agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni103Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2018, 21:26   #31
Ağaç Dostu
 
Sezerakk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 139
Herkese merhaba tekrardan, tohumlarımı alıp hemen bahçeye koştum. Kendi evimden daha çok bağlıyım buraya. Mesleğimden dolayı zamanımın birçoğunu yurtdışında geçirdiğimden sürekli olarak uğrayamıyorum. Bahçede işler bir hayli birikmiş. Her yeri yabani otlar sarmış. Bir kaç gün kalıp uğraştım ama başaramadım. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. İnternetten Malçlama ile alakalı bazı bilgiler okudum. Reklam brandalarını şimdilik yabani otların üzerine serdim. Başarılı olup, yayılmalarını engellersem bundan sonraki senelerde bu yöntemi kullanırım. Ayrık otu çok fazla. Her yere yayılmaya başlamış. Tek başıma çok zorlanıyorum ama çokta seviyorum. Geçen sene sürekli oturduğumuz evimizin balkonunda tohumları çıkartmada bayağı başarılı olmuştum. Hatta annem balkonda geçecek yer kalmadı amazon ormanına döndü diye çıkışmıştı. Bu sene herşeyi yazlığa götürdüm. İstanbulda devamlı kaldığımız eve 60 km mesafede. Tohumları orada çimlendirmek için toprak ile buluşturdum. Hepsi benim için çok kıymetli. Gönderenlerden emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Cocopeat, solucangübresi, leonardit karşımı satın almıştım internetten. Biraz Torf ve bahçe toprağı ile karıştırarak ektim. Sn. @Meyvelitepe nin bloğundan çok faydalı bilgiler edindim. Sürekli olarak okuyorum. Yükseltilmiş yatakları biz de uygulamak istiyoruz. Yakın zamanda gidip OSB kestireceğiz. Değerli yorumlarınıza, fikirlerinize açığım. Hatalarımız olursa düzeltirseniz de çok mutlu olurum.

Sevgiler

Eklenen Resimler
  
Milla, TCM, ibocandan ve 5 kişi beğendi.
Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2018, 08:42   #32
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Siyah naylonu iki yıl önce ben de bahçenin ufak bir kesimine koymuştum. Ayrıklara zararı olmuyor, hatta arttırıyor sanki ancak toprağın donmasını engelliyor nispeten, sürekli nemli kalmasını sağladığı için alt tarafta solucanlar birikiyor ve sezon gelip örtüyü kaldırdığımızda bahçenin diğer tarafını kürekle işlemesi yağmur durumuna göre kimi zaman zor olsa da bu tarafın işlenmesi çok kolay olmuştu.

Motorlu yan tırpanı almıştım ben geçen sene Bana söylenen önerileri de buldum düşünürsen, çok rahat oluyor 'Ürün sırt değil yandan kullanılan olmalı. Dönen ve kullanırken toprağa zamanı gelip vuracağınız kısım plastik ise bu işleri yapan birine gidip metal parça ile değiştirseniz iyi olur. Misinasını kalın alın. Benzine yağını iyi katın. Uzun süre kullanmayacaksınız benzini boşaltın. '

Sezerakk beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2018, 13:45   #33
Ağaç Dostu
 
Sezerakk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 139
Bahçedeki ağaçlar çiçek açtı. Şuan doğanın en sevdiğim zamanı açıkçası. 25 kg dan toplam 5 çuval toplamda 125 kg Leonardit siparişi verdim. Fosil Power markası. Kullanan var ise ve tavsiyeleri olan uygulama açısından, merakla bekliyorum. Forumdaki diğer konuları da gözden geçiriyorum. Bahçe alanı toplam 340 metrekare. Geçen sene sadece bitki üstlerine gübreleme yaptık. Bana bshşe toprağı çok boş geliyor. Daha fazla Leonardit alıp tüm bahçeye uygulasam mı diye düşünüyorum. Geçen sene bitkilere verdiğim koyun gübresinden çok fazla yabani otu da bahçeye sokmuş oldum. 😔 Görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler
  
Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2018, 13:44   #34
Ağaç Dostu
 
Sezerakk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 139
Herkese tekrardan merhaba, bahçemiz sürüldü. Fidelerimiz hazır. Toprakla buluşmayı bekliyor. Bu ay bizi çok mutlu eden bir haber aldık. Çok şükür doğalgazımız döşendi.


Çilekleri geçen sene öylesine ağaçların altına ekmiştik, 10 adet fide ekip bu sene yerlerinden sökerken tam 100 adet söktüm ve onlara özel bir yer ayarladım. Aksi taktirde bahçe sürülürken yok olacaklardı. Artık burada devam edecekler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024