![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Yaş 23 13 dönümlük çiftlik. Bu kadar toprakla uğraşmak çok büyük sevgi gerektirir. Kutlarım sizi. Hangi birini saysam hepsi ekrandan fırlayacak gibi taze ve canlı. En çok tavuklara imrendim desem yalan olmaz. Ağız tadıyla bir organik tavuğa hasret kaldım çünkü. İnternet satışınıza çok sevindim. Buradan duyurursunuz bize inşallah. Çok büyük emek isteyen bahçenizde size kolaylıklar dilerim. Bize de bu güzel bahçeyi buradan gözlemlemek düşer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfama hoş geldiniz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında asıl bölümüm bilgisayar, web hizmetleri alanında ![]() Yolunuz düşerse her zaman beklerim, tenekede tavuğumuz hiç eksik olmaz ![]() Site için sistemde karar kılamadım. Nisan ayına kadar vergi işlemleriyle site açılmış olur. Forumdan reklam alabilirim, fikriniz iyi oldu. Bazen aşırı derece yorgunluk olsada, dinlenmek için gittiğim yer yine bahçe oluyor ![]() Baharın gelmesiyle gözlemlemek çin güzel fotoğraf gelecektir. Saygı ve sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
2 günde diyeyim. Derken Sevgili İsmail ocak ayında şöyle üstten budama yapmış idim güllerimi e havalar bahar gibi gidince tabi hepsi filizlendi aynen senin çeliklerin gibi kara kara düşünüyorum budarsam bu filizler gidecek hepsi, yazık olur; budayayım mııı - budamayayım mııı diye. Hatta sayfamda var son halleri bakıp da fikir vererek yardımcı olur isen sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
YeniGine ablanında dediği gibi 2 günde anca biter çelikleme işleriniz ![]() Bu arada doğum gününüz kutlu olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu sene hiç yaprak dahi dökmediler. Aldığım çelikler yılda bir kez budanan güllerden. Bu yüzden fazla uyanma yoktu. Bizim burda güller şubat ve mart ayında 3 karış olacak şekilde kesilir. Güller açıp solmaya başladığı zaman tekrar bir budama yaparsınız, hiç kaybınız olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kutlamanız için teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
İsmail bey ,bir solukta sayfanızı gezdim.Bayıldım.Bazı insanlar vardır,ne gömse tutturur,ne ekse bitirir.Sanırım siz de onlardan birisisiniz.Allah emeklerinizin karşılığını versin.Hayırlı kazançlar,bol bereketler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Gül çeliklerinden foruma girmeye zaman kalmadı. Hatta 2-3 gündür bahçeye de gidemedim. Ektiğim tohumlar çıkmaz olması gerekir. Yarın kısmetse gidip bakacağım. Havalarda bozdu süper oldu ![]() ![]() İncirlerin durumu harika. Sanırım bu incirler hiç dökülmeyecek. Hiç sararma belirtisi yok. Hatta bazı incir tek gözden 2 göz vermeye başladı. ![]() ![]() ![]() Gülün kökleri torfa geldi. Normalde o köklerin hava aldığı için kuruması gerekliydi, nasıl oldu bende anlamadım. ![]() Tohumdan trabzon hurması denemesi iyi gidiyor. Bunlara çikolatalı cinsi aşılamayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayında satmayı düşündüğüm marullar çok hızlı büyümeye başladı. Büyümeyi azaltmak için seranın yanlarını açtım. Sulamasınıda biraz geçiktiyorum. Soğanlar zaten aldı başını gitti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sipariş verdiğim karbon ısıtıcı film bugün elime ulaştı. Fideler için kullanmayı düşünüyorum. Gece ve gündüz arasındaki ısı farkını bu şekilde engellemiş olacağım. Sıcaklık şimdiye kadar dışarda 9 derecenin altına düşmedi. Seranın içinde ise 12-15 derece arasında. (sera içinde mini sera ısısı) Normalde her sene yeterli gördüğümüz seviyeler. Bu sene hıyar ekiminde gece ve gündüz farkını azaltarak verimde daha yüksek bir sonuç aldık. Bitki hep gelişimi hep düzenli olduğu için hasat sonu çok uzadı ![]() Isıtıcının bağlantısı yapıp denedim, umduğumdan çok daha çabuk ısındı. Bahçeye güneş enerjisi kurup iyi bir sistem elde edilebilir. Bakalım sonuç nasıl olacak. Isıtıcı karbon film: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çelikleri almaya gittiğim zaman herkes tutmaz diyordu. Tuttuğu kadarı yeter deseler oda kâfi ![]() Saygılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
![]() Tedarikçi firmayla anlaşma sağlanırsa aşı makası ve malzeme satışlarımız başlayacak. Bazı yerler Çin malı ürünlerde satmamızı istediği için anlaşamadık. Çin malları 10 aşılamadan sonra kullanılmaz hale geliyor. 1. sınıf ürün olsun az para kazandırsın. Herkesin kafası rahat olur ![]() Düzenleyen İsmail Kuzucu : 27-02-2014 saat 15:59 Neden: Eksik kelime eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Karbon filmler çok kullanışlı bir seçenek oldu. Sera sistemi neredeyse bitti. 25 metrelik serada 1.5 metre ara ile yer alacak. Isıtıcıları parçalara böldüm toplam 10 adet kullanacağım. 1,5 metre fazla almışım bunun 25 cmlik kısmını ayak ısıtıcısı olarak ayarladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahçe/sera yı büyük zevkle geziyorum. Bolluk bereket saçıyor, maşallah. Yeni çıkan fideleri görünce, gidip tohum ekesim geldi ![]() Ayak ısıtıcısı ise süper. Ürününüz ve kazancınız bol olsun, her daim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sormamın nedeni genelde biz kışı Ayvalık'ta geçiriyoruz, evimiz dubleks olunca alt katta klimayla ısınıyoruz odalarda klima yok, odalar soğuk olunca fidelerimi erken ekemiyorum, geç ektiğimde ise büyütemiyorum, yani demek istediğim bu sistemden ben de yararlanabilirmiyim, fideleri ektikten sonra hep düşünüyorum acaba altlarına ısıtmak için ne koyabilirim diye. Teşekkür ederim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İnşallah toprağa ekim yapan herkes bereketli ürün alır. Sayın akçabardak akşama ayrıntılı bir şekilde cevap vereyim size. Bahçeye gidiyorum şimdi. Fotoğraflarda eklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sayın İsmail Kuzucu bu ne hız ve azim. Tebrik ediyorum. Benim için her zaman zevkle izleyeceğim bir bahçe. Bu bahçede öğrenilecek çok şeyler var. Allah bol bereketli ve kazançlı yapsın. Ben incir meyvesini çok severim. Onun için nerede görsem gözlerimi açar bir bakarım. Yedi veren inciri çok aramıştım. Nihayet sizde rastladım. Ücretini ödemek kaydıyla yedi veren incirden bana postayla gönderebilirmisiniz? Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Bakır alanın içine konulan izoleli kablo ucu ![]() İzoleli uçlu elektirik kablosu ![]() Karbon filmdeki bakır alan ![]() Zaman ayarı ile çalışan priz ![]() Ürün metre hesabı satılıyor. 1 metre genişliğinde, en olarak boyut size kalmış. Değişik ücretler mevcut fazla araştırma imkanım olmadı hemen sipariş vermem gerekliydi. Ürün elektrik ile çalışıyor. Sanırım 8 saatte 1-1,5 kw elektrik kullanımı oluyor. Ürünün sağ ve sol kısmında bakır alanlar var. Buranın içine kablolar + ve - olacak şekilde ekleniyor. Söküp çıkarması veya daha sonra ısıtıcıları arttırmak için izoleli kablo ucu kullanıldı. 1 metre 4 parça olarak kesilip kullanılabiliyor. Ben 3 parça ayrı ayrı koydum, günde 50-60 kuruşluk bir elektrik masrafı varmış. Birde zaman ayarı var, belirli aralıklarla çalışmaya başlayacak. Termostat ayarıda vardı 10 gün gibi bir süre kalacağı için bu daha uygun geldi. Tam size aradığınız o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidan olarak gönderimi şimdilik nasıl yapacağımı bilmiyorum. Fide olsa sorun değil, geniş kutuda muhafazalı şekilde gider. İlerleyen aylarda özel kutu yaptırabilirsem tabi ki gönderebilirim. gelecektarimda.com sitesinde satış yapmayı düşünüyorum, takip edebilirsiniz.. Düzenleyen İsmail Kuzucu : 01-03-2014 saat 17:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar bu sene fazla geldi. Onları da karık açarak ekim yaptık. Yaklaşık 20 bin kadar biber ve patlıcan tohumu ekildi. Ağırlı olarak salçalık, üç burun ve kıl biber çeşidi var. Yerlerini çapa motoru ile hazırladım. Toprağı 1 ayda 3 defa sürdüm çok güzel havalanmış. ![]() Tahta ile yer açıp tohumları Allah ne verdiyse atıyoruz ![]() ![]() Üzerlerini keçi gübresi ile sıra sıra örttüm. Uzun sürdüğü için akşam üstü yağmura tutuldum ![]() ![]() Plastik pprc borular ile minyatür bir tünel sera yaptım. 4 metre olarak satılan bu boruları 2 metre olarak kullanırsanız çok sağlam oluyor. ![]() Yağmur yağarken örtüsünü çektik, bakalım bizim mini sera yağmur suyunu taşıyacak mı yarın göreceğiz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|