27-10-2017, 15:55 | #331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
Şehir: adana-kozan
Mesajlar: 2,212
|
Merhaba ,kolaylıklar dilerim. Resul bey mücadeleyi seven ve mücadele eden azimli bir arkadaşımız.Bir çok şeyi başardı. Tebrik ederim. Mücadeleye devam. |
27-10-2017, 20:00 | #332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. hocam çok teşekkür ederim. Güzel sözleriniz beni mutlu etti , sayenizde bu günlere gelebildik , daha yolun başındayız diyebilirim. |
03-11-2017, 08:30 | #333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sarımsak Ekimi
Sera içerisine yeşili için biraz sarımsak ekimi yaptık . 15 er gün arayla yeşil soğan yeşil sarımsak ekmeyi düşünüyorum. Böylece kış boyu taze sarımsak ve soğan tüketebileceğiz. |
03-11-2017, 08:46 | #334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeşillikler
Ay takvimine göre ekilen tohumlar. 23.09.2017 de ektiğimiz yeşillik tohumlarının son halleri Kıvırcık ve Düz marul fideleri teklenerek kalıcı yerlerine alınacaklar. Kalıcı ıspanak Fındık Turpu Roka Tere Maydonoz - tek sıra halinde ekelim dedik bayağı bir karıştırmışız anlaşılan . |
03-11-2017, 09:25 | #335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kereviz Hasatı
Hayatımda ilk defa kereviz yetiştirdim. Kerevizin minicik tohumlarını sera içerisine serpiştirmiştim daha çimlenmesini beklemeden üzerine maydonoz tohumları da eklenmişti , maydanoz hasat ediyoruz diye karışık olarak yeşil kerevizleri de birlikte toplamışız. Ne bileyim ? Yiyen bu nasıl maydanoz diyor ! tadı farklı bir garip geldi herkese , hanım da iş arkadaşlarına götürmüş demişler " Resul bey e söyleyin geniş yapraklı maydanoz yetiştirmesin ince yapraklı köy maydanozu yetiştirsin" önce çeşitten mi diye düşünürken meğer bizim maydanoz kereviz miş Ne kadar kereviz fidesi varsa kucak dolusu kereviz fidesini dağıttım. Bu tek kök kalmıştı , kendi halinde büyüdü Hasatı nı da yaptık Bizde pek kültürü olmayan bize göre kokusu çok ağır bu sebzeyi nasıl değerlendirebiliriz. ? |
03-11-2017, 11:17 | #337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. hosseda tarif için teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi salata olacak , bakalım tadını beğenecek miyiz. |
03-11-2017, 11:24 | #338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıç Sirkesi
Geçtiğimiz günlerde bir yayla gezisi yapmıştık. Kuşburnu ve armut tan dan sonra doğada 1500 rakımda alıç ve mantar topladık. Mantarlar kuzinenin közünde pişirildi ve o anda tüketildiler. Alıçların bir kısmını taze tüketip bir kısmını da sirke yapmaya karar verdik. Tarifi ; Alıç Sirkesi |
05-11-2017, 09:31 | #339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Tohumluk Kabaklar
Daha önce yediğim çok lezzetli bu sakız kabaklarından bahsetmiştim. Durmuş abiye çok fazla bırakma dediysemde ellememiş çok fazla kabak tohuma kalmış Hepsini bir araya getirince böyle bir manzara ortaya çıktı Halbuki 2 tanesi bize yeterdi Çekirdekleri alındıktan sonra bayağı bir etli kısmı kalıyor nasıl değerlendirebiliriz ? Bu koyu yeşil yeşil sakız kabaklarının tohumlarıda 2016-2017 Tohum Etkinliğinde Sn. Zekoş tan gelmişti , yeterince tohum aldık. İstek dahilinde paylaşıma açılabilir. Çiçeklerde bizim siteden biraz renk katmak istedim. |
05-11-2017, 09:46 | #340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Domates ağacı olarak paylaşıma sunduğum yöntemde başarılı sonuç elde ettik . Yağmurlardan önce domateslerin %90 ı kızarmış olarak görüldüler. Yeterince kızarmışlar. Artık bahçedeki ürünlerin sonuna geldik , son günlerde yaşadığımız soğuk havalar nedeniyle tüm sebzelere don vurmuş ve böylece bahçe hasatının son resimleri bunlar. Sonbahar gelmesine rağmen sanki bahar gelmişçesine çiçeklenen ufak tefek te olsa tek tük kızaran Ali's Pembe Kiraz Domates in son domatesleri .. 2017 yılının verim şampiyonu Ali's in macerası da burada bitiyor. Biberler de sera içerisinden toplandılar. Emcelli , Stocky red roaster , jalapeno , isot |
06-11-2017, 11:06 | #341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Çorba Zamanı
Tohumunu aldığımız kabak ve hasat edilen kereviz en sonunda çorba oldular. Kereviz Havuç Kabak küp küp .. Biraz ekşi limon ve karabiber ile çok lezzetli oldu. Ekmekler de sıcacık az önce fırından çıktılar. Kalan kabakların da üzerine kaynar su döktüm. Onuda bir kaç gün sonra bebeğimiz için çorba yapmayı düşünüyorum. Siz de kerevizin bol olduğu bu dönemde , tohumunu aldığınız kabakların kalan etli kısımlarını çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Tarifini ilk defa denediğim çok güzel bir kış çorbası oldu. NOt : ilk resimde küçük bir ayrıntı var! Bakalım ilk kim fark edecek ? |
06-11-2017, 11:51 | #342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
|
fark ettim sayın resulgur. iyi adam ayrıntıda gizlidir desem sanırım anlaşılır |
06-11-2017, 17:58 | #343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. Musa Gündoğan tebrikler. Büyük ödülü siz alacaksınız , sürpriz olsun |
06-11-2017, 18:13 | #344 |
Ağaç Dostu
|
Gördük gördük sayın Resulgur, kendinizi özenle gizliyordunuz bugüne kadar ama sonunda yakayı ele verdiniz Bakar bakmaz farkettim hem de Not: Çocukların sayesinde TRT Çocuk hiç kapanmaz bizim evde. "Elif'in Düşleri" diye bir çizgi film var, oradan öğrendiğime göre kereviz K vitamini deposuymuş, afiyet olsun, çorbanın görüntüsü çok güzel ) |
07-11-2017, 19:42 | #345 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Evet yumru sebzelerin geneli çok vitaminli ve çok faydalı , pancar, patates ve havucu da bu listeye ekleyebiliriz. Kereviz, Kırmızı pancar ve şeker pancarını seneye daha çok ekmeyi düşünüyorum. |
|
07-11-2017, 21:58 | #346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Ben de farkettim, ben de... Herşey çok güzel maşallah sevgili Resulgur. En kısa zamanda sebze çorbası yapılacak... |
08-11-2017, 19:58 | #347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Fideleme işlemi
Sera içerisine sıra halinde ekilen tohumlardan çıkan fidelerimizi tekliyoruz. Burada fideleme diyorlar. Yaklaşık 4 metrekare bir alana 20 Lt yanmış hayvan gübresini serip tesviyesini yaptıktan sonra biraz marul biraz da fındık turpu fideledik , bakalım gelişimi nasıl olacak .. |
16-11-2017, 20:03 | #348 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Mısır Taneleme İşlemi
Geçtiğimiz günlerde Çiftçilik yapıp yetiştirdiği ürünleri Niksar pazarında satan Durmuş abiyi ziyarete gitmiştim. Baktım mısır tanelerini bir makine ile ayıklıyor. Dikkatimi çeken bu yöntemi ilk defa görüyorum. Sizlerle paylaşmak istedim Karadenizliler mısır çorbasını çok sever. Burada mısır çorbası genelde kırık beyaz mısırdan yapılıyor. Yıllardır kendi yetiştirdikleri beyaz mısır Çok eski yıllardan kalma mısır taneleme makinesi, mısır koçanlarını üstten hazneye yerleştirip kolu çeviriyorsunuz. Taneleri ayıklanan mısırların somağı da yan gözden dışarı atılıyor. Çok zevkli bir iş Kırılmaya hazır mısır taneleri , isterseniz tohumluk da ayırabilirsiniz. |
16-11-2017, 20:21 | #349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sonbaharda Çilekler
Çilek yetiştiriciliğinde en kolay yöntem bu olsa gerek Sera içerisine 3 5 kök ekilen çilek fidelerimizi çoğaltıyoruz. Çok güzel köklenmişler. Kesilen kollar ve temizlenen yapraklardan sonra çilek fidemiz hazır. Dört koldan kök salan çilekler araları açılarak yeni yerlerine ekildiler. |
17-11-2017, 21:50 | #350 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Büyük Serada işler yolunda
Yeni sezonda büyük serada marul , yeşil soğan , tere , dereotu , maydanoz , roka ekimi yapıldı. Niksar'da yeşillikler kışın 2 - 2,5 TL gibi yüksek fiyatlarda satılıyor. Biraz soğan topladım. Yabancı otlara bir çözüm olsa gerek sık dikim yapıldı. Peyderpey soğan dikimleri süreklilik sağlamak amacıyla devam ediyor. Marul çeşidimiz , maritima Havaların iyi gitmesiyle onlarında keyfi yerinde |
23-11-2017, 12:44 | #351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Serada Son Durumlar
Yaz ürünlerinden sera içerisinde sadece domates ve biber kalmıştı , domateslerin de tamamını hasat ettik . Alaca yeşilli olanları kuru toprağın üzerine dizip kızaran sararan pembeleşen domatesleri aralıklarla eve götürüyorum. Kol atan çileklerimizin tüm kollarını kesip 48 lik viyol içerisine ve minik üretim saksılarına aldık . Bir kaç gün içinde toparlandılar. Yere düşen ve zamansız çimlenen Latin Çiçeği tohumlarından dış bahçede bir kaç tane görmüştüm. Bu garibanda sera içerisinde kışı atlatmaya çalışıyor. Çoğaltmak amaçlı diktiğimiz kokulu pembe karanfilimiz çiçek açtı , üşenmeden eğilip kokladım mis gibi |
23-11-2017, 12:50 | #352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
Şehir: adana-kozan
Mesajlar: 2,212
|
Merhaba Resül Gür . Sizi başarılı görmek çok güzel. Azimle çalışıp başardınız .Tebrik ederim.Mücadeleci birisiniz. |
23-11-2017, 13:06 | #353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeşilliklerde Son Durum
Sera içerisinde bir hat boyu toplu ekimi yapılan tohumlardan çıkan fidecikleri sera içerisinde gübreleri atarak hazırladığımız yeni yerlerine şaşırtma yaptık . Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerin aromaları çok keskin çok lezzetli oluyor. Büyük serada kimyasal gübre (üre vs.) ile yetiştirilen roka ve soğandan yedim tatsız ve hemen bozulup çürüyorlar. Karalahana Pazı Kırmızı Marul Turplar dip oluşturmaya başlamış .. Roka Maydanoz Soğan ve Tere lerin hasatını yapmaya başladık. |
23-11-2017, 13:10 | #354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hocam çok teşekkür ederim. 2018 yılı daha parlak geçecek gibi , farklı paylaşımlar yapmayı planlıyorum. |
23-11-2017, 19:24 | #355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Sayın Resulgur, epeydir uğrayamadığım seranızı uzun uzun gezdim. Her şey çok muhteşem görünüyor. Bu serayla ilgilenmekten sizin de büyük keyif aldığınıza eminim. Allah, uzun yıllar bu keyfi yaşamayı sizlere nasip etsin. Beni en çok etkileyen fotoğraflardan biri de bu çorba ve yanındaki ekmek oldu. Bir dahaki sefere yaptığınızda içine 1-2 tane de kendi yetiştirdiğiniz acı biberlerin kurusundan atıverin. Afiyet olsun |
24-11-2017, 09:28 | #356 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
İlk defa yaptığım bu çorba gerçekten de çok güzel oldu. Bizim 11 aylık sıpa da çok severek içti çorbayı |
|
14-12-2017, 18:05 | #357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeşil Domateslerin Kızarması
Kısa bir aradan sonra , devam. Saman aralarında kızarması için 24.10.2017 tarihinde kolilediğimiz yeşil domatesler 20.11. 2017 tarihi itibariyle böyle iken [13.12.2017] sonralarda soğukların etkisiyle olsa gerek , çürüme yaptı daha önce domates ağacı adı altında paylaşmış olduğumuz domateslerin kızarması için yaptığımız uygulamada başarı sağlamışken , malesef 2. yöntemde başarısız olduk . |
14-12-2017, 18:14 | #358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kısa Bir Aradan Sonra
Bu tarihte az da olsa çilek yemek nasip oldu çok şükür. Sn. hcorak tan gelen turp tohumu teşekkürler. Çok lezzetli imiş bol sulu çıtır çıtır Geç ektiğimiz marullar bayağı yavaştan alıyor. Bu da fare kapan kedimiz. Sert bakışlı, cılız yapılı ama çok iyi bir avcıdır kendisi |
14-12-2017, 18:14 | #359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
Şehir: adana-kozan
Mesajlar: 2,212
|
Sayın Resulgur maşallahınız var.Çok güzel ilerlemeler yaptınız. Çok harika çalışmalar yaptınız.Güzel bitkiler yetiştirdiniz. Sizin gibi çalışkan bir arkadaşımız olduğu için çok sevinçliyiz. |
14-12-2017, 18:22 | #360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Çok teşekkür ederim hocam, sizlerden görüp yaptıklarımız bunlar. İnşallah önümüzdeki sezon bir adım daha önde olacağız. |
|
|