agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Hashberg Cinsi Kara Mürver (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/45046.htm)

Murat Uysal 24-12-2021 20:57

Hashberg Cinsi Kara Mürver
 
HAshberg Cinsi Kara Mürver çeliği **** fidanı arıyorum. Elimde yöresel çeşitler var. Verim ve kalite karşılaştırması yaparak Yöresel çeşitlerimizin kalitesini ölçmek verimine bakmak istiyorum. Rabbim nasip ederse Batı Karadeniz'in en büyük Sumbucus Nigra bahçesini kurmaya niyetlendik. İnşallah olur.

Elinde olanlar benimle paylaşabilirse sevinirim.

Zekoş 24-12-2021 21:28

Sn.Murat Uysal bu bahsettiginiz cesit hakkìnda biraz bilgilendirirmisiniz? Diger cesitlerden farki nedir? Acikca sôylemek gerekirse yìllarca gôrdûgüm agacın kara mürver oldugunu bile ogreneli fazla olmadi..kaldı ki cesitlerinden bi haberim;)

Murat Uysal 24-12-2021 21:38

******. Hashberg cinsi Kara Mürver, Avrupa'da (Sanırım Almanya **** Avusturya'da) kültüre alınmış Kara Mürver çeşidi. Türkiye'de Sanırım BAÇEM'de ve Yalova, Kocaeli gibi bölgelerde fidan çoğaltma ve adaptasyon çalışmaları yapılıyor. Aynı anda olgunlaşan, daha iri çiçek ve meyve salkımlarının olduğu söyleniyor. Aynı anda olgunlaşması hasat için çok önemli. Bu sebeple aslında Batı Karadeniz(KARABÜK-SAFRANBOLU) bölgesinde adaptasyon denemesi yapmam gerekiyor. Ama fidana **** çeliğe ulaşamadım.

Aslında bizdeki Kara Mürver'ler Avrupa menşei Kara Mürverler. Amerika bölgesine ait özellikle Kanada bölgesine ait mürverlerin pişirilmeden tüketilebildiğini duydum. Bu çeşitlerde denense güzel olur. Ülkemizde yeni yeni bu türe alışmaya başladı insanlar. Halbuki içinde yaşıyoruz.
Amerikan çeşidinin isimlerinden birisi ise 'BOB GARDEN' (Elderberry)

Murat Uysal 24-12-2021 21:39

Sn. Mine Pakkaner aslında konuya çok hakim. Bize yardımcı olsa ne güzel olur.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024