agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2010, 16:44   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 8
elemin / Bahçeli evde bir acemi...

Bahçeli küçük bir ev aldım. Ama bu konularda neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Bana akıl fikir verecek, gereken durumlarda bilgilendirecek bilgili, deneyimli üyelerin yardımlarına ihtiyacım var.

Bahçem uzun zaman bakımsız kalmış, bu nedenle anladığım kadar işi çok. Balkonunda mor salkım bahçesinde erguvan ağacı gördüğüm an tamamdır dedim, toprağa basmak istiyorum, eski kitaplardaki Istanbul'u yaşamak istiyorum.

elemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 16:46   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 8
Bahçemin hem ön hem arka tarafında bir dolu kuru dal birikmiş, dal öğütme makinesi almamın ne gibi bir yararı olabilir? Örneğin bu öğütülmüş dallar yeniden toprağa döküldüğünde toprağı güçlendirir mi, bir tür ham madde midir, yoksa yalnızca ortadan kaldırmanın bir yolu mudur bu makine? Aynı biçimde yapraklar da öyle... Talaşa dönüşmüş dalların toprağa soluk aldırmak için bahçeye serpilmesinde bir yarar var mıdır?

elemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 16:50   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 8
Bahçemde görebildiğim kadar kiraz, erik, mürdüm eriği, vişne, armut, gül, çam, erguvan, incir ve ceviz ağacı var. Ceviz çok yorgun görünüyor, bir de öncekiler inşaat malzemelerinin bir bölümünü muzahrafat olarak çöplüge taşıtacaklarına bahçenin çeşitli yerlerine serpiştirmişler, toprakta zaman zaman kireçsi katmanlar ya da iri taş parçalarına rastlanıyor. Toprağın elenmesi için bir yol var mıdır?

elemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 16:56   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 8
Söz konusu ev ve bahçe Anadolu Hisarı, Göksu Caddesi'nde. Oranın iklim, hava, rüzgar koşullarını iyi bilen üyeler bana ne gibi öğütlerde bulunabilirler? Neler salık verebilirler, örneğin ne yetiştirmem uygundur, ben kimi şeylere ne kadar heves etsem de neler uygun değildir, örneğin bir manolya ağacı dikmek istiyorum. Begonvil tutturabilir miyim? Oranın koşulları uygun mudur?
İlk beş mesajımı böylelikle tamamlamış bulunuyorum. Umarım beklediğim ilgiyi görebilirim. Herkese esenlikler ve yeşili çoğalacak bir dünya diliyorum.

elemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 08:21   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Arkadaşlar ellerinden gelen yardımı yapacaklardır ama önce ben söylemek istiyorum.
Bizlerden yardım bekliyorsanız önce bahçenizin değişik yerlerinden fotoğraflar yükleyin. Sevdiğiniz veya olmasını istediğiniz bitki ve ağaçları belirtiniz.

Mesajlarınızda sorduklarınızın hemen hemen tümünün cevaplarını ilgili başlıklarda bulabileceksiniz, önce onları okumaya çalışın. Yine de soracaklarınız varsa, ilgili başlıklar altında sorun ki konu ile ilgilenen arkadaşlar size yardımcı olabilsinler.

Unutmayın ki arkadaşlar mutlaka gelip de sizin açtığınız bahçenizin başlığına girecek değiller, ama ilgili başlıkar altında sorunuz cevap bulur.

Yeni eviniz de bahçeniz de hayırlı olsun, güle güle oturun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 09:08   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kendi konularımda size tek yardımcı.

Arkadaşım elemin, Önce ağaçlar nete kendi adıma hoş geldiniz demek isterim, ilk mesajlarında doğa tutkunu bir yaşam tarzı biçimini hayata geçirmek için yapmış olduğunuz girişiminizi kutlarım.

Bahçeli ev alarak istanbul gibi bir mega kentin yaşamdaki açmazlarını aşma yolundaki bu girişiminizi desteklemek benim için büyük bir zevk olacak, işiniz çok ve acil bilgiye ihtiyacından dolayı bu arayı forumlardaki bilgi paylaşımlarıyla götürmek sizin için zaman alacağa benzer, benim görüşüm, siz beni forumlardaki mesajlarımdan tanıyarak, bu işi hızlandırmak istiyorsanız gelin bu paylaşımlarımızı msn den hızlandıralım derim.

Siz uygun görürde msn adresinizi gönderirseniz size gereken paylaşımlarımı aktarmak isterim. sevgiyle kalınız.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 09:08   #7
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Eviniz, bahçeniz hayırlı olsun. Bahçede ağaçların olması büyük avantaj.

Fotoğraflar fikir, bilgi verebileceklere çok yardımcı olur. Ayrıca bahçenin geçirdiği dönüşümleri de gösterir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elemin Mesajı Göster
Bahçemin hem ön hem arka tarafında bir dolu kuru dal birikmiş, dal öğütme makinesi almamın ne gibi bir yararı olabilir?
Bu konu yakınlarda Dal ve yaprak öğütücüler başlığında tartışılmıştı. Ağaç türüne ve sayısına göre bu tür bir alete ihtiyaç olup olmadığını iyi değerlendirmek gerek. Keşke bizde de küçük bahçeler için bu tür aletleri kiralama sistemi olsa.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elemin Mesajı Göster
.. toprakta zaman zaman kireçsi katmanlar ya da iri taş parçalarına rastlanıyor. Toprağın elenmesi için bir yol var mıdır?
Bizim bahçede gördüğüme göre toprak yapısına bağlı olarak da bu tür katmanlar çıkabiliyor. Bahçede yapmak istediklerinize göre, gereken yere dışardan toprak getirtip serdirebiliyorsunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elemin Mesajı Göster
..bir manolya ağacı dikmek istiyorum. ..
Manolya ağaçlarının hayranı olarak gönlüm hemen dikin demek istiyor ama bahçeye ağaç dikmeden önce her bir ağacın maksimum taç genişliklerine bakın, ağaçların olgun hallerini düşünün, yapacakları gölgenin ve köklerinin diğer bitkilere ve bahçe düzenlemesine etkisini araştırın demek zorundayım.

Bence öncelikle bahçenizde var olan ağaçların bakımı, temizlik gibi işlemleri yapın. Bu arada var olan ağaçlarla bahçenin genel planını çıkarıp oturma, oyun vb alanları belirleyin. Güneşli, gölge yerleri saptayın. Bahçe fotoğraflarına bakıp fikir edinin, bitkileri tanımaya çalışın. Belki başka beğendiğiniz ağaç, çalı çıkar. Daha sonra yeni bitki dikimine geçersiniz.

Bahçenizde keyifli günler dilerim, kolay gelsin

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 09:50   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Bahçeli evlerin baş tacı, dal öğütücüler.

[QUOTE=sabah;558888]

Bu konu yakınlarda Dal ve yaprak öğütücüler başlığında tartışılmıştı. Ağaç türüne ve sayısına göre bu tür bir alete ihtiyaç olup olmadığını iyi değerlendirmek gerek. Keşke bizde de küçük bahçeler için bu tür aletleri kiralama sistemi olsa.
QUOTE]
Sabah arkadaşım, yeni gelen elemin arkadaşımıza, açıklamalarındaki paylaşımlarından dolayı seni yerinde davranışın için kutlarım, arkadaşım yeri geldiği için vurgulama yapmakta bir sıkınca görmüyorum,

Arkadaşım dal öğütücüler kiralalanıp kullanılmasına gereğinden fazla özene laik bir seviyede değerlendirilerek, bahçesi olanların yeşile toprağa saygı gereği baş tacı edilecek nadir makinalardan dır, bahçeli bir mekana sahip kişilerin o mekinaya gereken ilgi göstermede bu makinanın değerini ortaya koyarken hiçte adil olmadıklarını farkındayım, arkadaşım bahçeniz ne kadar küçüksede en az 5 adet ağacınızın olduğu muhakkak olarak, bu makineler bahçeli evler için hiç bir zaman lüküs sınıfında değerlendirilmemesi kanaatini taşımaktayım.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 11:48   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elemin Mesajı Göster
Balkonunda mor salkım bahçesinde erguvan ağacı gördüğüm an tamamdır dedim, toprağa basmak istiyorum, eski kitaplardaki Istanbul'u yaşamak istiyorum.
Sn. Elemin, böyle bir görüntü mutlaka "tamam" dedirtir ve bulunduğunuz yerde Eski İstanbul'u bir nebze yaşayacaksınız, şimdiden hayırlı olsun.

Bir çok bitkiyi yetiştirecek bir bölgedesiniz, sadece buranın nemi çok fazla, külleme problemi çok olan bitkiler (oya ağacı gibi) biraz uğraştırıyor.

Deniz seviyesine yakın olduğunu için begonvili kışın yaşatma şansınız, İstanbul'daki çok kişiye göre daha fazla. Vaniköy'de bir yalının bahçe duvarındaki kocaman begonvili belki görmüşsünüzdür. Yine de tedbirli olup korunaklı, güney yöne dikmenizi ve kışın kökünü korumanızı öneririm, çok begonvil kaybettim. Begonvilin cinsi de dayanıklı olmasında çok etkili.

Bahçenizdeki molozu ve kötü toprağın üstten bir kısmını atırıp ya da bahçede doldurulacak alan varsa bunlarla doldurmanızı, drenaj yaptırıp yeni toprak getirtmenizi öneririm.

Bahçede duvarlarınız olduğunu tahmin ediyorum, sitedeki araştırmalarda çok güzel sarmaşıklar bulacaksınız.

Not: Küçüksu Kasrının bahçesine güzel bir havada gidip kahve içmenizi, daha önce gezmediyseniz kasrı gezmenizi tavsiye ederim, size çok yakın (Kışın pazartesi ve perşembe günleri kapalı). Yakın iskelelerdeki vapurları söylememe sanırım gerek yok.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024