza bu sefer sesli güldüm
Fotoğraf çekeceğim gün hafif bir yağmur yağmıştı. Kuru yaprakları ise, inanın siz dikkat çekince farkettim (sahi ne yaprağı onlar, şimdi bende merak ettim). Bu arada dönem dönem okb atakları geçirdiğim doğrudur lakin kendime sarar boyuttayım henüz, Allah bahçeye sardırmasın

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2019, 23:54   #126
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Red face Sugar Pie Pumpkin

Bitkilerin de laf anladığına artık eminim!
Bu çocuk habire erkek çiçekler açıyor diye benden sağlam bir veto yemişti ki, haftasında dişi çiçekler göründü Şimdi de 5-6 tane kabak büyütmekle meşgul. Cinsi gereği çok büyük olmadıkları için hepsini büyütmesine müsaade edeceğim.
Nedendir bilmiyorum ama ben bu kabak yetiştirme işinde pek hevesliyim, umarım fotoğraflarda gördüğüm gibi turuncu kabaklarım olur...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 03:16   #127
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Wink Erzincan Dermason Fasulye

Yerel tohum satan birisinden edinmiştim bu türü ve oturak kuru fasülyelik bir tür olduğu için sırık kullanmadan ekimini yapmıştım. Lâkin fideler gün geçtikçe kollar atıp sağa sola yayılmaya başlayınca sırık dikmek şart olmuştu. Bugün ise iyi ki bu sırıkları dikmişim diyorum, aksi halde mümkün değil baş edemezdim.
Günlük toplayamayacağım için amaç kurufasulyelik yetiştirmekti, ama şuan ne yetiştirdiğimi bilmediğim için muallâktayım. Hâl böyle olunca mecbur şöyle bir karar aldım, “körpeyken yakaladıklarımı tazeye, kaçırdıklarımı ise kuruya ayıracağım”....

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 08:13   #128
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Kuru fasulyeyi tazeyken zor yersiniz kılçıklarından dolayı. (diye düşünüyor ve sonucu bekliyorum)

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2019, 14:40   #129
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Kuru fasulyeyi tazeyken zor yersiniz kılçıklarından dolayı. (diye düşünüyor ve sonucu bekliyorum)
Evet, evet bunu daha önce de duymuştum! Lakin henüz ne yetiştirdiğimi bilmiyorum sevgili TCM, daha doğrusu emin değilim😊 Sonucu hepberaber göreceğiz, benim gönlüm kurudan yana...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2019, 07:32   #130
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Musquee De Provence Pumpkin

Hani derler ya “tepeden tırnağa güzel!’’
Resimde gördüğünüz kabak bu iltifatı sonuna kadar hakenlerden!
Yani;
yaprağını mı öveyim, kolay yetişmesinden mi dem vurayım, bereketini mi anlatayım, yoksa bir rivayete göre enfes meyvesini mi dillendireyim? Şuan için lezzeti hariç tüm saydıklarıma kefilim. Keşke her daim bahçede durabilseydim de, çapraz tozlaşmasını engelleyip saf tohumlar elde edebilseydim...
Neyse ki geçen sezondan kalma 2-3 adet yedek tohumum var, önümüzdeki sezon ciddi bir titizlikle çalışıp, tüm isteyenler için saf tohumlar elde edeceğimi umuyorum...

Eklenen Resimler
  
Elmali, TCM, ibocandan ve 9 kişi beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2019, 07:41   #131
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Red face Sugar Pie Pumpkin

Masaldan fırlamış gibi, tam da istediğimden! Tek pişirimlik (tabi kıyabilirsem) turuncu mu turuncu tatlı kabaklarım ��
(şöyle bir camekân içerisinde sehpanın üzerine koyup, cüzi bir miktar karşılığında ziyarete açacak kadar şımarmış durumdayım)

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 17-08-2019 saat 12:38
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2019, 10:42   #132
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Aynen 'masaldan fırlamış' gibi.. Pek güzeller..

obabilgesi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 01:10   #133
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Black From Tula

Siyah domates varyeteleri arasında, lezzet birincisi olduğunu duymuş ve derhal tohumundan edinmiştim. Şimdi ise sabırla kararmalarını beklemekteyim...
Sahi, bu türü yetiştirenlerden yorum alabilir miyim? Sizin lezzet sıralamanızda bu tür kaçıncı sırada?

Eklenen Resimler
 
funku, Muda, TCM ve 7 kişi beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 09:32   #134
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.

obabilgesi ve g.c. beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 14:32   #135
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.
İkinci lig şampiyonuymuş. (Siyahlar arasında yani.) Sanat, spor falan olsa konu, birinci ligi de kasar kavururdu ama...

Domates işte.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2019, 19:41   #136
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Garibanları niye yerlerde süründürüyorsunuz?

Siyah domatesleri sevmedi çevremizdeki bayanlar. Yemeğin suyunu bozuyormuş rengi İnce kabuklu, sulu, hafif ekşimsi tadıyla sevdim ben ama iki yıldır ekmiyoruz. Pespembe-kıpkırmızı ağızda şeker gibi eriyen domateslerimiz varken (bulgar domatesi ilk aklıma gelen örnek) birinciliği kim vermiş buna.


Hay Allah domateste de ekşi tadı hiç sevmem, neden bu ekşi tanımı önceden gözüme çarpmamış? Yemeklerden ziyade, salatalarda veya söğüş olarak tüketmeyi planladığım için renkten çok lezzet önemli benim için, ama o ekşi tadı alırsam bu türü direkt elerim.
Bu arada amacım süründürmek değil inanın, dalları kırılacak diye düzeltmeye korkuyorum Hayırlısıyla bir kere tadına baksam sonrasında daha cesur olabileceğim...
Unutmadan, Bulgar domatesine bu kadar methiye varsa seneye bahçede baştacı yaparım sevgili TCM

Resulgur beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2019, 11:10   #137
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Hasat devam ederken, şöyle toplu bir poz da verelim

Eklenen Resimler
 
OSMAN45, Muda, Asoo ve 8 kişi beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2019, 18:40   #138
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Farklı farklı kişilerden biber tohumları edinmiştim. Acemilik bu ya, ne bir etiket, ne de ayırt edici bir nişan...
Fotoğrafını paylaştığım sivri biberin bereketini anlatmaya imkân yok. Lakin tohum alamayacağım, bahçede 6-7 çeşit biber türü mevcut ve çapraz tozlaşmaması mümkün değil.
Keşke kimden edindiğimi öğrenebilsem de bu türü izole bir ortamda tekrar yetiştirebilsem...

Eklenen Resimler
 
OSMAN45, Muda, TCM ve 9 kişi beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2019, 21:25   #139
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Merlot (p1103 amerikan anaç aşı)

Kükürt serperken dalların arasında buldum bu yaramazı
Güneş görmediğinden olsa gerek pek sık ve ufak taneli. Ama nasıl güzel bir aroması var, anlatmaya kelimeler yetmez...

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2019, 09:25   #140
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Siyah domates varyeteleri arasında, lezzet birincisi olduğunu duymuş ve derhal tohumundan edinmiştim. Şimdi ise sabırla kararmalarını beklemekteyim...
Sahi, bu türü yetiştirenlerden yorum alabilir miyim? Sizin lezzet sıralamanızda bu tür kaçıncı sırada?
Ülkemizde yetişen domates çeşitleri arasınada lezzet sıralamasında birinci sırada olmasa dahi ilk 10'a girebilir, ama raf ömrü ve yola dayanımında en sonlarda yer alır.

obabilgesi beğendi.
selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2019, 01:39   #141
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Dermason Fasulye

Hani şu dermason etiketiyle ekip, sırık istemesi sebebiyle cinsinden şüpheye düştüğümüz fasulyelerim...
Verimi gayet güzel! Kuru fasulyelik olarak değerlendireceğimiz için baklaları doldurup, hafiften kurumasını beklemekteyiz

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen obabilgesi : 31-08-2019 saat 04:28
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2019, 22:07   #142
Yeni Üye
 
eozen81's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2019
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 17
Sayın obabilgesi, bahçeniz ve paylaşımlarınız çok değerli. Keyifle okudum, takibe aldım. Hasatınız bol olsun.

obabilgesi beğendi.
eozen81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2019, 17:52   #143
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eozen81 Mesajı Göster
Sayın obabilgesi, bahçeniz ve paylaşımlarınız çok değerli. Keyifle okudum, takibe aldım. Hasatınız bol olsun.
Çok teşekkür ederim, paylaşımlarım sizlerin ilgisiyle değer kazanıyor ve evet ben bişeyler yapabiliyorum diye kendime güvenim artıyor. Eksik olmayın


Düzenleyen obabilgesi : 03-09-2019 saat 15:05
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 00:24   #144
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Sugar Pie pumpkin & Musquee De Provence Pumpkin

Balkabağı tatlısını ve çorbasını çok severim, ukâlalık gibi olmasın ama pek de güzel yaparım. Kabak yetiştirmeye karar verdiğimde, biri çorbalık diğeri ise tatlı olmaya uygun iki farklı varyete arayışına girmiştim. Yetiştirici önerileri, gurme yorumları vs. derken soldaki varyeteyi (sugar pie pumpkin) tatlı için, sağdaki varyeteyi ise (musquee de provence pumpkin) çorbalık olarak tercih ettim...
Tatlı kabağımızı denedik ve ailece tam not verdik, bakalım çorba kabağımızda sonuç ne olacak?
(kabaktan yana maşallah bereketli bir sezon geçirdik. Hâl böyle olunca hasat sonrası “-bunları nasıl saklamalı?” diye düşünürken, köylü bir amcamızın tavsiyesiyle müştemilatta samana gömerek muhafaza etmeye karar verdik.)

Eklenen Resimler
 
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 10:22   #145
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Deneyim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
Balkabağı tatlısını ve çorbasını çok severim, ukâlalık gibi olmasın ama pek de güzel yaparım. Kabak yetiştirmeye karar verdiğimde, biri çorbalık diğeri ise tatlı olmaya uygun iki farklı varyete arayışına girmiştim. Yetiştirici önerileri, gurme yorumları vs. derken soldaki varyeteyi (sugar pie pumpkin) tatlı için, sağdaki varyeteyi ise (musquee de provence pumpkin) çorbalık olarak tercih ettim...
Tatlı kabağımızı denedik ve ailece tam not verdik, bakalım çorba kabağımızda sonuç ne olacak?
(kabaktan yana maşallah bereketli bir sezon geçirdik. Hâl böyle olunca hasat sonrası “-bunları nasıl saklamalı?” diye düşünürken, köylü bir amcamızın tavsiyesiyle müştemilatta samana gömerek muhafaza etmeye karar verdik.)
Geçen yıl yetiştirdiğim bal kabaklarını saklamaya karar verdim. Birisini saman içinde, diğerini ahşap dolapta. (Ev yıl boyunca 20° C civarında sıcaklıkta idi.) İkisini de buradaki köylülerden duydum. Tohumlarım atalık.
10 ay sonra kestiğimde ikisi de acımıştı. Görünüşte hiç sorun yoktu. Yalnız tat acımsı. Bundan sonra soyup, paketleyip derin dondurucuda saklayacağım.

obabilgesi beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2019, 20:55   #146
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Geçen yıl yetiştirdiğim bal kabaklarını saklamaya karar verdim. Birisini saman içinde, diğerini ahşap dolapta. (Ev yıl boyunca 20° C civarında sıcaklıkta idi.) İkisini de buradaki köylülerden duydum. Tohumlarım atalık.
10 ay sonra kestiğimde ikisi de acımıştı. Görünüşte hiç sorun yoktu. Yalnız tat acımsı. Bundan sonra soyup, paketleyip derin dondurucuda saklayacağım.
Merhaba;
Hımmm, bunu öğrendiğim iyi oldu! Lakin köylülerimiz yıllardır kabaklarını bu şekilde stok yaparlarmış. Pratik olması sebebiyle bende bu yöntemi pek sevmiştim, tekrar bir araştırayım bakayım. Üzüldüm açıkçası

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2019, 15:23   #147
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Wink Dermason

Nihayet kurufasulye hasatımızın büyük bir kısmını bitirdik. Lakin baklalar yeterince iç doldurmadığı için fasulye adına bereketli bir sezon geçirdiğimizi söyleyemeyeceğim.
Önümüzdeki sezon için hem taze, hem de kuru olarak değerlendirebileceğimiz bereketli bir varyete arayışına girdim....
Bilgilerini paylaşacak tüm dostlara şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler
  
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 12:57   #148
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Barbunya ile kuru fasulyeyi aynı anda pişirmeyeceğinizi umuyorum. Pişme süreleri, lezzetleri farklı olduğu için uygun olacağını ve memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Yok biz baştan hepsini aynı yere temizledik, sonra ayıracağız derseniz kolay gelsin

obabilgesi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 15:37   #149
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Barbunya ile kuru fasulyeyi aynı anda pişirmeyeceğinizi umuyorum. Pişme süreleri, lezzetleri farklı olduğu için uygun olacağını ve memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Yok biz baştan hepsini aynı yere temizledik, sonra ayıracağız derseniz kolay gelsin
Olay şöyle gelişti sevgili TCM;
Baktım iç az çıkacak, şimdi bir de bunları ayrı ayrı toplarsam psikolojim iyice bozulacak. İyisi mi beraber toplayayım hem gözüm doysun, hem de psikolojimi hazırlayayım. Sonra nasıl olsa ayırırım diye düşündüm.
Yani aynen dediğiniz gibi ilk önce bu şekilde karışık iç çıkardık, sonra tane ayıklaması yaparken, fasulye ile barbunyayı ayırdık.
Biraz deli işi oldu, lakin çok akıllı olduğum da söylenemez

TCM beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 18:33   #150
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Ömürler görün o zaman da nick inizi hatırlatır mütevaziliğinize şapka çıkarırım. Üstelik çok da az görünmüyor toplananlar, beş altı yemek çıkar.

obabilgesi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024