![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
tablo gibiler insan içinde kayboluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Sakızların rengine ve cicek büyüklüklerine bayıldım. Yalın kat olanlar, cok daha cicekli oluyor bence de. Hala poşetinde duran sakız fidelerimi aklıma getirdin. Hepsini bir saksıya dikeyim bari ![]() Renkleri belli değil, ne cıkarsa bahtıma artık. Sonbaharda, eşim tüm sakızlarımı söküp atmıştı. Ben yine aldım ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Sakız sardunyalarınızın renklerine bayıldım, bol çiçekli günler dileğiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sakız sardunyalar çok güzel şeker pembesi harika elinize saglık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Yakup Bey, cemo, CEBECİ, Periş, Beğenileriniz için çok teşekkürler. ![]() Şimdi bunları neye dikeceğime karar vermek gerekiyor. ![]() Sevgili cemo, sardunyalar karışık renkler bir arada çok güzel oluyor. Bence de hepsini bir araya dik sen. Hem saksı sayısı azalmış olur. ![]() ![]() Düzenleyen gilan : 12-05-2011 saat 13:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Sevgili Gilan, aynı yerlerde dolaşıyoruz sürekli, belki de karşılaşıyoruz ![]() O bayıldığına ben de bayıldım, geçen hafta ben de gitmiştim. Görmemişim onu ![]() Ama 2. resimdekini gördüm ve kaçırmadım ![]() Bu sardunyaları sen sardırdın ama iyi ettin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Ankara toplantısından sonra selamlaşırız da artık. ![]() Ben bu sardunyaları alırken bir bayan vardı. "Ay bu çok güzelmiş, ay şu da çok iyiymiş ama kocam evden atacak beni artık." diyordu. Dedim kesin o da bizden biri. ![]() Sardunya'ya bulaştırdığım bence de çok iyi oldu. ![]() Bir de derince saksı istemese cam önü saksılarıma bile sıra sıra sardunya dizerdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf mekinemin objektifinin makineyi tutan parçası kırılmıştı, bir süredir telefonla idare ediyordum. Sonunda Amerika'dan yedek parçası geldi ve internetteki resimlere bakarak parçayı değiştirdim. Ama asıl süpriz bu arada hediye gelen makro objektif oldu. ![]() Ne zamandır isterdim ama pahalı geldiği için erteliyordum. Görünce acayip sevindim. Normalde bitkilerin genel görünümünü vermeyi daha faydalı buluyorum ama bu nedenle bu seferki fotoğraflar bol bol makro çekim içeriyor. ![]() Sempervivumlar: ![]() ![]() Yavruları fotoğrafta fark ettim, görmemiştim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı zakkumu iki sene önce Bauhaus'tan almıştım. Kırmızı türü soğulara daha dayanıklı ama yine de geçen sene Ankara kışında üst kısmı dondu. Ben de 10cm'den budayıp saksıya geçirdim. Saksıda oldukça iyi gelişti ve bu sene tomurcuklarını gösterdi. ![]() ![]() ![]() Yanına da geçen sene Bodrum'dan beyaz bir zakkumdan çelik alıp dikmiştim. O da tomurcuklanmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Havaların ısınmasıyla yediveren limon da bahçeye taşındı. Buyrun 7 halinden 3'ü. ![]() Aynı anda üstünde hem tomurcuk, hem çiçek, hem minicik limon, hem orta boy limon, hem sararmış limon olabiliyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Süsenlerin öndeki erkenci kökü açtı, gerisi henüz tomurcukta. Çiçekleri tamamen aynı, ikisi karışık dikilse çok uzun süre çiçekli bir karışım elde edilebilir. ![]() Sarı kök de bu sene ilk defa açtı. ![]() Aslında geçen sene alttaki bölgeye 7 değişik renk süsen rizomu diktim ama henüz çiçeklerini göremedik. Şu linke bakar mısınız ne değişik, ne güzel süsenler var dünyada. ![]() http://www.kgkarlsson.nu/var_iris.htm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Fare kulaginin cicegine ben de hayranim. Sürekli resimliyorum bahcedekileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Bu sukulentimin adını unuttum, biraz araştırdım ama rastlayamadım. İlk olarak forumda bir yerlerde görüp beğenmiştim, geçen sene tatildeyken görüp bir dal kırıp getirmiştim. Aeonium arboreum. Teşekkürler zenfree. ![]() ![]() Düzenleyen gilan : 17-05-2011 saat 10:14 Neden: Tür adı ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, yeni objektifin hayırlı olsun. Çok güzel makrolar göreceğimizi düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70, Fare kulağı basılmayan yerler için bol bol kullanılmalı bence de. Hem gri tonuyla renk farkı yaratıyor, hem kışa dayanıklı, hem az su istiyor, hem de çiçekli. Daha ne isteyelim. ![]() Sevgili zenfree, Çok teşekkür ederim. ![]() Evet aeonium olduğu konusunda haklısın, sağ ol. ![]() Bu arada dün gece 2 sukulent düzenlemesi yaptım ama hava çok karardığı için fotoğraf çekemedim. İlk fırsatta geliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
amanınnnn bu ne güzel çekimler böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerden cok, falez taşlarda takıldım kaldım ben. Gercekten taş düzenlemeleri havasını değiştiriyor bahcenin. Makro cekimlerde süper hani. ![]() ![]() Yarını iple cekeceğim. Neden mi, tabi ki saksı aranjmanları için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Handan Hanım ![]() Deneyim kazandıkça daha da güzellerini çekerim inşallah. ![]() Sevgili cemo, Falezler çok güzel gerçekten ama çimi biçerken inanılmaz zorluk çıkarıyorlar. Makina taşlara tamamen yaklaşamadığı için bütün sınırı el makasıyla kesmek gerekiyor. Bu, bahçede beni en çok zorlayan iş. ![]() Senin fotoğraf makinen ne ki? Bence objektif makineden daha önemli bir parça bu arada. Zaten fiyatları da genelde makineden pahalı. ![]() Aranjmana gelince, bugün hava kararınca eve geldiğim için sabah çekip iş yerinden yükleyeceğim. Ama o kadar yükseltmeyin beklentileri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|