agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni93Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2012, 11:15   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Unhappy canannuman / Bahçe

Merhabalar

Bahçenin bulunduğu şehir : Tekirdağ, Çorlu

Bahçenin büyüklüğü :Ön bahçe 20-30 m2 (güneşli), arka kısımda (gölgeli) toprak alan 3-4 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
: (Yeni aldık bilmiyorum ama deniz seviyesinden biraz yukarı, ama çok rahatsız edici bir rüzgara rastlamadım.)

Bahçenin türü: Yazlık.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : İnşaat alanı gibiydi. Tüm bitkileri çıkardım planlı değildi.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: Yaz sonu aldım ama sonbahar için bayağı birşeyler becerebildiğimizi düşünüyorum sevgili eşimle.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır Yardım almadık eşim Allah Razı olsun aldığımız yarı bodur fidelerin ekimi vs gibi konularda yardımını esirgemedi. Neredeyse hatta tamamen benim istediğim gibi düzenleme yaptık. (Eşime kalsa sadece çim yapacakmış)

Bakımı nasıl yapılıyor? Biz oradayken kendimiz yapıyorduk. Şimdi açıkçası Allaha bıraktık.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Bu sene Allah izin verirse, belki minik bir su oyunu yapmayı düşünüyorum. Sebze, ve çiçek için ayrı ayrı bir alanı maalesef yok küçük bahçe ama nizami ekmeye çalıştım meraklandıklarımı.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Köy evi çok isterdim uçsuz bucaksız alanlarıda olsaydı ekeydim, dikeydim 2 dağ dolusu ağaç ekip yetiştireydimde Allah sonra canımı alsaydı.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi

Ağaçlar: Şeftali, Elma, Elma, Armut, Kamkat (Ters dut gölgede ektim mecburen.)

Çalılar: Yeşil çit bitkisi vardı arka bölümde sökmedim.Gölgede kalıyor. )

Diğer bitkiler:
En son bıraktığımda salatalarda kullanmak için ektiğim; Roka, Mizuna, Tatsoi, fesleğen, hardalotu, pack çoi, kırmızı lahana, nane kıvırcık yapraklı az baharlı tür, nane normal pazardan aldığımız tür, soğan, sarımsak, marul) (Biber,domates, patlıcan salatalık çeşitlerim vardı söktüm.)

Yemeklik olarak ektiğim; Renkli yapraklı saplı pazı, Renkli kuzukulağı yaprağı, Ispanak, havuç, pırasa, havuç, turp (Turp çıkmadı veya ben anlamıyorum) vs Eminönünden kışın ekilir diye meraktan aldığım brokoli, karnıbahar, brüksel lahanası, Lahana, ama şu an ne alemdeler bilmiyorum hangisi hangisi onuda çok bilemiyorum. Birer, ikişer almıştım.

Kışın ilgi istemez ölmez demişlerdi o yüzden gelirken söktüğüm bitkilerin yerine,
1- Bakla
2- Bezelye
3- Minicik soğancıklar ektim. Ne alemde bilmiyorum.

Kolyozum 2-3 değişik rengi vardı ama İstanbula getirmeme rağmen ölmek istiyorum diyor hep döktü yapraklarını ama kıyamıyorum sapı canlı birde 2 -3yaprak inşallah baharda gene canlanır.

Adını bilmediğim ve sitenizde sorduğum bordo yapraklı bitki (göya meyvede verirmiş aldığım yer demişti. Ben yapraklarının rengini sevip aldım ama nedir bilmiyorum içimden bir ses "al bunu orada bırakma" dedi bende aldım.
Pepino almıştım. (üzeri meyveli idi)
Bu son ikisini bahçede bırakmadım soğukta ölür diye saksıları ile ekmiştim. Çıkardım İstanbul'a getirdim Kapalı balkonda Yaşar ne yaşar ne yaşamaz duruyorlar. Ama en azından ölmediler. Sonra bunlarla ilgili akıl almak isterim gene.
Gölge kısıma Böğürtlen ektim. (Mecburen gölgeye en olabilecek meyva veren böğürtlendir dediler aldım. Dutun altında.

Çiçekli ağaçcık olarak dersek; Kamelya, Japon gülü, Gül, Minik ağaçsı mine var.
Soğanlı çeşit çeşit ektim. İlkbahar ve Kış soğanları.
Çiçekler; Çeşitli çiçekler zaten resimleri paylaştıkça adını bilmediklerimde anlaşılacak. Kimi üst kısmı kurudu altındaki patateslerden yaşar inşallah diyorum. Şu an kışlık çiçekler kaldı şebboy ve hercailer ile soğanlılar, karanfil,
vs.)

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Biberleri çok seviyorum hemen birer tane olsun koleksiyon yapar buldumu edinirim. Minik domatesleri çok seviyorum. Susak tohumları edindim nasipse bu bahar onları ekicem. Sarmaşıkları, gülleri çok beğeniyorum. Ama yerim dar şu anda 1 adet gülüm var. Ancak pergola için en az 1 en fazla 2 adet çok seçici davranarak sarılıcı gül alacağım nasipse. Çiçekleri hepten seviyorum. Öyleki kendi ekecek yerim olmayınca konu komşumu ikna ediyorum bu çok güzel bundan da eksene diye. Bilemiyorum bu bir rahatsızlık mı ama sanırım bazen cidden abartıyorum. Sonra oh iyi ediyorum diyorum. : )

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Hepsi özel... (akvaryumda nilüferim ve lotusum var açtığını çok görmek isterdim.)

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Sürekli. Her gün birşeyleri koparıp daldırmasam ölürüm herhalde. ****** kışın o kadar değil ama şubattan itibaren kimse durduramaz beni ekerim, mekerim gerekirse sağa sola veririm. İstanbul'da Kapının önünde de öyle çiçeklerim var. Çok birşey değiller ama mahallenin çocuklarını alıştırdım. Artık kırmıyorlar. Belki bundan 10 yıl önce saksı ile çiçek koyduğumda sokağa. Çocuklar bunu yaşatmaz diyordu. Ben ektim, kırıldı, ben ektim çalındı, ben ektim ezildi, ben ektim top biçti, BEN EKTİM ARTIK DURUYORLAR Çok şükür.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Çok kötü yazın sıcakta ben İstanbul'a işe dönünce ne olacak o kadar emeğim bilemiyorum. O beni çok üzüyor.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Gerçekten önemsediğim bir konu imkanım ölçüsünde sebze sularını bahçeye atarım. Gerek İstanbul'da apartmanın arka bahçesine, gerek yazlıkta ama teşkilatım çok yok o yüzden biriktiremiyorum. Akvaryum suyunda tuz yok çünkü akvaryum bitkilerimde var. Buradaki suyu dışarı kapı önündeki bitkilere kullanıyorum. (Yenecek birşey ekmiyorum hijyen değil kedi, vs.)

Toprak özellikleri : Bu sene ilk hazırlarken değişik değişik çuvallar aldık seralardan yapı marketlerden karıştırıp attık toprağa. Çok bilinçli değiliz açıkçası öğreneceğiz inşallah.

Kompost yapıyor musunuz? Sebze vs. atıkları Yumurta kabuklarını söktüğüm bitkileri kazdığım çukura koyup üstünü kapattım bunu arada arada yaparım.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Pek olmadı çünkü daha yeniyim zor birşey edinmedim sadece rokaların tohumlarını sık ekmişim.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Fesleğen, nane ektim. Bunun haricinde birşey kullanmak istemedim.

Bahçeniz organik mi? Sanırım.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Değişik yerlerden aldım sera ve yapı market içeriğine bakmadım açıkçası sorulana kadar aklıma bile gelmezdi.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Yazlığın karşısı tarla fare varmış ama ben görmedim. Açıkta kedi tutarken minik bir fare gördüm. Sitenin ortak alanındaydı.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Kendim oradayken kendim ve eşim. Yoksak 5 litrelik su bidonlarını ters çevirdim, kışın ise Allaha emanet.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Deniz var, t arlalar var. Sanırım havadar.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Planlı ektim.


Nasip olursa ilk müsait zamanımda da resimlerimi ekleyeceğim. Eli emeği geçen herkeze teşekkürler, Fikirlerinizi ve yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:32   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578


Ön bahçenin ilk hali.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:34   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

Arka küçük bahçenin ilk hali.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:41   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Kapıdaki küçük hanımlar kızım ve yeğenim. Toprak alana değmeden eve girmek için bu çim taşından koydurdum aralarına gene minik birşeyler ekerek değerlendireceğim 1 cm2 boş alan olmamalı

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:44   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Hemen evden dışarı çıkarkenki dar alana biber domates nane vs. ektiğim alan.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:52   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Sevgili eşimin tek başına alır almaz ektiği bodur meyva ağaçları ve henüz ekmemişim ateş çiçekleri.
4 Ağaç yanyana evden dışarı doğru sayarsak, 1-Şeftali,2- Elma, 3- Elma 4-Armut.
Benimle işiniz zor ama malesef satan kişi ırkını bilmiyordu. 2 değişik renk elma diye aldık alırken o kadar.

Armut en dış köşede

Şeftaliciğim eve en yakını

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 16:59   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Şeftalinin arasında, Adını sitenizde öğrendiğim
Strobilanthes dyeranus bitkisi ve pepino bitkisi saksı ile ektiydim kışı atlatamaz diye sonra birdaha İstanbula getirdim. Bu mor yapraklı olanı arka gölgeye ekeceğim ama.

http://c1201.hizliresim.com/t/d/1rhdb.jpg
----------------------------------------------------------
Lir isimli üye net olarak
Strobilanthes dyeranus demiş bu sayede google dada buldum kesin o imiş. Gölge tarafa ekeceğim. Askaldı bahçenin güneşli kısıma ekecektim baharda. Hatta bu yaz sonunu yanıklar ile güneşli kısımda geçirmişti öldürecekmişim canım bitkimi. Sağolun.

--------------------------------------------------------------

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:12   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

ve yanındaki pepinom.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:15   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Çimen taşının sağ bölümü.

Çimen taşının sol bölümü.

Çimen taşının her iki tarafına beyaz ipek ektim. ve balkon pergola kısmındaki fesleğen dizisinin altına doğru sıralı ekmeye devam ettim.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:16   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
İpeklerin iç kısmı, bahçenin ortası sebzelik oldu.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:19   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Ağaçların etrafına hareli biçimde kımızı ateş ve pembe camgüzellerini ektim.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:23   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Bu hareli çiçekli kısmın içindeki ağaç diplerine mor yapraklı yonca ve çilek ektim.Vede birer ikişer salatalık ektim.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:24   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Bu arada hareli çiçekli kısımda kırmızı horoz ibiğide var unutmuşum yazmayı.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:26   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

Ateş çiçekleri ilk ektiğimde ölü gibiydi geç ekebildik sonradan bayağı azdılar
hareli kısım çiçekleri ve ağaç dipleri. Henüz toprağa karışmamış yumurta kabuklarım.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:28   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

Ağaç diplerindeki mor yapraklı yoncam sonra bunlarda bayağı çiçek açtılar.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:17   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

Şimdi bahçenin köşesini döneceğiz. Armut ağacı dibindeki bitkiler ile başlayayım.

2 adet asmam
1. Zeynep isimli çok sevdiğim ve herzaman beni anlayan Allah eksikliğini vermesin dostumun verdiği beyaz asma ince yapraklı.
2. Benim tutturduğum Rus İzabella üzümüm mor.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:21   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Ağacın etrafındaki çiçekler zinyalarım, yıldızlarım eflatun açan çiçek sardunya ve diğerleri.



melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:54   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Armut ağacının altından köşeyi dönüp bahçe kapısına kadar giden kısım.




Kamkatım kışı geçirmesi için çuval ve saplar ile örttüm.

kırmızı açan sarmaşık sıcak istiyor diye söküp İstanbula getirdim.


Kolyozlarım, resimde az gözüken küstüm çiçeğim ve semizotu çiçeğim, zambağım..


Ağaç minem ve bahçe çıkış kapısı.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:55   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Bu bölümdeki, aradaki çeşitli çiçeklerin yakın görüntüleri.




elifnaz ve melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:56   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
devamı,




melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 21:59   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
devamı,


burada ilerleyen zamanlarda hiç toprak yoktu hep kudurdular yaprak, çiçek iğne atsanız toprağa düşmezdi.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:09   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Bu kısımda çim taşlarının dar kısmı evden çıkınca bahçenin sağ tarafı taşlardan ilerleyince ortak alandasınız.

Biber domates ve nane görüntü sonradan buralarda ektiğim pak çoi tohumlar pırasa da çıktı toprak gözükmedi en son Mevsim sonu bu biberleri söktüm soğan bezelye vs ektim.






en son resimdeki kıvırcık nane ama nane gibi yakmıyor az baharlı fakat lezzetli.

melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:21   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
Sayın canannuman bahçe sayfanız ve eviniz hayırlı olsun hoş geldiniz

canannuman beğendi.
Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:22   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

orta kısımdaki sebze bahçem sonradan daha doldu tohumlar çıktı maydanoz dereotu mizuna vs ilk mesajda yazdıklarım filan çeşitli sebze resimlerim küçüklük halleri. Sık ektiğim rokam vs.



Bu marulların hikayesi var eşim çok almaz fide vs. İstanbuldan gelirken yanıma sordu ne lazım diye.
Benim cevap, acil Eminönüne git mevsimlik fide al yoksa geçkalacağız marul al, salatalık al, filan. Soğolsun kırmamış gitmiş çeşitli fidelerden ufak bir paket yapmış elinde külah gibi tutmuş indiriyor arabadan. Uçtum sevinçten ******. Kaç para vardin dedim 50 TL vermiş kırmızı marul, yağlı marul, kıvırcık marul, göbek marul, değişik 3-4 fidan daha salatalık 3-4 fidede.
Sonra az gülmedik 50 milyona 50 adet marul, salatalık alırdık diye birde marulun kırmızısı uzadı ama genede inatla yedik.

kılıç ve melih500 beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:26   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Çok teşekkürler. Umarım güzel anlatabilmişimdir.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:32   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Gölgede kalan, Arka topraklı küçük bölümde yeşil çalı çit vardı sökmedim. Ters dut ektim. Böğürtlen ektim Gül, Kamelya, begonya küpe japon gülü ektim fotolarını bulamadım bulunca paylaşırım gelen geçen begonyam ile beyaz içi beyaz küpeme bayıldı çok seviniyorum tutunca çiçekler.
Keyifli seyirler dilerim.
Fikirlerinizi iyi veya kötü paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla,

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:33   #27
Ağaç Dostu
 
Manolya_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2011
Şehir: ISTANBUL Beylikdüzü Büyükçekmece
Mesajlar: 482
Sayın Canannuman,
Yeni bahçeli evinizde ailenizle birlikte en güzel ve sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.
Hayırlı ugurlu olsun.
Selamlar
Asu

canannuman beğendi.
Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:37   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canannuman Mesajı Göster

Ağaç diplerindeki mor yapraklı yoncam sonra bunlarda bayağı çiçek açtılar.
Bu mor yapraklı çiçeğimide çok seviyorum bunuda çok sevdiğim dert ortağım dostum Elif arkadaşım vermişti yıllardır bende.

Sanırım çiçekler sevdiğiniz insanlardan gelince dahada değerli oluyorlar.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 22:50   #29
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Sayın Canannuman, Bu şirin bahçeniz hayırlı olsun.
Çiçekleriniz sebzeleriniz çok güzel, ama bahçedeki iki gonca gül daha da güzel.
Benim olmadığı için kız çocuklarına hasretim

canannuman ve melih500 beğendi.
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2012, 00:16   #30
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sevgili canannuman
Bu arada yazlığınız da tabi ki. Darısı olmayanların başına
Bir geldiniz pir geldiniz maşallah. Son derece heyecanlı ve başarmanın verdiği mutlulukla gülümseyen bir yüz görüyorum sanki.
İnce ince, detay atlamadan ve çok samimi paylaşım yapmışsınız. Hem bahçedeki hem de bahçe sayfanızdaki emekleriniz için tebrikler. Ürünlerinizin ve fotoğraflarınızın artarak sürmesi dileğiyle.
Sevgiler

canannuman beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024