![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Yağlı / Bahçem
Bahçeme hoş geldiniz. Uzun zamandır aklımdan geçen, bahçemi ziyarete açmak, düşüncemi gerçekleştirmek bugüne kısmetmiş. Önce biraz kısa bilgiler: Bahçem evin oturduğu alan dahil 590m2. 400m2 ye yakını bahçeye kalır. 1995 ten beri sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Bahçemde yalnız süs ağaçları, çalıları, çok yıılık ve yıllık bitkileri var. Sebze ve meyveye şimdilik bulaşmadım. İyi bir çim yetiştirmek çok zor olduğu için yıllar önce çimle uğraşmayı bıraktım. Şu anda çim değil çayır. Yalnız sulayıp biçiyoruz. Sayısı hiçbir zaman tam bilemedim ama 300ü aşkın tür bitkim var. Sayısını bilemiyorum çünkü sürekli yeni bitkiler yetiştirme gayretindeyim ve daha güzeller bazı kıdemlileri emekli ediyor. Bazıları da küsüp kendisi gidiyor. Yani envanteri tutturmak zor. Çok yııllık bitkiler konusunda uzmanlaşmaya çalıştım. Çok zengin çeşitleri var ve eğer uygun bakım sağlanırsa her sene aynı mevsimde gelip bahçeyi şenlendiriyorlar. Koleksiyonumu yurt dışında yurt içinde gittiğim her yerden, internetten bitki olarak ama daha çok tohum olarak temin ediyorum. On yıla yakın zamandır Royal HorticUltural Society (RHS), beş yıla yakındır da North America Rock Garden Society (NARGS) üyesiyim. Muntazam dergileri gelir ve yıllık ücretsiz tohum dağıtım programları var. Buralarda üyelere piyasada pek bulunmayan nadide bitki tohumlarını ücretsiz dağıtıyorlar. Üye olmak için hiçbir şart yok. Aidat RHS, 49 GBP/yıl, NARGS 35 USD/yıl. Meraklılara hararetle tavsiye ederim. Bahçe ziyaretine birkaç genel görüntü ile başlayıp daha sonra her dönemin güzel bitkileri devam edeceğim. Bazen de bitki grupları için özel başlıklar açacağım. Sorularınıza da elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Haydi bahçeme hoşgeldinz! Önce ön bahçede birkaç fotoğraf: Düzenleyen Zeki Yağlı : 18-11-2010 saat 13:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Sn.Zeki Yağlı bahçeniz çok hoş görünüyor,diğer fotoğrafları merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Clematisler I
Tabii kral Clematis viticella 'Etoile Violette', kraliçe 'Mme Julia Correvon', prenses de 'Princesse Diana'! Clematis viticella 'Etoile Violette': ![]() Clematis viticella 'Mme. Julia Correvon': ![]() ![]() Clematis texensis 'Princess Diana': ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 13-07-2010 saat 17:58 Neden: Clematis adı Jackmanii idi Etoile Violette oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Clematisler II
Güzellik kraliyet ailesi ile sınırlı değil! Clematis 'Jackmanii': ![]() Clematis viticella 'Venosa Violacea': ![]() Clematis viticella 'Ville de Lyon': ![]() Clematis viticella ssp: ![]() Clematislerimin daha detaylı fotoğrafları için Yaban Asmaları konusunda şu başlıktan sonraki mesajlarıma bakabilirsiniz. Düzenleyen Zeki Yağlı : 13-07-2010 saat 18:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın zeki bey, bu negüzellik neredeydiniz siz? tek kelimeyle harika. Clematislere nedemeli renk cümmüşü ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
masal gibi bir bahçe yaratmışsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sizden görkemli bir bahçe bekliyordum, ama itiraf edeyim bu kadarını beklemiyordum. Bu bahçede yılların emeği var, harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Sizi can-ı gönülden tebrik ederim Zeki Bey ![]() Alstromeria bu sene çimlendirmekte zorlandığım türlerden oldu, diğer yolladığınız tohumlar genel olarak gayet iyi gelişti. Paylaşımınız için tekrardan teşekkür ediyoruz... Güzel bahçenizden yeni kareleri merakla bekliyoruz =) Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu görüntüde ön plandaki çalı Salvia greggii 'Dark Dancer', benim avatarım: ![]() Convulvulus sabatiuslar arasında Hakonecloa Macra 'Aureola' ![]() Karşık Coleus, yaprağı güzel çeşitleri ![]() Bir görüntü ![]() ve görüntünü ortasında muhteşem Geranium psilostemon, Ermeni turnagagası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey Dostum! Sizin bahçe fotoğraflarınız, bana eski bir gazino geleneğini hatırlattı. ''As solistler, en son sahne alır.'' ![]() Çoğunlukla, geç saatlere kadar beklediğimize değerdi. Sizin bahçenizde beklediğimize değenlerden olduğunu, daha ilk kare fotoğraflarla kanıtladı. Ellerinize sağlık. Ne iyi ettiniz de, bahçenizi bizimle paylaştınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Taş bahçemden daha açmamış Gypsophilla repensler arasında Penstemon digitalis ![]() Taş bahçemden bir görüntü: ![]() Taş bahçemden Campanula takesimana, Kore campanulası: ![]() Anchusa caeruleum: ![]() Eschscholzia californica, ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 21-04-2012 saat 13:07 Neden: Petroraghia saxifraga yanlış idi. Doğrusu Gypsophilla repens |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sollya heterophylla
Sollya heterophylla bir Avustralya çalısı. Bizim İstanbulda kışın dışarıda dayanmıyor. Ben de saksıya diktim, kışın içeriye alıyorum. Bakalım beğenecek misiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 05-06-2010 saat 23:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebahattin, Teşekkür ederim. Bugün itibarı ile güzeller bunlar. Mevsim başında gelip geçen çiçekler var belki oraya geri döneriz. Gelecek günlerde de zaman zaman burada gösterilmeye değecekleri koymaya çalışacağım. Tohum gönderdiklerim arasında en çok başarılı çimlendieren ve en çok geri dönen sendin. Kutlarım ve teşekkür ederim. Alstroemerilaların diğerlerini de gör, beğenirsen bu sene başarırsın. Selam ve sevgiler. Düzenleyen Zeki Yağlı : 05-06-2010 saat 23:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teveccühünüz. Teşekkür ederim. Gecikmemin sebebi nereden başlayacağımı bilemediğimdendi. Şimdi başladık madem gerisi gelir umarım. Benim bahçe as solist değil yalnız bir sahne. As solistler çiçeklerim. Gene bekleriz, her mevsim başka as solistlerimiz var, sıkılmazsınız ![]() Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Harika ötesi bahçeniz beni çok uzaklara, memleketimin yeşilliklerine götürdü zeki bey. kendimi karadenizde hissettim. Bir okadar yeşil ve bol çiçekli, bol nefesli sağlık dolu günler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Zeki bey harika bir görsellik yaşattınız bize. Ellerinize emeğinize sağlık.Ayrıca resimleri isimleriyle tanıtmanızda bizler için ayrı bir bilgi kaynağı. İlgiyle bahçenizin yeni resimlerini bekliyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;652639]Zeki Bey Dostum! Sizin bahçe fotoğraflarınız, bana eski bir gazino geleneğini hatırlattı. ''As solistler, en son sahne alır.'' ![]() Benim ki kıyı da köşe de kalmış küçücük bir bakkal dükkanı ,sizin ki de çok yıldızlı devasa bir market.....baka kaldım. ![]() Bu marketten öğrenceğimiz çok şey var diye başımı dik tutmaya çalışıyorum. ![]() Artık bura dan ayrılmam ,sağlıkla emeklerinizin keyfini sürün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, hem muhteşem bir bahçeyi zevkle izleyeceğim, hem de merakla bir çok şey öğreneceğim. Bitkilerinize, düzenine ve uyumuna hayran kaldım, "çayırınız" da çok güzel, emeğinize sağlık. Toplantıda, bahçeme bahçenizden gelen bitkiler de ayrı sevinç kaynağı, özellikle sığır kuyruğunun büyümesini merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Zeki bey tek kelime ile harika.Sanki bahçe show seyrettim. Büyük bir bahçe uğraşmasına değmiş.Gerçekten çok güzel harika.Değişik çicekleriniz var.Sefasın sürün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|