20-08-2017, 22:41 | #271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. intibah bu yere ilk defa domates dikildi ben ona bağlıyorum. 1 2 kök de dediğiniz gibi minik domatesler var yuvarlak, sizin çeşidiniz ondan olabilir. |
21-08-2017, 10:17 | #272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Alıntı:
Bu domateslerin çeşidi neydi? |
|
21-08-2017, 23:00 | #273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. thunderon Domates çeşitlerimiz den oturak olan Bursa Dağlı Kırmızı sırık olan çeşit ise Blue Beauty dir. |
22-08-2017, 18:13 | #274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bostan
03.08.2017 den ; Daha önce koparmadan resmini çektiğimiz yerel çeşit kavunumuzu hasat ettik , sanırım erken davranmışız şeker oranı istediğimiz gibi değildi beklentilerimi karşılamadı bu yüzden tohum almadım. Niksar da yetiştirilen yerel bir karpuz çeşidi , Adana da meşhur Salbaş karpuzu derler bol sulu ve şekerli olur , salbaş karpuzunun üzerine bu karpuzu yedim , tadı harika şeker oranı bayağı yüksek salbaştan bir tık üstün şekerli ve sulu bir yapısı var , seneye yerini garantiledi |
22-08-2017, 18:16 | #275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Tinytim Domates
Tiny tim domateste verim. Tiny tim saksı domatesimiz bu yılda göz doldurdu , kapladığı küçük alanda onlarca domates veriyor. Onlarca fideyi eşe dosta dağıtıp kalan fidelerden sera içerisinde 2 kök dikmiştik , seneye yine ekeriz nasip olursa |
22-08-2017, 21:04 | #276 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
|
Alıntı:
Yaprağındaki morluk neyin işareti? Fosfor eksikliği mi? |
|
23-08-2017, 20:03 | #277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. anarius üzgünüm ama bende bilmiyorum. Bahçeye sadece 1 kez yaprak gübresi attım, başka da gübreleme yapmadım bu tarz eksiklikleri normal karşılıyorum. Başka bir çeşitte de aynı hastalık gözlemledim. |
26-08-2017, 14:31 | #278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Jalapeno Biber
Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığında olan etli yapılı acılı ağzı yakmayan yoğun bir tada sahip olan bu biberi seneye daha fazla yetiştirmeyi düşünüyorum. Tohumları alınan biberlerin bir kısmı turşu içerisine katılıp bir kısmı da ipe dizilerek kurutmalık ayrıldılar. |
26-08-2017, 21:52 | #279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bahçede Son Durumlar
Hanım evde domates bitti deyince daldım bahçeye ne varsa topladım 1 kasa doldurdum domates biber patlıcan semizotu soğan yumurtalarda saman yığınlarının içerisinde çıktı tavuklar kaçamak yapıp folluklardan başa bir yere yumurtlamışlar. Bu yıl en çok verim aldığım domates Deşti oldu. Bol bol konserve sos yaptık. Bahçemizdeki en verimli biberlerden Bhut Jolokia lar oldukça geççi bir çeşit toplanmayı bekliyorlar. Yeşilken tadına baktım öksürttü beni farklı bir acısı var . Bir de kızarınca tadına bakmayı düşünüyorum |
28-08-2017, 00:03 | #280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Acı Biberli Domates turşumuzu da yaptık
Domates ve biberi bol hasat ettiğimiz şu günlerde domatesli turşumuzu da yapalım dedik. Tarifi ; Domates Soslu Acı Biber Turşusu burada Düzenleyen Resulgur : 30-08-2017 saat 13:37 |
28-08-2017, 00:22 | #281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur. |
28-08-2017, 01:24 | #282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Günün Bereketi
Konserve işini bitirdikten sonra her gittiğimde tek kasayı karışık mahsullerle doldurup eve getiriyorum. Kurutmalık domateslerden biraz fazla topladım. Hava bugünlerde kapalı olduğundan fırında kurutma işlemi yapmayı düşünüyoruz. Domateslerin hepsini toplamadık tabi bir arkadaşımız gelip toplayacak en son topladığımızda 5 kasa çıkmıştı, artık kaç kasa çıkarsa o günün mahsülü onun olacak nasip |
28-08-2017, 01:26 | #283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Merakla bekliyoruz bakalım .. nasıl olacak |
08-09-2017, 17:09 | #284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Uzun zamandır kasa kasa domates hasat ediyoruz. Bir kaç kasa da eşe dosta hediye ettik ve hatta kendileri gelip kasalarını doldurup gidenler de oldu Adana ya bile 12 tane 1lt lik domates konservesi , kasa kasa da domates gönderdik. Allah bin bereket versin. Mutfağımıza hatta buzdolabının içerisine kadar giren bu küçük misafirlerle sürekli karşılaşıyoruz . İlaçlama yapmadığımdan bir çok zararlı türedi ve bu miniklerle tanışma imkanı bulduk , çokta iyi oldu. Sera içerisinde ve bahçede rengarenk kelebekler dolaşıyor Sıcak havalardan sonra sera içerisindeki Ali's pembe kiraz domatesler atağa geçtiler. Sanki bahar gelmişcesine yeniden çiçeklerle donandılar . Çiçek salkımlarından tutup şöyle biraz salladım, bakalım meyve tutumu olacak mı ? |
08-09-2017, 17:18 | #285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sera İçinde Temizlik
Artık yavaş yavaş sera içerisini boşaltmaya başladık. Üzerinde meyve adeti az olan domatesler , çok fazla irileşen kadife çiçekleri domateslerin arasında cılız kalan ve boyu 2 metreyi bulan biberleri ve diğerlerini söküp attık .. Bu havada asılı olan gövdesi ağaç gibi kalınlaşan kadife çiçeği 2 metreye yakın boylandı seneye seraya çiçek ekmeyi düşünmüyorum. Sökülen alanlara kış için Maydanoz, yeşil soğan, marul , tere , roka ,dereotu ekmeyi düşünüyorum. |
08-09-2017, 17:24 | #286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Jalapenolar Turşu Oldu
Süpermarketlerde sıkça karşılaştığımız jalapeno biber turşusundan biz de yaptık . Çok şık kalın etli bir iç yapısı olan bu bibere turşu çok yakışıyor. Duruşunu çok beğendik . Tarifi Burada ; Turşu Yapımları |
13-09-2017, 23:24 | #287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Biberler
Bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz biberlerden verim lezzet ve değerlendirme açısından genel anlamıyla seneye ekeceğimiz çeşitlerimizi belirledik . Arnavut , Jalapeno , Bhut Jolokia , Akrep Biber , Stocky Red Roaster ve Emcelli beğendiklerimiz. Tropikal Wave Bhut Jolokia Akrep |
13-09-2017, 23:43 | #288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bamyalar
İlk defa tecrübe ettiğim sebzelerden biri de bamya oldu daha önce bamya yetiştirmemiştim. 2 kez yemek yapıldı , doğal domateslerimiz ile yapılan yemeği muhteşem olmuştu .. 2 çeşit tohum ekmiştik . Tohumdan fide haline getirip fide olarak ektiğim Kınalı ve Sultan bamyalar. Toplamasını bilmediğimizden ya da vakit ayıramadığımdan bir köşede unutulan 20 kök bamya dallanıp budaklandı da bir çok meyve tohuma kaldı Kınalı Kınasız |
14-09-2017, 09:03 | #289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
|
sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum. |
14-09-2017, 22:15 | #290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. Musa Gündoğan bende ilk defa yetiştiriyorum pek bir bilgim yok açıkcası , yerel bir kaynaktan temin ettiğim tohumlar bu isimle geldiler. Dediğiniz gibi kırmızı bamya ismi ile google de bakıyorum bu çeşide çok benziyor. Siz daha tecrübelisiniz anlaşılan |
14-09-2017, 22:35 | #291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Daha önce Muş - Bulanık ta yetiştirdiğim mısırların tadına doyamamıştık . Bir arkadaşımla pişirmeden çiğ çiğ yedik . Sanki içine bal dökülmüş gibiydi , uzun zamandır öyle mısır yememiştim. Muş ta yetiştirdiğim çeşitte 3 4 somak mısır meyve vermişti , bu çeşit ticari tohum sadece tek somak mısır hasat ettik. Şeker oranını bu kadar beklemiyordum ilk yetiştirdiğim mısırların yanında bile geçemez ama yinede tadı güzeldi, haşlamalık olarak hasat edilen şeker mısırlar aynı gün tüketildiler. Bugünlerde en fazla hasat ettiğimiz biber çeşidimiz Bhut Jolokialar oldu. Geçtiğimiz günlerde karakola kendi yetiştirdiğim ürünlerden Deşti Kellog Breakfast, İzmir pempe domates ve karışık biberler ve domateslerin arasında kendine yuva yapan tavukların yumurtalarından yaptığım melemen arkadaşların çok hoşuna gitti gece görevinde fırından getirdiğimiz sıcak ekmeği bandıra bandıra yedik tava yıkanmasa da olurdu arkadaşlar bir güzel temizlediler. Bhut jolokia yı ortaya koydum ama söylemedim acılığını 2 tanesi yemeye başladı birinin gözleri kızarmaya başladı terledi bu iyiymiş dedi diğer arkadaş temkinliydi kenarından kırparak yedi ama yarısı kaldı yiyemedi tam kızarmayan yeşil jolokiaların acılığını da bir nebze keşfetmiş olduk . Mutfakta domatesleri gören Ali abi de bu çeşitlerin tohumunu istedi biraz da tohum ayıkladık , kendisine Jalapeno biber ve Bhut jolokia biber tohumu da verdim. Sürekli benden tohum ister durur |
15-09-2017, 08:40 | #292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
|
SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor. |
15-09-2017, 09:34 | #293 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 57
|
Sayın Resulgur merhaba, Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla. |
15-09-2017, 10:55 | #294 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2017
Şehir: Ankara/Çankırı
Mesajlar: 30
|
Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum. Kolaylıklar dilerim. |
15-09-2017, 11:03 | #295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2017
Şehir: Mersin
Mesajlar: 105
|
Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam baya zevkli olurdu. |
15-09-2017, 11:54 | #296 | ||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Etkinlikte paylaşım olmazsa etkinlik dışı size gönderebilirim. Saygılar |
||||
15-09-2017, 12:02 | #297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yerli Niksar Kavunu
Bu yıl bir kaç çeşit ekim yaptığım tarlada kavun karpuz da yetiştirdik . Tohumlar yöresel yıllardır ekilen çeşitlerden .. Şeker oranı ve yumuşak iç dokusu olan bu kavunun tohumlarını etkinlikte sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. lezzetli , İri çekirdekleri olan iç rengi çok hoş bir kavun. |
23-09-2017, 14:45 | #298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Urfalı Kabak
Aile dostlarımız Şanlıurfalılar. Bizim bahçe işleriyle meşgul olduğumuzu bildiklerinden memlekete gittiklerinde bize bu kabağın tohumunu getirmişler. 2 kök yetiştirdiğim bu kabak türü kendi halinde ilaçlanmadan fazla sulama yapmadan kendi halinde büyüdüler. 2 kök geniş bir alana yayıldılar. Bal kabağı gibi kol atıp ilerleyen kollarda meyve oluşumu oldu. Verimi de gayet iyi görünüyor. Hasatta biraz geç kalmışız yumruk iriliğinde topladığımız kabaklar fazla büyüyüp sertleşmiş Pütürlü şekilsiz yüzeyi ile bu yeni çeşidin tohumları bankamıza girmiş oldu. |
25-09-2017, 16:05 | #299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeşillikler
23.09.2017 den Kışlık ekim yapmayı bir şeyler yetiştirmeyi düşünmüyordum ama bulunduğumuz yerde yeşillikler çok pahalı ve kısa sürede çürüyor. Son günlerde bulunduğumuz ilçedeki , büyük bir marketten bir kaç defa dere otu ve maydanoz aldım 3 4 günde çürüdü sarardı, rezil bir hale geldiler. Kararımı değiştirdim az da olsa sera içerisine biraz yeşillik tohumu serptim. Elimde bulunan tohumlardan Kalıcı ıspanak - ıspanak - Kıska Soğan - Tere - Roka - Dereotu - Maydanoz - Fındık Turpu - Pazı - Kara Lahana - Kırmızı Lahana - Marul (3 çeşit) tohumlarının ekimini yaptım. Düzgün yapılı bir kereste yardımı ile zeminin hem tesviyesi yapıldı hemde tohum yatağını 25 er cm aralıklarla açıp sıralı ekim yaptık . Daha sonra istediğimiz gibi seyreltme işlemlerini yapacağız. Tohum ekimlerinde arada bir ay takvimine göz atıp durum değerlendirmesi yapıp tohumlarımızı ona göre ekiyoruz. |
26-09-2017, 00:03 | #300 |
Ağaç Dostu
|
Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz. Nane de serada nasıl olur denemek lazım. Kolay gelsin. Afiyet olsun. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|