26-07-2011, 16:11 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
mantar şeklindidekinin tadı aynı normal kabaklar gbi ama rengi süt beyaz sarı olanda benim annanemin annesin kalma çok eskiden gelme onun tadı çok lezzetli hemde kışlık olarakta kulanıla biliyor dalından kopardıktan 5 ay sonra bile tüketmek mümkün bu arada sultan mısırı diye bir cins mısır var onun tadını anlatamam çok mükemel oluyor |
26-07-2011, 16:13 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın umutyolcusu 1 adeti 1 kg yakın geliyor |
26-07-2011, 16:58 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Şimdi daha çok merak ettim. Bende de bol miktarda fındık turbu, tere, roka, lahana, yedikule marul, endivyen, kuzu ıspanak tohumu var. Ayrıca bakla, bezelye, japon turbu, köy mısırı,sütlü kabak denilen yöresel bir kabak çeşidi var. Eğer bunlardan istersen gönderebilirim Az da olsa bizim ilk karpuzumuzun tohumlarından da gönderebilirim. Neler istediğinizi listeleyin ben de göndereyim. Ok derseniz adresimi yazacağım. |
26-07-2011, 18:35 | #34 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: isvicre
Mesajlar: 46
|
Bereketli olsun bahceniz.Ellerinize saglik.Benimde sari kabagim var lezzeti harika gercekten.Ama bu uzun sure saklanmasi konusunda bilgim yoktu.Ben dondurucuya koyuyorum .Sizin oneriniz nedir saklanmasi konusunda... |
27-07-2011, 18:32 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayım uzaylı süt kabağı ola bilir bende diğer tohumlardan var çok teşekkür ederim |
27-07-2011, 18:34 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın berkayseray kışlık bal kabakları gibi serin ortamda saklanıyor saygılar |
28-07-2011, 20:12 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
son çektiğim resimler italyadan gelen kabak larımın son haleri dev domateslerimde çiçek açmaya başladılar bahçem bu sene geç olsada güzel oldu ama çok emek istiyor şuan tek uğraştığım iş bazen çok zorlanıyorum ama alışkanlık toprağa dokunmadan yaşayamam ama bahçeye gitiğim zaman tüm sitresimi atıyorum hele ürünler olmaya başladımı deymeyin benim keyfime |
28-07-2011, 20:16 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
yumurta kabağı diye geçen sene tohum aldım çok sağlam kökü olmasına rağmen üzerinde 2 adet kabağı var |
04-08-2011, 13:10 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
italyadan gelen kabak dün birtanesinin yemek yaptık gerçekten çok güzeldi |
07-08-2011, 21:21 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
|
sayın macuroğlu, sizin bahçenize bir daldım, inanın yemekten bıktım, doydum, bahçenizden çıkamaz hale geldim. elimde ekmeğim ve tuzumla birlikte bahçeleri gezmeyi ve karnımı doyurmayı adet edindim. birkaç meyveniz eksildiyse, hakkınızı helal edin. siz yokken gelmiştim de... bahçenize, emeğinize ve ellerinize sağlık, saygılar |
10-08-2011, 22:57 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın gülenmelek çok teşekür ederim |
10-08-2011, 23:01 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Ne kadar güzel bir kabak cinsi bu. Süs kabağı mı? |
11-08-2011, 01:16 | #44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
hayır efendim yemek kabağı ama tadı gerçekten muhteşem |
11-08-2011, 11:58 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim Tohumluk bırakıyorsunuzdur kesin, 1 tane fazla bıraksanız, onları da paylaşsanız sakıncası olurmu sizin için. Çünkü pek görmeye alışık olmadığımız bir cins bu. Hatta 3-5 taneciğine ben bile talip olabilirim. Saksıda yetiştiremem ama anneme veririm o büyütür (Bu arada macurluk nereden ? ) |
11-08-2011, 15:34 | #46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın gülenmelek elbete ayırırım biz makedonya göçmeniyiz aslen pomaklık daha çok var baba tarafından |
11-08-2011, 15:42 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
bahçeden kış için hazırlık
bugun sabah erkenden bahçeye gitik turşulukları topladık toplama işlemi bitikten sonra bahçeyi suladık tam 3 saat sürdü ramazanda yorucu olmaya başladı turşular kurulunca yorgunluk kalmadı sabırsızlıkla olmalarını bekliyorum |
11-08-2011, 16:30 | #48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turşular da enfes görünüyor Afiyetle yemeniz dileğiyle, tarlanızda kolaylıklar ve bol ürünler diliyorum size. |
|
14-08-2011, 01:08 | #49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
çok teşekür ederim gülenmelek saygılar |
14-08-2011, 01:36 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,909
|
Sayın Macuroğlu ,muhacir olduğunuzu tahmin etmiştim...Biz macir deriz ..Benim çocukluğum pomak ve boşnakların, arasında geçti...Sizler çok iyi ziraatçi olursunuz..O komşularımız da bu işlerle uğraşırlardı..buğday ve mısır bezelye ekerlerdi...Çocukluğumda çok mısır koçanı dövüp onlara yardım etmişimdir....Kolay gelsin...Sebze bahçeniz beni çocukluğuma götürdü...Harika bir yer maşaallah... |
16-08-2011, 10:22 | #51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
çok teşekür ederimberrin be evet mısır ve bezelyeye baya ilğimiz büyük bu arada bibersizde yaşayamayız XD buralara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın beklerim saygılar |
16-08-2011, 16:16 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
kışlık hazırlık
kışlık hazırlıklar iyice hızlanmaya başladı bahçede yetişen kabaklar kızarmış domatesler ya kurutuyolar **** salça yapıyorlar annanem sayesinde bu kış bol bol kabak ve domates kurusu yiğeceğiz herkeze tavsiye ediyorum domates kurusu muhteşem oluyor |
17-08-2011, 17:54 | #53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
biberlerim bugun hasatı yapıldı kendimede 2 çuval ayırdım geri kalan hepsi toptan satıldı bugun işler çabuk biiğinden bol bol foto çekme imkanım oldu |
17-08-2011, 18:00 | #54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
yorumsuz |
17-08-2011, 18:03 | #55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
bunlarda tohuma ayırdığımız yemek kabakları ve acurlar daha yeni kireçlendi susağımda baya irileşmeye başladı |
17-08-2011, 20:45 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
|
sayın macuroğlu, susakları niye kireçlediniz? |
17-08-2011, 21:04 | #57 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 182
|
Alıntı:
Emeğinize sağlık.Çok güzel ürünler elde etmişsiniz.Beyaz kabağın yeşilini yetiştirdim.Yıldız kabağı deniliyor,ama kendisi hakkında hiç bir bilgim yok.adavcinin bahçesine göz atarsanız resimleri görürsünüz.Bu kabakların hasadı ne zaman yapılır ve nasıl yenir bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
18-08-2011, 02:12 | #58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın mavikartal tohumluk bıraktığımız çoğu ürünleri kireçliyoruz **** kireçli su ile sulanır daha iyi tohum oluyor saygılar |
18-08-2011, 02:13 | #59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
sayın adavci bahçenizi gördüm elinize sağlık çok güzel görünüyor ama o kabaklar hakında hiç bilgim yok malesef ilk defa sizde gördüm |
27-08-2011, 19:29 | #60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
bügün bahçe gitik 6 çuval biber topladık büyümüş kabakları topladık dev bal kabağı yarışmasında birinci gelemem belki ama dev yemek kabağı yarışması olsa birinci geleceğim kesin tam 14 kg geldi yemek kabağımın bu aradada ben kovanın balarını bozmaya başladım gerçekten tadı çok güzel |
|
|