agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon ağacım çiçeklerini döküyor (http://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/20636.htm)

recobey 02-05-2010 15:58

Limon ağacım çiçeklerini döküyor
 
*** arkadaşlar bende aşılı olan bir limon ağacım var,fidancıdan alırken bizzat üzerinde 3-4 adet limon vardı.Benim sorunum şu,ağacım çiçek açıyor fakat tomurcuk olarak veya çiçek olarak hepsini döküyor,bazen çiçekler tutuyor küçük limon olarak dökülüyor,yapmadığım şeyler kalmadı,hem yaprak hemde toprak gübresi kullandım,yanına bir tana daha limon ağacı aldım(dölleme olabilmesi için erkek-dişi olabileceğini söylediler),çiçeklerin dökmemesi için zirai ilaç satan bir yer arıların veya sineklerin dölleme yapabilmesi için yapışkan tarzında sprey şeklinde bir ilaç verdi onu kullandım,ağac havadar ve güneş alan bir yerde duruyor(terasta), vb....... bir sürü şey denedim fakat bir türlü limon alamadım bu konu hakkında bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Hepinize şimdiden sevgiler ve saygılar sunarım...

rise_com 12-05-2010 08:22

5 Eklenti(ler)
bende de benzer sorun var. 2 tane limon ağacım var ve yapraklarında yeşil küçük böcek gördüm. Dallarında yer yer kurumalar var. Resimlerini aşağıya ekliyorum. Yardımlarınızı esirgemeyin. Teşekkürler

rise_com 18-05-2010 08:51

konu kimsenin dikkatini çekmedi galiba

limonsever 20-05-2010 09:59

limon çiçeğinin dökülmesi
 
Merhaba,

2 yıldır İstanbul'da kışın içeride, yazın balkonda baktığım bir limon bir de mandalina ağacım var. Geçen yıl her ikisi de çok az çiçek açmıştı (5-6 adet kadar) ve çiçekler döküldü ve meyve vermedi. Bu yıl ise limon yaklaşık 50-60, mandalina ise 30-40 adet çiçek açtı. Meyveleri bezelye büyüklüğüne ulaştı. Meyve verecek diye sevinirken, geçen hafta limononun bezelye büyüklüğündeki meyvelerinin önce sararıp ardından döküldüğünü gözlemledim. Mandalinada şimdilik dökülme yok ancak onda da aynı problemi yaşamaktan çekiniyorum.

Nerenciye yetiştirme konusunda fazla bir bilgim yok. Acaba bezelye büyüklüğüne gelen bu meyvelerin dökülme sebebi nedir? Herhangi bir hastalık belirtisi yok. Hava çarpmış olabilir mi? Veya ben gübreleme yapmadım, bazı forumlarda okuduğum kadarıyla çiçekleme döneminde gübreleme yapılması gerekiyormuş. Önümüzdeki yıl meyve alabilmem için tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.

aroz 27-05-2010 22:22

Bu konuda bilgisi olan biri, bizimle bildiklerini paylaşırsa çok mutlu olacağım...

samurai 17-06-2010 19:20

Aynı problem bendede oldu bendede mandalina,portakal ve limon var hepsi azda olsa çiçek açtılar nisan mayısta sonra size olan banada oldu.şimdi balkona çıkarmıştım tekrar rüzgar var diye içeri aldım.bu arada 3 gün öncede bahaustan aldığım gübreleri koydum.acaba diyorum çiçek açarlarmı siz sulamayı nasıl yapıyosunuz.saygılar

Jezebel 17-06-2010 21:04

Benim Limonella (Limequat) şu an çiçekli .
1 ay önce de 1-2 çiçek açtı ancak meyve tutmadan döküldü .
Şimdi fotografladım , bakalım ne olacak .
Fırçala tozlaştırsam mı diyorum ?

samurai 17-06-2010 21:23

aaa evet o yöntenle sonuç alan çokmuş içerdemi sizinki.

Jezebel 17-06-2010 22:07

Yok balkonda ,
ama çevrede o kadar çok ve renkli çiçek varken arılar bu minik beyaz çiçekleri fark etmeyebilir ...

rapido34 20-02-2011 21:41

küçük limonların dökülmesinin sebebi ne???

recobey 17-04-2011 11:14

Limon ağacı çiçeklerini tutmuyor
 
Selam arkadaşlar benim aşılı olan bir limon ağacım var,fidancıdan alırken bizzat gördüm üzerinde 3-4 adet limon vardı.Benim sorunum şu,ağacım çiçek açıyor fakat tomurcuk olarak veya çiçek olarak hepsini döküyor,bazen çiçekler tutuyor küçük limon olarak dökülüyor,yapmadığım şeyler kalmadı,hem yaprak hemde toprak gübresi kullandım,yanına bir tana daha limon ağacı aldım(dölleme olabilmesi için erkek-dişi olabileceğini söylediler),çiçeklerin dökmemesi için zirai ilaç satan bir yer arıların veya sineklerin dölleme yapabilmesi için yapışkan tarzında sprey şeklinde bir ilaç verdi onu kullandım,ağac havadar ve güneş alan bir yerde duruyor(terasta), vb....... bir sürü şey denedim fakat bir türlü limon alamadım bu konu hakkında bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Hepinize şimdiden sevgiler ve saygılar sunarım...

dogaci59 17-04-2011 11:18

Bende aynı sorunla 2 seneden beri mücadele ediyorum. Bu sene 15 günde bir sulama yaparak deneme yapıyorum. Ayrıca sıvı organik gübrede denedim bu sene. Bakalım sonuç ne olacak.

mayer2005 22-05-2012 12:52

arkadaşlar limon bitkisi kışın sıfırın altını görürse çok çiçek açar ama meyve tutmaz,kışın yapraklarını dökerse ki o soğukta döker yine çok çiçek tutar ama meyve tutmaz,özellikle kışın çok soğuktan korumak gerekiyor kasım aralık aylarında azot N,fosfor P, vermek gerekir bitkinin en az 10 cm derinliğine kadar veya kök bölgesini bulana kadar kazıp gömmek gerekiyor.eğer bunu yapmazsanız kışın çok üşür.

gilan 22-05-2012 19:27

Havasız (iç mekan) ortamda kalmak da çiçeklerin dökülmesine neden oluyor.

Küçük limonlar oluştuktan sonra döküyorsa suyu az gelmiş olabilir. Bitkiler meyve tutma döneminde bol suya ihtiyaç duyar, eğer su az gelirse "bu kuraklıkta bu kadar meyveyi büyütemem" diye düşünüp dökebilir. Yalnız suyu bol vereceğim derken de bitkiyi çürütmemeye dikkat edelim. :)

sarin 24-05-2012 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mayer2005 (Mesaj 970627)
arkadaşlar limon bitkisi kışın sıfırın altını görürse çok çiçek açar ama meyve tutmaz,kışın yapraklarını dökerse ki o soğukta döker yine çok çiçek tutar ama meyve tutmaz,özellikle kışın çok soğuktan korumak gerekiyor kasım aralık aylarında azot N,fosfor P, vermek gerekir bitkinin en az 10 cm derinliğine kadar veya kök bölgesini bulana kadar kazıp gömmek gerekiyor.eğer bunu yapmazsanız kışın çok üşür.

Benim 2 yediveren limonumun niye meyve tutmadığını öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim bu kıymetli bilgiler için.

gultar 24-05-2012 17:54

Ağaçlar çiçekteyken çok sulanırsa çiçeklerini döker, dalayısiyle meyve olmaz. Yalnızca limon değil birçok bitki öyle. Biber, domates vs. Üzerinde meyvası görüldüğünde sulanmalı.

muyurdakul 01-10-2012 11:02

Limonella çiçek döküyor
 
Arkadaşlar limonellam soğuktan tüm yapraklarını döktü ve şimdi de çiçek patlaması yaşıyor. Bu çiçekleri yaşatmam mümkün mü? Forumda bir görüş sula derken bir görüş sulamayı azalt diyor. Hangisi daha uygun ve şu anda gübrelemek mi gerekir? :confused::confused::confused:

dunda 20-06-2016 12:44

Ağaçlarımın sorunu nedir?
 
Arkadaşlar, konuyu bir başka yerde de yazmıştım ama sanırım buradan yazmam daha doğru olacak. İzmir'de yaşıyorum. Evimin bahçesindeki hem Mandalina hem de Limon ağacında meyve tutuyor. Ancak bir süre sonra meyveler büyüyemeden önce sararıyor sonra simsiyah olup düşüyorlar. resimlerini ekliyorum. Sebebi ne olabilir? Nasıl çözüm bulabilirim? Teşekkürler.

http://img506.yukle.tc/images/8855IMG_3390.JPG

dunda 22-06-2016 08:48

Arkadaşlar hiç kimse fikir beyan etmeyecek mi?

fth_babur 03-06-2019 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 970897)
Havasız (iç mekan) ortamda kalmak da çiçeklerin dökülmesine neden oluyor.

Küçük limonlar oluştuktan sonra döküyorsa suyu az gelmiş olabilir. Bitkiler meyve tutma döneminde bol suya ihtiyaç duyar, eğer su az gelirse "bu kuraklıkta bu kadar meyveyi büyütemem" diye düşünüp dökebilir. Yalnız suyu bol vereceğim derken de bitkiyi çürütmemeye dikkat edelim. :)

Arkadaşlar bence cevap bu.

aprikent 03-09-2019 11:21

Arkadaşlar benim bahçede dört adet limonum var baharda bol çiçeği vardı ve bu çiçekler hepsi meyve oldu çok umutlanmıştım ancak bahçem site içinde ve otomatik sulama var yeni çim tohumu ektiler ve her gün suladılar kısa zamanda meyveler sararıp döküldü benim edindiğim intiba limon suyu fazla sevmiyor önümüzdeki dönem diplerini suda koruyacağım şekilde izole edeceğim.. Bence limona ölmeyecek kadar su vermek yeterli özellikle rutubetli yerlerde havanın rutubeti onu besliyor gibi. Bol meyveli mevsimler diliyorum.

su teresi 07-10-2019 22:49

bahçemdeki limon çok suyu seviyormu sevmiyormu halen çözmüş değilim zira dibi hemen kuruyor sanki seviyor, baharda mis gibi çiçekleri minik meyveleri sanırım kendi gözüm değdi varıp başına koklamaya doyamıyordum yarım saatlik dolu ne çiçek bıraktı ne meyve ozamandan beri uzaktan izliyorum kendilerini baharda tekrar çiçek açmaya tenezzül ederse uzak duracağım fakat o koku sihir gibi freş taze ne gıcık bir durum yinede uzak durmaya gidip pışpışlamamaya koklayıp kendi kendime böbürlenmemeye kararlıyım.açmazsa sökerim onu burayı okuyorsa keyfi bilir.

aprikent 09-11-2019 15:38

Sevgili arkadaşlar gördüğüm kadarıyla kocaman ağaçlar nette bu soruna cevap verecek kimse yok , doğrusu çok üzüldüm.. cevap verenlerde kendi fikirleri ötesinde zirai bir bilgileri yok. Halbuki narenciye fidanları yetiştirip meyveli halde satan arkadaşlar var lütfedip iki satır yazsalar cilalarımı dökülür. Bu arkadaşları esefle kınıyorum.

Orankoc 30-04-2020 18:52

Toprağa dikilen limon ağaçlarını haftada 1 sulamak gayet yeterli oluyor limon fidanları cinslerine göre çiçek açıp tutuyorlar mesela Mayer fidanları da o kadar çok çiçek oluyor ki fakat yinede çoğunu döküyor
Çiçeklik halinden cikipta arpa evresine giren çiçekler sansli olanlardır her açan çiçek sağlıklı olmuyor
Dökülme olayı hava sıcaklığı sulama sıkligi gibi ağacı strese sokan sebeplerden oluşuyor olabilir
Amino asit içeren gübreler bitkileri strese karşı koruyor
Limon ağaçları erken ilk baharda ve geç ilk baharda (Haziran) bolca çiçek açar gerekli micro ve macro besinlerin yanında organik sıvı gübreler ile bitki beslenmelidir
Limon çiçeklerinin kapsülleri büyük olmaz ise geneli dökülür
Hergun sulanan biryerde ise sulama günde 30 dk dan
fazla olmamalıdır süre damlama sulama sistemleri için verilmiştir

Şuan limon ağaçları arpalama evresindeler calsium içeren bir gübreleme yapicam yapraktan sonuç nasıl olur gorucez

Mervegon 02-05-2020 14:34

Arkadaşlar evde saksıdaki limon ve mandalina ağacım için poşet içinde solucan gübresi aldım şuan çiçek açtı limon çok çicekli ama mandalinada bir tane çiçek haricinde hiç birşey yok ikisinede vereyim mi yoksa çiçeklenme döneminde verilmez mi hiç bir bilgim.yok yardımcı olursanız çok sevinirim

mesinl 06-05-2020 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mervegon (Mesaj 1587058)
Arkadaşlar evde saksıdaki limon ve mandalina ağacım için poşet içinde solucan gübresi aldım şuan çiçek açtı limon çok çicekli ama mandalinada bir tane çiçek haricinde hiç birşey yok ikisinede vereyim mi yoksa çiçeklenme döneminde verilmez mi hiç bir bilgim.yok yardımcı olursanız çok sevinirim

verebilirsiniz ama özellikle saksıdaki bitkilere fazla vermemek, ölçüsünü kaçırmamak lazım. solucan gübresi az bir miktar yeter.

Turunçgil 08-05-2020 01:29

Solucan gübresi bitkileri yakmaz diye okumuştum bazı yerlerde yinede dikkatli kullanmakta fayda var.Yanmış ahır gübresi özellikle keçi koyun gübreleri turunçgillere iyi geliyor gözlemlerime dayanarak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024