![]() |
|
|
|
#32 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2011
|
siirt fıstığı daha büyük oluyor ama lezzeti yok. antep fıstığı ise daha yağlı ve lezzetli. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bilgi için teşekkür ederim. Siirt fıstığını ilk sizden duydum hakkında bilgim olmadığı için öğrenmek istemiştim. Benim bölgemde Antep fıstığı yok. aşılı olarak Balıkesir de denemek istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Ağaçsever
|
****** yardımcı olurum. çanakkalede görmüştüm belki balıkesirdede yetişebilir. meyve vermese bile hatıra olarak kalır eylül - ekim ayında satışa çıkıyor kısmet olursa göndermeye çalışıcam. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2011
|
Sn naralita, Arkadaşların fidelerini alırken beni de unutmazsanız sevinirim. Özelime yazarak haberdar ederseniz sevinirim. Aşılı siirt fıstığı 10 tane (7 dişi 3 erkek ) istiyorum. Aşılı Gaziantep fıstığını alırken de haberdar ederseniz sevinirim. Emeğiniz ve iyiliğiniz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Ağaçsever
|
Sn osbar sizide listeme ekliyorum alırken sizdede alacağım tahminen 180 lira tutacak. haberiniz olsun iyi günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Fıstığı suda bekletip fıstık şiştikten sonra dikerseniz çimlenme şansı daha yüksek olur. Kavrulmuş fıstık çimlenmez fıstık fidanı satışı şu anda yapılıyor isteyen arkadaşlara bulabilirim ama aşısız olur fidanlar sonradan aşılanırlar. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Antep fıstığı iklime göre olur her yerde olmaz olsa da içini doldurmaz burda Antepte bile belli alanlarda yetişiyor. Belli bir çevrenin dışında yetişmez iklim çok önemli. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yeni Üye
|
antep fıstık fidanı
selam arkadaşlar elimde aşılı antep fıstığı mevcut olup açık kök fiyatı 13-tl tüplü fiyatı 16-tl dir |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar dışardan almanızı tavsiye etmem benim göndereceklerim antep fıstığı araştırma enstitüsünden alınacağı için tam garantili ayrıca iklim önemli ama görsellik için veya bahçemde bulunsun diye isteyen arkadaşlar bence kesinlikle almalı zaten maddi bir kazaç elde etmek için 10 tane fidan yetmez ondan dolayı bazı yorumların boşa yapıldığını düşünüyorum egefidan da aşılı antep fıstığının garantisini nasıl ispatlıyacaksınız onuda merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
İsteyen arkadaşların ve taleplerin netleşmesi açısından aşağıdaki listeyi yazılanlardan toparladım. Eğer yanlışlık ve değişiklik olan arakadaşlar düzeltirlerse sevinirim.(E:erkek fidan D:dişi fidan)Fidan almak isteyenler de kendilerini ve fidan adetlerini eklerse Sn naralita için de daha kolay takip edilebilir diye düşündüm. 1)Aguste 2 fidan 1 D 1E 2)Agözce 5 fidan 4D 1E 3)Münevver 10 fidan 7D 3E 4)Osbar 10 fidan 7D 3E |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Ağaçsever
|
Sn münevver düşünceniz için ayrıca teşekkür ediyorum bir müdded daha bekliyelim ondan sonra gidip fideleri alacağım. isteyen arkadaşlar listeye adını yazarak devam etsin bundan sonra. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın eylems Almak istediğimiz aşılı fidan zaten.Yani ana ağaçtan hawai daldırma ile üretilmiş ve aşıya gerek olmadan fıstık veren fidan.. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Antep Fıstığı fide satın
Günaydın, Afedersiniz ama Türkçe biliyor musunuz. Metin elektronik olarak tercüme. Antep Fıstığı fide sırasını katılabilir mi? Samimi selam! Polonya ile Dominik Hi, Sorry but i don`t write in Turkish language. Text translated by electronical translator. I just want to ask: can i be in Yours pistacia plants order list? ![]() Best regards! Dominik from Poland |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hi Dominik İts a suprise that you are here. Being in order is no problem but how do you plan to get the trees? I guess it might cost a fortune to send them to Poland? Additionally customs rules might be another obstacle too. But as you have searched and found our list even though you do not know the language, then Im sure we will support you as much as we can ![]() |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
1)Aguste 2 fidan 1 D 1E 2)Agözce 5 fidan 4D 1E 3)Münevver 10 fidan 7D 3E 4)Osbar 10 fidan 7D 3 5)Minarislim 2 fidan 1 D 1E |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Sayın Münevver, bilgi için teşekkür ederiz, (thank You for information Münevver). It seems that this forum is famous internationally, good work! ![]() There is almost no impossible things ![]() I need 3 male pistacia grafted (3 Erkek) and 7 female (7 Dişi) Can i ask how higher are plants, (how high is grafted area), how old they are? and how old is interthalamic (strain, grafted connection etc)? It seems that its little difficult to send plants from Turkey, but its can be worth - to check it. Before adding me to the list order it would be verified some cases. There is 2 things to check: 1) How to get phytosanitary certificate and how much it cost (is this really needed? i can check it locally, for 99% yes). 2) How to send plants (Turkish Post PTT or other operator, but which?), i know that normal postcard sended in Istanbul are in Poland after 1-2 weeks; maybe its little to long for pistacia plants survive (maybe acepptable in winter when plants sleep and temperatures are low ![]() There are 2 things why its can be worth to check it: 1) Ive got higher budget for pistacia plants 2) I can pay back (back wihin the) with find and send to Turkey any local (grafted) plants from Poland. We have long list worth attention plants (cherries, apples, cherries, plums, peaches, nuts) Im alsow looking for pistacia vera (Antep or Iranian) growing seeds. If You are farmer or just have pistacia trees and want to sell seeds - just contact me (private message or forum posted message) if anyone of you grown pistachios and you can sell the living seeds. You can write (private) in these languages Turkish, English, Russian, German or Polish, somehow to understand There is 2 options:1) I buy seeds for cash (paypal, money tranfer by bank or Western Union), 2) the option to exchange for seeds of Polish (various flowers and vegetables) I see that many of you supplies (plants and seeds) in the UK, but they are very dear. There prices are significantly higher than in Poland. I think that we can h e l p each other. Can You h e l p me Münevver and translate my text to Turkish? maybe somebody will be interested in. Greetings to Turkish colleagues! Teşekkürler, selamlar Türk arkadaşları için! Dominik |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öyle görünüyor ki bu forum global olarak meşhur, iyi iş ![]() Hemen hemen imkansız diye bir şey yok. Ben 3 erkek 7 dişi aşılı fıstık(pisticia :menengiç – grafted :aşılı) istiyorum. Acaba fidanların boy uzunluğu nedir?( aşılı bölgenin uzunluğu) Kaç yaşındalar? İnterthalamic ? kaç yaşında ( dayanıklılığı, aşının bağlantısı vs..) Görünüşe göre fidanları Türkiyeden göndermek zor, fakat denemeye değer. Beni de listeye eklemeden önce bazı detayları netleştirmekte fayda var: Check edilmesi gereken 2 şey: 1) Bitki sağlığı sertifikası nasıl alınabilir ve ne kadara mal olur? ( Gerçekten gerekli mi? Bunu ben local olarak kendim 99% check edebilirim.) 2)Fidanlar nasıl gönderilebilir (PTT veya başka yolla fakat hangisi?)Bildiğim kadarıyla normal Istanbuldan gönderilen posta kartlarının Polonyaya gelmesi 1-2 hafta alıyor.Bu süre fidanların canlı kalabilmesi için uzun biraz.(Belki ısının düşük olduğu bitkilerin henüz uykuda olduğu kış aylarında gönderilebilir) Bunu denemeye değer kılan 2 sebep var: 1) Fıstık fidanları için yüksek bütçem var. 2)Karşılığında Polanyanın yerli birkilerinden (aşılı olanlardan) Türkiye’ye gönderebilirm.Bunun için dikkate değer uzun listemiz var..kirazlar, elmalar,kirazlar, erikler, şeftaliler , fındıklar..(kirazı iki kere yazmış) Ben ayrıca pistacia vera( Antep ya da İran) tohumları da arıyorum. Eğer siz çiftçiyseniz ya da menengiç (pistacia) ağaçlarınız varsa ve satmak isterseniz lütfen benimle bağlantıya geçin.( özel mesaj ve ya forumdan)Eğer içinizden biriniz fıstık yetiştiriyorsanız ve canlı tohumlardan satabilirsiniz. Bana özel olarak Türkçe, İngilizce, Rusca, Almanca , Polakça veya anlayabileceğim herhangi bir şekilde yazabilirsiniz. 2 secenek var: 1): Tohumalrı nakit olarak satın alabilirim ( paypal, banka transferi ya ya western union ile) 2):Takas yapabiliriz ( Polonyanın çeşitli çiçek ve ya sebze tohumları ile) Birçoğunuzun Uk’den bitki ve tohum aldığınız gördüm. Fakat onlarçok pahalı.Bu fiyatlar Polonya’dan çok daha pahalı.Bence birbirimize yardımcı olabiliriz. Münevver Benim yazımı Türkçe’ye çevirebilir misin?Belki ilgilenenler olur. Teşekkürler, selamlar Türk arkadaşları için! Dominik |
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Ağaç Dostu
|
Dominik amcayı bilen ustalara havale ediyorum. Gelen mesaj benim boyumu aşıyo gibi... |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Ağaç Dostu
|
Baktım yazan yok.. Dear Dominik, The pistachio plants are not grafted. They are being rooted by air layering method from the grafted tree. So they are 1 maxiumum two year old plants. http://www.agaclar.net/forum/bicim-v...kleri/1429.htm About other issue: The forum friend naralita is in Gaziantep.We have requested him to send the plants from Antep to thoughout the Turkey after paying plant fee and cargo expenses. I hope he will read and reply you for the other details. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn naralita Fıstıkları almak için ne zaman gidebileceksiniz? Bizim oaralara (Manisa) bahar gelmek üzere.. Fdan dikim için havalar ısındı.. Bu yakınlarda gidebilecekseniz ödemeyi hazırlayacağım yavaş yavaş... |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Ağaçsever
|
Sn. Münevver dün tam kapsamlı bir araştırma yaptım aşılı açık kök antep fıstığı fidesi buldum tanesi 12 tl. fideler 2 yıllık tahminen 5 yıl içerisinde mahsül verir. sizin için hangisi uygunsa ona göre bir fiyat çıkaralım alacak arkadaşlarda ona göre kendilerini ayarlasınlar. zaten fazla yok 100 tane var aşılı olarak. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sayın naralita, 1 erkek 1 dişi olarak 2 adet aşılı fıstık fidanı ben de istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Adresimi özelinize yazıyorum. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu karda , kışta bizim için vermiş olduğun emek için çok teşekkür ederiz. Ben 7 dişi 3 erkek toplam 10adet antep fıstığı ( o dediğiniz aşılı açık köklerden) almak istiyorum. Lütfen bana hesap bilgilerinizi gönderin. Mart ayı içinde ödemeyi yapmak isterim. Kargo ücreti konusunda bir fikriniz var mı ? |
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Sayın naralita;3 dişi bir erkek'de ben istiyorum.Hesap bilgilerinizi de yazarsanız ödemeyi Mart ayında yapayım. Her şey için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2011
|
bende arıyorum ama aşılı olacak . elimde 1 yıllık fidan var daha çok küçük ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|