agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler
  • 2 Gönderen oxygene
  • 1 Gönderen oxygene
  • 8 Gönderen oxygene
  • 9 Gönderen oxygene
  • 2 Gönderen oxygene
  • 5 Gönderen oxygene
  • 5 Gönderen oxygene

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2014, 11:03   #1
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Oxygene / Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir / Kemalpaşa

Bahçenin büyüklüğü : 3000 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : İyi güneş görüyor, zaman zaman kuvvetli rüzgar oluyor.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bahçemiz eskiden üzüm bağı imiş. Ancak biz almadan hemen önce bağ köklenmiş ve biz de boş olarak aldık.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2014 başından beri

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Profesyonel yardım almadık. Kendimizce bir tasarım yaptık.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kendimiz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?: -

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Vakit geçirebileceğimiz bir alan haline getirmek için çaba gösteriyoruz.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : 120 adet kiraz (z0900 ana çeşit), zeytin, elma, armut, kayısı, incir, şeftali, nektarin, ceviz, dut, ahu dudu, ayva şuan için bu ağaç ve çalılar mevcut.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kiraz

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : -

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Kiraz üretimi yapmayı hedefliyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kooperatif suyu alındı ve damla sulama hattı çekildi.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : -

Toprak özellikleri : Dere kenarında bir parsel kumlu / killi bir toprak var.

Kompost yapıyor musunuz? : -

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Kadı lokması adı verilen kurtlardan bol miktarda mevcut. Onlar için toprak altına tuzak yemler yerleştirdik. Ayrıca yaş sığır gübresi öbekleri yaptık toplanmaları amacıyla.

Bahçeniz organik mi? : Kısmen

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Deniz yosunu

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : evet

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Hayır

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :-

Tetanoz aşısı oldunuz mu? :-


Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir bahçe sahibi olduk nihayet. Bahçemiz Kemalpaşa Aşağı Kızılca ovasında 3 dönüm düz bir arazidedir. Bizden önce bakımsız bir bağ varmış. Bizim satın aldığımız kişi bağı köklemiş ve zeytinlik yapmak üzere fidanlarını almış ve dikim yapmadan 2-3 gün önce bizle tanışarak bahçeyi bize sattı.

Biz almadan önce bölgede kadastro ölçümleri pek yapılmamış ve bizim bahçe de uzun zamandır ilgilenilmediğinden bitişik komşularımızın tamamı bizim parselden içeri girmişler ağaç ve bağ dikimi yapmışlar. Ölçüm yapıldıktan sonra bizim araziye epey girildiğini görünce epey sorunlar yaşadık. Halen de bu sorunlar çözülmüş değil.

Bahçemizin büyük bölümüne bölgemizde yetiştirilen Ziraat 900 Maxma 14 anaçlı fidan dikimi yaptık. Yaklaşık 120 adet kiraz oldu. 20 Adet sofralık ve yağlık değişik çeşitlerde zeytin dikimi yaptık. Henüz dikimini yapmadığımız 10 adet arbequena bodur zeytin var onların da dikimi yakında yapılacak sanırım. Bu ağaçlar dışında epey de değişik meyve ağaçları diktik.

Bahçemizin bir kısmını kendi ihtiyaçlarımız için sebzeler dikildi. Ağaçlarımız henüz küçük fidan durumunda olduklarından bahçe boş sayılır ve biz de değerlendirmek adına 2000 adet karpuz dikmeye karar verdik. Karpuzları tohumdan fide haline kendimiz getirdik. Onların dikimine de hafta sonu bir aksilik olmaz ise başlayacağız.

Geçen hafta sonu sulama kooperatifinden hat alınarak sayaçlı su boruları çekildi. Ana hatlarımız toprak altına 1 metre kadar gömüldü ve buradan yukarıya damla sulama için filizleri verildi. Ana hatların kanallarını kepçe kazdı o da epey bahçe toprağını dağıttı. Bu hafta sonu kepçenin bozduğu yerleri tekrar çapa makinası ile düzelteceğim. Ardından da dün aldığım damlama hortumlarını sermeye başlayacağız.

Damlama için deliksiz hortum aldım ve damlatıcı olarak da katif damlatıcı kullancağım. Bu malzemelerin tamamını temin ettim.

Çapa için Bertoloni marka 6,5hp benzinli çapa makinası aldık. 3 dönümü kum gibi yapıyor ve yaklaşık 3,5 litre benzin tüketiyor. Bir gün içerisinde bahçenin tamamını sürebiliyorum.

2 traktör çiftlik gübresi aldım ancak onları bahçeye dağıtmadım. Bahçede bol miktarda kadı lokması dedikleri kurtlardan var ve epey zarar yapıyorlar gördüğüm kadarıyla. Bahçe toprağımızın bir bölümünde kaymak tabakası oluşuyor onu kırmak için gübre düşünmüştük ama bu kurtlar işimizi bozdu. Bunun yerine 4 çuval toprak düzenleyici mineral kullandım bakalım sorunumuzu çözecek mi.

Bahçe toprağımız genel olarak verimli görünüyor. Şuan bahçemizin önünden yol geçiyor ve yolun hemen yanı dere. Bu dere bütün parselleri senelerce sellemiş ve oldukça verimli toprak taşımış. Arka kısmından da damla sulama hattını kepçe kazarken fark ettik bir dere akmış yıllar önce. Bu kısım çok daha yumuşak ve kesekleşmeyen bir toprak yapısına sahip.

Ahşap küçük bir kulübe yaptık. Ancak önümüzde zamanlarda beton ile küçük bir bağ evi yapma niyetimiz var. Ev için biraz daha bekleyeceğiz. Tel ile bahçeyi kapatmak istiyoruz. Bölgede komşular birbirlerinin parsellerine pek saygı göstermiyorlar.

Elektrik alma imkanımız var ancak direk dikilmesi gerekiyormuş o da 15 bin tl gibi bir ücret tutar dediler. Biz de ev yapıldığında rüzgar türbini gibi bir çözüm arayacağız gibi görünüyor.

Şimdilik fotoğraf yok. Hafta sonu olunca fotoğraf çekip eklemeye çalışacağım.

sonkez ve Muda beğendi.
oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2014, 11:34   #2
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
bahçe sayfanız hayırlı olsun sayın Oxygene, komşuluk ilişkilerinizin bu şekilde başlamış olması üzücü inşallah en yakın zamanda tatlıya bağlanır, güzel bir bahçe olması dileğimle başarılar dilerim

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2014, 11:39   #3
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Teşekkür ederim sn. attar, bölgedeki tüm bahçelerde aynı sorunlar var gördüğümüz kadarıyla. O nedenle biz de tel çit içerisine almaya niyetlendik. oldukça büyük masraf çıkaracak bize ama en azından kimse ile sorun yaşamayız diye düşünüyoruz.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 17:01   #4
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Bu gün bahçeye gittik ama giderken fotoğraf makinasını götürmeyi unutmuşum.
Bahçemde yoğun miktarda adını bilmediğim bir böcek var ve oldukça zarar veriyor. Karpuz ektik ve fidelerin pek çoğunu dibinden yemiş. Bazılarının da yapraklarını yemiş. Aynı şekilde pek çok ağacın yapraklarına da zarar veriyor.

Birkaç tanesini yakaladım eve getirdim ve fotoğrafladım. Resimler aşağıdaki gibi. Bu böceklerin adı nedir acaba? Nasıl bir mücadele izlemeliyim?

Bizim bahçedekileri önemli ölçüde temizledik ancak komşu bahçerlerden bazıları bakımsız ve yoğun şekilde ot var. Gözlemlediğim kadarıyla buralardan bizim bahçeye akın akın geliyorlar.

Name:  1.jpg
Views: 1926
Size:  42.3 KB

Name:  2.jpg
Views: 1956
Size:  35.2 KB

Name:  3.jpg
Views: 1935
Size:  33.3 KB

dongyul beğendi.
oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 12:15   #5
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Uzun zaman oldu,
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle siteye giremedim. Bu gün bir fırsat bir şeyler yazmak ve bir iki fotoğraf eklemek istedim.

Bahçe sahibi olduğumuzu yazdığımdan bu yana epey zaman geçti. Çok işler yaptık bu süre içerisinde. Bahçemizin etrafını tel çit ile kapatalım dedik. 3.750 TL paramızı kaptırdık. Bir daha bul adamları bulabilirsen, kanunlarımızda bu tür kazanç peşinde koşanlara ciddi destek oluyor sanki. Bir başka firma ile anlaştık ve çitimizi çektirdik.

Damla sulama için kooperatife üye olduk ve su hattımızı çektirdik. Bahçemizin içerisine kanal kazarak ana hatları gizledik ve ağaç ve bitkilerimize hat çektik.

Çapa motoru aldık. Kullanması epey yorucu ama bir gün içerisinde tamamını sürebiliyorum ve çok da iyi oluyor.

Yaklaşık 140 adet kiraz fidanı diktik. Fidanlarımız henüz küçük olduğu için araları boş kalmasın istedik, biraz da ilk yıl heyecanı ve karpuz dikelim dedik komşularımız da yer biraz da masrafları hafifletiriz.

Ben de bu arada arıcılık kursuna gittim sertifikamı aldım ve 2 adet arı kovanı edindim ama bal alamadım.

Karpuz çeşit olarak hibrit almadık geleneksel çeşit kullandık doğal olsun dedik. Kimyasal gübre de kullanmadık. Epey karpuz oldu 7-8 ton kadar. Ama gübre verilmediğinden çok fazla büyümediler ortalama 5-6 kg kadar oldular. Bahçede bir kısmını satalım dedik. 1 ton karpuza 50 TL gibi komik bir ücret verdiler ve o kızgınlıkla adamları kovduk. Hemen bir kamyon tuttuk ve karpuzların 4 ton kadarını eve getirdik. Araba garajımızın tamamını doldurduk, biraz parayla biraz da ücretsiz tükettik. Su parasını hemen hemen çıkardık Geri kalanını da maalesef bahçede kırdım arılar yesin diye.

Çeşitli meyve ağaçları diktik. Her türlü sebze diktik ve yeterince ürün aldık. Dahlia çiçekleri diktim, satmak amacıyla 300+ kadar var ve gayet iyi büyüdüler. Resimleri aşağıda görebilirsiniz. Henüz sökümü yapmadım, patateslerini o zaman görebileceğim.

İlaç mümkün olduğunca kullanmamaya gayret ettik ama zaman zaman da zorunlu kaldık. Ova genelinde ciddi hastalıklar mevcut, bir şekilde bize de geliyor.

Yaklaşık 500-600 kg kabak oldu hala tatlı yapıp yiyoruz

Yaz boyunca yeşil düşmanı bir kişi bahçemizin önünden geçene dereyi onlarca defa yaktı. Kim olduğunu bulamadılar. Komşu bahçelerin bazıları ya tamamen ya da kısmen yandı. Bizim de ceviz fidanlarımız yandı.

En son dün bahçeye gittim. malç naylonu ile çilek fidesi diktik. 250 adet kadar. Bahçemize ahşap bir kulübe yapmıştık. Kapısını kırmışlar hırsız girmiş. Radyo ve çakımızı çalmış. Kış sebzeleri dikmiştim. Brokoli, lahana vs.. onlardan epey topladık.

Sormak istedikleriniz olur ise memnuniyetle cevaplarım.

Name:  10363084_10152535270839494_8690279733812698746_n.jpg
Views: 894
Size:  58.8 KB

Name:  10457957_10152535273214494_7582661157248939495_n.jpg
Views: 846
Size:  70.7 KB

Name:  10524683_10152535269839494_4825485912039743237_n.jpg
Views: 881
Size:  72.4 KB

Name:  10556238_10152535271724494_2379383102682132504_n.jpg
Views: 934
Size:  71.1 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 12:17   #6
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Name:  10352896_10152535273399494_2791151828472284508_n.jpg
Views: 841
Size:  72.9 KB

Name:  9779_10152785979114494_2526077916042726750_n.jpg
Views: 964
Size:  47.0 KB

Name:  1385004_10152785978714494_3433497627534395222_n.jpg
Views: 905
Size:  69.6 KB

Name:  1488670_10152771660954494_1394374551449944073_n.jpg
Views: 885
Size:  60.7 KB

Name:  10624822_10152649685444494_6849449947344523570_n.jpg
Views: 1004
Size:  73.5 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 17:13   #7
Ağaçsever
 
oktay_arabacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36
selam oxygene
bahçeniz güzel görünüyor. allh daha iyi olmasını nasip etsin.
komşu sayılırız . bende yaz sonu armutludan bir yer aldım. bakalım neler yapabileceğiz.
bu bölgede her türlü insan var tel örgü şart. kooperatif suyu nasıl oluyor biraz bilgi verirmisin belki gerekebilir. elektrik işini ev olacak ise dediğin paralar aslında normal, malum elektrik ve susuz hiçbir yerde hiçbirşey olmuyor

keyifli günler dilerim. hasadın bol olsun.

oktay_arabacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 17:25   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Hayırlı olsun. Güzel bir bahçeniz var.Doya doya keyfini sürmek kısmet olsun.

Aynı zamanda geçmişte olsun maalesef insanın olduğu yerde belada oluyor. Ben garibin birisinin bahçesine girilip koca koca cevizlerinin kesilip kamyona yüklenip çalındığını, buğdaylarının biçerdöverle gece biçirilip götürüldüğünü bile duydum.

Allah beterinden saklasın demek lazım.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 10:54   #9
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oktay_arabacı Mesajı Göster
selam oxygene
bahçeniz güzel görünüyor. allh daha iyi olmasını nasip etsin.
komşu sayılırız . bende yaz sonu armutludan bir yer aldım. bakalım neler yapabileceğiz.
bu bölgede her türlü insan var tel örgü şart. kooperatif suyu nasıl oluyor biraz bilgi verirmisin belki gerekebilir. elektrik işini ev olacak ise dediğin paralar aslında normal, malum elektrik ve susuz hiçbir yerde hiçbirşey olmuyor

keyifli günler dilerim. hasadın bol olsun.

Teşekkürler arkadaşlar.

Tel örgü için mecbur kaldık ölçüm yapılınca tüm komşu arazilerin bizim tarafa girdiğini gördük o nedenle yaptırdık.

Şuan bizim bahçemizin önünden geçen yolları yenilediler. Bazı komşular birleşerek elektrik direği çaktırdı. Ama biz pek niyetli değiliz elektrik için. Parsel başına 15.000 TL'nin üzerinde bir maliyet çıkıyor.

Su kooperatif suyu. Önce üye oluyorsunuz, yanlış hatırlamıyorsam 500 TL üyelik ücreti aldılar. İlk suyu vermeden önce de 100TL depozito aldılar. Bahçenin içerisine ana hatların çekilmesi ve kanalların kazılması için de 2000 TL civarında ödeme yaptık.

Tüm yaz boyunca suyumuz vardı. Bizim parsel ana depoya yakın bir bölgede o nedenle pek sorun yaşamadık. Ancak uzak bölgelerde ciddi sorunlar yaşayanları gördük. Biz tüm yaz sezonu boyunca 450 ton su tüketmişiz. 1 ton suyu 50krş gibi bir rakama veriliyor.

Damla sulama hortumları gıda çarşısından aldık. Kemalpaşa esnafına göre yarı fiyata geliyor. Yaklaşık 2500 m damla sulama borusu aldık. Hazır damlatıcılı borulardan kullanmadık. 4lt/s katif damlatıcı aldık. Ağaçlara göre deliklerini kendimiz hazırladık.

Gübreleme için venturi aldım. En ekonomik gübreleme sistemi bu şekilde oluyor. Üstelik gübreleme tanklarının patlama riskini de ortadan kaldırıyor. 3/4" venturi 20-25 tl civarında yurt dışında. Ama ülkemizde 250$ gibi bir ücrete satılıyor. Gübreyi su ile sıvı hale getiriyorum ve kovanın içerisinde benim ayarladığım ölçüde çekerek sulama suyu ile birlikte bitkilere veriyorum.

Venturi dozajlama amacıyla kullanılan bir yöntem. Ülkemizde neredeyse hiç bilinmiyor. Ama oldukça pratik ve bir o kadar da ekonomik. Ben ebay üzerinden satın aldım 3 haftada geldi. Özel yapısı sayesinde mantık dışı bir çalışma prensibine sahip. Suyu dışarıya vermesi beklenirken oluşan girdap ile birlikte dışarıdan emiş konumuna geçiyor. Benim aldığım paket içerisinde filtre, hortum ve dozajlama vanası da çıktı. Tıkanma vs. hiç olmadı.

Venturi sistemin çalışma şeması


Venturi

sonkez ve Muda beğendi.
oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 17:47   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hayırlı olsun, kolay gelsin ve Allah yardımcınız olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 01:06   #11
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Bahçeniz hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi ürün alırsınız.

Venturi boğazı benzinli motorlarda karbüratörden hava geçişi sırasında benzinin hava içerisine karışmasını sağlaması nedeni ile lisede iken görmüştüm. Aslında çok basit bir çalışma sistemi var. O kadar fazla para istenmemesi lazım. Benim yerde de yapabildiğim yere kadar damlama sulama yapmaya çalışıyorum. Mecburen şebeke suyu kullanıyorum. Siz suyu çok daha uygun fiyata alıyorsunuz. Şebeke suyunda çok fazla basınç olunca venturi boğazlı sistem işe yarar mı acaba. Suyun geldiği yer yüksek olması nedeni ile çok basınçlı geliyor.

Kiraz konusunda anladığım sadece ziraat 900 dikmişsiniz. Benim bildiğim kadarı ile kendine kısır o nedenle dölleyici olarak başka kiraz dikmeniz gerektiği önerilmedi mi. En çok tercih edilen beyaz kiraz (Starks gold ), lambert vs. tutmayanların yerine dikmenizi öneririm.

Yeriniz var ise olmayan türlerden de dikebilirseniz iyi olur. Arkadaşım ve benim düşündüğümüz şey bahçeye her gittiğinizde ağzınıza atabileceğiniz çeşit olması. Çocuklar için de en güzeli dalına çıkarak istediğini yemesi. Elma, armut, dut, erik vs. hangi meyva ağacı olursa olsun farklı zamanlarda olgunlaşanları dikerek, fazla olanları aşılayarak farklı zamanlarda meyva veren ağaçlar yetiştirmek istiyoruz. Bu yıl ahlatlara farlı armut çeşitleri aşıladık. Elmalardan da deneme amaçlı olarak bodur elmalar diktim. Toprak ve yer sıkıntısı nedeni ile.

Yıldız çiçekleriniz çok güzel olmuşlar. Ben de değişik renklerden ve çok iri olanlardan yetiştirmeye başladım. Soğuklar başlayınca mecburen köklerini çıkartarak bodruma koydum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 09:03   #12
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Sn. Muda,

Bizim bahçemiz konumu itibarıyla sulama deposuna en yakın yerde ve epey basınç var. Zaman zaman hortum ve borularda patlamalar oluyor. Venturide bir sıkıntı yaşamadık. 2" ana hattımız var.

Kiraz ana çeşit z900 dikimi yaptık. Tozlayıcı olarak da starks gol ve Lambert kullandık. 9 ağaçtan bir tanesi tozlayıcı çeşit. Kağıt üzerinde çizimini yaparak dikimini yaptık.

Bahçemizde şuan tropik meyvelerden geleneksel meyvelere kadar 200'ün üzerinde ağaç var. Her çeşitten 1-2 fidan diktik. Sizin dediğiniz gibi bahçeye her gittiğimizde bir şeyler bulmak tarifsiz bir keyif.

Bizim buralar kış soğuklarına tam başlamış değil. 3 gün önce bahçeye gittiğimde epey dahlia çiçeklerinden koparttım. Hala çok canlı ve diri duruyorlar. Ben 60 farklı çeşit diktim. Tamamı büyük çiçekli ve ender bulunan türler. Bazı çeşitler artık solmaya başladı. Ama bazıları hala tomurcuk veriyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi ürün alırsınız.

Venturi boğazı benzinli motorlarda karbüratörden hava geçişi sırasında benzinin hava içerisine karışmasını sağlaması nedeni ile lisede iken görmüştüm. Aslında çok basit bir çalışma sistemi var. O kadar fazla para istenmemesi lazım. Benim yerde de yapabildiğim yere kadar damlama sulama yapmaya çalışıyorum. Mecburen şebeke suyu kullanıyorum. Siz suyu çok daha uygun fiyata alıyorsunuz. Şebeke suyunda çok fazla basınç olunca venturi boğazlı sistem işe yarar mı acaba. Suyun geldiği yer yüksek olması nedeni ile çok basınçlı geliyor.

Kiraz konusunda anladığım sadece ziraat 900 dikmişsiniz. Benim bildiğim kadarı ile kendine kısır o nedenle dölleyici olarak başka kiraz dikmeniz gerektiği önerilmedi mi. En çok tercih edilen beyaz kiraz (Starks gold ), lambert vs. tutmayanların yerine dikmenizi öneririm.

Yeriniz var ise olmayan türlerden de dikebilirseniz iyi olur. Arkadaşım ve benim düşündüğümüz şey bahçeye her gittiğinizde ağzınıza atabileceğiniz çeşit olması. Çocuklar için de en güzeli dalına çıkarak istediğini yemesi. Elma, armut, dut, erik vs. hangi meyva ağacı olursa olsun farklı zamanlarda olgunlaşanları dikerek, fazla olanları aşılayarak farklı zamanlarda meyva veren ağaçlar yetiştirmek istiyoruz. Bu yıl ahlatlara farlı armut çeşitleri aşıladık. Elmalardan da deneme amaçlı olarak bodur elmalar diktim. Toprak ve yer sıkıntısı nedeni ile.

Yıldız çiçekleriniz çok güzel olmuşlar. Ben de değişik renklerden ve çok iri olanlardan yetiştirmeye başladım. Soğuklar başlayınca mecburen köklerini çıkartarak bodruma koydum.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 10:04   #13
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Dün yağmur vardı İzmir'de ancak yine de bahçeye gittim. Kivi fidanı aldım. 2 Dişi 1 erkek olmak üzere. Onların dikimini gerçekleştirdim. Kış sebzeleri dikmiştim, gerçekten çok iyi gelişiyorlar. Hiç gübre kullanmadım ve sadece 2 defa can suyu mahiyetinde su verdim. 2 adet lahana kopardım her biri 6-7 kg var sanırım.

Arı kovanlarımı çok iyi dış cephe boyası ile boyamıştım ama yine de bir miktar su almışlar, alt kısmından hafif bir kabarma olmuş. Ama arılar bu zamanda bile iyi çalışıyorlar.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 12:05   #14
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Sayfanız hayırlı olsun..Kolay gelsin..

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2017, 14:08   #15
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandır forumda yazmadım. İşin doğrusu pek vakit bulamadım. Bizim fidanlar artık epey büyüdüler. Ancak kirazlarda henüz verim denilebilecek bir şey yok. Bazılarında görümlük meyveler var. Ancak diğer çeşitlerde meyvemiz oluyor.

İlaç pek kullanmamaya özen gösteriyorum. Tabi bunun karşılığında bazı meyvelerde tadına dahi baktırtmıyor böcükler, benden önce hasat işlemini gerçekleştiriyorlar.

Geçen zaman içerisinde farklı bahçelerde aldık. Bunlara kurutmalık üzüm bağı kurduk. Toprağı el çapasıyla işliyorduk, beni epey yormaya başladı minik bir traktör de aldık

Name:  17309320_10155182485614494_8269589529568617405_n.jpg
Views: 379
Size:  73.1 KB

Name:  17799160_10155233038424494_5594320817355331830_n.jpg
Views: 384
Size:  71.6 KB

Name:  17799257_10155233038189494_1481810107092418035_n.jpg
Views: 353
Size:  67.0 KB

Name:  17862606_10155233038049494_7707469765063088814_n.jpg
Views: 374
Size:  70.4 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2017, 14:13   #16
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Geçen yazdan kalma...

Name:  13879326_10154415183704494_5502297674296183179_n.jpg
Views: 391
Size:  71.1 KB

Name:  14485059_10154569414674494_5943000456500725983_n.jpg
Views: 326
Size:  54.8 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024