agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2017, 20:16   #1321
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Biberler vol 1.





İnce tatlı kıl biberler; kendileri tek bir kökten toplandı. Balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili ve sulamasını fotoğrafa dikkatli bakarsanız pet şişeleri görürsünüz onlara ufak delikler açıp yavaş yavaş sulanıyorlar saatlerce.


Name:  f8aebb73-b458-4a60-8c2b-961a57fbc7c2.jpg
Views: 1041
Size:  71.6 KB


Demre biber


Name:  0c930e3c-2546-4eb7-85f3-9c055bbebb34.jpg
Views: 1021
Size:  73.2 KB


Sarı dolma biber; sayın hcorak çok teşekkür ederim.


Name:  24e4a85a-5a47-4840-8070-4f22ad2c8cee.jpg
Views: 1024
Size:  48.0 KB


Emcelli biber; sayın Atilgan çok teşekkür ederim.


Name:  78956265-d2d2-4794-adf8-266bfb8802e2.jpg
Views: 1025
Size:  82.7 KB



Sarı top acı biber; kendileri tek bir kök, balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili.


Name:  31125590-bf19-4e1b-b4fa-b3230190c8ed.jpg
Views: 1010
Size:  73.2 KB







Düzenleyen dongyul : 11-07-2017 saat 21:00
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 21:00   #1322
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Biberler vol 2.



Balık biber; sayın bahcedenn'e çok teşekkür ederim.


Name:  7bbb2b52-e520-4764-98ae-b06e9d96761b.jpg
Views: 1059
Size:  53.8 KB


Siyah cin biber; şuan siyah olgunlaşma evresinde kırmızıdan turuncuya bir çok renk tonunu yaşayacak.


Name:  092e2a54-71bc-4ed8-8f83-8a82eb09f151.jpg
Views: 987
Size:  32.8 KB


En verimli uzun cin acı biber...


Name:  ec0471a7-5569-4864-b733-6493d5c26aef.jpg
Views: 991
Size:  40.9 KB






dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:18   #1323
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Domatesler ne oldu?


Bahçedeki domatesler hastalıktan kırılıyor bunun nedeni çok uzun süreli yağmurlar ve nemli hava, ilaç filan kullanmadığımız için pas hastalığı, mantar hastalığı derken ürün kayıpları arttı gitti. En son bir kova kadar rahat 5 kilo domates tavuklara gitti.


Name:  4e83ac75-2142-4078-90d2-097c5f265a1d.jpg
Views: 981
Size:  60.8 KB


Neyse ki bağdaki domateslerin maşallahı var tünel seradaki salatalıklarda hastalıktan nasibini aldı yakında söküp yerine domates fidesi dikeceğim... Domates fidelerini de bağdaki sağlam domates ağaçları diyorum sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede ve fideler elde ettim onları dikeceğim...



Name:  e4e1e05f-f32f-4c18-b530-87219d463c71.jpg
Views: 965
Size:  77.6 KB


Name:  59d55e52-eec7-43dd-94ca-b6aeee4b5ca2.jpg
Views: 978
Size:  76.2 KB






dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:34   #1324
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede...
Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence

Ellerine sağlık

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 20:04   #1325
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence

Ellerine sağlık


Sayın A_NOMAD; teşekkür ederim evet kesinlikle katılıyorum hümik asit olmasa da kolayca kökleniyorlar ancak ama hümik asit konulunca sanırım daha kısa sürede kök atıyorlar ^^

YeniGine ve A_NOMAD beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 21:57   #1326
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Üretmeye tüketmeye devam...



En vefalı ürünümüz bamya; ne gübre ister ne su ne de zararlısı var hastalık nedir bilmez... Arada bir karıncalar zarar veriyor ama onların da hakkı var şimdi... 3 defadır topluyoruz zaten 2 günde bir toplanıyor... Çok şükür her toplamada bir kiloya yakın çıkıyor.

Name:  3a624955-67ec-4d7a-958d-5d24ab7e20a0.jpg
Views: 905
Size:  25.2 KB


Kornişon salatalık; sayın Meyveli Tepe'den edindim kendisine çok teşekkür ederim. 6 7 kök olunca sınırlı sayıda ürün alıyorsunuz... İlk ürünleri tadı güzel ve sert dokulu olduğu için yedim gayette güzeldi sonra aklıma dank etti ki tohum almalıyım... Neyse ki bir kaç tane bıkabileceğim... Bir kısmı da bir süre bekleyecekler turşu olmak için... 20 adet kadar minnak kornişonlar yolda... Turşu olacaksınız


Name:  495007f2-0f3e-4a13-8edd-a9e373f1793b.jpg
Views: 913
Size:  71.5 KB


Meksika salatalığı; Sayın Telato'dan edindim kendisine çok teşekkür ederim. Çiğ olarak pek sevemediğim ancak turşu olarak tüketilebilir bir şeye benzeyeceğini düşünüyorum.


Name:  dac4af43-39ec-4aa7-9a32-d5e7b82c20de.jpg
Views: 903
Size:  73.4 KB


Benim Japon salatalıklarım kendilerinin de maşallahı var hastalıklara dirençli ve verimli bol sulandığında daha fazla dallanıp budaklanan ve meyve tutan bir cins. Lezzetli sert dokulu ve dikenli kütür kütür yenen cinsten kendisi... Hastalık konusunda seradaki olsun dışarıdaki çeşitler olsun mildiyö gibi hastalıklardan kırılırken bu çeşitte herhangi bir hastalık belirtisi yok...


Tohum etkinliğinde bir çok kişiye kendi tohumlarımdan tırtıklayıp paylaştığım nerede o tohumu alan arkadaşlar sayfalarınızda göremiyorum Japon salatalıklarımın akibetini merak ediyorum açıkcası.


Name:  c5ba3623-dc17-4830-a0da-dc58eb2e0a4a.jpg
Views: 913
Size:  73.0 KB


Artık ürün fazlalaştığı için tüketilemeyenler dilimlenip turşusu yapıldı... Dilimlere dikkatli bakarsanız kolay kolay çekirdeklenmeyen bir çeşit ve turşusu mükemmel oluyor, çünkü içerisi yumuşak dokulu değil sert dokulu ve bu yüzden turşuda erime bozulma olmuyor ^^

Name:  1182cf34-232f-44f9-95f7-3b1a7379299b.jpg
Views: 929
Size:  66.1 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 07:50   #1327
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

dongyul beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 08:10   #1328
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?
Alıntı:
Nohut, turşu kurulurken kavanozun dibine atılan ve turşunun çabuk mayalanmasını sağlayan bir malzemedir ve kullanılması zorunlu değildir. Hem nohut, hem de şeker, suyun asitliğine de katkıda bulunurlar.
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.

dongyul beğendi.
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 20:24   #1329
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.

Sayın computerboy; Turşulara bizde genel olarak sarımsak ve nohut konuluyor nedeni ise açıklayayım. Nohut tamamen çiğ olarak konuluyor.

Nohutta Saccahoramyces cerevisiae adlı mantar bulunuyor. Bu canlı ekmek mayasının da içinde de bulunuyor ve mayalanmayı sağlıyor. Ayrıca bu canlı şeker mantarı olarak ta bilinir. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasından dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir.

Yani sonuç olarak biz nohut koyarak turşunun hızlı mayalanmasını olgunlaşmasını sağlıyoruz. Eğer koymazsak da turşu olur havada da çünkü bu canlı bulunuyor onlarda mayalanmayı sağlıyor.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 17:24   #1330
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Fito'yla ilgili bir bilgi: Bu, uluslararası bir şirket ve yurtdışında GDO'lu tohum satışı da yapıyor. Perolar, GDO'lu bir tohum değil ve uzun zamandır piyasada olan bir fasulye çeşidi ama sonuç itibariyle, bu ve bunun gibi şirketlerden tohum satın aldığınız zaman şirkete bir şekilde maddi katkıda bulunmuş oluyorsunuz.

Aynı şirketler, tohumu alınıp tekrar ekilebilen (ing. open-pollinated) zirai bitkilerin ıslahıyla da ilgileniyor. Islah sonrasında, tohumu piyasaya sürerek başka birçok şirketin katkısıyla da yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Önemli diğer bir konu da, GDO'suz da olsa kendi ıslahı olan tohumları patent altına aldırmalarıdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Fasulyeler


Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal...


Eklenti 653101


Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız...

Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği


Eklenti 653106


Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^


Eklenti 653102


Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit...


Eklenti 653103


Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit.


Eklenti 653104




birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 21:45   #1331
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Birnefestoprak; çok teşekkür ederim güzel bilgiler için evet haklısınız aslında tohum aldıkça destek oluyoruz şirkete maalesef.

YeniGine beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 21:51   #1332
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ben bildiğimi aktarıyorum, ne yapacağınıza siz karar verirsiniz. Yalnız patent ve özellikle dolaşıma yeni giren tohumların hangisinin kim tarafından ıslah edildiği konularına mümkün olduğunca dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Birnefestoprak; çok teşekkür ederim güzel bilgiler için evet haklısınız aslında tohum aldıkça destek oluyoruz şirkete maalesef.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2017, 12:20   #1333
Ağaç Dostu
 
neşecan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
Sn Dongyul japon salatalıklarınız harika.Çok teşekkür ederim.İnşallah bu sene ben de bol bol turşu kuracağım.

Eklenen Resimler
  
neşecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2017, 22:22   #1334
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neşecan Mesajı Göster
Sn Dongyul japon salatalıklarınız harika.Çok teşekkür ederim.İnşallah bu sene ben de bol bol turşu kuracağım.
Sayın Neşecan; afiyet olsun bol bol ürün verecektirler yeter ki suyunu eksik etmeyin... başkalarında benim tohumlarımdan yetişen ürünler görmek beni çok mutlu ediyor ^^

YeniGine ve neşecan beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2017, 20:07   #1335
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Barbunyalar da sona gelindi.



Yağmurlar hastalıklar derken barbunyalar kendilerinden geçtiler. Bugün hepsi söküldü temizlendi.


Name:  74818271-37c4-461b-9654-a30fa203f845.jpg
Views: 764
Size:  70.5 KB


Name:  9d1dd410-4a50-4e5d-881b-21e73e200822 (1).jpg
Views: 763
Size:  69.9 KB


Name:  5e4c270a-39f9-4196-8bb3-b29a513c368b.jpg
Views: 778
Size:  78.8 KB


Verim gayet iyi oldu o kadar yerden 2 kova 6 kilo kadar barbunya çıktı.


Name:  d7a2c183-4ca6-4f6c-81ec-22f4179610db.jpg
Views: 867
Size:  76.6 KB



Sökülen barbunyaların yerleri kazılmış gibi olduğu için hemen nazende oturak cinsi fasulye ektim.




dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2017, 20:36   #1336
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Domatesler olmaya başladı...



Speckled Roman; sayın Kerkenez'den geldi kendisine çok teşekkür ederim.. Bol etli, çekirdeksiz, sussuz ve verimi eh işte bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun...


Name:  e624ba10-40c2-4347-971a-6e6672dae0c9.jpg
Views: 737
Size:  59.8 KB


San marzano; Sayın Meyvelitepe'ye çok teşekkür ederim... Kalın kabuklu bol etli, çekirdeği az, çok verimli ve susuz bir çeşit ve salça ketçap yapımına uygun... Çiçek ucu çürüklüğü görülebiliyor.


Name:  35ba9e46-0937-429c-8475-27e30c96e11e.jpg
Views: 716
Size:  54.3 KB


Alakır etlisi; geçen sene Sayın Taşlıbahçeden geldi çok teşekkür ederim... Etli bol verimli bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun...


Name:  ab38c4f8-2bbd-48cc-834c-ce83f32c7a7a.jpg
Views: 722
Size:  65.7 KB


Gold renkli domates; Sayın Gilan'dan gelen tohum içinden çıktı çok teşekkür ederim kendisine... Lezzetli ve verimli çeşit.


Name:  9596ecaf-9684-4850-ab91-fc6be81ecbeb.jpg
Views: 708
Size:  17.6 KB


Sarı - Kırmızı armut cherry; Geçen sene sayın Akçabardak'tan tohumu gelmişti ve çoğaltmıştım çok teşekkür ederim kendisine... Bol verimli gösterişli bir çeşit.


Name:  9fe016a8-a389-4ccb-95f9-93e30565776a.jpg
Views: 721
Size:  30.9 KB




dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2017, 11:04   #1337
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Mısırlar çıldırdı



Kendilerini hayvan gübrelerinin içine ektim sonuç harika... Kaç yıldır kendi mısır tohumumu ekiyordum, geçen sene maalesef yedikleri için tohumluk mısırlarımı kaybetmiştim.

Bu yıl hazır tohum alınarak ektim. Bazılarının boyları 2.5 - 3 metreyi buldu.


Name:  130db116-af26-4559-bbc1-bb5f9fa44182.jpg
Views: 611
Size:  77.4 KB


Name:  b18796c6-abc2-43b8-aac9-1f002245485e.jpg
Views: 615
Size:  78.4 KB


Name:  7d594b68-9dfc-4d02-8bdd-20b18f9b2b9f.jpg
Views: 597
Size:  78.4 KB


Bazılarında 4 bazılarında 5 somak mevcut


Name:  f5312d63-5732-4d40-9000-9e95e6fae54a.jpg
Views: 610
Size:  75.4 KB


Name:  5a3c3d1e-008d-4c36-bd40-3d904cf08a12.jpg
Views: 605
Size:  82.8 KB


Umarım içleri güzel lezzetlidir.




dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2017, 22:46   #1338
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Bahçelerde börülce oynar gelin görümce



Börülce salatasını çok seven biz yıllardır doğru düzgün uzun börülce edinemedik edinsekte gelecek yıllara tohumunu bir türlü saklayamadık.

Bu yıl etkinlikten edindiğim Sayın Taşlıbahçe, Lonicera, İsmail Kuzucu ve Sakagun'den edindiğim uzun sırık börülceleri maalesef fide halinde kök hastalığından kaybettim suyunumu ayarlayamadım bilmiyorum ama bir türlü gelişim olmadı ve daha sonrasında kök mantar hastalıklarına yenik düştüler.


Eminönünden bağa aldığım tohumları ektim onlarda uzun börülce çıkmadı maalesef normal içlik börülce çıktı...



Name:  d43c0881-1937-4de4-986f-76905191a7bb.jpg
Views: 592
Size:  72.6 KB


Name:  50244a4e-2eda-4d2f-9239-bac28671ce85.jpg
Views: 583
Size:  76.0 KB


İçleri ayıklandı, haşlanıp soslanıp sofrada yerini aldılar


Name:  9a5d53cd-77a8-4151-8467-08c1d29187e2.jpg
Views: 582
Size:  57.2 KB



dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2017, 18:40   #1339
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536




Yaz kış üretim devam ediyor...




Yazlıklardan umudu kesince kısa süre önce kışlıklar için üretim başladı.


Çeşit çeşit brokoli, karnabahar ve beyaz lahana tohumları viyollere ikişerli olarak ekildi... Daha sonra çift çıkanlardan seyreltme işlemi yapıldı ve daha büyük viyollere aktarıldılar.


Name:  f3070bf9-8c08-49b6-ab45-d8db62dcb621.jpg
Views: 562
Size:  57.2 KB


Name:  6c0a0b47-69b7-4eb0-9986-66977b116d8f.jpg
Views: 562
Size:  70.0 KB


Name:  97541f89-1155-4a9e-a34b-71a89a505ab9.jpg
Views: 543
Size:  67.4 KB


Tırtıllar zarar vermesi için tülden yapılmış ortamda büyüyorlar. İki hafta içinde asıl yerlerine ekilecek kıvama gelirler...


Name:  eae6f634-967d-45c0-9147-7c5154162fbd.jpg
Views: 549
Size:  56.7 KB



dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2017, 21:34   #1340
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536




Domateslerin Sultanı; Pembe beef domates...



Bu çeşit domatese çok önem verdim o yüzden kendisine özel bir kısım açmak istedim.


Sayın Meyveli tepe'den edindiğim çok güzel bir çeşit, kendisine çok teşekkür ederim... O kadar lezzetli, verimli, ince kabuk ve içi polimerize bir yapıda... En güzel özelliği çekirdek sayısının azlığı... Tabi ki her güzelliğin bir kusuru var en önemli kusuru güneş yanıklığına duyarlılığı, depolama saklama gibi sıkıntıları mevcut toplandığı gibi tüketilmeli... Eğer depolanacak ve ya uzun yola gidecekse sap kısımları koparılıp (sapları diğer domateslere zarar vermemesi için) ve tam olgunlaşmadan toplanmalı.


Kendisi bir kök ve verimi görüyorsunuz...


Name:  9ac380fc-052c-4b2f-b7ea-df4d66b474fe.jpg
Views: 542
Size:  83.6 KB


Name:  2caaca69-5587-44ea-8c1c-e5fc30bc054f.jpg
Views: 497
Size:  78.2 KB


Ayrıca bu domatese askı sistemi çok sağlam olmalı kesinlikle ipte olanlar en az 3 4 defa iplerini kopardılar ağırlıkları taşıyamıyorlar ayrıca sırıklar da iyi seçilmeli çünkü bütün pembe beef domateslerin sırıkları kırıldı ve ya devrildi.


Name:  96ef8eb5-3515-4496-b9b0-0bd8856512a9.jpg
Views: 508
Size:  77.0 KB


Büyüklüklerini elimden pay biçerek anlayabilirsiniz...


Name:  abf13262-ca54-4723-8927-6079a9dbfa26.jpg
Views: 508
Size:  76.8 KB


Ağırlıkları genelde 300-500 gr olarak değişiyor...


Name:  8824e949-3d42-4ee9-a03b-807a57c9b1b2.jpg
Views: 501
Size:  73.5 KB


Seneye daha fazla ekilmek için tohumu alındı... Ayrıca bu domates çiftçiye para kazandırabilecek bir çeşit.







Düzenleyen dongyul : 01-08-2017 saat 22:30
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 10:46   #1341
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Çeşit çeşit domateslerde son durum...




Green Zebra domates; tadı o kadar mükemmel ki anlatılmaz yaşanır cinsten...

Name:  aa86c763-6e1b-4954-8ef9-99b1be74dda0.jpg
Views: 446
Size:  77.0 KB


Name:  f74edd47-abe9-4e35-b9fd-24f4abe5ad55.jpg
Views: 438
Size:  73.1 KB


Gomero domateslerinin verimi, büyüklüğü ve lezzeti bizden on puan aldı...


Name:  ba2e7ec1-40bd-4c00-8307-16347a12690f.jpg
Views: 441
Size:  75.5 KB


Name:  2e6f8bba-9e76-445b-ad4e-9b97086d12d9.jpg
Views: 432
Size:  73.1 KB


San Marzanoların bu kadar verimli olabileceğini düşünmemiştim kaç gündür sos yapımınla uğraşıyoruz ^^


Name:  758a04cb-60de-4e2c-b786-aa9a58c07e47.jpg
Views: 450
Size:  65.4 KB





dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 11:22   #1342
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Sevgili dongyul sen buraya keyifle fotoğraf ve açıklama yazıyorsun ya, aynı keyifle okuyup, beğeniyorum. Green Zebra ve Gomero için notumu aldım, paylaşıma açılır ise taleplerimden ikisi olacak.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 12:41   #1343
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
sevgili dongyul domatesleriniz mükemmel olmuş. sizden bir isteğim olacak; domateslerinizden paylaşırken ara sıra da hem domatesin hemde kesitinin olduğu fotolardan paylaşırsanız çok güzel olacak. mesela sos olarak kullandığınız domatesi sos olarak kullanma nedeniniz bildiğim kadarıyla etli bir domates olması. yanlış biliyorsam düzeltin. bunun için belki sizi takip edenlerde neden tarcih ettiğinizi de öğrenmiş olur.

bol bereketli hasatlar olsun.

dongyul, Resulgur ve g.c. beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 16:56   #1344
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Sevgili dongyul sen buraya keyifle fotoğraf ve açıklama yazıyorsun ya, aynı keyifle okuyup, beğeniyorum. Green Zebra ve Gomero için notumu aldım, paylaşıma açılır ise taleplerimden ikisi olacak.

Sayın G.C; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için gerçekten sizler yazınca mutlu oluyorum hoşuma gidiyor... Sanırım paylaşıma açmayı düşünmüyorum geçen sene paylaşıma açtığım tohumlardan 100 küsür paket hazırlayıp paylaştım ama doğru düzgün ne eken var ne fotoğrafını paylaşan tohumların akıbetini bilmiyorum bu biraz sinirlerimi bozmuyor değil hani...



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sevgili dongyul domatesleriniz mükemmel olmuş. sizden bir isteğim olacak; domateslerinizden paylaşırken ara sıra da hem domatesin hemde kesitinin olduğu fotolardan paylaşırsanız çok güzel olacak. mesela sos olarak kullandığınız domatesi sos olarak kullanma nedeniniz bildiğim kadarıyla etli bir domates olması. yanlış biliyorsam düzeltin. bunun için belki sizi takip edenlerde neden tarcih ettiğinizi de öğrenmiş olur.

bol bereketli hasatlar olsun.

Sayın Musa Gündoğan; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için... isteğinizi en yakın zamanda yapıp paylaşırım...


San marzano domatesi (Ayrıca san marzano adı altında bir sürü bu çeşit domates mevcut ben bunları Sayın MeyveliTepe'den edindim.) mesela çok etli susuz bir çeşit kalın kabuklu bu yüzden kolay kolay bozulmuyor ve bol etli olması ve sussuz olması onu sos yapımında kullanıma itiyor.. Dürüst olmak gerekirse zaten salataya yakışmayan bir çeşit...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 19:40   #1345
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
Suçlu ayağa kalk!

Bu yıl biber yetiştirme konusunda genel bir başarısızlık yaşadım ve sizden talep ettiğim Sarı Top Acı Biber tohumlarını da maalesef zayi ettim. Üzgünüm.

dongyul beğendi.
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 20:38   #1346
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Bu yıl biber yetiştirme konusunda genel bir başarısızlık yaşadım ve sizden talep ettiğim Sarı Top Acı Biber tohumlarını da maalesef zayi ettim. Üzgünüm.

Sayın Dutlubahçe; Canınız sağ olsun ne diyim. Dürüstsünüz en azından...

Dutlubahçe beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 07:46   #1347
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
sayın dongyul açıklamanız için teşekkür ederim. sayfanız gerçekten çok güzel bilgiler ve resimlerle dolu. her açtığımda bir resim paylaşmışmıdır diyerek açıyorum. o nedenle eğer mümkün olursa bu sene paylaşacağınız tohumlara bende talibim. aynı şekilde özel olarak da ben size kendi domates tohumlarımdan göndermeye çalışacağım.

bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta.

sağolun

dongyul beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 08:12   #1348
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın dongyul açıklamanız için teşekkür ederim. sayfanız gerçekten çok güzel bilgiler ve resimlerle dolu. her açtığımda bir resim paylaşmışmıdır diyerek açıyorum. o nedenle eğer mümkün olursa bu sene paylaşacağınız tohumlara bende talibim. aynı şekilde özel olarak da ben size kendi domates tohumlarımdan göndermeye çalışacağım.

bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta.

sağolun
Sevgili Musa arkadaşım, tam da şu anda sevgili dongyul'a özel mesaj yolu ile benzer içerikte ileti attım. 100 kadar tohum paylaşmış, geri dönüş yeterince alamamış ki kendince üzülmüş. Ama bizleri de hesaba katması gerek değil mi?

Ayrıca "bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta" demişsin, kesinlikle katılıyorum rehber niteliğinde paylaşımları var. Umarım uzun süre de devam eder.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 09:42   #1349
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Musa Gündoğan ve G.C; çok teşekkür ederim mutlu oldum bakalım zaman ne gösterecek bende tohum paylaşımı yapacağım ve kota koyacağım o şekilde bu işi çözmeyi düşünüyorum..

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 10:10   #1350
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536





Biberler de verim tavan...




Tatlı kıl biberler verimde ön saflarda yer alıyorlar...

Name:  9bfd186f-7a50-43ec-8a4d-7172f563f0e9.jpg
Views: 364
Size:  78.2 KB


Name:  c5144b2b-7b3b-4cf1-ba6c-f822b7fcbc0c.jpg
Views: 365
Size:  78.0 KB


Name:  d8abc240-7b50-4a97-9f14-80cbe5acfd73.jpg
Views: 389
Size:  76.2 KB


Bu çeşit aslında demre ancak kıl biberlerle iç içe dike dike sanırım artık kıl - demre ortak yapım bir tür ortaya çıktı. Hibritlenmiş olabilir hatta hafif acılık mevcut ^^


Name:  e43321a0-0c01-4020-9339-6682642f0efb.jpg
Views: 384
Size:  77.2 KB


Kapya biberler bu sene sanırım en verimli yılı dokusu sertliği mükemmel...


Name:  66d13f04-bd33-447f-bf09-0ae808caddcd.jpg
Views: 395
Size:  59.9 KB





pria, Muda, Milla ve 9 kişi beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024