agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Satsuma mandalina (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/39227.htm)

sanscoeurr 26-03-2016 11:55

Satsuma mandalina
 
2 Eklenti(ler)
Kendi yetiştirdiğim mandalin satsuma türü saksıda yetiştiriyorum çiçekleri açmaya başladı daha ilk defa çiçeklerinin çıktığını açtığını gördüm.
Meyve verirmi verirse nezamana verir meyvelerini

Sulama konusunda da bilgi almak istiyorum.

defender77 14-08-2016 23:46

2 Eklenti(ler)
Ramazan bayramında misafirliğe gittiğimiz bir akrabanın bahçesinde ki üzeri mandalina dolu bir ağaçtan çelik alıp, erdekte bahçede dikili olan mandalina - portakal çekirdeğinden çıkma türü belli olmayan fidanlara yonga göz aşısı yapmıştım. Sonuçlar sevindirici.

okitsu mandalin 03-09-2016 17:23

2,5-3 yaşında okitsu wase (satsuma türevi) (biraz hobi, biraz ticari) mandalina bahçem var. Tarım İl Müdürlüğü kitapçıkları ve internet ortamı bilgileri ile bizzat satsuma mandalina üreticilerinin bilgileri arasında kaldım. Bana göre oldukça çelişkiler var. Okitsu Wase'nin budanması konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Örneğin şubat sonu budamasının yanında ağustos ayındada budama yapmak gerekirmi? Kitapta obur, kuru, güneş almayı engelleyen, üst üste binmiş **** aynı yönde olan dallar alınmalı, bunların haricinde başka amaç ile budama yapılmamalı diyor. Ancak bu işle uğraşan bahçe sahipleri ise ağacın dallarının 25-30 cm den kesilerek iç kısımların meyve dalları ile dolmasını amaçlayarak büyümesini istiyorlar. Yani meyveler dal uçlarında olduğundan, uzun dalların uçları hariç diğer kısımlarının boş kalma ve uzun dalın kırılma riskinden bahsediyorlar. Bu durumda kitapta yukarıda yazılan nedenler dışında budama istemez derken üreticilerin söylemine göre her yıl itinalı budama gerekiyor. Yazı ile açıklama yapmak biraz zor umarım derdimi anlatabilmişimdir. Tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum sevgili ağaç dostları...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024