agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni22148Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-09-2009, 14:12   #1
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
tturt / Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir
Sakarya - Sapanca

Bahçenin büyüklüğü
Ev hariç 220 m²

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Güneş doğduğundan battığı ana kadar bahçenin farklı alanlarında dolaşıyor. Sebze bahçesinin bir bölümü meyve ağaçlarından ve istinat duvarından dolayı gölgede kalıyor. Rüzgar zaman zaman sert esiyor. Genel olarak Sakarya-Kocaeli iklim özelliklerini taşıyor.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
8b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
Konut (Ocak ve Şubat ayları hariç hafta sonu kullanım)

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
Çiçeklerin, meyvelerin ve sebzelerin yetiştiği alan daha önce dik bir yamaç gibiydi. Bahçeyi düzleyip istinat duvarı çekerek iki kademeye ayırdık. Alt bahçeye sebze ve meyve ağaçlarına ayırdık. Gül bahçesi de tamamen taşlık ve mehilli idi orayı da kısmen düzleştirdik ve kısmen toprak ekledik.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
2005 Yılından beri.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
Hayır yapmadık, yardım almadık.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Şu an için yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bakımını hafta sonu bizler yapıyoruz. Yazları sulama ve bazen ilaçlamaları site görevlisi yapıyor.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçemiz ufak olduğundan sadece bir kısmı sebze bahçesi olarak ayrılmış durumda.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Mümkün olduğunca daha az bilinen ve tropikal özellikleri taşıyan meyve ağaçlarını ve çiçekleri yetiştirmek.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Elma, dut, şeftali, kayısı, pican cevizi, armut, kiraz, vişne, nar, erik ağaçları. Üzüm çeşitleri, kiwi, hardy kiwi, berry çeşitleri, avakado, kumkuat, kalamondin, yasemin çeşitleri, Clematis çeşitleri, passiflora, manolya, hibiscus çeşitleri, plumeria, soğanlı bir çok tür, kırmızı yapraklı acer, açelya çeşitleri, ada çayı, fil bahri, gül çeşitleri, altın çilek, bulut çiçeği, begonya çeşitleri, mandevilla, sardunya çeşitleri, çilek çeşitleri, pitosporum, papatya çeşitleri, haseki küpesi, jakaranda, limon, sabah sefası çeşitleri, feiko, ahududu, frenk üzümü, Bektaşi üzümü, gala çeşitleri, karanfil çeşitleri, ortancalar, oya ağacı, leylak, ağaç hatmi, adenium, çeşitli yıllık bitkiler, sebze ve baharat çeşitleri. Aklıma gelmeyen bir çok bitki.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Tropikal özellikle bitkiler ve berry çeşitleri.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Bu ayrımı yapmak çok zor emek verdiğimiz tüm bitkiler bizim için çok değerli.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
Amatör anlamda kendimize ve dostlar için kısıtlı sayıda yapıyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
Şebeke suyu kullanıyoruz. Bazı yerlerde damlama sulama sistemi var.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Açıkçası bu konuda bir sıkıntımız olmadığı için tasarruf anlamında da bir şey yapmıyoruz.

Toprak özellikleri
Verimi fazla kahverengi toprak yapısı.

Kompost yapıyor musunuz?
Henüz başlamadık.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Olmaz mı? O kadar çok hata yaptık ki, yanlış yer seçimi, yanlış bitki seçimi, ektiğimiz tohumları not almadığımızdan neyin ne olduğunu bilememe buna benzer bir çok hata. Hata yapa yapa öğreniyoruz.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
İyi ki Maşukiye gezisini yapmışız iyi ki çevresini gezmişiz ve bu evi almaya karar vermişiz. Çünkü her şey bu kararla başladı.

Eşimle birlikte Eylül 2005'de İzmit Maşukiye'ye yaptığımız hafta sonu gezimizde, Sapanca ve çevresini de gezmiştik. Bu gezide çevrenin yeşilliğinden İstanbul'a yakınlığından etkilenmiştik. Eşimin arsa alıp ilerde ev yapma hayalini biraz geliştirerek o günlerin uygun banka kredilerini düşünerek, Sapanca çevresinde hafta sonlarında ev bakmaya başladık şansımızın da yardımıyla Sapanca Kurtköy'de içimizi ıstan bir ev aldık. Evimiz Sapanca gölüne manzaralı bir konumda olup küçük bir site içersinde, bu sitede 2 ve 3 katlı olarak toplam 12 ev bulunmakta olup halen boş durumda olan iki ev bulunmakta.

Eşimle birlikte bahçe maceramızda bu evi almamızla birlikte başladı. Evin bahçesi arazinin konumundan ötürü meyilliydi. Öncelikle bu meyilli kaldırıp düz bir bahçe hedefledik, bahçe ve peyzaj konusunda sıfır deneyimliydik, düz bahçe elde etmek isterken kot farkından dolayı alt komşumuzla aramızda çok yüksek bir duvarın oluşması gerekiyordu, tam bu sırada yoğun sonbahar yağmurları sonrası, üst komşumuzla aramızda olan taş duvarın yıkılıp evimize bir miktar zarar vermesi üzerine, alt komşumuzla aramızda oluşacak taş duvarda ileride böyle bir tehlike yaratmasın, hem de komşumuzun ark tarafını karanlığa boğmamak adına bahçeyi iki kademeli yapmaya ve ilk kısmı da pabuçlu perde beton yapmaya karar verdik. Havaların yağışlı olması ve arazinin meyilli olması nedeniyle beton araçları ile ilk betonu attıktan sonra bahar aylarına kadar beton yüklü mikser bir daha evin oraya çıkamadı bu nedenle perde betonu yaklaşık 4 ay arayla tamamlamış olduk.

Bahçeyi düzlerken meyilden dolayı ciddi toprak ihtiyacımız oldu ve hemen karşımızdaki araziden bu ihtiyacımızı karşıladık. Bu şekilde bahçemiz ikiye bölünmüş oldu alt bahçenin bir kısmını sebze bahçesi olarak bir kısmını da bodur meyve ağaçları ile oluşturmayı planladık. Üst bahçeyi çim yapalım çevresini çeşitli çiçeklerle ve küçük ağaçlarla peyzajını yaparız diye düşündük. Bahçenin düzleme işini üstlenen kişinin önerisi ile bahçeyi hazır mera çimi ile kapladık.

Üst bahçenin çevresine Ağaç çit yaptırdık yine alt bahçeye iniş için ağaç merdiven yaptırdık. Ağaç çitin önüne de batı mazısı ve limon selvi diktik. Bir sene sonra mera çiminden vazgeçerek kaldırdık ve bahçeye tohumdan çim yaptık. İlk özellikle ayrık otları ellerimizle çok yolmamıza rağmen tam başarılı olamadık 2008 yılında artık elle daha az ayrık otu yolduk. Bu sene ise çok daha sonuçta şu açim alanın belli bölgesinden hiç memnun değiliz 2010 Eylül ayında çimi yenilemeyi düşünüyoruz yalnız tohumdan mı yapalım yoksa hazır rulo çim mi kullanalım karar veremedik. Edindiğimiz tecrübe ne yaparsak yapalım çim alanda ayrık otunun önüne geçemediğimiz. Bu arada ayrık otu mücadelesinde ilaçlarda kullandık ama nafile. Sizlerden bu konuda bize yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Evin ana girişinde merdiven sayısı fazla olduğundan arabayı bıraktığımız yere de ters kalmasından dolayı komşularımızın da izniyle siteyi çevreleyen ana duvardan yer açarak bir giriş kapısı oluşturduk böylece arabayı park ettikten sonra eve girişimiz kolaylaştı. Daha sonra bu kapının üstünü ve çevresini kaplasın diye bir sarmaşık gül diktik. Bu gülden yeterli verimi alamayınca 2007 yılında iri çiçekli ve harika kokulu başka bir gül diktik şu ana sarmaya çalışıyor. Önümüzdeki bahar duvar üstüne demirden bir ferforje yaptırıp gülün daha güzel sarmasını sağlamaya çalışacağız.

Yine ana giriş kapımızın hemen önünde bulunan ortak bir alanı da site sakinlerinin onayıyla kendi bünyemize katıp ağırlıklı olarak gül bahçesi olarak düzenledik.

2006 yılı Mart ayından günümüze gelene kadar 40 yaşından sonra bahçesi olup o bahçeye de gönül vermiş kişi olarak eşimle birlikte bir çok deneyimlerimiz oldu. Öğrenme anlamında daha çok yolun başındayız siz değerli site severlerden çok şey öğrendim bir çok paylaşımlarda bulundum çok değerli yardımlar gördüm görmeye ve öğrenmeye devam ediyorum. Bu sayfayı açmaktaki amacım hem deneyimlerimizi siz değerli site severlerle paylaşmak hem önerilerinizi almak hem de kendimizi geliştirmeye devam etmek.

Sizlere resimlerle çiçeğin, ağacın ve/veya yerin ilk hali nasıldı şu an nasıl gibi ya da önce neredeydi şimdi nerede gibi karşılaştırmalı resimler koyarak hem gelişimleri konusunda önerilerinizi almak hem de bilgi eksikliğinden dolayı yanlış yaptıklarım varsa önerilerinizle düzeltilebilecekleri düzeltmek. Yapacağınız değerli katkılar ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Sanırım uzun bir giriş oldu resimlere başlama zamanı geldi. Vakit buldukça resimleri en hızlı şekilde sizlerle paylaşacağım. Resimlerin bir kısmını da galeriden görebilirsiniz. Son olarak bahçe deyince büyük bir bahçe gelmesin aklınıza üç farklı bahçenin toplamı yaklaşık 220 m² resimlerden de belli olacaktır.

Buraya bakarak evimizi harita üzerinde görebilirsiniz.

Üst Bahçeden Genel Görünümler

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen tturt : 24-03-2012 saat 20:44 Neden: Yeni bahçe düzeni soruları cevaplamak
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 15:09   #2
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sebze Bahçesinden Görüntüler
Kıştan çıkınca sebze bahçesi genelde bu halde oluyor.
Name:  F-0019.jpg
Views: 10153
Size:  57.8 KB

Bellenmiş, bakımı yapılmış dikime hazırlanmış hali
Name:  NİSAN 83.jpg
Views: 9654
Size:  67.1 KB

Tohumdan yetiştirilmiş veya satın alınmış fidelerin dikim sonrası durumu
Name:  MAYIS 05583.jpg
Views: 9628
Size:  70.6 KB

Gelişme dönemindeki fideler
Name:  HAZİRAN DSC06269.jpg
Views: 9842
Size:  69.8 KB

Name:  HAZİRAN DSC06270.jpg
Views: 9936
Size:  70.9 KB

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 15:38   #3
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bu yıl domates çeşitleri, biber, salatalık, pepino tatlı cape diktim salatalıklardan çok fazla verim alamadım, domatesler gayet iyiydi, biberler genelde eylül ayında çoştu. Bu yıl sebze bahçesi toprağa elekten geçirilmiş Sakarya mili toprağını yaklaşık 40 litrelik 6 çuval 3 yıllık koyun gübresi ile zenginleştirmiştim. Hesaba katmadığım bir durum ortaya çıktı Sakarya milinin su geçirme özelliği son derece az olduğundan su derinlere çok fazla inemedi, ne kadar organik gübre takviyesi yapsam da çok keyifli olmadı. Önümüzdeki yıl özel hazırlanmış 20-25 çuval toprakla mevcut toprağı alt üst ederek bu sorunu çözmeye çalışacağım. Ayrıca sırık çubuklar yerine özellikle pepino yetiştiriciliğinde kullanılan bir yöntemi deneyeceğim. T şeklinde iki ya da dört adet ağaç direği (başka ismi olabilir ben bilmiyorum) dikip ipler gereceğim, daha sonrada sebzeleri iple bağlayıp üstten geçecek ipe bağlayacağım, bu şekilde karmaşadan kurtulup domateslerde koltuk alma ve uç budamalarını daha rahat yapabileceğim.
Bu yılki sebzelerden birkaç görüntü.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:03 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 15:52   #4
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sebze bahçesinden domates resimlerine devam edelim

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 16:16   #5
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Birazda gül bahçesinden bir kaç fotoğraf koyalım.

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 17:03   #6
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Meyve ağaçlarımın resimlerini koymazsam olmaz.
Evi satın aldığımızda bahçesinde büyük ve bol meyve veren kiraz ağacı vardı, bahçeyi düzleyince gövdesini toprakla doldurmamız gerekiyordu bizde derin bir çukur bırakarak kurtarmaya çalıştık fakat 2007 yılında nedenini bulamadığımız bir hastalıktan dolayı güzelim ağaç kurudu. O yıl o bölgedeki pek çok kiraz ağacının kuruduğunu sonradan öğrendik. Kiraz ağacının kuruması bizi çok üzdü yerine 2 yaşında çıplak köklü Napolyon kiraz diktik birde ilersine yine daha erkenci bir kiraz diktik fakat yeni yere diktiğimiz tuttu eski ağacın olduğu yerdeki tutmadı bizde kiraz kadar iri meyveleri olan vişne ağacı diktik. Aşağı bahçede çok sıkışık olmakla beraber kayısı, incir, elma, ceviz, armut, şeftali ve Avustralya kara dut'u bulunmakta. Üst bahçede ise limon, papaz eriği, vişne, kiraz ağaçları bulunmaktadır. Alt bahçede ayrıca ahududu, siyah üzüm, beyaz üzüm, Bektaşi üzümü, kivi ve Frenk üzümü bulunmaktadır. Yine üst bahçede kırmızı yapraklı acer, manolya, leylak ve kamelya bulunmaktadır. Ayrıca gül bahçesinde likapa, goji berry ve adaçayı bulunmaktadır.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:09 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 18:29   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sayın Tturt evinizde güle güle oturun. Bahçeniz de çok güzel düzenlenmiş. Bizim evde de eğim sizinkine benzerdi; bahçenin karşı sol köşesinde sıfırken, sağ tarafta 1,5 m kadardı. Dış duvara, sağlamlık ve alt komşu hakkından dolayı ellemedik, 1 m kadar ağaç dikme alanı bırakarak içeriden tekrar duvar ördük. Yan komşumda ise eğim fazla olduğundan sizinki gibi uygulama yaptı. Çim alanınız yeteri kadar büyük olduğuna göre, alt set sizin için avantaj olmuş, sebze ve meyveyle değerlendirilmesi de bence güzel bir fikir, çim olarak kalsaydı kullanımı pek olmayabilirdi. Ahşap set uygulamasının da kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

İlk fotoğrafta çime 30-40 cm kıyabilirseniz, saksıların olduğu alçak duvarın dibine bir sıra bütün yaz açan çiçekler dikebilirsiniz. İç kısımdaki tek dikilen ağaçların ne olduklarını anlayamadım ama ileride gelişip güzelleşecek, yaprak dökmeyen bir ağaç diktiniz mi? Yeriniz varken, manzarayı ve güneşi kapatmayacak bir yere vurgu için bir ağaç nasıl olur? Ben yaprak dökmeyen manolya dikmeyi çok istedim fakat komşumun güneşini kapatır diye vazgeçtim ama orta sınırımızda her ikimizin de gördüğü bir erguvan var.

İkinci ve üçüncü fotoğraflarda gözüken karşı köşeleri renklendirmeyi düşünüyor musunuz?

Rulo çimden şimdilik memnunum fakat ilk yılım dolmadı, uzun vadede ne olur bilemiyorum.


Düzenleyen Kiraz : 29-09-2009 saat 18:32 Neden: ilave
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 20:21   #8
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sayın Kiraz,
Aslında evin duvar diplerini, çitlere yakın yerleri ve dış duvar kenarlarını dediğiniz şekilde değerlendirmeye çalıştık ilk resimde bakış açımıza göre yakın alanda görünmeyen girintili bir yer daha var önümüzdeki yıl orayı da çiçeklerle değerlendirmeyi düşünüyoruz. Sizin gördüğünüz boş alanı bütünlük kaybolmasın diye çiçeklendirmedik. Yalnız pencere altındaki alanda geniş yeri kayrak taşları ile kaplamıştık oraya da saksılarımızı koyuyoruz.
Durumu daha iyi anlatmak adına yeri gelmişken evin çevresi ile ilgili bir kaç fotoğraf koyayım. Bunun dışında daha önce de bahsettiğim kırmızı yapraklı acer, manolya, leylak ve kamelya da çit ya da duvar kenarlarında bunların dışında fazla büyümeyen çinslerini tam bilmediğim çam ağaçları var.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:13 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:09   #9
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Ağaç fotoğraflarına devam edelim.

Eklenen Resimler
   
Ayazkızı, pria, Adil ve 2 kişi beğendi.
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:34   #10
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bizdeki manolya ağacı yaprak döken cinsinden, mart sonu Nisan başı önce çiçekleniyor çiçeklenmesi geçtikten sonra yapraklanıyor.

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:39   #11
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Baston gülümüz

Eklenen Resimler
 
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:45   #12
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bodur Oya Ağacı

Eklenen Resimler
 
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:48   #13
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Kırmızı Acer

Eklenen Resimler
  
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 21:55   #14
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Leylak Ağacı

Eklenen Resimler
 
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 22:15   #15
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Gojiberry, likapa, adaçayı, ahududu

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2009, 22:44   #16
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Hibiscuslar

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 07:18   #17
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bodur gülhatmi'yi bu sene satın aldık. Yer darlığından şu an saksıda duruyor, bahçede yapacağım düzenlemeden sonra Kasım başında toprağa alacağım.

Eklenen Resimler
  
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 09:02   #18
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
2007 Yılının yazında bir serada gördüğümde bu gülü son derece bakımsız, saksının içini yabani otlar bürümüş kökleri saksının altından toprağa karışmış hatta toprağın üstü yosunlanmıştı. Fakat gül o şartlarda bile çok asil duruyordu önce rengi hoşuma gitmişti sonra kokladım çok güzel kokuyordu, satın almak istediğimde sera görevlisi satmak istemedi ısrarlarım sonucu gülü satın aldım. Gülün varyatasını bilemiyorum belki resimlerden sizler yardımcı olabilirsiniz. Gül gonca halindeyken rengi daha koyu açıldıkça rengi de açılıyor. Kokusu ise oldukça kuvvetli ve de güzel.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:15 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 11:21   #19
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bu yıl Sayın Hocam100'den aldığım lilium soğanları çok güzel açtılar bordo rengi olanlar kokulu değildi ama diğerleri çok güzel kokuyorlardı.

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 11:31   #20
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bu yıl Sayın Hocam100'den aldığım 3 adet farklı renk gala soğanından ikisi çiçeklendi biri yaprak verdi ama çiçeklenme gerçekleşmedi seneye artık. Beyaz galayı ise 2006 yılında Annem çınarçıkdaki bahçesinden getirmişti.

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 11:42   #21
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Askılı olanlar.

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 11:49   #22
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Askıda olanlara devam edelim.

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 12:08   #23
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
İnternetde gezdiğim bir siteden ilham alarak bu yıl askıda torbada cherry domates yetiştirmek istedim. Sapanca kırkpınar pazarından aldığım fideleri diktim sonuçlar aşağıda.

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 12:33   #24
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
2006 Yılında annem Çınarcıktaki bahçesinden gala ile birlikte getirdiğinde isminin ne olduğunu bilmiyordum yeşillik olarak bakmıştım. 2006 yılında doğal olarak çiçeklenmedi 2007 yılında ise çiçeklenmeye başladı. İlk resimde 2007 yılındaki halini sonraki resimlerde de bu yılki halini görüyorsunuz geldiği yıla göre oldukça gelişti.

Eklenen Resimler
    
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 12:40   #25
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Ortancadan da fotoğraf koyalım.

Eklenen Resimler
   
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 12:46   #26
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bu yıl Sayın Romantik'ten aldığım üzüm kivisi (hardy kivi) sanırım yerini pek sevmedi fazla gelişemedi, yerini değiştirsemmi diye düşünüyorum henüz karar vermedim. Şu andaki yerinden de uygun yerim yok aslında,

Eklenen Resimler
 
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 12:54   #27
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bu yıl yine Sayın Romantik'ten edindiğim granadilla (meyvesi yenen bir passiflora) sanırım hemen toprağa almakla hata yaptım Ağustos sonuna kadar toprakta bir gelişme kaydetmeyince sayın Romantiğin önerisi ile saksıya aldım. Saksıda gelişim kaydetti kışı saksıda işyerimde geçirdikten sonra Mart ayında tekrar toprağa alacağım.

Eklenen Resimler
   
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 13:06   #28
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Physalis, ekşi cape ve kaz üzümü gibi adlarla anılan üzümsü meyveyi ilk 2008 yılında tohumdan yetiştirmiştim. Yetiştirmeyle ilgili deneyimlerimide forumda ilgili sayfada paylaşmıştım. Geçen sene çok yer kaplamasından ve meyvesini ancak Ekim ayının sonuna doğru yememizden ötürü bu yıl sadece iki fideyi Sayın kgursan'dan temin ederek diktim. Henüz kapsüller yeşil meyvelerini ancak Kasım ayında yiyebileceğiz gibi gözüküyor.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:30 Neden: İmla hatası
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 13:32   #29
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Bir kaç gül fotoğrafı da ekleyeyim.

Eklenen Resimler
     
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 13:41   #30
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sadece Mayıs ayında açan Isparta gülümüzden fotoğraf koymazsak olmaz.

Eklenen Resimler
  
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024