agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2151.htm)

Niğdeli51 01-01-2020 16:42

Kamkat
 
Bitkim yaklaşık 2 seneye yaklaştı hiç böyle olmamıştı. Ne yapmam gerekiyor? Budama, ilaç vs???

Mor Biber 24-02-2020 14:25

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Yaklaşık 1 yıldır çekirdekten yetiştirdiğim bitkimde yaprağında kuruma gördüm cam önünde tutuyorum sabah güneşi akşam 16.00 ya kadar güneş alıyor acaba güneş ışığından kaynaklı yanmış mı olabilir? Birde boy atması durdu nasıl bir yöntem izlemeliyim. TeşekkürlerEklenti 703413Eklenti 703414

Sony Xperia Xz Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mor Biber 25-02-2020 09:52

Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyoruz. :)

Sony Xperia Xz Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yusuf55555 26-02-2020 16:30

Mineral eksikliği vardır belki ben pek fazla anlamam ama .

Mor Biber 26-02-2020 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yusuf55555 (Mesaj 1582752)
Mineral eksikliği vardır belki ben pek fazla anlamam ama .

Takviyeyi nasıl sağlamalıyım

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emreomurca 14-03-2020 15:52

Mayıs 2017 - Mart 2020 Kamkat
 
Merhabalar

Mayıs 2017 yılında hediye gelen kamkatımız ve yaşadığımız tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedik... Senelerdir aklımızda olan ama bir türlü alamadığımız kamkatımıza arkadaşımızın ev hediyesi olarak sahip olduk. Kendisine de aynı yaşta hemen hemen aynı formda bir ağaç aldı. Geldiğinde meyvelere ve dallara kıyıp budayamadık. Bilgimiz ve tecrübemiz de yoktu. İnternet'te de bilgiler de net değildi. Budamanın iyi olduğunu yazan da vardı, kötü etkilediğini de. İlk seneyi ikisini de deneyerek yaşayıp gördük.

Biz 35 lt civarı bir saksı alıp en alt 5 cm yüksekliğinde dere kumu, üzerine %45 torf, %15 perlit, kalan bizim eklediğimiz kırmızı bahçe toprağı ve fidanın kökünden sökülemeyen sarı toprak ile ekim yaptık. Toprak üstü oturduktan sonra kırmızı pomza taşı ile malçlama yaptık.

O ise tek fark olarak budama yaptı.

Aralık 2017'de bizim kamkat >100 civarı meyvemiz vardı fakat dallarımızın %80 i çok ince ve meyve ağırlıklarından aşağı sarkıyordu. Görsel tamamen kötüleşmiş, aldığımızda da bazı dallarda olan kahve rengi lekelenmeler baya çoğalmıştı. Arkadaşımın kamkatı ise <50 civarı meyve yaptı fakat formu çok güzel ve lekelenme çok azalmıştı.

İlk yıl köklerin etrafındaki sarı toprağı çözmek ve köklendirmeyi arttırmak için gübretaşın Humas 15 (1Lt) ve 10-30-10 ec yaprak gübresi aldık. 5-8 sulamada bir humik asit, 3 sulamada bir 5 lt suya 15 gr. olarak ard arda gübre ve asit denk gelmeyecek şekilde sulama yaptık. Gübreleme nedeniyle yanma vs. hiç yaşamadık.

İkinci yıl Şubat ayında bende hafif budama yaptım, sarkan dalları ve birbirine gire dalları aldım. Gene kıyamadım. Gübrelemeden memnundum fakat burada bir kaç okuduğum topraksız tarım yazısı ile şu şekilde bir gübreleme yaptım.
Nisan 2018 gibi 3 sulama humik asit ,
Çiçeklenme olana kadar 5 lt suya 15 gr. 10-30-10 gübreleme (3su/1gübre),
Meyveler leblebi büyüklüğüne gelene kadar 5 lt suya 15 gr. 20-20-20 gübreleme (3su/1gübre),
Hasada kadar kadar 5 lt suya 30 gr. 10-5-40 gübreleme (3su/1gübre),
Aralık 2018 - Nisan 2019 arası 15 günde 1 kontrollü sadece su.
2018 yılı hasadı ikimizde >130 civarı meyve topladık. Arkadaşım sadece 10-30-10 gübreleme yaptığı için bizim kamkatlar neredeyse iki kat büyük ve potasyum gübreleme nedeniyle daha keskin ve daha lezzetli oldular.

2019 yılı hastalıklı tüm dalları ve tepe ile yan dalların arası açıldığından tepeden budama yaptım. Bu arada kamkatlar güney cephe açık balkonda.

Bu yılda farklı olarak kök budamanın ve kışları iç mekanda tutmanın faydalı göründüğü bir bonzai limon videosunun etkisiyle arkadaşım kök budaması da yaptı ( bende yapacaktım ama geç kaldım ) ve kamkatını kış için ev içine aldı. Kamkatta bozulma o kadar hılzı oldu ki inanamadık ve Ocak ortası gibi dışarı aldı. Bu seferde sıcaklık farkı stresinden daha da kötüleşti. Kamkat kesinlikle dış mekan bitkisi. En fazla ısıtmalı kapalı balkonda sağlıklı yaşatılabileceğini düşünüyorum.

2019 yılında gübrelemeye aynı şekilde devam ettik. Bizim kamkat budama etkisiyle 300 civarı meyve yaptı. Arkadaşımın kamkat meyve yapsa da önceliğimiz ağacı kurtarmaktı.
Altta bizim kamkatın 2019 yılından resimlerini de paylaşıyorum. Şubat 2020 budama öncesi yaptığımız son hasat ve budanmış, saksı değişimi yapılmış halleri.

Geçen senelerde meyve büyüklükleri çok yakın oluyordu. Bu sene çok farklı oldu. Bazı dallar da salkım gibi ama uçlar minicik diplere doğru büyük, bazı dallar çok seyrek hatta dalda 1 adet gibi çok büyük meyveler yaptı.3 yıldır aynı toprakta olduğundan tuzlanma nedeniyle olabileceğini düşünüp Şubat 2020 de en ağır budamamızı ve 48 Lt yeni bir saksı ile toprak değişimi yaptık.

Toprak değişimi sırasında, ağacı tutup kaldırdığımda kum zemin üzerinden bir parça toprak bile bırakmadan tek parça olarak ayrıldı. İncelediğimizde tüm toprağın homojen bir kahverengi ve yumuşak canlı bir hal aldığını, köklerin çok sağlıklı ve yoğun olduğunu söyleyebilirim. Köklerde herhangi bir topaklanma, sarılma vs. olmamıştı. Alt, çevre ve en üst kısımdan 5-10 cm toprak söküp köklere hasar vermeden aynı düzende bu sefer en alt kısımda beyaz pomza taşı kullanarak, %80 cocopeat ve %20 perlit ile dikimi yaptık.

Şuan balkonda 4 çeşit limon, calamodin, iri kamkat, avustralya dutu, böğürtlen yetiştiriyoruz. Calamodin için de paylaşım yaptım. Limon sayfasına da paylaşım yapacağım.Hemen hemen her çeşit iç dış mekan çiçek, orkide, kaktüs, meyve ağacı ve sebze de aynı gübrelemeyi deniyoruz ve çok memnunuz. Humas 15 kullanmanın saksılarda çok faydalı olduğunu gözlemledik. Daha önce hayvan gübresi, evde yaptığımız enzim vb. kullandığımızda yoğun sineklenme ve koku problemi yaşadığımızdan EC gübrelerin de özellikle kullanım kolaylığı ve saksıda verim için kesinlikle öneririz.

Ağaçlar.net sayesinde öğrendiğimiz bilgiler ile keyifle bitkilerimizi yaşatıyor, balkon bahçeciliği ve meyveciliği yapıyoruz. Bu konuya merakı olanlar için bizimde tuzumuz olsun istedik. Şimdilik bu kadar. Kalın sağlıcakla...

https://i.hizliresim.com/JcRHdz.jpg
https://i.hizliresim.com/i4JZr2.jpg
https://i.hizliresim.com/LiHjeG.jpg
https://i.hizliresim.com/Il2P66.jpg
https://i.hizliresim.com/YquJQK.jpg
https://i.hizliresim.com/nARYlF.jpg
https://i.hizliresim.com/42zSEO.jpg

bykus 21-04-2020 20:13

kamkat fıdanım için tavisyeleriniz
 
selamlar
geçen yıl aldığım kamkat bitkim
15 gün önce daha büyük bir saksıya aldım almadan önce köklere direk değmeyecek şekilde inek gübresi kullandım (üzerinden 2 yıl geçmiş gübrenin) normal sulama vs yapıyordum son günlerde fıdan da yapraklarda sarar yapraklarda beyaz lekeler olmaya başladı resimlerini aşağıda paylaşacağım yardımcı olursanız cok sevinirim
[IMG]https://i.hizliresim.com/GJ5z3F.jpg[/IMG]


[IMG]https://i.hizliresim.com/NTdnsD.jpg[/IMG]

https://i.hizliresim.com/XcBLuP.jpg

[IMG]https://i.hizliresim.com/jt7yPX.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/Tvt2nT.jpg[/IMG]

bykus 23-04-2020 13:32

BİRİSİ DE bi cevap verse keşke :)

mkeles84 02-05-2020 10:14

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
3 yaş fidanın çok fazla yukarı sürmesini istemiyorum işaretli yerlerden budasam yanlış yapmış mı olurum, doğrusu nedir?

nnk1981 05-06-2020 11:16

3 Eklenti(ler)
Eklenti 709861

Eklenti 709862

Eklenti 709863

Merhaba kış döneminde yine bu durumda olan kumkuat ımız mart ayında yapraklarını açtı ancak birkaç gün içinde yataklarını buruşturup döktü. Ben de sakının yanlarını iyice deldim ve torf perlit karışımı toprak ile değiştirdim. Ancak kendi toprağına dokunmadım köklerine zarar vermemek için. Tavsiye edebileceğiniz başka birşey var mı ana gövdesi henüz sararmadı yeşilliğinş nispeten koruyor. Teşekkürler

Edii 30-06-2020 23:33

4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir buçuk sene önce kızımın doğumu nedeniyle babam kumkuat ağacı hediye etmişti. Birkaç ay öncesine kadar gayet güzeldi. Ancak son bir aydır şehirdışındaydık, kardeşim haftada bir kere evimize uğrayıp suladı. Eve döndüğümüzde maalesef ölmek üzereydi. Bütün yaprakları solmuştu ve dallarında kahvrengi kabuksu pıtır pıtır birşeyler oluşmuştu. Araştırdığımda kabuklu bit olabileceğini öğrendim ve bunun üzerine fotoğraflarını çekip zirai ilaç bayisine gittim. Oradaki beyefendi de kabuklu bit olduğunu teyit edince ona uygun ilaç aldım. Haftada bir 2 litre suya bir çay kaşığı karıştırıp fıs fıs yapıyorum. Şimdiye kadar 2 kere uyguladım ancak hiç bir değişim olmadı :( belki o pıtırcıkları kazımam gerekir ama daha çok zarar veririm diye dokunmak istemedi im zira ilk gördüğümde o panik ile bilinçsizce budadım :( ve kuş gibi kaldı ağacım. Benim için çok ama çok özel bir bitki, bu saatten sonra kurtulur mu bilmiyorum ama yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Elimden ne gelirse yaparım...

Edii 30-06-2020 23:55

4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir buçuk sene önce kızımın doğumu nedeniyle babam kukuat ağacı hediye etmişti. Birkaç ay öncesine kadar gayet güzeldi. Ancak son bir aydır şehirdışındaydık, kardeşim haftada bir kere evimize uğrayıp suladı. Eve döndüğümüzde maalesef ölmek üzereydi (aşağıda fotoğrafını görebilirsiniz). Bütün yaprakları solmuştu ve dallarında kahvrengi kabuksu pıtır pıtır birşeyler oluşmuştu. Araştırdığımda kabuklu bit olabileceğini öğrendim ve bunun üzerine fotoğraflarını çekip zirai ilaç bayisine gittim. Oradaki beyefendi de kabuklu bit olduğunu teyit edince ona uygun ilaç aldım. Haftada bir 2 litre suya bir çay kaşığı karıştırıp fıs fıs yapıyorum. Şimdiye kadar 2 kere uyguladım ancak hiç bir değişim olmadı :( belki o pıtırcıkları kazımam gerekir ama daha çok zarar veririm diye dokunmak istemedi im zira ilk gördüğümde o panik ile bilinçsizce budadım :( ve kuş gibi kaldı ağacım. Benim için çok ama çok özel bir bitki, bu saatten sonra kurtulur mu bilmiyorum ama yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Elimden ne gelirse yaparım...

derin35 01-07-2020 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Edii (Mesaj 1591967)
Merhaba,
Bir buçuk sene önce kızımın doğumu nedeniyle babam kukuat ağacı hediye etmişti. Birkaç ay öncesine kadar gayet güzeldi. Ancak son bir aydır şehirdışındaydık, kardeşim haftada bir kere evimize uğrayıp suladı. Eve döndüğümüzde maalesef ölmek üzereydi (aşağıda fotoğrafını görebilirsiniz). Bütün yaprakları solmuştu ve dallarında kahvrengi kabuksu pıtır pıtır birşeyler oluşmuştu. Araştırdığımda kabuklu bit olabileceğini öğrendim ve bunun üzerine fotoğraflarını çekip zirai ilaç bayisine gittim. Oradaki beyefendi de kabuklu bit olduğunu teyit edince ona uygun ilaç aldım. Haftada bir 2 litre suya bir çay kaşığı karıştırıp fıs fıs yapıyorum. Şimdiye kadar 2 kere uyguladım ancak hiç bir değişim olmadı :( belki o pıtırcıkları kazımam gerekir ama daha çok zarar veririm diye dokunmak istemedi im zira ilk gördüğümde o panik ile bilinçsizce budadım :( ve kuş gibi kaldı ağacım. Benim için çok ama çok özel bir bitki, bu saatten sonra kurtulur mu bilmiyorum ama yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Elimden ne gelirse yaparım...

Kullandığınız ilacın işe yaramaması ilginç. Genelde kimyasallar çok etkili olur.

Bitleri, bitkiye zarar vermemek için yumuşak bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Ayrıca buradan faydalanabilirsiniz.

Edii 02-07-2020 19:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1591973)
Kullandığınız ilacın işe yaramaması ilginç. Genelde kimyasallar çok etkili olur.

Bitleri, bitkiye zarar vermemek için yumuşak bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Ayrıca buradan faydalanabilirsiniz.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. İlaç aldığım kişiye sormuştum temizleme işini, daha çok zarar verebilirsin demişti. Ama bugün zaten bitlerin kuruduğunu ve kolayca döküldüğünü görünce hemen nazikçe temizledim. Bir de çok fazla karıncalar sarmış durumda, onları da öldürmek istemedim açıkçası, zarar verirler mi bitkiye? Su ile sirkeyi karıştırıp fıs fıs yapsam bitkiye zararı olur mu? Karıncalar sirkeyi hiç sevmiyorlar, belki uzaklaşırlar biraz. Sizce düzelir mi? Son halinin fotoğrafını ekledim, uç dalları komple kurumuş ama gövdesi yeşil gibi. Meyve vermesi filan umrumda değil, yaşasın yeter, çünkü hatırası çok büyük...

betuloruc 03-07-2020 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emreomurca (Mesaj 1583595)
Merhabalar

Mayıs 2017 yılında hediye gelen kamkatımız ve yaşadığımız tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedik... Senelerdir aklımızda olan ama bir türlü alamadığımız kamkatımıza arkadaşımızın ev hediyesi olarak sahip olduk. Kendisine de aynı yaşta hemen hemen aynı formda bir ağaç aldı. Geldiğinde meyvelere ve dallara kıyıp budayamadık. Bilgimiz ve tecrübemiz de yoktu. İnternet'te de bilgiler de net değildi. Budamanın iyi olduğunu yazan da vardı, kötü etkilediğini de. İlk seneyi ikisini de deneyerek yaşayıp gördük.

Biz 35 lt civarı bir saksı alıp en alt 5 cm yüksekliğinde dere kumu, üzerine %45 torf, %15 perlit, kalan bizim eklediğimiz kırmızı bahçe toprağı ve fidanın kökünden sökülemeyen sarı toprak ile ekim yaptık. Toprak üstü oturduktan sonra kırmızı pomza taşı ile malçlama yaptık.

O ise tek fark olarak budama yaptı.

Aralık 2017'de bizim kamkat >100 civarı meyvemiz vardı fakat dallarımızın %80 i çok ince ve meyve ağırlıklarından aşağı sarkıyordu. Görsel tamamen kötüleşmiş, aldığımızda da bazı dallarda olan kahve rengi lekelenmeler baya çoğalmıştı. Arkadaşımın kamkatı ise <50 civarı meyve yaptı fakat formu çok güzel ve lekelenme çok azalmıştı.

İlk yıl köklerin etrafındaki sarı toprağı çözmek ve köklendirmeyi arttırmak için gübretaşın Humas 15 (1Lt) ve 10-30-10 ec yaprak gübresi aldık. 5-8 sulamada bir humik asit, 3 sulamada bir 5 lt suya 15 gr. olarak ard arda gübre ve asit denk gelmeyecek şekilde sulama yaptık. Gübreleme nedeniyle yanma vs. hiç yaşamadık.

İkinci yıl Şubat ayında bende hafif budama yaptım, sarkan dalları ve birbirine gire dalları aldım. Gene kıyamadım. Gübrelemeden memnundum fakat burada bir kaç okuduğum topraksız tarım yazısı ile şu şekilde bir gübreleme yaptım.
Nisan 2018 gibi 3 sulama humik asit ,
Çiçeklenme olana kadar 5 lt suya 15 gr. 10-30-10 gübreleme (3su/1gübre),
Meyveler leblebi büyüklüğüne gelene kadar 5 lt suya 15 gr. 20-20-20 gübreleme (3su/1gübre),
Hasada kadar kadar 5 lt suya 30 gr. 10-5-40 gübreleme (3su/1gübre),
Aralık 2018 - Nisan 2019 arası 15 günde 1 kontrollü sadece su.
2018 yılı hasadı ikimizde >130 civarı meyve topladık. Arkadaşım sadece 10-30-10 gübreleme yaptığı için bizim kamkatlar neredeyse iki kat büyük ve potasyum gübreleme nedeniyle daha keskin ve daha lezzetli oldular.

2019 yılı hastalıklı tüm dalları ve tepe ile yan dalların arası açıldığından tepeden budama yaptım. Bu arada kamkatlar güney cephe açık balkonda.

Bu yılda farklı olarak kök budamanın ve kışları iç mekanda tutmanın faydalı göründüğü bir bonzai limon videosunun etkisiyle arkadaşım kök budaması da yaptı ( bende yapacaktım ama geç kaldım ) ve kamkatını kış için ev içine aldı. Kamkatta bozulma o kadar hılzı oldu ki inanamadık ve Ocak ortası gibi dışarı aldı. Bu seferde sıcaklık farkı stresinden daha da kötüleşti. Kamkat kesinlikle dış mekan bitkisi. En fazla ısıtmalı kapalı balkonda sağlıklı yaşatılabileceğini düşünüyorum.

2019 yılında gübrelemeye aynı şekilde devam ettik. Bizim kamkat budama etkisiyle 300 civarı meyve yaptı. Arkadaşımın kamkat meyve yapsa da önceliğimiz ağacı kurtarmaktı.
Altta bizim kamkatın 2019 yılından resimlerini de paylaşıyorum. Şubat 2020 budama öncesi yaptığımız son hasat ve budanmış, saksı değişimi yapılmış halleri.

Geçen senelerde meyve büyüklükleri çok yakın oluyordu. Bu sene çok farklı oldu. Bazı dallar da salkım gibi ama uçlar minicik diplere doğru büyük, bazı dallar çok seyrek hatta dalda 1 adet gibi çok büyük meyveler yaptı.3 yıldır aynı toprakta olduğundan tuzlanma nedeniyle olabileceğini düşünüp Şubat 2020 de en ağır budamamızı ve 48 Lt yeni bir saksı ile toprak değişimi yaptık.

Toprak değişimi sırasında, ağacı tutup kaldırdığımda kum zemin üzerinden bir parça toprak bile bırakmadan tek parça olarak ayrıldı. İncelediğimizde tüm toprağın homojen bir kahverengi ve yumuşak canlı bir hal aldığını, köklerin çok sağlıklı ve yoğun olduğunu söyleyebilirim. Köklerde herhangi bir topaklanma, sarılma vs. olmamıştı. Alt, çevre ve en üst kısımdan 5-10 cm toprak söküp köklere hasar vermeden aynı düzende bu sefer en alt kısımda beyaz pomza taşı kullanarak, %80 cocopeat ve %20 perlit ile dikimi yaptık.

Şuan balkonda 4 çeşit limon, calamodin, iri kamkat, avustralya dutu, böğürtlen yetiştiriyoruz. Calamodin için de paylaşım yaptım. Limon sayfasına da paylaşım yapacağım.Hemen hemen her çeşit iç dış mekan çiçek, orkide, kaktüs, meyve ağacı ve sebze de aynı gübrelemeyi deniyoruz ve çok memnunuz. Humas 15 kullanmanın saksılarda çok faydalı olduğunu gözlemledik. Daha önce hayvan gübresi, evde yaptığımız enzim vb. kullandığımızda yoğun sineklenme ve koku problemi yaşadığımızdan EC gübrelerin de özellikle kullanım kolaylığı ve saksıda verim için kesinlikle öneririz.

Ağaçlar.net sayesinde öğrendiğimiz bilgiler ile keyifle bitkilerimizi yaşatıyor, balkon bahçeciliği ve meyveciliği yapıyoruz. Bu konuya merakı olanlar için bizimde tuzumuz olsun istedik. Şimdilik bu kadar. Kalın sağlıcakla...

https://i.hizliresim.com/JcRHdz.jpg
https://i.hizliresim.com/i4JZr2.jpg
https://i.hizliresim.com/LiHjeG.jpg
https://i.hizliresim.com/Il2P66.jpg
https://i.hizliresim.com/YquJQK.jpg
https://i.hizliresim.com/nARYlF.jpg
https://i.hizliresim.com/42zSEO.jpg


Merhaba Emre Bey, mukemmel olmus kumkuatlariniz emeginize saglik. Ben Seferihisar'da ikamet ediyorum, aydinlik aksam gunesi alan bi balkonumuz var ortanca pek verimli olmadi bol ruzgar aliyoruz onun etkisi olabilir, kumkuat istiyorum ama ruzgardan etkilenir mi? **** baska ne onerirsiniz aydinlik ruzgarli bi balkon icin.

nnk1981 08-08-2020 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nnk1981 (Mesaj 1590368)
Eklenti 709861

Eklenti 709862

Eklenti 709863

Merhaba kış döneminde yine bu durumda olan kumkuat ımız mart ayında yapraklarını açtı ancak birkaç gün içinde yataklarını buruşturup döktü. Ben de sakının yanlarını iyice deldim ve torf perlit karışımı toprak ile değiştirdim. Ancak kendi toprağına dokunmadım köklerine zarar vermemek için. Tavsiye edebileceğiniz başka birşey var mı ana gövdesi henüz sararmadı yeşilliğinş nispeten koruyor. Teşekkürler

Tekrar merhaba soruma yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Sizce ana gövde den budama mı yapmalıyım teşekkürler

Yasemin34 02-11-2020 11:03

Kumkatım hastalandı yardım edebilir misiniz.
 
Merhabalar kumkatım ilkbahardan beri hastalıklı kabuklu bit oldu arap sabunu yaptım çiçeklerini yapraklarını döktü şimdi kabuklu bitten yok ama resimdeki gibi dal boğumunda çamsakızı gibi bişey çıkıyor sert yapılşkanlı değil. Kayınpederim çiçekler için bi ilaç vermişti minik minik siyah top gibi onu suda çözdürüp fısfıs yaptım yine fayda etmedi. Dallalrı kuruyor kuruyan yerlerini budadım yıkadım bi güzel. Ama yine çıkıyor çamsakızı gibi olan şey . Ne yapmam lazım teşekkürler.

E..nihal 06-11-2020 19:08

Merhaba.
Hakkinda cok bilgim olmasa da kendisine aşık olduğum icin izmirden kendime kumkuat aldim =)
Yalniz bu dönemde istanbul da ev içinde mi baksam yoksa balkona mi alsam emin olamadım. Üzerinde daha kızarmamış meyveleri var dökmesini istemiyorum .
Ne yapsam nasil baksam nerde baksam,saksı ve toprağına birsey yapmayı düşünmüyorum sonucta bu şekilde büyüyebilmiş demek ki mutlu =)
yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.tesekkurler .

E..nihal 06-11-2020 19:16

4 Eklenti(ler)
Ilk msj da fotolar eklenmemiş,ekliyorum

gurcan52 26-01-2021 22:31

Merhaba uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Ağacımın yaprakları fotoğraflardaki gibi, çinko eksikliği olabilir mi? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9966e6920f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...64199baa88.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...38d10b6823.jpg

gurcan52 28-01-2021 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurcan52 (Mesaj 1602575)
Merhaba uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Ağacımın yaprakları fotoğraflardaki gibi, çinko eksikliği olabilir mi? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9966e6920f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...64199baa88.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...38d10b6823.jpg

Bilen, yardımcı olacak yok sanırım

E..nihal 28-02-2021 20:18

Merhaba. Evimde kumkuat var ama ben hediye olarak bir arkadasima götürmek için bodur kumkuat ariyorum. Burada satan var mi?**** önerisi olan

Karacha 09-04-2022 10:57

1 Eklenti(ler)
Merhaba. resimdeki kamkatim kisa süre önce yeni bir sürgün çıkarttı fakat yaprakları aşırı derece büyük. Bu normal mi acaba. Sizce yeni çıkan sürgünü bırakayım mi yoksa budayayim mı? Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler5

wakan 12-04-2022 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Karacha (Mesaj 1614795)
Merhaba. resimdeki kamkatim kisa süre önce yeni bir sürgün çıkarttı fakat yaprakları aşırı derece büyük. Bu normal mi acaba. Sizce yeni çıkan sürgünü bırakayım mi yoksa budayayim mı? Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler5

Sürgün aşı yerinden aşağıdaysa kesinlikle kesin. Yukardaysa da bana kalırsa yine de sürgünü dibinden kesin zira böyle gövde sürgünleri hem ağacın formunu bozar hem de gereksiz besin ve enerji sarfiyatına neden olur.

Karacha 14-04-2022 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wakan (Mesaj 1614868)
Sürgün aşı yerinden aşağıdaysa kesinlikle kesin. Yukardaysa da bana kalırsa yine de sürgünü dibinden kesin zira böyle gövde sürgünleri hem ağacın formunu bozar hem de gereksiz besin ve enerji sarfiyatına neden olur.

Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Sürgün asi yerinden yukarıda kesip kesmemek konusunda kararsi kaldım. Biraz düşünüp karar veririm.

mhmtorn 13-09-2022 23:45

bende çoğaltmak için kamkatın dalından kesip yapraklarını budayıp saksıya diktim.bir süre sonra uç kısmı yeşillenmeye yaprak açmaya başladı.fakat birgün sert esen rüzgar sonucu yaprakları dökülüp kurudu

mhmtorn 13-09-2022 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wakan (Mesaj 1614868)
Sürgün aşı yerinden aşağıdaysa kesinlikle kesin. Yukardaysa da bana kalırsa yine de sürgünü dibinden kesin zira böyle gövde sürgünleri hem ağacın formunu bozar hem de gereksiz besin ve enerji sarfiyatına neden olur.

benim kamkatda da aynı durum mevcut.iki tane sürgün aşı nın üstünde çıkmış.şuan üzerinde meyveler çıkmaya başlamış.acaba kessem kamkatın kendisine zarar vrmiş olurmuyum?

wakan 17-09-2022 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mhmtorn (Mesaj 1617465)
benim kamkatda da aynı durum mevcut.iki tane sürgün aşı nın üstünde çıkmış.şuan üzerinde meyveler çıkmaya başlamış.acaba kessem kamkatın kendisine zarar vrmiş olurmuyum?

Karar size kalmış, ağacın formunu nasıl isterseniz ona göre budayın. Çıkan sürgünleri kesmeniz ağaca zarar vermez. Kesim yaralarını macun veya çamurla kapatırsanız daha faydalı olur.

mhmtorn 28-09-2022 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wakan (Mesaj 1617483)
Karar size kalmış, ağacın formunu nasıl isterseniz ona göre budayın. Çıkan sürgünleri kesmeniz ağaca zarar vermez. Kesim yaralarını macun veya çamurla kapatırsanız daha faydalı olur.

cevabınız için teşekkürler
daha önce aynı yerin yan tarafından sürgün çıkmıştı.bıçakla yan kesip yapraklarını budayıp saksıya diktim.uç kısmından yaprak açmaya başlamıştı.tutacağını ümit etmiştim.fakat bir gün ani çıkan rüzgarla yapraklarını döküp kurudu.bulunduğu ortamda 12. kat balkon .acaba tekrar aynı yöntemi denesem tutma ihtimali varmı?

kaygisiz 20-07-2023 19:31

3 Eklenti(ler)
Merhaba

Benim kumkuatım da çok güzel gelişip meyve verirken bir sürgün verdi. Bu sürgünü ilk başta kumkuat sürgünü zannettim o nedenle dokunmadım. uzadı gitti iyice dikenli bir hal aldı yeşil. Bu sürgün kumkuat mıdır. yoksa dikenli asalak bir sürgünmüdür. Sürgünü dibinden kesmem gerekirse bir daha uzamaması için ne yapmalıyım sürgüne. Şimdiden teşekkürler

safaguclu 26-07-2023 22:31

Üzerine aşı yapılan anaç bitkinin sürgünü. Hemen kesmekte fayda var. Bundan sonra da çıkmaya devam edebilir, byümeden kesmek lazım. Bitkinin enerisini tüketir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaygisiz (Mesaj 1621393)
Merhaba

Benim kumkuatım da çok güzel gelişip meyve verirken bir sürgün verdi. Bu sürgünü ilk başta kumkuat sürgünü zannettim o nedenle dokunmadım. uzadı gitti iyice dikenli bir hal aldı yeşil. Bu sürgün kumkuat mıdır. yoksa dikenli asalak bir sürgünmüdür. Sürgünü dibinden kesmem gerekirse bir daha uzamaması için ne yapmalıyım sürgüne. Şimdiden teşekkürler



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024