agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni68Beğeniler
  • 5 Gönderen uskudarim
  • 1 Gönderen ağaçdere
  • 13 Gönderen uskudarim
  • 4 Gönderen telato
  • 2 Gönderen Milla
  • 7 Gönderen uskudarim
  • 7 Gönderen uskudarim
  • 6 Gönderen uskudarim
  • 3 Gönderen evdeçiçek
  • 1 Gönderen iyibiriyim
  • 1 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 6 Gönderen uskudarim
  • 1 Gönderen ozanemre
  • 1 Gönderen uskudarim
  • 5 Gönderen uskudarim
  • 5 Gönderen uskudarim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2015, 17:20   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
uskudarim / Bahçe

Herkese Merhaba,

Evime yakın olması nedeniyle uzun zamandır Şile'de bir bahçe arayışım vardı. 5-6 yıl fırsat bulduğum her haftasonu kendimi şile'de buluyor, yer arıyordum. Haziran'15 tarihinde internette denk geldiğim bir bahçeyi görmeye gittiğimde yol üzerinde bulunan bir köyden geçerken kahvehaneye sorduğumda bana uygun fiyatlı burayı gösterdiler ve satın aldım.


Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul / Şile / Karabeyli Köyü

Bahçenin büyüklüğü : 1.000 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Henüz bir bilgim bulunmuyor

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Henüz bilgim bulunmuyor.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Haftasonu kalabileceğim hobi bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bir köylüden satın aldım üzerinde tarım yapılıyormuş.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Haziran 2015'den bugüne...

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kağıt üstünde bir tasarımım oldu.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Var. Ekleyeceğim.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel bakım yapmayı bu yönde yetkinliğimi geliştirmeyi istiyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Henüz bir yapı yok ancak ahşap işleri ile uğraşmayı çok seviyorum. Etrafını çevirdikten sonra ilk işim bir çardak yapmak

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bahçeme koyacağım her objenin eski ve ahşap olmasını istiyorum. Ahşap bank'lar eski tip lambalar, eski tırpanlar, kağnılar, at arabaları, köylerde eskiden yakılan şişeli lambalar, eski anahtarlarla dekorasyon yapmak istiyorum. Mümkün olduğu kadar bütün dekorasyonu kendim yapmayı hedefliyorum.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Şu anda hiçbir bitki bulunmuyor.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Şu anda yok ancak meyve bahçesi yapmak istiyorum.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Bahçemde Can eriği ve kiraz olsun onları toplamayı çok istiyorum.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Hayır

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Bahçemin 15-20 metre kadar uzağında hayvanların su içmesi için bir yer yapılmış. Burada bir su kaynağı var ancak su çok az.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Yağmur suyu biriktirmek istiyorum.

Toprak özellikleri : Henüz bir tahlilim yok

Kompost yapıyor musunuz? : Hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz yapmadım.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Henüz ilaç kullanmadım.

Bahçeniz organik mi? : Şu anda herhangi bir tarım faaliyeti bulunmuyor.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Henüz kullanmadım.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Henüz böyle bir canlıya rastlamadım.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : damla sulama sistemi kullanmayı düşünüyorum.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağ yok orman

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : iyki burayı almışım.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır olmadım.

nslhn, Milla, TCM ve 2 kişi beğendi.

Düzenleyen uskudarim : 07-08-2015 saat 22:50
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 14:30   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Merhabalar, bizim de Karabeyli'ye çok yakın bir köy olan Ağaçdere'de benzer bir girişimimiz oldu. Ben yaklaşık 1 yıldır bahçe ve orada kalabileceğim bir barınakla ilgili tecrubelerimi paylaşabilirim. Uzun süredir aklımda olmasına ragmen bir türlü yaşadıklarımı düzenli bir yazı haline getirip toparlayıp resimlerle destekli bir şekilde anlatamadım. Üsküdar'da oturuyorsunuz sanırım, uygun bir vakit bir yerde oturup çay eşliğinde konuşabiliriz isterseniz. Mail Adresimden bana ulaşabilirsiniz ozgur@aramimarlik.com.tr

uskudarim beğendi.
ağaçdere Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 14:54   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Evet sevgili dostlar bu girizgah'dan sonra nasıl bahçe aldığımı biraz daha açmak istiyorum

Dediğim gibi uzun zamandır Şile'de bir bahçe alma arayışım vardı. Fırsat bulduğumda her haftasonu şile'ye gidiyor. Yolda gördüğüm amca ve teyze'lere selam verip burada satılık yer var mı diye soruyordum. Genelde "yok" şeklinde cevap alıyor, zaman zaman 200-250 bin civarındaki benim bütçemin asla erişemeyeceği yerleri söylüyor veya Emlak'cılara yönlendiriyorlardı.

Birkaç kez emlakçılar ile görüşme fırsatım oldu. Emlakçıların elinde hep benim bütçemi aşan yerler oluyordu. Ayrıca her ne kadar sadece hobi bahçesi istiyorum desemde beni zengin olmak isteyen bir yatırımcı olarak görüyorlar. Şurası süper prim yapar, burası tam köşe, buradan parayı vurursun diye iştahımı kabartmaya çalışıyorlardı Ben kendilerine uygun fiyatlı orman kenarında sessiz bir bahçe istediğimi, zamanla işleyerek kendi çabalarımla istediğim noktaya getirmek istediğim söylesem de; ne yazıkki onların zihniyetini değiştiremedim Bana sürekli büyük bütçeli yerler gösterdiler. Bu nedenle emlakçılar ile çalışmaktan vazgeçtim.

Şile'de uygun fiyatlı arsa bulamayacağımı düşündüğümde yönümü, adapazarı, kocaeli gibi yerlere çevirip birkaç haftasonu da buralara bakmaya gittim ancak buralarda da aradığım yeri bulamadım. Şile dışındaki yerlerin büyük ölçüde yol sorunu vardı. Ben her haftasonu bahçeme gitmek istiyordum ancak eğer buralardan yer alırsam akaryakıt masrafının bana büyük bir külfet getireceğini düşünerek tekrar yönümü Şile'ye çevirdim.

Bu sırada Şile ve Ağva'daki yerler emlak'cılar tarafından 3.köprü ve karadeniz otoyolu geçecek şeklinde reklamlarla gerçek fiyatlarının 2-3 katıyla satılmaya başlandı. Hatta bazen emlakçıların elinde 15-20 tane tapu görüyor, seni şuraya buraya götürelim diyorlardı. Daha sonra anladım ki paraya sıkışan köylüden arsaları yok pahasına topluyorlar 3-4 katına kendileri satıyorlarmış. Burada da bir rant döndüğü çok açıktı benim için.

Bu arada Şile'de bazı noktaların su havzası sorunu da dikkat etmem gereken başka bir sorundu. Devlet bazı köylerin baraja giden su kaynaklarına yakın olması nedeniyle özel ilgi gösterdiğini, hiçbir yapıya izin vermediğini, hatta çardak gibi bir yer yapmak için bile çivi çaktırmadıklarını öğrendim. Hatta konuştuğum bazı köylüler belediyenin eski baba evlerini tadilata bile izin vermediklerini söylüyorlardı. Öte yandan bazıları da "keşke daha önce gelseydin, 1 ay önce şurası 15bin, burası 20bin'e satıldı şeklinde söylemleri de oluyordu. Bunları duydukça iyice üzülüyor zaman zaman ümidimi kaybediyordum. Yer satın alanlar üzerine hemen koyneynır koymuş, elektrik, su çekmiş, beton atmış olduğunu görüyordum. Hani çivi çaktırmayan devlet bunlara nasıl izin veriyor diye sorduğumda bana "adamını bulmuş heralde birisine güveniyor" diyorlardı. Bazı bahçelere o kadar şaşırıyordum ki, alan kişi arsayı aldığı fiyatın 4-5 katı sırf içine masraf ettiği çok belliydi. Nasıl yaptıklarını hala anlayabilmiş değilim

Yine bir gün işyerinde ilanlara bakarken bir ilana denk geldim. Fiyatı benim bütçemi çok aşıyordu. Arabamı mı satsam ama arabayı satarsam nasıl giderim, bu olmaz diye düşünürken bir ilanla ilgili soru sorduğum kişi bana gelip yeri görmemi eğer beğenirsem çok çok ciddi indirim yapacağını söyleyerek beni ısrarla yere bakmaya davet etti. Bende hayalimdeki indirim yapılırsa ve yer güzelse alabilirim ümidi ile yeri bakmak için iş çıkışı karanlık basmadan görmenin acelesi ile yorgun argın Şile'ye yola çıktım

Yorgunluğun etkisi ile yol gittikçe uzuyor, bir yandan da geçtiğim yerlere bakıp "bu kadar büyük alanda bana uygun hiç mi bir yer yok" diye düşünüyor "mutlaka vardır" diye kendimi teselli etmeye çalışıyordum. Tam bahçenin olduğu köye 1-2 köy kala yolda bir bariyer kurularak yolun kesildiğini gördüm. Şaşırdım bu bir şaka'mı diyerek bariyerin içinden geçtim karşıma bir jandarma komutanı çıktı. Neden yolu kestiniz dedim. İleride iski'nin TIR'ı devrildi bu yüzden bu yolu kullanamazsınız dedi. Hava kararmak üzere, acele ettiğim için de öğlenden beri hiçbirşey yememiştim. Komutana ne yapacağım diye sordum. Gideceğim yolu geri dönmemi 4-5km uzatacak şekilde başka bir köy üzerinden gidebileceğimi söyledi. Çok sinirlendim ama yapacak birşey yoktu. Geri döndüm Karabeyli köyünden içeriye girdim. Yolda gördüğüm bir amca'nın yanında durdum. Amca dedim burada satılık uygun fiyatlı bir yer var mı diye sordum. "yok" dedi bizim bu köyle bu işlere bakan bir çocuk var dedi (emlakçı) onunla görüş, o sana bulur dedi. Ben "emlakçıları sevmem amca onlar 1'e alır 10'a satar" dedim amca doğru der gibi gülümseyerek beni onayladı, bende yola devam ettim.

Bahçe'nin bulunduğu köye geldim, sora sora bahçeyi buldum. Pek beğenmedim. İyi kötü bir yer buldum fiyatını ciddi düşürürse alırmıyım acaba dedim ama kafamı toparlamak için önce bir yemek yemem lazım diyerek, umutsuzluk içinde oradan ayrıldım. Dönüşte birkaç köylüyle konuştum. Burası su havzası, bizimde ne olacağımız belli değil dedi. Üzüldüm. Başka yer biliyormusunuz diye sordum "satılık yok" dedi.

Yine geldiğim yoldan geriye döndüm. Karabeyli köyünden geçiyordum o sırada akşam ezanı okundu. Arabamı park edip aceleyle camiye gittim. O gün de kandil. Cami çıkışı cami cemaatinden birisi kandil simiti dağıtıyor. Karnım da öyle aç ki İstemeye utanıyorum. Parayla yemek yenilecek bir yer de yok. Alacak gibi oldum, dağıtan adama yöneldim ki adamın elindeki kutular bitti çaktırmadan yönümü çevirdimki adam "beyfendi" diye seslendi. Benim görmediğim 2 kutu daha varmış arabasında bir tanesini bana verdi. Teşekkür ettim kandilini kutladım. O gün eşimle birlikte dünyanın en güzel yiyeceğini yemiştik bal desem bal'dan daha tatlı, et desem et'den daha lezzetli bir kandil simit'i idi. Veren kişiden Allah razı olsun. Allah en sıkışık zamanda ona da bir çare göndersin.

Arabamı park ettiğim yerde, küçücük bir köy kahvesi vardı. Yabancı olduğum her halimden belli, kahvedekiler "bu kim, acaba bizim köyden birinin akrabası mı" der gibi bana bakıyorlardı. Benim içimden de "acaba kahvedekilere de sorsam mı?" diye geçiyor ancak o kadar çok "yok" cevabı aldım ki, tekrar o cevabı almamak için sormamayı tercih etme eğilimindeydim. %1 ihtimal vererek hadi yine yarım ağız bir sorup "yok" cevabını alıp basar giderim dedim. Kahvedekilere selam verdim burada satılık bir yer var mı dedim. Kahvedekilerden biri "var" dedi. Neresi dedim, "çok güzel bir yer düzlük" dedi. Kaç para dedim fiyatı söyledi (bütçemi biraz aşıyor ancak pazarlık yaparız diye düşündüm) Bakabilirmiyiz dedim "hava daha kararmadan bakalım" dedi. Kahveden biri bağırdı "adamı boşuna oraya götürme akşam akşam, sen orada yapamazsın arkadaşım orman içinde bir yer" dedi.

Tanımadığım bir kişi olduğu için biraz çekinmekle birlikte camiden çıkan hoca'ya da gel hocam sende fikir verir aramızı bulursun dedim. Hoca kabul etti arabaya bindik. Köyün az aşağısına gidip bir ormanın kenarına arabayı park ettik. Adam bize buradan sonra biraz yürüyeceğiz dedi, arabadan el feneri aldım. Tamam dedim. İçimde hafif bir korku olmakla birlikte cami hocasına güveniyorum bir de köy'den herkesin tanıdığı adamdan zarar gelmez heralde diye de kendimi teselli ediyorum. Hoca'da bir yandan bizi nereye götürüyorsun bu ne biçim bir yer diyor. Bu düşünceler içinde 10dk. yürüdükten sonra orman içinde dümdüz bir yere geldik. Yer güzel, fiyatı iyi ancak çok ıssız. Teşekkür edip, düşüneceğimi söyleyip hızlıca ormandan çıktık. Adamları tekrar köye bıraktım. Telefonunu aldım.

2-3 gün o arsayı düşündüm. Daha kaç defa Şile'ye gidip gelicem masraf edicem, "yok" cevabını alıcam diyordum. Oldukça sıkılmıştım. Buranın fiyatı iyi ancak çok ıssızdı, burada yapabilirmiyim diye düşünüyordum. Köylüyü aradım arsanın ada parsel numarasını istedim, verdi. İnternetten baktım. Dar uzun bir yerdi, böyle bahçelerin piyasada pek tutulmadığını biliyordum, bir kötü yanı da buydu. Aradan 1 hafta geçti yine internetten bahçe bakıyorum ancak bulamıyordum. 400-500m2 yerlere 60.00 -70.000 TL istiyorlardı. Yeniden araziye çıksam "yok" cevapları ile karşılaşacağımı düşünüp bu yeri almaya karar verdim. Sonuçta kaybedecek birşeyim yoktu. Eğer hiç yapamazsam en kötü aldığım fiyata satarım diye düşündüm.

Şükürler olsun şimdi böyle bir yerim var. Bu yeri elimden geldiği kadar şekillendirmeye çalışacağım. Şekillendirdikçe de sizinle resimlerini paylaşacağım. Katkılarınızı bekliyorum.. Selamlar


Düzenleyen uskudarim : 07-08-2015 saat 22:22
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 17:53   #4
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
Bahçe sayfanız hayırlı olsun..

Keşke bu uzun yazınızı fotoğraflarla süsleseydiniz, bahçenizde nasıl düzenlemeler yapacağınızı merakla bekliyorum. Saygılar.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 18:05   #5
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Anlattıklarınızı roman gibi okuyorum, devamını da merak ettim

nslhn ve uskudarim beğendi.
Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 21:37   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Yazıyı işyerinde yazdığım için resim yükleme imkanım olmadı. Şimdi eve gelince bahçenin resmini sizinle paylaşma fırsatım oldu.

Gördüğünüz gibi bahçe'nin şu anda ham bir hali var. Ben resme bakıyorum, resim bana bakıyor Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Resimdeki arazinin içinde eni 10 metre, boyu 80 metre olan parsel bana ait. Kadastro kazıkları gözükmediği için tam olarak anlaşılmıyor. Sağ ve sol tarafımda 4-5 tane daha parsel bulunuyor. İlk fırsatta çevresini çit ile çevireceğim ancak daha önce farklı bir başlık altında yazdığım gibi anahtar teslimi 5.000 TL istiyorlar. Şu anda bunu yaptıracak durumum yok. Gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Selamlar

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen uskudarim : 07-08-2015 saat 22:24
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 22:29   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Bana söylendiğine göre, köyden bir hayır sever hayvanların su içmesi için bu sulağı yaptırmış. İnternetten buraya baktığımda sahipli bir parsel içinde bulunuyor. Buradan su alıp depo'da biriktirebilir miyim? bilmiyorum. ya da sahibi buna müsade eder mi? Bu gibi konuları araştıracağım. Su çok önemli. Artezyen vurma maliyetlerini araştırdım. Sitede yazılanları okudum. 20.000 TL -30.000 TL gibi rakamlardan bahsediliyor. Bunu karşılamam mümkün değil. Umarım bir çözüm bulurum. Selamlar

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2015, 22:35   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Suyun daha yakından görünüşü.

Köylünün söylediğine göre yaz kış bu su akarmış, çok sıcaklarda bir müddet kesilirmiş. Çatı için satılan su tahliye borularının en incesinden alıp bu sudan arsama su hattı çekmeyi planlıyorum. Mesafe çok yok 15-20 metre. Suya ulaşmanın en kısa yolunu böyle buldum. Belki bir depo alıp suyu biriktirebilirim.

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2015, 09:30   #9
Ağaç Dostu
 
evdeçiçek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
Yazdıklarınızı heyecanlı bir hikaye gibi okudum. Bu kadar araştırmadan sonra bir yer almanız hikayenin mutlu sonu olmuş . Umarım içinizden geldiği gibi dizayn eder, bu bahçede mutlu ve sağlıklı günler geçirirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı balkonlara sıkışıp kalan biz delilerin başına

nslhn, Milla ve uskudarim beğendi.
evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2015, 00:58   #10
Yeni Üye
 
iyibiriyim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 15
Bahceniz hayirli olsun . Anlatiminiz gercekten cok hos. Umarim kafanizda kurdugunuz her asamada basariya ulasabilir , hayalini kurdugunuz bir mekana sahip olabilirsiniz. Zaten en zor olan baslamasidir gerisi gelir.

uskudarim beğendi.
iyibiriyim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2015, 01:34   #11
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Bahçeniz, sayfanız hayırlı olsun Sn. uskudarim.
Edebi yönünüz kuvvetli. Anlaşılan roman gibi bir sayfa geliyor, ne güzel
Kolay gelsin...

uskudarim beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2015, 11:03   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Bana yorum yazan (telato, Milla, evdeçiçek, iyibiriyim, Mücevher Çalısı) yazımı vakit ayırıp okuyan, beğenen bütün dostlarıma teşekkür ederim. Hepinize selamlar, saygılar

Bahçeyi aldıktan sonra, forumdan edindiğim bilgilere göre kareli bir sayfada plan yapılması gerekiyormuş. Bende hemen kolları sıvayıp bir plan yaptım. (her kareye'yi 1 metre olarak kabul ettim)

Bu planı sizinle paylaşmak istiyorum. Planıma göre ekim ayında, 12 adet meyve ağacı alıp 5 metre aralıkla bu ağaçları dikeceğim. Çit çekeceğim yerlere de S şeklinde kurtbağrı dikip yan parseller ile kendimi iyice ayıracağım, bahçeye güzel bir görüntü kazandıracağım. Bahçenin ortasında 1 pergola alanı, 1 de bank alanı yapacağım. Suyun durumuna göre susuz veya sulu bir köprü, altında süs havuzu gibi bir düşüncem var. Köprünün üst tarafında çardak, onun hemen üstünde sadece ahşap malzemelerden mümkünse kendimin yaptığı çocuk oyun alanı, salıncak kaydırak tahterevalli yapma isteğim var. Şu anda ev yapmayı düşünmüyorum ancak ileride bir fırsat olursa ahşap bir ev yapmak için de ev yerini ayıracağım. Ev yerinin arkasında tandır fırını ve odunluk yapma isteğim var. Hemen arkasında da ufak bir yükseltilmiş bostan yapmayı planlıyorum.

Şu an bunların olması benim için bir hayal ama acelem yok 5-10 yıl içinde yavaş yavaş bu işlerle uğraşmayı düşünüyorum.

Selamlar...

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2015, 11:35   #13
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Sayın uskudarim merhaba,

Şile bölgesinde yapmış olduğunuz çalışmalarda size destekçi olmayı arzu ederim.
Çalışmalarınızı merakla takip ediyorum.

Görüşmek dileğiyle.

uskudarim beğendi.
ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2015, 16:18   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Herkese merhaba,

Forum'a yazamadığım 1 ay içinde sürekli bahçenin etrafını çevireceğim demirlerin araştırmasını yaptım. Yaptığım araştırmalara göre en güzel malzemenin 4mm kalınlığında L profil demir olduğu söylendi. İçi boş demir boru kullanıldığında yağmur suyunun borunun içine dolduğunu ve çabuk çürüdüğünü söylediler. Bana da L demir kullanmak daha mantıklı geldi. L profil demir için birçok yerden fiyat aldım. Sadece demirler için (tel kafes hariç) 2,5 - 3 -5 bin lira fiyat verenler oldu. En uygununu sanayi'de bulunan bir demirci 1.000 TL fiyat verdi. Ayrıca nakliye'yi de kendisi benzin parası karşılığı yapacağını söyledi. Demirci ile el sıkıştık anlaştık ancak henüz yapması için talimat vermedim.

Demirleri yaptırmadan önce, bahçeye 100 adet çukur açmam gerekiyordu. Bunu insan gücü ile yaparsam hem çok maliyetli hemde uzun vakit alacak bir işlem olacaktı. Aklıma Bauhaus Kozyatağı şubesinden makine kiramala hizmeti geldi. Bauhaus'u aradım zar zor bir yetkiliye bağlandım. Bana makinanın bozuk olduğunu söyledi. Ne zaman tamir edileceğini sorduğumda bilmediğini söyledi. 1 hafta bekledim, belki tamir olmuştur diye tekrar sormak istedim ama karşımda muhattap bulamadım. Yine zar zor bir yetkiliye ulaştım. Bana bu ürünün pek bilinmediği için, kiralanmadığını zarar ettiklerini kiralamadan kaldırmayı düşündüklerini söylediler. Bu ürüne çok ihtiyacım olduğunu söyleyince de başka şubelerde varsa getirtelim diye telefonumu aldılar.

Bu arada bahçe'nin bulunduğu köy'de hayvancılık yapan yaşlı bir amca ile tanıştım. Başlangıçta yabancı birine tarla satılmasından rahatsız olduğu her halinden belli oluyordu. Öyle bir bakıyordu ki; sanki bir sonraki gelişimde önümü kesip buradan geçmeyin deyeceğini düşünüyordum. Selam verdiğimde hiç yüzü gülmüyor, genellikle o civarda selam verdiğim köylülerin standart hareketi olan hal hatır sorma gibi bir çabaya girmiyordu, bana da fırsat vermiyordu.

Neyse, amcanın müsait olduğu bir zaman yanına gidip oturdum. Beni bir güzel soru yağmuruna tuttu. Hang araziyi aldım, kimden aldım, ne kadara aldım, nereliyim, ne iş yapıyorum, burada ne işim var gibi daha birçok soru sordu. Kötü niyetli biri olmadığımı anladı. Sohbetin sonunda bana her konuda yardımcı olacağını söyledi. Bahçenin etrafını telle çevirmek istediğimi ve bir burgu makinası olduğunu söyleyince, "onu getir birlikte yapalım" diye teklif etti. Bende rahatladım.

Bahçenin etrafını temizlemesi için birini bulmasını yabani çalıları temizlemesi istedim. Bir işçi bulmuş ancak birazını yapıp çekip gitmiş.

Şimdi iki konu için beklemedeyim. Birincisi, burgu makinası için Bauhaus'un beni aramasını, ikincisi amcanın tuttuğu işçinin bahçenin etrafını çevirmesini. Umarım Kurban bayramından sonra beklentilerim sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Muda beğendi.
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2015, 16:57   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Bu arada siteden tanıştığım şile'de bahçesi olan değerli dostum "ağaçdere" isimli üyemizle yüzyüze tanışma fırsatım oldu

2 hafta önce Şile'de kendisini ziyarete gittik. Bizi çok sıcak karşıladı. Misafirperverliği ve değerli dostluğu için kendisine teşekkür ederim

Bize ikram ettiği enfes gözleme için de ayrıca teşekkür ederiz Tadı ile lezzeti ile bizi adeta büyüledi.

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2015, 17:00   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2015
Şehir: İstanbul-Üsküdar-Çekmeköy
Mesajlar: 17
Bize etrafı gezdirirken bir fotoğraf.. Bahçesi yapım aşamasında, çok güzel bir bahçe, her hareketinde doğayı düşünüp, bilinçli bir şekilde zarar vermemeye özen gösteriyor.

Eklenen Resimler
 
uskudarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bauhaus, karabeyli, şile, toprak burgusu, üsküdar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024