agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-10-2008, 13:12   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-09-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 50
Galeri: 15
küçük_bahçe'nin minik bahçesi

Herkese merhaba. Öncelikle minik bahçemize hoş geldiniz. Aslında size danışmak istediğim birçok konu var. Evimize taşınalı üç ay oldu. Evin tadilat işleri ve evlilik nedeni ile bahçemizle ilgilenmemize pek fırsat olmadı. Şuan ise vakitsizlik ve hava şartları bahçe düzenleme konusunda maalesef bizi kötü etkiliyor. Size minik bahçemizden biraz bahsetmek istiyorum. Evimizin üç tarafı bahçe, fakat çok büyük değiller. Toprak yapısı ise fazla iyi değil. Sanırım fazla gübreleme yapılmış ve toprak artık taşa dönüşmüş. İlk yapmamız gereken ön ve yan bahçedeki toprağı değiştirmek sanırım. Ayrıca yerler Ankara taşı ile döşenmiş ancak inşaat esnasında fazla korunmadığı için kalıcı lekeler oluşmuş ve etrafa kötü bir görünüm veriyor. Yer kaplaması da değiştirmek istiyoruz ama ne ile döşememiz gerektiğine karar veremedik. Şirin bir bahçe izlenimi vermeli ancak temizliği de kolay olmalı.

Şimdilik sadece ön bahçenin fotoğrafını sunabiliyorum size. En kısa zamanda yan ve arka bahçeninkini de ekleyeceğim. Ön tarafın toprağını tamamen değiştirdik. Geçici olsa da sırf yeşil olarak görmek istediğimiz için eşim çimlendirmeye çalıştı ama henüz bir haftalık çimlerimiz. Hafta sonu lale ve sümbül soğanları ekmek istiyoruz. Ama ortada bir göbek mi yapsak yoksa sıra sıra kenarlara mı diksek karar veremedik. Tabi birde kapımızın önünde gözüken mazı var. Maalesef büyümüyor. 6-7 sene önce dikilmiş ama hala bu kadar. Komşularımızın ki kocaman olmuş bizimkine göre. Toprağı değiştirirken onu yerinden oynatmak istemedik ama mümkün olduğu kadar zarar vermeden altındaki toprağı biraz olsun havalandırdık. Birde kapının sağ tarafındaki o küçük kısım var. O bölgede iki adet minyatür gül var ama onlarda hallerinden pek memnun değiller gibi. Lalelerden o bölgeye de diksek mi acaba?

Bahçemiz küçücük ama yapılması gereken o kadar çok iş var ki. Bu konuda tecrübeli olduğunuzu düşündüğüm için fikirlerinize ihtiyacım var. İstiyorum ki her tarafta çiçekler olsun, sarmaşıklar olsun, pencerelerden çiçekler sallansın, mis gibi kokuları yayılsın. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. En kısa zamanda daha detaylı fotoğraflar ekleyeceğim.

Sevgiyle kalın.

Name:  ÖB-1.JPG
Views: 1520
Size:  21.9 KB
Name:  ÖB-2.JPG
Views: 1187
Size:  20.3 KB
Name:  ÖB-3.JPG
Views: 1181
Size:  27.3 KB
Name:  ÖB-4.JPG
Views: 1214
Size:  34.0 KB

Bir tane de eve taşınmadan önceki eski görüntüsünün fotoğrafını buldum onu da eklemek istedim. Çok fazla değişiklik yok ama.
Name:  ÖB-E-1.jpg
Views: 1189
Size:  34.5 KB

küçük_bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024