agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni5680Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2012, 13:24   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Bahçe sevdanız hayırlı olsun :-)
Bu sitede çok değerli uzmanlar var, mutlaka çok yararlı tavsiyelerde bulunacaklardır size ama en önemlisi yüreğinizden gelen istek. Siz istedikçe bütün güzellikler koşarak size gelecekler. Bir yıl çok az bir süre, deneme yanılma yöntemiyle yani hatalar yapa yapa en güzel tarzı yakalayacağınıza inanıyorum. Sevgiyle kalın.

alcen ve Sudenur beğendi.
Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 00:23   #32
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sevgili Sudenur,
Çok sevindim, elimden geldiğince fikir vermeye çalışırım. Umarım ilginiz hep sürer.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
bunu yazma sebebim yazınızda bolca '1 senedir büyümüyor' gibi ifadeler olması. 1 sene nedir ki onlar için? beklemek, şans vermek lazım.

masalımsı bahçeler unutmamalı ki yeni değil, uzun yıllar düzenli emek verilen bahçelerdir. yani zamana ihtiyacınız var. seneye çok çok güzel olacak diye bir şey yok, her sene daha da güzel olacak demek lazım. yaşayan bir varlıktır bahçe çünkü.

Ne güzel yazmış sevgili ilksenozturk. Ben de bahsedeyim demiştim ama arada unutmuşum.

Yeni ilgi görmeye başlayan bir bahçe için "Ne güzel olmaya başladı" deme süresi bence 3 yıldır. Ancak 3 yılda yeni diktiğiniz bitkiler bahçeye adapte olmuş, çekici görünecek boyutlara ulaşmış, çiçeklenme sayıları artmış olacak. Örnek alınacak bahçe düzenlemeleri başlığına giren bahçelerin en yenisinin 10 senelik geçmişi vardır. Bitkiler de bebekler, çocuklar gibi, büyümeleri zaman alıyor. Şimdi belki size inanmak zor gelir ama bir iki sene sonra özellikle yavaş büyüyen türleri arar hale geleceksiniz. Birkaç yıl önceydi sanırım, sevgili çiçeksever70 bahçesinde yeni bir bitkiden bahsediyordu. Tam detaylarını hatırlamıyorum ama "Hem şöyle, hem böyle, hem de çok yavaş büyüyor, insan bir bitkiden daha ne ister" giibi bir cümlesi vardı. O zamanlar hiç anlamamıştım çünkü benim için en iyi bitki en hızlı büyüyendi. Birkaç yıl geçip de bahçedeki sıkışık sıkışık diktiğim herşey birbirine girmeye başlayınca ne demek istediğini anlamıştım.
Bodur elmayı minik fide olarak diktik diyorsunuz, bence çok bile büyümüş. Fidan olarak dikilen meyve ağaçları bile genelde ilk yıl yaprak çıkarır, şanslıysanız belki bir iki çiçek görürsünüz. 2. senesinde kök yapısını biraz geliştirmiş olur, dallarını biraz uzatır, biraz daha fazla çiçeklenir, şanslıysanız belki bir iki meyve görürsünüz. 3. yılında artık bir avuç meyve verebilir. Yeni dikilen bitkiler toprak üstünden önce toprak altında çalışırlar ki büyütecekleri dallara yetecek besini toplayabilsinler.

Çimleri sabah ve akşam suluyoruz demişsiniz. Eğer çimlerdeki sorun mantarsa özellikle geceye kuru girmeleri lazım, sadece sabah erken saatlerde sulamanız lazım.

Obrizyayı Ankara'da yer örtücü olarak önermem. Ben bir sene denemiştim ama sonuç başarılı olmadı, sıcaklara dayanamıyor. İleride tekrar yarı gölge bir alanda denemeyi düşünüyorum ama baştan hevesinizi kırmasın diye uyarayım dedim, bizim iklimimiz için biraz zor bir bitki. İsterseniz birkaç kökle ufak bir yerde deneyerek başlayın.

Ortanca eğer Hydrangea macrophylla ise çok iyi. O zaman dayanma şansı bayağı yüksek.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:32   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili İlksenozturk içimi umutla dolduran mesajınız için çok teşekkür ederim. Uzun yazdığınızı not düşmüşsünüz ama bitti diye üzüldüm bile ben, öyle keyifle okudum ki, gözümde canlandı her şey birbir.

Bahçem de neler yapmayı istiyorum inanın hiç bir fikrim yok, her şeyim olsun istiyorum ama gözlerimi yorsun istemiyorum. Çok yıllık ve bakımı kolay olsun istiyorum ama zor bitkileri de seviyorum. Kafam karmakarışık, bundan sonra neler yapmalıyım, hangi bitkilere sahip olmaya çalışmalıyım, nereye ne ekersem iyi sonuç verir diye düşünmekten uykularım kaçıyor. Notlar alıyorum hiç durmadan, eşim sahip olmayı hayal ettiğim bitki listemi bir görse eminim dudağı uçuklar. Hatta şöyle bir veryansın da bulunacağından hiç kuşkum yok. "Ne yaptın hatun sen! Bunca şeyi nasıl sığdırırız el kadar bahçeye, aklını peynir ekmekle mi yedin?! "

Sözün kısası ben de aceleci olmak istemiyorum ama seneye bu vakitlerde de şekle girsin istiyorum artık bahçem. İkisi birden nasıl olacaksa..

Lavantanın o denli yoğun bir yayılma yaptığını bilmiyordum iyi ki yazmışsınız fikrinizi. İki kök alıp dikmiştim bile arka bahçem de minyatür gül diktiğim bölgeye. Bakınız sağ alt köşede kırık küpün altında. http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-p7020076.jpg

Ne yapayım şimdi dersiniz, başka bir bölüme mi taşısam? Gülleri sıkıştırmasın?

Büyümeyen ağaçlar konusunda da haklısınız, sabretmek faydalı olacak. Ağaç altlarına çiçek tarhı yapmayı ben de çok arzu ettim ama uygulayamaya geçiremedim. Neyle çevireceğimi bilemedim etrafını. Çimleri kontrol altında tutmak zor olur diye düşündüm, birbirilerinin alanlarına sızarlarsa kötü bir görüntü oluşur diye tereddüt ettiğimden kararsız kaldım, malçlama yaptım. Şimdi sevgili gilan'ın önerisiyle biraz daha açacağım diplerini.

Kara kare taşlar diye bahsettiğiniz yer de burası olsa gerek değil mi? http://www.agaclar.net/forum/attachm...erin-bahceleri

O çirkin görüntüyü kapatsınlar diye ipek çiçeği tohumları serpmiştim içlerine çiçeklenmediler ama görüntüyü gizlemeyi başardılar, sizce olmuş mu? Name:  P7020111.jpg
Views: 1474
Size:  69.1 KB

"Bu arada pergolelerin boyanıp cilalanması gerekiyor ama ona bir türlü sıra gelmiyor farkındayım. Kasımpatlar yarı gölgeyi sever mi? Bakınız sol alt köşeye. Ve tekrar teşekkür ediyorum, önerilerinizin sonu gelmesin dileğiyle..

Sayın ahmeter bey, çok teşekkür ederim, sevgiler, saygılar...

Sevgili alcen, inşallah o günleri de görebileceğiz, uğramanıza çok sevindim, teşekkür ederim, sevgiler...

Sevgili Doğayla barış, cesaret verici mesajınız için teşekkür ediyorum, elimden geleni yapacağım, iyi ki yolum düşmüş bu siteye. Siz değerli bitki sevdalılarını tanıma fırsatı bulduğum için çok şanslıyım, herşey tecrübelerinizi ezber ettikten sonra olacak ama olacak. "Olacak değil mi? Çok endişe ediyorum ne yapayım..""

Sevgili gilan, Yola nasıl devam etmem konusunda direktif vermenizi bekliyorum haberiniz olsun. Nereden devam edeyim bundan sonra? Bahçemle uyumlu olacak bitki listesi önerebilir misiniz mesela? Çalı ve çok yıllık olursa sevinirim? Şöyle albenisi yüksek bitkilerden. Yavaş yavaş edinmeye çalışayım her birini. Evet hocam, gözüm kulağım siz de.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:40   #34
Ağaç Dostu
 
aydam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 181
hoş geldınız paylaşımlar harıka

Sudenur beğendi.
aydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:47   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Gitti gidiyor com'dan aldığım iki farklı renkte bodur Abelyam var. Pişman olup yer değiştirmeyim diye halen saksı da tutuyorum. Sizce nereye yakışır? Büyüyünce böyle olmalarını umuyorum.
Name:  Bodur-ABELYA-Beyaz-alacali.jpg
Views: 2065
Size:  49.4 KB Name:  Bodur-ABELYA-Sari-alacali.jpg
Views: 2206
Size:  40.7 KB

Eklenen Resimler
 
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:49   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Teşekkür ederim sevgili aydam, henüz pek tatmin edici değil ama umudum var. Hoşgeldiniz.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 02:27   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Elektirik direğinin yanında ki boşluğa diksek olur mu? Sağ tarafta ki gül çok yakın olduğu için oraya olmaz, aslında uzun bitkilerin önüne de dikebiliriz ama güllerden uzun başka bitkim yok ki..

Bu ilkbahar da keskin budandığı için çiçek vermeyen Leylağım var bir de. Eşim dağınık görüntüsünden hoşlanmadığı için epey kırpmış, sökelim dümdüz çim olsun diyor ama istemiyorum, daha derli toplu bir çalı düşünebilir miyiz, arka bahçem de yine fazlaca budanmış bir leylak daha var.

Eklenen Resimler
    
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 02:35   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Sayın Sudenur.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz diyor sayfanızın ve bahçenizin hayırlı olmasını diliyorum.

Ben Ankara'da bahçe ortamında ortanca yetiştiremedim. Daha doğrusu kışı çıkarıp bahara merhaba dedirtmek mümkün olmadı. Sanırım Ankara'nın kışı ortanca için uygun değil. Ankara'nın parklarda ve bahçelerde de pek rastlanan bir çiçek değil ortanca. Ve kanımca; bu yüzden Ankara'lıya yabancı bir çiçek.

Umarım siz başarılı olursunuz.

Saygılarımla.


Düzenleyen s.serdar : 05-07-2012 saat 03:44 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 02:42   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sayın s.serdar, aynı vurgu ve uyarıyı eşim de bir çok kez yineledi ama denemekte ısrar ettim, umarım tüm iyi temenniler gerçek olur ve yaşatabilirim Ankara'da. Yasemin ve Manolya'yı da çok istedim ama olmaz dediler, keşke biraz daha yumuşak bir kış yaşanabilseydi şehrimizde. Bu kışı hatırlıyorum da umutsuzluğa düşüyorum, göz yaşım yanağıma akmadan göz pınarım da donmuştu bir gece, öylesine soğuktu.

İyi temennileriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hoşçakalınız.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 02:55   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili Güler hanımın önerisini harfi harfine uygulayıp çim zemine delikler açtım tüm gün. Tırmığın üzerine bastırmaya çalışırken küçük bir kaza atlatsam da işlem bittiğinde fazlasıyla mutluydum. Sayın s.serdar'ın düzeneğinden yaptırtmak gerek eşime. http://www.agaclar.net/forum/attachm...34264844-9.jpg

Yarın gece kısmetse tatile çıkıyoruz ama her senenin aksine hiç hevesli değilim bu yaz, aklım bahçem de kalacak. Çimler sararıp kuruyacaklar diye öyle endişe ediyorum ki, yan komşumu sıkı sıkı tembihleyip en fazla bir saat açık tutmasını rica ettim fıskiyeleri, bu işlem içinde Serdar beyin düzeneğini kopyalamayı yazdım aklımın bir köşesine. Yapılacaklar listem epeyce uzadı, eşim bu işe ne der bilmem?

Bu akşam üzeri görüntülediğim minyatür güllerim şu an için bahçemin en güzel köşesi. Resim kalitesi pek iyi çıkmamış, yavruağzı rengindeler.
Name:  P7060072.jpg
Views: 2103
Size:  67.0 KB

Bunlar da bir gün evvel yürüyüş yaparken komşu sitede gördüğüm latin çiçekleri. Tohum isteyeceğim mevsim sonunda.
Name:  P7040032.jpg
Views: 2188
Size:  72.0 KB

Sevgili gilan, burada olmadığım günlerde uğrarsınız düşüncesiyle bu not sizin için. Ağaç diplerini henüz genişletemedim çünkü malç malzemem yoktu. Sevgili İlksenÖztürk'ün önerisini uygulayarak çiçeklerle mi renklendirsek ağaç diplerini ne dersiniz? Ortancaları mı alsam uzun çamın altına, hem ışık alırlar hem de malç malzemesi onların köklerine de iyi gelir diye düşündüm? Sizin fikriniz ne olur? Sağlıcakla kalınız.

gilan, abk, tturt ve 18 kişi beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 08:18   #41
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Sayın s.serdar, aynı vurgu ve uyarıyı eşim de bir çok kez yineledi ama denemekte ısrar ettim, umarım tüm iyi temenniler gerçek olur ve yaşatabilirim Ankara'da. Yasemin ve Manolya'yı da çok istedim ama olmaz dediler, keşke biraz daha yumuşak bir kış yaşanabilseydi şehrimizde. Bu kışı hatırlıyorum da umutsuzluğa düşüyorum, göz yaşım yanağıma akmadan göz pınarım da donmuştu bir gece, öylesine soğuktu.

İyi temennileriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hoşçakalınız.
Sevgili Sudenur, manolyadan vazgecmeyin derim cünkü kisa cok dayanikli bende iki tane var. Yalniz birkac yilda inanilmaz büyüdüler cok genis bir yere ihtiyaci var aklinizda olsun.
Derli toplu cali demissiniz o pek kendiliginden bulunmuyor. Onu ancak bicip keserek derli toplu hale getirebilirsiniz. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 15:48   #42
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
sevgili sudenur merhaba;

lavanta gelişimini görmek için benim sayfama bakabilirsiniz. 3 küçük kök lavanta ve aralarına şimşir dikmiştim, şuan şimşirler kayboldu, lavantalar 1m çapa ulaştı. sizin yerinizde olsam şimdilik hedefim hızlıca güzel alan elde etmek olurdu, bu yüzden gerekirse yer değiştirme işini bir sonraki kış sonuna bırakırdım.
elektrik direği fotoğrafınız ilgimi çekti; 2 önerim var, onun etrafına daire halinde taflan dikebilirsiniz, aralara da sabah sefası tohumu atabilirsiniz, büyüdükçe direğe sarar. veya bir kök pervane yasemin dikebilirsiniz (2 sene verim alamazsınız ama 3. seneden itibaren sürekli budamanız gerekecek kadar çıldırır) kışa dayanıklıdır ve kokuludur.

gilan beğendi.
ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 21:18   #43
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sevgili ilksenozturk,
Pervane yasemin Ankara'da kışa dayanmıyor maalesef. -12 civarına kadar dayanıklı. İstanbul için ideal ama Ankara'da yaşatamıyoruz, bizzat denedim.

Aklıma rahmetli üyemiz kumyaka2010'un bir tekniği geldi. (Allah rahmet eylesin.) Kendisi uzun yıllar kademe kademe alıştırarak bitkileri soğuk iklime adapte ediyordu. Bursa'daki bahçesinde starliçeler vardı. İlk sene kapalı balkon gibi bir yerde ve de bitkiyi sarıp sarmalayarak kışı geçirtiyordu. İkinci sene yine kapalı balkonda ama sarmalamadan tutuyordu. Üçüncü sene dışarda tutuyordu ama yıne sarıp sarmalıyordu. Dördüncü sene artık dışarı alışmış oluyordu. Çok ilgimi çekmişti. Her bitkide olmaz tabii ki ama bu gibi ucundan kaybeden bitkilere denenebilir.

Sevgili Sudenur,
Bu arada sevgili çiçeksever'in de dediği gibi manolyanın yaprak döken türleri Ankara'ya dayanıklı. Yaprak dökmeyen türler dayanıksız.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 21:46   #44
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Eşim dağınık görüntüsünden hoşlanmadığı için epey kırpmış, sökelim dümdüz çim olsun diyor
Bu erkek mlletinin çim sevdası...
Ben de bahçemde babamla aynı savaşı veriyordum. Şimdi bensiz ne yapıyorlar bilmem.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Sevgili gilan, burada olmadığım günlerde uğrarsınız düşüncesiyle bu not sizin için. Ağaç diplerini henüz genişletemedim çünkü malç malzemem yoktu. Sevgili İlksenÖztürk'ün önerisini uygulayarak çiçeklerle mi renklendirsek ağaç diplerini ne dersiniz? Ortancaları mı alsam uzun çamın altına, hem ışık alırlar hem de malç malzemesi onların köklerine de iyi gelir diye düşündüm? Sizin fikriniz ne olur? Sağlıcakla kalınız.
Çam ağaçlarının dibinin toprağı dökülen iğneler nedeniyle asidik olur. Aslında ortancaya bu açıdan da iyi gelebilir. Ama çam hem küçük hem de alt dalları budandığı için çamın altındaki gölge yeterli olacak mı dersiniz? Ben tam göremediğim için emin olamadım. Ortanca için en ideali yarı gölge.

Fırsat bulunca peyzaj kurs notlarımı paylaşacağım. Kusura bakmayın, bu günler o kadar yoğun ki. Eğer oradaki fikirleri beğenirseniz zaten ağaç altı kalmaz. Çünkü bitki alanıyla çim alanını tamamen ayırmak üzerine yöntemler. Ama çim sever bir eşiniz olduğu için biraz zor gibi. Nayse bakalım, siz tatilden dönerken benim de yoğunluğum azalmış olur sanıyorum.
İyi tatiller!

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 21:47   #45
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Üstüme vazife olmadan fazla karismak istemiyorum isinize ama fikir vermek acisindan bendeki manolyalarin isimlerini yazmak istedim. Manolya susan (purpur manolya) ve manolya stellata. Birincisi yilda iki üc kez ciceklenen bir tür ve ikisi de yaprak döken ve cabuk gelisen cinsler. Türkiye`de de oldugunu biliyorum.

limon, gilan ve Sudenur beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 23:32   #46
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili çiçeksever, manolya stellata'nın bahçemde olmasını çok isterim ancak uzun süreli donlardan etkilenir diye okudum. Ankara kışını sağlam çıkarır mı emin olamadım. İlginize teşekkür ediyorum, her türlü öneri ve fikrinizi hiç çekinmeden yazınız lütfen, onur ve mutluluk duyuyorum, tekrar teşekkürler, sevgiler.

Sevgili İlksenoztürk, pervane yaseminin Ankara soğuğunu çıkartamıyor olması ne kötü. Clametis türlerinden birini düşünebiliriz belki o bölüm için ne dersiniz? Sevgili gilan'ın fikrini almak lazım. Taflan'ı bende çok istiyorum mutlaka edineceğim. Lavanta'yı iki kök alıp dikmiştim Mayıs sonu gibi, sanırım diktiğim bölüm dar gelecek, daha geniş bir alana taşımalıyım. Bu arada bahçe sayfanız nerede? Aradım taradım bulamadım?

Evet sevgili gilan, nerede kalmıştık?

gilan beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 00:33   #47
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sudenur merhaba, sizin de bahçe sayfanız varmış bilmiyor idim. Görünce çok sevindim. Avatar için teşekkür etmek istiyor idim (Pek bilmediğim için)ve S. Serdar ın bahçe sayfasından teşekkür edebildim ancak. Şimdi sayfanız olduğunu görünce de çok sevindim...
Avatar yardımınız için çok teşekkür ediyorum... Şimdii bahçenizi gezeyim.

Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 00:42   #48
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Güzel bir Nisan sabahında geri dönüşüm saksılarla ilgili bir kaç resme bakmak için girdiğim sitemizde "Üyelerin bahçeleri" başlığını görüp uzun sıra takılı kaldım.

Sonra ne mi yaptım? İlk işim bahçeye çıkıp şu fotoğrafı çekmek oldu, tabi o zamanlar yayınlama gibi bir düşüncem olmadığından bir kaç poz çekip vazgeçmişim, daha fazla belgelemeye elim varmamıştı bu çirkinlikleri. İlgisizliğimin ıspatıdır, zevksizliğimize bakar mısınız?

Bahçenin en geniş alanının tam ortasına çirkin bir çiçek tarhı yerleştirmişiz. Bitkiler karmakarışık, bakımsız ve her yanı ot basmış. Bahçem ağlıyor.
Eklenti 314911
Eklenti 314913
Eklenti 314912

Bu zavallı çiçek tarhı da logar kapağının üzerini kapatmak için yapılmış bir uygulama. İmkanlar kısıtlı olunca elimizdekini değerlendirmeye çalışmış o vakit eşim, tahtaları kendi kesip yapmıştı, yağmuru karı yeyince iki sene sonunda dağıldı. Üstelik evimizin arka girişi. Utanç duyuyorum. Eklenti 314914
Eklenti 314915
Sudenur demeyin öyle... Zira ilk tarhınızdan (Aynısı) şimdi ben yaptım ve içine bakalım sarar ise acem halısı fideleri diktim. Bu ayda... Elime yeni geçti ne yapayım.

Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 00:53   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Bir tatil de böyle bitti..

Antalya-Beldibi'ndeydik. Küçük çiçekli ortancalarla kaplıydı her yer. Yaprak şekilleri aynıydı ama mini minnacıktılar, sarı kırmızı renkte yüzlerce çiçek topunu görünce ayrılamadık başından. Hele o begonviller! Gözüm gönlüm Beldibi'nde kaldı diyebilirim, en kıymetli çiçeğimi fotoğrafladım bu güzelliklerin arasında.

Eklenen Resimler
     
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:01   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Aaaa, hoşgeldiniz YeniGine.

Ne iyi ettiniz de uğradınız, Avatar sorununuzu gidermiş olmanıza çok sevindim. Bahçem yeni yeni şekle giriyor ve öyle heyecanlanıyorum ki anlatamam, el birliği ile hale yola sokacağız artık. Keyifle dolaşmanız dileğiyle.

YeniGine ve dalya35 beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:07   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sudenur demeyin öyle... Zira ilk tarhınızdan (Aynısı) şimdi ben yaptım ve içine bakalım sarar ise acem halısı fideleri diktim. Bu ayda... Elime yeni geçti ne yapayım.
Site sakinleriniz çok şanslı. Acem halısı ile çiçeklenecekse tüm tarh enfes olur, ben o vakit ne bulduysam dikmiştim, sonuç feci olmuştu. Kalabalık ve aynı tür çiçek toplulukları daha güzel görünüyor, kolaylıklar dilerim.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:21   #52
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Sevgili sudenur, küçük ortancaya benzeyen bitki ağaç minesi Lantana..

En güzel çiçeğini öpüyorum..

Bahçedeki çimlerdeki sorunları Sn.tturt un bahçe sayfasında Güler hanımın yazdıklarını okudunmu bilmiyorum ama sana kolaylık getirecek gibi geldi.


tturt / Bahçe

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:23   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Somon begonvilleri fotoğraflarken, kırmızı çiçekli bu çalı çekiyor dikkatimizi hemen ona koşuyoruz. "Adını bilmiyorum özür dilerim.." Mest ediyor kızımı. Kadifeleri fotoğraflarken de çiçekleri mi seviyorsun beni mi diye kıkırdıyor...

Eklenen Resimler
    
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:35   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Ağaç minesiymiş demek o çıtıpıtılar, yapraklarını ortancaya benzetince, türlerinden biri sanmıştım. Güler hanımın benim için de bir kaç tavsiyesi olmuştu ama sayın tturt'un sayfasını görmemiştim, bilgilendirme için teşekkür ederim Feriha hanım. Ne iyi ettiniz de uğradınız, hoşgeldiniz. Tekrar görüşebilmek dileğiyle.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:36   #55
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Site sakinleriniz çok şanslı. Acem halısı ile çiçeklenecekse tüm tarh enfes olur, ben o vakit ne bulduysam dikmiştim, sonuç feci olmuştu. Kalabalık ve aynı tür çiçek toplulukları daha güzel görünüyor, kolaylıklar dilerim.
Hala bahçeyi gezmeye devam tabi ki... Teşekkür ediyorum yazmışsınız bana; ben de size yazayım öyle devam edeyim dedim... Sudenur "Site sakinleri" demişsiniz tekrar teşekkürler hem dikkat etmiş, hem unutmamışsınız. Aslında evet aynen sizinki gibi bir tarha diktim yeni acem halısı fidelerini ufak ufak büyüyorlar sanırım yayılırlar amaa çiçek açarlar mı ondan emin değilim. Keşkee açsalar daaa sitedekiler bana teşekkür etseler yanii...

Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:43   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Hala bahçeyi gezmeye devam tabi ki... Teşekkür ediyorum yazmışsınız bana; ben de size yazayım öyle devam edeyim dedim... Sudenur "Site sakinleri" demişsiniz tekrar teşekkürler hem dikkat etmiş, hem unutmamışsınız. Aslında evet aynen sizinki gibi bir tarha diktim yeni acem halısı fidelerini ufak ufak büyüyorlar sanırım yayılırlar amaa çiçek açarlar mı ondan emin değilim. Keşkee açsalar daaa sitedekiler bana teşekkür etseler yanii...
Unutmam ki kolay kolay, havaya bakıp ellerinizi birleştirdiğinizi de unutmadım. Gezdiğiniz diğer bahçelerle kıyaslayınca bizim ki epey sönük kalacak ama ne vakit isterseniz uğrayın, aynı dilden konuşuyormuşuz gibime geliyor.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:50   #57
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sudenur küçük çiçekli ortancalar dediğiniz, yani lantana mı oluyor?
Bu sayfa tam bana göre bir sayfa sıfırdan başlayıp kaydedilen ilerlemeler, güzellikler. Onun için bu gece ben sayfa 1 de kalıp, yarın inşallah devam edeyim diyorum. Bir de o ağaç ve bitki diplerindeki gübreler nedir?

Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:58   #58
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Unutmam ki kolay kolay, havaya bakıp ellerinizi birleştirdiğinizi de unutmadım. Gezdiğiniz diğer bahçelerle kıyaslayınca bizim ki epey sönük kalacak ama ne vakit isterseniz uğrayın, aynı dilden konuşuyormuşuz gibime geliyor.
Sudenur evet gerçekten maşallah; hiçbirşeyi unutmamışsınız. Teşekkür ediyorum. Ayrıca kıyaslama yapılacak bir bahçe değil bahçeniz. Herşey çok güzel, mükemmel. Belli ki yeni başlanmış ve gayet gayretli bir bahçe. Bence de aynı dilden konuşuyoruz... O yüzden DAHA DA BİR HOŞUMA GİTTİ... Siz gayret ile bıkmadan usanmadan bahçeye devam; ben deee sizi izlemeye devam. SÜPERSİNİZ.
Avatar sizden öğrendim; bu gidişle bahçeyi de sizden öğreneceğim inşallah.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 01:59   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sudenur küçük çiçekli ortancalar dediğiniz, yani lantana mı oluyor?
Bu sayfa tam bana göre bir sayfa sıfırdan başlayıp kaydedilen ilerlemeler, güzellikler. Onun için bu gece ben sayfa 1 de kalıp, yarın inşallah devam edeyim diyorum. Bir de o ağaç ve bitki diplerindeki gübreler nedir?
Evet o güzelliklerin adı Lantanaymış. Ağaç diplerini malçlama malzemesi ile kapattım, hem nemli kalıyor hem de yabani ot çıkışını en aza indirgiyor. Fırınlanmış ağaç kabuğunu kök boya ile siyaha boyamışlar, çim tohumlarını aldığımız firmadan almıştık, Amerika'dan ithal edilmiş öyle dediler. Hoşçakalın sevgili YeniGine, iyi geceler, çiçekli rüyalar..

gilan ve YeniGine beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 02:03   #60
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Teşekkürler; iyi geceler, görüşmek üzere inşallah... Herşey gönlünüzce.

Sudenur beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024