agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32723Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2017, 09:40   #4201
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Eklemediğim vişne uğraşıları. Yeri hazır olmadığı için meydanda kaynatılmıştı. Haziran sonundan.

Name:  vişne k 1.jpg
Views: 1162
Size:  41.5 KB

Name:  vişne k..jpg
Views: 1156
Size:  62.2 KB

Bahçenin en yukarı sınırındaki zerdali ağacının meyvelerini hiç toplamıyorduk. Bu sene eşim biraz toplamış, baktık çok lezzetli, konserve yapalım dedik.

Pazar gününün işi bu oldu. Benim açımdan.

Name:  zerdali.jpg
Views: 1150
Size:  40.2 KB

Name:  zerdali1.jpg
Views: 1159
Size:  32.3 KB

Yeni yapılan fırının alt kısmı ocak başı oldu.

Name:  konserve.jpg
Views: 1150
Size:  44.1 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 09:45   #4202
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Fırın demişken; yaktık, denedik.

Name:  fırın.jpg
Views: 1109
Size:  53.6 KB

Zerdali konserveleri soğumaya bırakıldığında.

Name:  konserve1.jpg
Views: 1130
Size:  45.1 KB

Önceki yıllarda keşfettiğim geyik böceği bu sene pek görülmedi. Sadece bu, o da yaralıydı galiba.

Name:  geyik b..jpg
Views: 1370
Size:  24.7 KB

Çiçekler sıcaklardan keyifsiz. Pholox açmaya çalışıyor.

Name:  phlox.jpg
Views: 1144
Size:  63.3 KB

Name:  phlox1.jpg
Views: 1118
Size:  30.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 09:50   #4203
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Margarit papatyada ilginçlik. Yapışık üçüz.

Name:  ilginç papatya.jpg
Views: 1100
Size:  34.6 KB

Katmerli gül hatminin yeni büyüyenlerinden.

Name:  hatmi.jpg
Views: 1116
Size:  54.1 KB

Sırası gelen karanfil açıyor, ortalığı mis kokutuyor.

Name:  karanfil.jpg
Views: 1114
Size:  37.1 KB

Stargazer lilium.

Name:  lilium.jpg
Views: 1151
Size:  64.9 KB

Glayöllere de bir şeyler oldu. Onca renkten açan sadece bu, bir tane de tomurcuklu var.

Name:  glayöl.jpg
Views: 1130
Size:  49.8 KB

Şimdilik bu kadar.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 10:01   #4204
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Tohum almaya başladım. Etkinliğe hazırlık. Kara turp tohumları. Bir kökten dünya tohum çıktı. Çerini çöpünü ayıklamak biraz zahmetli ama.

Name:  turp tohum.jpg
Views: 1035
Size:  63.3 KB

Name:  turp tohum1.jpg
Views: 1040
Size:  59.1 KB

Yok oldular sandığım glayöller atağa kalktı, daha bir dolu tomurcuk var.

Name:  glayöl2.jpg
Views: 1035
Size:  31.5 KB

Name:  glayöl1.jpg
Views: 1036
Size:  38.5 KB

Name:  glayöl.jpg
Views: 1046
Size:  43.0 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 10:06   #4205
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Geç ektiğimiz fasulyeler.

Name:  fasulye.jpg
Views: 1047
Size:  60.8 KB

Biber hasadı başladı.

Name:  dolmalık b..jpg
Views: 1033
Size:  44.0 KB

Name:  kıl b..jpg
Views: 1040
Size:  69.0 KB

Salatalık.

Name:  salatalık.jpg
Views: 1028
Size:  29.6 KB

Asma ve korukları. Sabırla helva olacaklar.

Name:  üzüm.jpg
Views: 1035
Size:  61.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 09:59   #4206
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
İlk budamalarda hiç konserve yapmamışız. Pazar günü budama tekrarlanınca kışın yapraksız kalmayalım dedik.

Name:  asma yaprağı1.jpg
Views: 1071
Size:  25.4 KB

Dört kavanoz oldu, düdüklü tencerede kaynattık.

Name:  a. yaprağı konserve.jpg
Views: 995
Size:  24.8 KB

Name:  a. yaprağı konserve1.jpg
Views: 975
Size:  42.1 KB

Salatalık ve dolmalık biber hasadı.

Name:  hasat.jpg
Views: 983
Size:  40.4 KB

Dikensiz böğürtlen.

Name:  böğürtlen.jpg
Views: 963
Size:  32.9 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 10:06   #4207
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Ağustos böcekleri öyle gürültücü ki, her gidişte kafamız şişiyor. Bu sene hiç fotoğraflamamıştım. Hünnabın dalında yakından görünce çekeyim dedim, ne hikmetse çekememişim ama bu fotoğraf sayesinde hünnapların oluştuğunu gördüm. Ağacın büyük kısmı çiçekte henüz.

Name:  hünnap.jpg
Views: 997
Size:  40.7 KB

Mor phloxlardan sonra pembeler sırada. Kokuları çok hoş.

Name:  phlox1.jpg
Views: 973
Size:  59.4 KB

Name:  phlox.jpg
Views: 993
Size:  46.6 KB

Glayöllerde sırası gelen açıyor.

Name:  glayöl.jpg
Views: 967
Size:  56.0 KB

Name:  glayöl1.jpg
Views: 975
Size:  49.0 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 14:59   #4208
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
İlk budamalarda hiç konserve yapmamışız. Pazar günü budama tekrarlanınca kışın yapraksız kalmayalım dedik.

Eklenti 654417

Dört kavanoz oldu, düdüklü tencerede kaynattık.

Sevgili SDurul, güzel günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Yaprakları kavanoza doldurduktan sonra su dışında başka bir şeyler ilave ediyor musunuz, ve kaç dakika kaynatıyorsunuz?

Ben bu şekilde hiç denemedim, daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum. Sevgilerimle

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 15:31   #4209
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
...kışın yapraksız kalmayalım dedik...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
...daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum...
Ben sizlere aşırı derecede kolay bir yöntem önermeye geldim
(Büyümüş de ablalarına tavsiye verirmiş, bak bak bak )

Asma yapraklarını topladıktan sonra hiçbir işlemden geçirmeden yani topladığımız gibi, üçerli-beşerli desteler halinde elimize alıp gelişigüzel katlıyoruz ve içi kuru bir pet şişeye tıkıştırıyoruz, istediğimiz kadar yaprağı şişeye doldurduktan sonra (şişenin tıka-basa dolması şart değil) ağzını sıkıca kapatıyoruz. Hepsi bu kadar!

Bu şekilde hazırlanan yapraklar, şişenin kapağını açmamak şartıyla 3-4 yıl tazeliğini koruyor, güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek yeterli.

Kullanacağımız zaman pet şişeyi kesip yaprakları çıkarıyoruz, katlarını açıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynar suda bekletiyoruz (kaynatmıyoruz, kaynar suyu döktüğümüz bir kabın içine yaprakları koyup bekliyoruz) sanki yeni toplanmış gibi tazecik ve sarılmaya hazır yapraklarımız oluyor


Annem belki 30 yıldır hep bu yöntemi kullanır, şiddetle tavsiye ederim.


Bendeki şişelerden birinin fotoğrafını çektim, işte böyle görünüyorlar:

Name:  IMG_20170725_160911.jpg
Views: 959
Size:  38.3 KB


Kaynatmak yok, tuz yok, dondurucu yok... Tek önemli nokta: Yapraklar da şişe de ıslak olmayacak.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 19:10   #4210
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Eveeet, iyi ki hatırlattınız... çok önceleri bir dönem ben de yapmıştım ama unutmuşum, siz yazınca hatırladım, çok teşekkürler sevgili A-NOMAD

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2017, 11:09   #4211
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Sevgili akçabardak, yapraklara sudan başka bir silme çay kaşığı tuz ekliyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. kaynatmaya devam ediyorum. Bu şekilde yapılan konserve, taze yaprağı aratmayacak lezzet ve tat veriyor.

A_NOMAD'ın pet şişe tarifini bizim buralarda da yapıyorlar. Ben hiç denemedim, muhakkak güzeldir ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum.

Sarma, dolma demişken, biraz önce eşim bir dolu kabak çiçeği getirmiş. Epeydendir deyip duruyordu, ''dolması oluyormuş'' yapalım diye.

Evirdim çevirdim, dibindeki yeşil kısmı çıkarıp çıkarmayacağımı anlayamadım. Şimdilik buzdolabına kaldırdım.

Name:  kabak ç 1.jpg
Views: 929
Size:  27.3 KB

Name:  kabak ç..jpg
Views: 934
Size:  31.0 KB


İlk kez yapacağım için mutfak bölümüne uğrayıp püf noktalarını öğrenmem gerekiyor. Başarabilirsem paylaşırım.

Tarifi buldum, burada.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2017, 13:08   #4212
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
...ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum...
Ablacığım, yorum yapmadan geçecektim ama duramadım, konserve yapmak (neyi konserve yaparsak yapalım) her halükarda bahsettiğim pet şişe kullanımından çok daha tehlikeli (çünkü clostridium botulinum diye bir bakteri üretiyor ve kullanmadan önce en az 10 dakika fokur fokur kaynatmadan tüketilirse zehirlenmelere sebep olabiliyor, yapraklar için uzun pişirme süreleri olduğunu düşünürsek bakteri riski ortadan kalkmış oluyor belki ama yine de bence pişirilip saklanan yani işlem gören yapraktansa çiğ saklanan yani hiçbir işlemden geçmeyen yaprak daha güzel bir seçenek, elbette kişisel tercihindir, ben sadece çok daha kolay diye önermiştim ) aklında bulunsun...

Öpüyorum

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2017, 19:05   #4213
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Alıntı:
Ablacığım, yorum yapmadan geçecektim ama duramadım, konserve yapmak (neyi konserve yaparsak yapalım) her halükarda bahsettiğim pet şişe kullanımından çok daha tehlikeli
A_NOMAD'cım, haklısın, elimizi attığımız hangi şeyde tehlike yok ki? Düşünüyorum da hasbelkader yaşıyoruz. Domates suyu ve yaprak, tekrar pişirilerek tüketiliyor fakat meyve konservelerimiz olmazsa olmazımız. Hele bizim küçük kız, çok seviyor. Onları da tüketileceğinde kaynatıp, soğutarak mı tüketsek ne? Her şeyden korkar olduk.


Alıntı:
Başarabilirsem paylaşırım.
Kabak çiçeği dolması, oldu galiba. Tadı nefisti, fotoğraf çekmek aklıma bittikten sonradan geldi.

Name:  kabak ç. dolması.jpg
Views: 891
Size:  69.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2017, 20:00   #4214
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Of of of... Nasıl da güzelleşmiş her şey, ellerine sağlık, her şey parmak ısırtacak güzellikte.
Harikasın..
Laf aramızda özlemişim bu güzel bahçeyi

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2017, 18:03   #4215
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Afiyet olsun, sen yaparsın da olmaz mı hiç?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2017, 10:24   #4216
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kabak çiçeklerini bunca yıl neden değerlendirmediğimize şaşırıyoruz. Yapmayanlara tavsiye ederim. Ben de yapa yapa ustalaşırım belki.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2017, 10:22   #4217
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Önceki yıllarda çok fotoğrafını çektiğim Ağustos böceklerini bu yıl canlı çekemedim. Ömürleri bir gün olan bu yaygaracı böceklerin bir tanesi verandada ölmüş ve çektim.

Name:  Ağustos b..jpg
Views: 869
Size:  51.9 KB

Son günlerin kır çiçeği.

Name:  kır ç..jpg
Views: 740
Size:  47.2 KB

Kuruyan biberler ve asma.

Name:  kuruyan biberler.jpg
Views: 724
Size:  40.8 KB

Name:  kuru d. biber.jpg
Views: 737
Size:  41.5 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2017, 10:41   #4218
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Asma ve üzümler.

Name:  üzümler.jpg
Views: 757
Size:  43.2 KB

Name:  üzüm.jpg
Views: 766
Size:  42.6 KB

Şeftaliler de olgunlaştı. Hafta içi konservesini yaptık. Daha da toplanacaklar var, konserveye devam.

Name:  şeftali.jpg
Views: 774
Size:  30.0 KB

Hazeran ve phloxlar bir arda hoş bir görüntü oluşturmuş.

Name:  phlox-hazeran.jpg
Views: 731
Size:  69.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 09:11   #4219
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Birazdan gidilip şeftali konservesi yapılacak. Bu sene biraz abarttık, kavanoz ala ala bitiremedik.

Pazartesi günü kayısılara nokta koyduk. Daha ağaçta çok var. Dağıtmakla da bitmedi.

Name:  kayısı.jpg
Views: 709
Size:  25.1 KB

Name:  kayısı1.jpg
Views: 716
Size:  30.7 KB

Veremotlarını araya sıkıştıralım. Ektiğimiz havuçları mesken tutmuşlar bu kez. Temizledim ama biraz kaldı.

Name:  veremotu.jpg
Views: 970
Size:  53.6 KB

Narlar iri bir ceviz kadarlar henüz.

Name:  nar.jpg
Views: 704
Size:  31.2 KB

Küçük kıza toplanan böğürtlenler.

Name:  böğürtlen.jpg
Views: 719
Size:  36.9 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 09:34   #4220
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Bütün uğraştıklarımız, emekler verdiğimiz hep bu kör boğaz için değil mi ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla, sağlıkla tüketmeniz nasip olsun dileklerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 13:18   #4221
Ağaç Dostu
 
gürcan_keskin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 734
Galeri: 7
Hepsi çok güzel. Özellikle şu fırına bayıldım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2017, 16:11   #4222
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Bütün uğraştıklarımız, emekler verdiğimiz hep bu kör boğaz için değil mi
''Can boğazdan gelir'' derler ama. Uğraşılar, emekler devam ediyor. Sıra cevizlerde, içleri dolmaya başlamış. Süt gibi beyaz, verim iyi olacağa benziyor.

Name:  chandler.jpg
Views: 654
Size:  39.1 KB

Name:  chandler1.jpg
Views: 653
Size:  33.0 KB


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin Mesajı Göster
Hepsi çok güzel. Özellikle şu fırına bayıldım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

Teşekkür ederim. Bahçede fırın şart, yapa yapa ustası olduk artık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2017, 13:23   #4223
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Maşallah ,Sevgili Durul,her şey harika görünüyor.Hepsini afiyetle tüketin.Sevgiler.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2017, 13:12   #4224
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Teşekkür ederim, sevgihoca'm, sizi burada gördüğüme sevindim.

Bu sene domatesler hasta, olanlar da olgunlaşmak bilmiyor. Çocuklar dört kasa domates almışlar, ikisini bize verdiler. Dün doğramaya gittik, bir yağmur, bir tufan, bahçeyi sel götürdü. Her yer yarık içinde kaldı. Fotoğraf ve video çektim ama telefondan foruma yüklemek zahmetli. PC ye aktardığımda paylaşırım.

İklimde doğal denge tamamen bozuldu, Ağustos ayı ve üç gündür öğleden sonraları bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, sanki Nisan ayındayız. Bugün yine bulutlu.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2017, 09:47   #4225
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Bahçeden enstantaneler.

Name:  çekirge.jpg
Views: 509
Size:  33.7 KB

Name:  bamya ç..jpg
Views: 528
Size:  41.8 KB

Name:  bamya.jpg
Views: 527
Size:  37.8 KB

Toplaması zahmetli, hergün olgunlaşanların toplanması gerekiyor.

Name:  A. fıstığı.jpg
Views: 524
Size:  35.1 KB

Name:  A. fıstığı1.jpg
Views: 530
Size:  33.5 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2017, 09:54   #4226
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Menemen günleri başladı.

Name:  menemen.jpg
Views: 507
Size:  42.5 KB

Büyük domatesi tartmadık ama yarım kiloyu geçkin olabileceğini düşünüyoruz.

Name:  domates.jpg
Views: 526
Size:  24.1 KB

Fırın kullanılmaya başladı. Güzel pişiriyor.

Name:  fırın.jpg
Views: 524
Size:  40.6 KB

Geç ekilen mısırlar ancak büyüdü.

Name:  mısır.jpg
Views: 528
Size:  53.6 KB

Siyah incirler yağmurdan sonra kötü oldu. Dört beş incirden bir tanesi sağlam çıkarsa çıkıyor. Diğerleri kurtlu ya da çürük. Aydın incirlerinde sorun yok.

Name:  incir.jpg
Views: 516
Size:  25.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2017, 13:09   #4227
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Site iki gün açılmayınca kıymetini daha iyi anladım. Paylaşmaya değer bulmadıklarımı da paylaşmaya karar verdim. Sabah sefaları her yerde. Fotoğraflar 20 Ağustos'tan.

Name:  ss.jpg
Views: 445
Size:  36.3 KB

Name:  ss1.jpg
Views: 457
Size:  45.7 KB

Name:  ss2.jpg
Views: 473
Size:  45.9 KB

Name:  ss3.jpg
Views: 461
Size:  38.2 KB

Geçen Sonbahar'da diktiğim Sedum autumn joy saksıda çiçeklendi.

Name:  sedum autumn joy.jpg
Views: 461
Size:  37.3 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2017, 13:16   #4228
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Fırınlı günler devam ediyor. Geçen hafta patlıcanlı pide yapmıştık, bu hafta pırasalı.

Name:  fırın.jpg
Views: 473
Size:  42.0 KB

Name:  fırın1.jpg
Views: 444
Size:  30.1 KB

Üzeri açık olanlar acı biberli.

Name:  pide.jpg
Views: 463
Size:  36.1 KB

Name:  pide1.jpg
Views: 454
Size:  29.5 KB

Name:  pide2.jpg
Views: 471
Size:  34.3 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2017, 13:21   #4229
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Unlu bit sardığında budayıp bahçede yere diktiğim Sedum rubrotinctumlar saksıdakinden güzel gelişti.

Name:  sedum rubrotinctum.jpg
Views: 458
Size:  64.8 KB

Kendiliğinden çimlenip büyüyen beyaz aster.

Name:  aster.jpg
Views: 474
Size:  28.5 KB

Bahçeden hasat.

Name:  patlıcan.jpg
Views: 443
Size:  34.6 KB

Hünnaplar oldu, silkelenmeyi bekliyorlar.

Name:  hünnap.jpg
Views: 461
Size:  71.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2017, 10:16   #4230
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Galeri: 765
Pazartesiden başlayarak ceviz hasadımızı bitirdik. Foruma video yüklemekte sorun yaşıyorum. O yüzden silkme makinası ile yapılan işlemi Facebook sayfama yükledim.

Bu işler arasında fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim. Güzel ve özel olduğuna inandıklarımı, yorgunluğum geçtikten sonra eklerim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024