![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Kolay gelsin İsmail Bey.Karanfilleri satıyormusunuz ? Nereye nasıl, ne kadara ? (5n1k ![]() Düzenleyen Lazuti : 09-02-2014 saat 21:01 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
|
Ağaç önceden yıkıldı aşılık dalımız yok ![]() ![]() Alıntı:
Sadece torf ve kum kullansanız dahi çelikler tutacaktır. Perlitin burdaki önemi suyun hemen çekilmemesi içindir. Cam köpükleri suyu çekmeyeceği için faydalı olmaz. 1 viyol için 2 litre perlit yetecektir. Şuan 8 litre perlit fiyatı 10 lira, 100 litre çuval fiyatı kargo dahil 30 lira. 100 litrelik alırsanız sadece perlite dahi ekim yapabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. İlk önce nasıl satacağınızı halledin, toptan verebileceğiz yerleri araştırın. Ekim ve yetiştirme kolay önemli olan satışını yapabilmek. Elinizde kaldığı zaman ürünlerin hiç bir kıymeti kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon için ektiğimiz tohumlardan bazıları. Her cins için ayrı renk tohum ilacı kullanmışlar. Ektiğimiz tohumların fidelerini hem satıyoruz, hemde kendi bahçemize ekiyoruz. Fidede olduğu gibi meyve ve sebzelerini de pazarda satıyoruz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tohumlar için yaptığımız seranın da fotoğraflarını ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Tohumları köpüklere ekiyoruz. Fidelerin şaşırtma zamanı gelince poşetlere aktarıp satışa hazır hale getiyoruz. Seranın içine tekrar bir sera yapmamızın amacı, tohumları suladığımız zaman eğer hava don yaparsa bundan etkilenmeyi minumum düzeyde tutmak. Tohumların 7-10 gün içinde torfun üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Havalar böyle giderse bu süre kısalacak gibi.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Karadenizlilerin çok sevdiği karalahanalar ![]() ![]() 3 hafta önce marulların kıyılarına ektiğimiz soğanlar. Tamamen doğallar çok kenarda kaldıkları için ne ilaç ne de su gördüler ![]() ![]() Salı pazarında yer alacak kerevizler. Şifa kaynağı portakallı yemeği, dolması, saplarından salatası ayrıca kök kısmının çiğ olarak yoğurtlu salatası yapılabiliyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
sarı çiçekleri tanıyamadım ben . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene marullarda hiç bir mantar hastar hastalığı ve böceklere rastlamadık. Her sene mantar ilacı, yapıştırıcı, böcek ilacı derken hep ilaclama yapıyorduk. Hem cebe maliyet oluyordu hemde iş gücüne. Bu sene 15 liralık roa plus ile hiç bir sorun yaşamadık. Hatta marulun ilk yaprakları bile sapa sağlan yerinde duruyor ![]() En az maliyet ile hasada başladık. İnşallah tüm çiftlerimiz yeni sezonda bereketli ürünler alır.. Seradan bir video.. Serada Marul Ekimi - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
İsmail bey, sera ve bahçenize acaba buraya da girsem mi diye tereddüt ederek (çok vakit alıyor) butonu tıkladım, ama girdiğime değdi. Tohum ve çelikten üretmenin tadını almışsınız, bu çok farklı bir duygu. Yaşınıza rağmen çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Çünkü belli ki doğayı , toprağı ve bitkileri çok seviyorsunuz ve üretmeyi de. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok küçüklükten beri alışkanlık olduğu için başarı burdan geliyor. İş olmasa bile sabah erken kalkıp bahçeyi dolaşmadan olmuyor. Allah sağlık, sıhhat verirse yolumuz açık ![]() İyi dilekleriniz için tekrardan teşekkürler.. Teşekkür ederim, beğendiğinize çok sevindim. Hepimizin bereketli ürün alması dileğiyle saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Şuanlık 80 adet gül çeliği ektim, sorunsuz bir şekilde köklenmeleri bekleniyor. 1-2 hafta içinde 500e yakın gül çeliği köklendirmeyi düşünüyorum. Şansıma kaçı tutarsa artık ![]() ![]() Katmerli yıldız çiçekleri kendilerini göstermeye başladı. Tohumdan fideye en kolay yetişen bitkilerden birisi. ![]() Renkli karanfiller gerçek yapraklarını göstermeye başladı. Hep köklendirme ile çoğaltmıştım bu sefer tohum ekimi yaptım. 6 paketin tamamı bu şekilde çıktı. ![]() Köklenmelerine en çok sevindiğim incir çelikleri. Toplam 750ye yakın yeşil, siyah, yediveren, kurutmalık olarak 4 çeşitler.. ![]() 2-3 hafta içinde saksılara taşınması gerekecek gibi duruyorlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Gül çeliğine geç değil mi ? Bizim buralarda (İstanbul) gül ağaçları uyandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Bu zaman budamaya bağlı. Gülde çok çiçek açması için 2-3 budama yapılır. Yazın yapılan budamada genç filizler alınır. Sonbahar ve ilkbahar başında ise en az kalem kalınlığındaki çelikler dikilir. Sonbaharda dikilen çeliklerde yaza yetişir, ilkbaharda ekilen çeliklerde. (Sera ortamında kontrollü bir şekilde her zaman yapılabilir.) Önemli olan sıcaklık ve nemin ayarlanmasıdır. Şuan ki çeliklerde bulunan yaprakların su ihtiyacını dengeli olarak desteklerseniz hiç birsorun çıkmaz. Yukarıda bir incirin fotoğrafını paylaşmıştım. Torf karışımının nemi ile ortamın nemi nereseyle aynı olmuş ve üst kısımdanda köklenmeye başlamıştı. Köklenme istekleri belli zaten, bize bunları sağlamak düşüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Tek fotoğraf ile nar çelikleri dikimi. 26 şubat tarihinde dikim yapmışım, şuan yapraklarını göstermeye başladılar. Bu nar çeşidi dikenli fakat tat bakımından bir harika ve geç toplamada çatlama neredeyse hiç olmuyor. Torf karışımım zaten sabit önceden de yazmıştım. Saksılar 7lik saksı. Çelikler 3 göz olacak şekilde kesildi. 1 veya 2 göz torfun içinde kalacak şekilde, önceden açılmış deliklere dikildi. Eğer bir çubuk yardımı ile delikleri açmaz, çelikleri direk dikerseniz ucunda zedelenme oluyor ve köklenmeden tam verim alınamıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() En ince çelik bile kökleniyor, en avantajlı kısmı ise filizin sürme işlemi devam etmesi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın İsmail Kuzucu ilk defa burada görüyorum filizlern havada köklendiğini, bir çok kez ben de gül çeliği köklendirdim ilaçsız doğal haliyle ama kökler hep toprağın içinde oluşuyor açıkta hiç oluşmadı, sizin çelikleri görünce şaşırdım sebebi nedir acaba, hormonlu suya mı batırıyorsunuz merak ettim. Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene hiç bir ilaç veya horman kullanmadım. Havalandırmayı unuttuğum için nemli hava sayesinde bu şekilde köklenme oluyor. Bitkilerin üstünü açtığım zaman o kökler hava aldığı için kuruyacak. Isıyı 15-20 derece arasında tutmaya çalışıyorum ve 2-3 günde bir fıs fıs ile sisleme yapıyorum. Başka ek yaptığım bişey yok ![]() Herkes sonbaharda çelik alınması gerekli der, ben onu hiç anlamam mesela. Ağaç zaten uyuyor uyanmaya başlayınca almak daha mantıklı geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=İsmail Kuzucu;1249770] Bu sene hiç bir ilaç veya horman kullanmadım. Havalandırmayı unuttuğum için nemli hava sayesinde bu şekilde köklenme oluyor. Bitkilerin üstünü açtığım zaman o kökler hava aldığı için kuruyacak. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim, yalnız kafama bir şey daha takıldı sormadan edemiyeceğim, açıkta kalan kökleri havalandırıp kurutmasanız da hazır köklenmişken olduğu gibi toprağa gömseniz daha iyi olmaz mı? çifte garantili olur gibi düşündüm bir an, çok ta güzel ve sağlıklı kökler sanki ne dersiniz? Çelik alma işini ben de hep Ekim ayında alıyordum doğru mu yalnış mı bilemedim şimdi, sizin yaptığınız daha mantıklı geldi bana denemekte fayda var sanırım, benim kiler de tutuyor ama sıcaklar başlayınca çoğu kuruyordu. Tekrar çok teşekkür ederim kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim, yeni bilgiler her zaman iyidir. Aslında denemek lazım, iyi köklenme olduğu için bitki daha çabuk verime geçer. Saf beyaz şeklinde kökler harika duruyor. Birde şöyle bişey var toprak aşırı ıslak ve kuru kalırsa kökler çok taze olduğu için çürüme ihtimalleri çok fazla. Dediğim gibi uykuda olan bitkiden çelik almak bana doğru gelmiyor. Şubat ve mart ayı çok işte olmadığı için benim için tam zamanı oluyor. Denemekte her zaman yarar var. Bu hafta veya bir sonraki hafta gül çeliği hazırlayacağım, çeliğiniz yok ise size de gönderebilirim. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Mart sonuna doğru Ayvalık'a dönmeyi düşünüyoruz allahın izniyle, bahçemde ki güllerin durumlarına bakayım ne durumda, ölen var mı kalan var mı ona göre sizden çelik isteyebilirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
En son ektiğim yediveren incirler, diğer yeşil ve siyah incirlere göre çok daha erken köklendiler. Yeşil incirler hemen sürgüne giderken yediveren incirler en önce meyveye gitti. Bu kadar çabuk köklenmesinin sebebi meyvelerin olması sanırım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Ağzım bir karış açık, incir çeliklerine bakakaldım ben. Daha yaprak vermeden nasıl meyve vermiş öyle. Anladım ki, ben çelikleri uzun yapmışım ![]() ![]() Bu sayfada öğreneceğim çok şey var. Ben biraz ders çalışayım burada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bendekiler 3-4 göz olarak kesildi. Bu saksıları almadan ilk çeşikler 5 gözdü, kesip 3 göze indirdim, köklendiler. Bazı çeliklerde deneme yapabilirsiniz, sorun olacağını zannetmiyorum. Saksı 8 cm yerine 9-10 cm olsaymış 2. gözün kökleride toprağa girecekmiş. Daha kuvvetli çelikler olacaktı. Deneyerek öğreniyoruz ![]() Faydam olduysa ne mutlu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|