agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2009, 16:00   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 100
mustafaazizoglu / Bahçe

Merhaba ben gazeteciyim, Tesvikiye Topağacı'nda bir bahçe katına bu yaz taşındım. Her ne kadar apartmanda da olsa İstanbul'un merkezinde bir bahçeli evde oturmak çok güzel. Bahçe hakkında fazla bir bilgim malesef yok. sadece çınar ağacı, malta eriği, defne, küçük bir mandalina ağacı ve asma var bunları biliyorum. Hatta palmiye bile dikmişler. Çim yapmaya kalkıştım ama kel bölgeler oluştu ve galiba biraz cılız oldu çim. Güneye bakıyor ama ağaçlar yüzünden biraz gölgeli bir bahçe. Toprağı belledik çok fazla taş çıktı becerebildiğimiz kadar ayıkladık. Ama analiz yaptırmadık. Yaptırmalı mıyım? Burdaki arkadaşlardan her türlü öneriye açığım. Çim yapmak istiyorum ama sizce bu bir macera mı? Kokulu çiçeklerden ne diksem? Bütün yıl boyunca mevsimine göre bahçede değişik olaylar olması için neler dikmeli? Teşekkürler.

Not: Bu konu belki de başkalarının da başlık açtığı bir konudur, ama gerçekten aradım bulamadım

Eklenen Resimler
 
mustafaazizoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2009, 16:49   #2
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Çim için deneyimli arkadaşlar önerilerini yazabilir.

Uzun süreli don yaşanmadığı ve kışın da göze hoş gelen bitkiler dikebildiğiniz için İstanbul'da bahçeniz olması avantaj.

Her mevsim çiçek görmek isterseniz ve mevsim başlarında biraz zaman ayırabilecekseniz mevsimlik çiçekler için bir alan ayırabilirsiniz -yan duvar dibi olabilir-.

Çok yıllık, yaprakları, çiçekleri güzel bitkilerden seçim yapabilirsiniz. İstanbul'da bahçesi olan arkadaşların bahçelerine bir göz atın. Gözünüze nelerin hoş geldiğine bakın.

Madem bahçeniz gölgeli grup olarak ortanca dikebilirsiniz.

Küçük bir bahçe için yeterince ağaç var sanıyorum. Bundan sonrasında bahçeyi çok doldurmadan küçük bitkilerle süslemek bence yeterli olur.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2009, 21:23   #3
Ağaç Dostu
 
ozbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: (MERSİN) MUĞLA/DATÇA
Mesajlar: 809
Galeri: 20
Merhaba, sayın Mustafaazizoğlu,
yeni eviniz hayırlı olsun. Bahçe katında oturmak, nerede olursak olalım hepimizin hoşuna gider. Bu mevsim de üstelik istanbul gibi bir yerde, çim ekme, riksli olur diye düşünüyorum. Nisan ayın da, tohum olarak gölge çimi ağırlıklı, karışım ekerseniz başarılı olursunuz. Biz ilk çim ekeceğimiz zaman, toprağı havalandırıp, bol miktarda kalın odun talaşı ve yeteri kadar gübre karıştırdıktan sonra toprağın tesviyesini yaptık. Tohumları serptikten sonra en üste yine gübreli fakat ince talaşlı, toprak karışımı koyduk. Talaş hem toprağı gevşek tutuyor, hem de kuşların tohumları aşırmasını önlüyor. Bu mevsim de severseniz, şimdilik hercai menekşe dikmenizi önerebilirim. İstanbul da yaşayan arkadaşların, çiçek konusunda size daha çok yardımları olur. Kolay gelsin.


Düzenleyen ozbey : 02-12-2009 saat 02:43
ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2009, 23:14   #4
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Sayın mustafaazizoğlu, anadolu yakasına yolunuz düşerse birer adet melisa ve ısparta gül fidanı hediye edebilirim,selamlar.


Düzenleyen Zafer İnandıklı : 08-12-2009 saat 23:32 Neden: Yanlış harf
Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 09:02   #5
Ağaç Dostu
 
Birol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 708
Sevgili mustafaazizoğlu
Öncelikle yeni taşındığınız evinizde huzurlu günler gecirmenizi temenni ederim. Çim konusunda benimde yardım almam gerekecek, gecen sene diktiğim çimler istediğim gibi olmadı ama forumun içinde o kadar çimle ilgili bilgiler varki zaman ayırıp tek tek okumak ve uygulamak gerekiyor. Benim çimden daha öncelikli işlerim olduğundan sonraya bıraktım. Güzel kokan çiçeklerden tavsiye edecekleriniz demişsiniz ben Gül, ful yasemin ve melisa yı öneririm. Sağlıcakla kalın.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 19:44   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 100
Sevgili arkadaşlar hepinizin önerileri için çok teşekkürler. Ağaçlar. net sitesini çok sevmeme reğmen malesef iyi kullanamıyorum, kendi açtığım bu başlığı bile bulamıyordum o yüzden uzunsüre sonra google'a kendi adımı yazıp ancak bulabildim

Bahçe kenarındaki demire yaz sonuna doğru yasemin dikmiştim. Yerini öylesine sevdi ve demiri sardı ki, inşallah önümüzdeki yaz bol bol çiçek verecek ve kokular salacak. Bahçenin diğer köşesindeki demire de geçen haftasonu hanımeli ve üç değişik gül fidanı diktim. Yaz gelsin hepsinin fotoğrafını çekip burada paylaşacağım. Bu arada biraz alakasız bi yer olsa da verandanın önünde olsun diye bahçenin biraz ortayerine sümbül ve alyum soğanları ektik. Ayrıca verandada iki saksıya çiğdem soğanları, iki saksıya da nergis soğanları ektik. Valla kısaca ne bulduysak ektik diyebilirim. Biraz da maymun iştahlı olduk galiba ama insan uzun süre apartmanlara hapsolduktan sonra bahçe bulunca biraz da ne oldum delisi oluyor

Çim konusunda çok endişeliyim. Geçen yaz ektiğim çimlerin kel kel olması ve toprağı düzleştirmeyi bile başaramamış olmam cesaretimi kırdı. Ama güzel çimler çıkmış bir bahçeye hasretim de var. Bakalım ileride yeniden cesaret toplayabilirsem sayin ozbey'in onerilerini belki uygularim.

Bir de tabi insan kirada oturunca bahçeye çok aşırı masraf da yapmak istemiyor. Yani aslinda istiyor da bunun paradoksunu yaşıyor ne bileyim..

Şimdilik böyle. Yaza doğru fotoğraflarla buluşmak üzere.

mustafaazizoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2010, 01:22   #7
Ağaç Dostu
 
fikreteren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 2,159
Hoşgeldiniz.Yeni bahçeniz hayırlı olsun.Bence küresel ısınmayı da gözünüde tutarak çim alternatif diğer yer örtücüler kullanabilrsin.Biliyorsun su ileride sorun olacak.Çimde suyu sevdiğine göre kolay gelsin.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024