agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2016, 16:39   #481
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Çok şükür bahçe tekrar gösterime girdi
Yüzlerce fotoğraf var diyorsun ya, işte hepsini de merak ediyoruz.

Güllerine melek borazanlarına bayıldım, çok vefakarlar değil mi?
İnanılmaz bir hızla büyüyorlar, kokuları nefis, gerçi koklamak bile zararlı diye yazılmıştı hep ama ben yine de kokluyorum.
Sadece ufaklığa dikkat et, çiçeğini yaprağını koparıp ağzına atmasın.

Akşam sefaları da müthiş kokuyor farkettin mi, özellikle güneşin batmasına yakın zamanlarda.

Hadi biraz gayret, geri kalan fotoğrafları istiyoruz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:30   #482
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Çok şükür bahçe tekrar gösterime girdi
Yüzlerce fotoğraf var diyorsun ya, işte hepsini de merak ediyoruz.

Güllerine melek borazanlarına bayıldım, çok vefakarlar değil mi?
İnanılmaz bir hızla büyüyorlar, kokuları nefis, gerçi koklamak bile zararlı diye yazılmıştı hep ama ben yine de kokluyorum.
Sadece ufaklığa dikkat et, çiçeğini yaprağını koparıp ağzına atmasın.

Akşam sefaları da müthiş kokuyor farkettin mi, özellikle güneşin batmasına yakın zamanlarda.

Hadi biraz gayret, geri kalan fotoğrafları istiyoruz.
Melek borusunun zehirli olduğunu unutmuştum gerçekten, iyi hatırlattın Adalet Abla Ufaklığa da koklatıyordum, ne yapsam bilemedim şimdi. O kadar da güzel ki, mahrum bırakmak da istemiyor insan... En azından yapraklarına dikkat edeyim. Domates ve fesleğen yapraklarını koparıp koklamaya çok alıştı, kazara brugmansia'ya da dalmasın.

Akşam sefasının kokusunu fark etmemiştim, ona da dikkat edeceğim.

Fotoğraflar geliyor...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:43   #483
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Büyük şans eseri aldığım dev seramik saksılara ilk aranjmanımı yaptım.
Ben çok beğendim, umarım siz de beğenirsiniz.

Yeni dikilmiş hali:
(19 Haziran)

Name:  aIMG_5732.jpg
Views: 590
Size:  43.0 KB


Ara hali:

Name:  aIMG_6338.jpg
Views: 562
Size:  39.4 KB


Güncel hali:

Name:  aIMG_6968.jpg
Views: 564
Size:  47.0 KB

Name:  aIMG_0573.jpg
Views: 598
Size:  59.2 KB

Aranjman hazırlama tekniği: Saksı Aranjmanları (Tek Saksıda Birkaç Bitki)

Bu saksıdaki çarpıcı bitki: Colocasia esculenta 'Black magic'
Doldurucular: 3 değişik çeşit coleus ve arka sağda kırmızı begonya
Sarkıcılar: Calibrachoa ve Ipomea batatas (tatlı patates sarmaşığı)

Tatlı patates sarmaşığı coştukça coştu. Fil kulağının yaprakları o kadar büyük ki, saksı küçük kalmış. Oysa saksıya ben sığarım. Ama sonsuz su istiyor. Her gün yerine iki günde bir sulayınca bir önceki fotoğrafa göre birçok yaprağını kaybetti. Tekrar her gün bolca sulamaya başladım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:46   #484
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Lisianthus deyince gözüm koyu mordan başka renk görmüyor.
Kendimi tutamayıp aldığım ama ne yapacağımı bilmediğim calibrachoalarla birlikte diktim.
Uç alması yapmadım, erken çiçeklensin ve de devrilmesin istedim. 4 kök yanyana dikildiği için güzel dolu dolu oldu.


Name:  cIMG_6652.jpg
Views: 588
Size:  69.2 KB

Name:  cIMG_6653.jpg
Views: 645
Size:  60.5 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:47   #485
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Çiçekçide bir de bu ultra bodur lisianthusu görüp almıştım ama o normaller gibi güzel gelişmedi. Seneye sadece normallerden alacağım.

Name:  cIMG_5685.jpg
Views: 592
Size:  66.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:52   #486
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sebze bahçesi çılgınlar gibi gelişti.
Domatesler kafesleri açıp yerlere yattılar, arka çite vida takıp tek tek bağladık. Şu görünen kırmızı kafesler boyumdan uzun ama tepeye çıkıp tekrar aşağı döndüler bile.


Name:  IMG_0560.jpg
Views: 601
Size:  61.0 KB

Name:  IMG_0561.jpg
Views: 586
Size:  68.3 KB

Name:  IMG_0562.jpg
Views: 564
Size:  67.9 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:54   #487
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Hasat da verimli oluyor.

Name:  IMG_0476.jpg
Views: 582
Size:  47.9 KB

Name:  IMG_6436.jpg
Views: 587
Size:  52.0 KB

Name:  IMG_0542.jpg
Views: 590
Size:  66.2 KB

Name:  IMG_0543.jpg
Views: 561
Size:  39.4 KB

Name:  IMG_0582.jpg
Views: 571
Size:  68.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:57   #488
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Hıh şöyle. Eksikliğiniz hissediliyordu, Sevgili gilan. İyi ki geldiniz. Gözlerimiz bayram edecek.

Aranjmanınıza söyleyecek söz bulamadım. Sadece ''çok güzel'' diyebildim.

Kalibroşhalardan özenip ben de almıştım. Bir de bakopa, ikişer renk. Doğru dürüst çiçeğini görmeden öldüler. Sadece yaşasam mı ölsem mi, diye düşünen bir beyaz kalibroşham kaldı.

Neden öldüler anlamadım bile. Şuna yoruyorum; hem zamansız aldım, hem de geldiği üretim saksısındaki toprağı temizlemeden diktim ki kökleri zarar görsün istemedim. Sanırım kökler, torflu topraktan saksıdaki toprağa ilerleyemediler.

Acaba bu sebepten mi yaşamadılar? Bol çiçekli kalibroşha yetiştiricisi olarak fikrinizi öğrenmek isterim.

Ben yazana kadar göz ve gönül doyuran hasatlar gelmiş. Böyle mi güzel sunulur? Afiyetle tüketiniz.


Düzenleyen Sevgi Durul : 09-08-2016 saat 01:03 Neden: ekleme
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 00:59   #489
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Tek bir salkım pembe domates. Tamamı 3 kilo var!

Name:  IMG_0581.jpg
Views: 609
Size:  44.3 KB

Name:  IMG_6609.jpg
Views: 572
Size:  54.6 KB


Bu cherry domates salkımları da çok hoşuma gitti. Sıra sıra ne güzel ilerliyor kırmızı renk.

Name:  IMG_0526.jpg
Views: 564
Size:  46.3 KB


Bu salkım da çatal üstüne çatal yapmış, vermiş de vermiş...
'Super sweet hundred' çeşidi hibrit bir tür. Hem çok lezzetli, hem de sonsuz verimli. Boyu 3 metreyi geçti. koltuk alma çabalarıma rağmen ormana döndü. Verdikçe veriyor sağ olsun.

Name:  IMG_0563.jpg
Views: 570
Size:  55.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 01:13   #490
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Hatırlarsınız domates ve biber konusunda tohum ekme işinin ucunu kaçırmıştım.
Biberlerin çoğu devasa domateslerin arasında kaldığı için verim düşük oldu. Demek ki biberler ayrı dikilecek. Ama domatesler sepet sepet döküyor. Komşulara, arkadaşlara dağıttık, yine de sonsuz domates var. Bu aralar evde menü domates çorbası, domates soslu makarna, domatesli et sote, domates soğan salatası şeklinde gidiyor.

O kadar da lezzetliler ki. Hani şu pazardan aldığım harika lezzetli domatesin tohumlarından ektiğim ve hibrit mi değil mi bile bilmediğim tür. Anlaşılan hibritmiş çünkü değişik değişik boylarda domatesler çıktı. Ama en lezzetlisi tam da anacının boylarında çıkan pinpon topu boyutlarında olanlar. Onlardan ikinci nesil tohum alacağım, böyle bir domates lezzeti yok. Pembe domatesler yanlarında sönük kaldı.

Sepet sepet domates olunca kış için de konserve yapalım dedik. İçine biraz da bahçe biberi ekledim. Tam menemenlik oldu. Şimdilik 20 ufak kavanoz yaptık. İlk fırsatta biraz daha yapacağım. Toplayacak domates çok var ama zaman sınırlı...


Name:  IMG_0588.jpg
Views: 566
Size:  39.2 KB


İlk postada domateslerin suyunu süzmemiştim. O kadar sulandı ki saatlerce kaynatmam gerekti. İkinci seferde yaparken fazla suyunu süzdüm, çok daha pratik oldu.
Bu da yüzde yüz sızma orgnik domates suyu. Çok lezzetli çorba oldu.

Name:  IMG_0587.jpg
Views: 561
Size:  21.8 KB


Pembe domateslerde şimdilik rekor bu. Geçen senelerde burada gördüğüm gibi 1 kilo yok ama hiç fena değil.

Name:  IMG_0548.jpg
Views: 594
Size:  35.9 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 01:16   #491
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Mısırları bahçenin en sert topraklı yerine dikmiştim. Çapalayacak bile fırsatım olmamıştı, kökünü sokacak kadar yer kazıp öylesine dikiverdim. Gübre bile eklemedim, bu sene olduğu kadar olsun dedim. Ufak koçanlar olsa da yine de güzel ürün verdiler.


Name:  IMG_0515.jpg
Views: 590
Size:  58.5 KB

Name:  IMG_0516.jpg
Views: 561
Size:  67.0 KB

Name:  IMG_0529.jpg
Views: 570
Size:  63.6 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 05:44   #492
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Bunlar da minik karpuzlarımız.
Bu arada sincaplara bayağı etkili bir çözüm bulduk. Bir komşumun tavsiyesi üzerine kullanılmış filtre kahve telvelerini biriktirip bir kovada sulandırıp kabakların ve karpuzların çevresine döktük. Anlaşılan sincaplar kahve kokusunu sevmiyormuş, gerçekten de o günden itibaren kabaklarımızı rahat bıraktılar. Fotoğraftaki kağıtlar da kahve filtreleri. Ekstra koku olsun diye onları da koyuyoruz, yenilerini koydukça eskilerini atıyoruz.

Name:  IMG_0558.jpg
Views: 563
Size:  67.8 KB

Name:  IMG_0559.jpg
Views: 585
Size:  70.4 KB


Büyümeyi bırakan bir minik karpuzu kestik. Minicikti ama lezzetliydi.
Tüm ev halkı denesin diye herkese ufak bir parça kestik. Kabuğu da incecikti, kabuğuyla yendi.

Name:  IMG_0575.jpg
Views: 575
Size:  46.8 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 06:22   #493
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Millionaire patlıcan da domatesin gölgesinde kaldı ama ufak ufak veriyor.

Name:  IMG_0519.jpg
Views: 570
Size:  46.5 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 06:24   #494
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Maydanozları çok sık ekmiştim ama sorun olmadı.
Yeni ekilmiş hali: gilan / Bahçe (San Jose, Kaliforniya / ABD)
Bu saksı bütün maydanoz ihtiyacımızı karşılamaya yetiyor.

Name:  IMG_5763.jpg
Views: 587
Size:  68.6 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 06:33   #495
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Yeni hostalarımız.
Minute Man, Earth Angel ve Halycon.
Onlar da gizli bahçede yerlerini aldılar.

Name:  IMG_5509.jpg
Views: 556
Size:  69.0 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 06:34   #496
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Saksıdaki çizgili incir de bol bol verdi.

Name:  IMG_6330.jpg
Views: 583
Size:  52.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 07:01   #497
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,826
Hepsi güzel tebrikler ama incire bayıldım iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 08:34   #498
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Biliyordum ben böyle güzellikler göreceğimi, bu yüzden ünledim(seslendim)durdum

Yani, dilim tutuldu gilan, o domateslerin haline bayıldım.
Mutlaka salça yapmalısın, konserve yapmaktan daha kolay.

Domatesleri topladıktan sonra güzelce yıka, derince bir kovanın içine dörde böl at.
Üzerine kararınca doğal tuz at.
Birkaç gün gölgede beklesin, domatesler yumuşayınca kevgirden geçir, yumuşadıkları için çok kolay.
Sonra fırın tepsilerine dök ve güneşte kıvamını buluncaya kadar bırak.
Sonra da kavanozlara doldurup kaldır.
Katkı maddeleri içermeyen harika bir salça olur.

Aranjmanlarına da bayıldım bu arada, seramik saksının güzelliğini sollayamamışlar ama

Brugmansiaları koklamanın bir zararını görmedim ben, bazan abartılıyor diye düşünüyorum.
Ya da çok hassas kimselerin yaşadığı deneyimlerdir belki.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 10:17   #499
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Hasat muhteşem arajmanlara bayıldım bayıldımmm hepsi birbirinden güzel sevgili gilan brugmansiların etrafını biraz daha uzun ve geniş çitle çevirirsen ufaklık belki yaklaşamaz

Ayrıca bu kadar ara verme lütfen bizi bu güzelliklerden mahrum ediyorsun

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 14:56   #500
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sevgili Gilan; bahçenizin maşallahı var o kadar çok özlemişim sayfanızı yazılarınızı okumayı...

Sincap için kahve telvesi inanamadım ^^ Tavşan için bu tarz uygulamalar var mı? tavşan belası var başım da :d


- Millionaire patlıcanın Türk versiyonunu buldum seneye yetiştireceğim.. Pembe domateslerinize bayıldım çok güzeller. Keşke tohum alabilseniz :d

- Ayrıca ben en çok çeşitli karışımlarla hazırladığınız saksılara ektiğiniz ürünleri merak ediyorum ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 19:09   #501
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sevgili Gilan; bahçenizin maşallahı var o kadar çok özlemişim sayfanızı yazılarınızı okumayı...

Sincap için kahve telvesi inanamadım ^^ Tavşan için bu tarz uygulamalar var mı? tavşan belası var başım da :d

- Millionaire patlıcanın Türk versiyonunu buldum seneye yetiştireceğim.. Pembe domateslerinize bayıldım çok güzeller. Keşke tohum alabilseniz :d

- Ayrıca ben en çok çeşitli karışımlarla hazırladığınız saksılara ektiğiniz ürünleri merak ediyorum ^^
Tavşana da işe yarar mı bilemiyorum sevgili dongyul. Bir dene istersen, denemesi kolay ne de olsa. Şöyle bir kase kadar telveyi biriktiriyorum. Bir kovaya koyup 3-4 litre su ekleyip iyice karıştırıp biraz bekletiyorum. Sonra kabakların etrafını bununla suluyorum. Starbuckslar kullanılmış kahve telvesini ücretsiz paketleyip veriyor, oradan da temin edebilirsin.

Bir diğer yöntem de toz acı biber dökmek. Ama ben sincapların ağızlarının yanmasına acıdım. Yazık şimdi ne olduğunu da anlayamayacak, ne yapacağını da bilemeyecek... Neyse ki kahve işe yaradı.

Test saksılarına devam ediyorum ama sonuçlar ne kadar güvenilir olacak emin değilim. Her ne kadar saksılar yanyana duruyor olsa da en sağdaki en çok güneş almış oluyor. Tabii bu durumda onun toprağı da daha çabuk kuruyor. Bu her sonucu etkileyecek... Onları da fotoğraflarım.

Bu sene 13 çeşit domates yetiştiriyorum. Yarısı hibrit, yarısı geleneksel türler. Geleneksel olanlardan tohum alacağım. Bir de bu bahsettiğim süper lezzetli hibrit domatesten de ikinci nesil tohum alacağım.

İlk fırsatta sayfana gelip arayı kapatacağım ben de.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 19:12   #502
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Hepsi güzel tebrikler ama incire bayıldım iyi günler
Çok teşekkürler. Çok da lezzetli bir tür olduğu söyleniyor, o nedenle seçmiştim. Tadına bakmayı heyecanla bekliyorum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Hasat muhteşem arajmanlara bayıldım bayıldımmm hepsi birbirinden güzel sevgili gilan brugmansiların etrafını biraz daha uzun ve geniş çitle çevirirsen ufaklık belki yaklaşamaz

Ayrıca bu kadar ara verme lütfen bizi bu güzelliklerden mahrum ediyorsun
Çok sağ ol sevgili günebakan.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 19:14   #503
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Biliyordum ben böyle güzellikler göreceğimi, bu yüzden ünledim(seslendim)durdum

Yani, dilim tutuldu gilan, o domateslerin haline bayıldım.
Mutlaka salça yapmalısın, konserve yapmaktan daha kolay.

Domatesleri topladıktan sonra güzelce yıka, derince bir kovanın içine dörde böl at.
Üzerine kararınca doğal tuz at.
Birkaç gün gölgede beklesin, domatesler yumuşayınca kevgirden geçir, yumuşadıkları için çok kolay.
Sonra fırın tepsilerine dök ve güneşte kıvamını buluncaya kadar bırak.
Sonra da kavanozlara doldurup kaldır.
Katkı maddeleri içermeyen harika bir salça olur.

Aranjmanlarına da bayıldım bu arada, seramik saksının güzelliğini sollayamamışlar ama

Brugmansiaları koklamanın bir zararını görmedim ben, bazan abartılıyor diye düşünüyorum.
Ya da çok hassas kimselerin yaşadığı deneyimlerdir belki.

Çok sağ ol.
Salçayı hiç düşünmemiştim. Birazıyla deneyelim bakalım becerebilecek miyiz...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 19:23   #504
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Hıh şöyle. Eksikliğiniz hissediliyordu, Sevgili gilan. İyi ki geldiniz. Gözlerimiz bayram edecek.

Aranjmanınıza söyleyecek söz bulamadım. Sadece ''çok güzel'' diyebildim.

Kalibroşhalardan özenip ben de almıştım. Bir de bakopa, ikişer renk. Doğru dürüst çiçeğini görmeden öldüler. Sadece yaşasam mı ölsem mi, diye düşünen bir beyaz kalibroşham kaldı.

Neden öldüler anlamadım bile. Şuna yoruyorum; hem zamansız aldım, hem de geldiği üretim saksısındaki toprağı temizlemeden diktim ki kökleri zarar görsün istemedim. Sanırım kökler, torflu topraktan saksıdaki toprağa ilerleyemediler.

Acaba bu sebepten mi yaşamadılar? Bol çiçekli kalibroşha yetiştiricisi olarak fikrinizi öğrenmek isterim.

Ben yazana kadar göz ve gönül doyuran hasatlar gelmiş. Böyle mi güzel sunulur? Afiyetle tüketiniz.
Çok teşekkürler.
Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında. Zamansız almanın bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tüplü sonuçta. Kendi saksısındaki toprağı da ben hiç temizlemem, olduğu gibi dikerim hep. Ama gevşek topraktan hoşlanıyor, onu söyleyebilirim. Benimkileri hep hazır paketli toprak karışımlarına diktim, o nedenle köklerinin ilerleme problemi olmamıştır. Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum.

Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi?

Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 21:05   #505
Ağaç Dostu
 
nuaymu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 275
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Saksılarda bahçe toprağı kullanınca illa ki araya solucanlar karışıyor, bu nedenle çok bitki kaybettim, o yüzden artık saksılarda hiç bahçe toprağı kullanmıyorum.
Sayın gilan, gözüm gönlüm açıldı, ne güzel olmuş her şey
Ben de verandanın saksılarını tamamladığımda bahçe toprağı kullanmayı düşünüyordum. Bu durumda bahçe toprağını eleyip fırında sterilize mi etsem?

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 23:27   #506
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Sayın gilan, gözüm gönlüm açıldı, ne güzel olmuş her şey
Ben de verandanın saksılarını tamamladığımda bahçe toprağı kullanmayı düşünüyordum. Bu durumda bahçe toprağını eleyip fırında sterilize mi etsem?
Kesinlikle öneririm. Solucanlar bahçede çok faydalı ama saksıda olursa bitkinin ölümüne neden oluyor. Hem fırında sterilize edince zararlı böcek yumurtalarından ve başka hastalık etmenlerinden de arındırmış olursunuz. Tabii kocaman saksıya yetecek kadar toprağı elden geçirmek de yoğun emek istiyor. Aklıma eskilerden bir dershanenin sloganı geldi: ”Yokuşta akmayan ter, inişte gözyaşı olur.”

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 00:18   #507
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Hangi birini söylesem ki, maşallah herşey harika görünüyor sevgili gilan. Aranjmanın, domateslerin, mısırların, karpuzların maşallah maşallah!..
Emeklerine sağlık, daim olsun inşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 10:45   #508
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Çok sağ ol.
Salçayı hiç düşünmemiştim. Birazıyla deneyelim bakalım becerebilecek miyiz...
Salça İç Anadoluda kaynatılıyor ama Akdenizde 'günletilir'. Ve bir kez yapın alışırsınız hem çok kolay gelir hem inanılmaz lezzetlidir.Kevgir ya da süzgeçten geçirdikten sonra genişçe bir leğene serin arada bir karıştırın zaten o sıcakta çabucak olacaktır. Biraz tuz biraz zeytinyağı koyup kavanoza doldurun, ben annemin öğrenciyken verdiği salçayı 3 yıl kullandım ne bozuldu ne porlandı


Düzenleyen alperfect : 11-08-2016 saat 10:30 Neden: eksik kelime
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 11:38   #509
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Çok teşekkürler.
Calibrachoalar neden öldüler acaba? Dertsiz bir çiçek aslında.

Sizin toprak nasıldı? Gevşek miydi?

Bir de aşırı suyu seviyor. Bir gün sulamayı atlarsam bozuşuyoruz.
Sevgili gilan, ben de anlayamadım. Dertsiz çiçekler bana geldiğinde pek bir dertleniyorlar, bu duruma gerçekten üzülüyorum.

Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde.

Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir.

Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. (Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.)


Düzenleyen Sevgi Durul : 10-08-2016 saat 13:04 Neden: Ekleme
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 19:18   #510
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili gilan, ben de anlayamadım. Dertsiz çiçekler bana geldiğinde pek bir dertleniyorlar, bu duruma gerçekten üzülüyorum.

Örneğin kohleria, burada bir tanıdık öyle bir toprağa dikmiş ki adeta taş gibi ve bitki çok gelişmiş ve çiçek içinde.

Toprağım bahçe toprağı, hazır toprak, perlit, vermikülit karışımı aslında. Gevşek sayılır. Yalnız bulunduğu teras öğleden akşama kadar güneş alıyor, dolayısıyla fazla sıcak, bu da etkili olmuş olabilir.

Bir de, salçayı ben de öneriyorum. Güneşte oldurulan salça, kaynatılandan çok daha güzel oluyor. Az bir miktar deneyin beğeneceksiniz. Sonrasında devamı gelir. (Bu linkteki gibi yapıyorum, ben.)
Sizin toprak benimkini solda sıfır bırakır, çok özenmişsiniz. Bu durumda sorun güneş-sıcak-su ilişkisinde olmalı. Calibrachoa'nın sıcağı sevdiğini gözlemlemiştim. Fazla güneş de benim gördüğüm kadarıyla sadece su açısından sorun oluyor. Benimkileri zaman zaman tam güneş, yarım gün güneş, yarı gölge alanlarda denedim. Tam güneşte en bol çiçekleniyor ama su ihtiyacı da katlanıyor. Neredeyse günde bir sulamak yetmez oluyor. Biraz suyunu arttırmayı deneyebilirsiniz, bakalım işe yarayacak mı...

Bu salça işi farz oldu sanırım, bu kadar tavsiye ettiğinize göre değecektir.
Yalnız iki tereddütüm var.
1. Bizim domatesler aşırı sulu. Süzmeden yapmaya kalkarsam güneşte bir kaç ay beklemesi gerekebilir. Süzsem olur mu ki?
2. Sincaplar... Tepsilere yayıp bahçeye koyamam, üzerinde sek sek oynamaya başlarlar. Ona bi çözüm düşünmem lazım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024