agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   topraksız sera kurulumu verim maliyet (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/42928.htm)

theogre223 12-02-2019 19:25

topraksız sera kurulumu verim maliyet
 
iyi günler muğlada yaşıyorum fethiyede evimin yanında bin metre kare arazim var buraya sera yapmak istiyorum

sadece marul sadece çilek olabilir ben 750 m2 marul 250 metre kare çilek düşündüm burayı kar amaçlı kuracağım tabi ama çok yüksek beklentilerim yok kendi yağımızda kavrulalım

bu konuda tecrübemde yok yaşım 29 öğrenmeye hevesim var bu siteyi de müddettir takip ediyorum ve buradaki arkadaşlardan abilerden bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum

ne tarz bir üretim yapsam yatay dikey verim fayda ve maliyet açısından ve ayrıca solüsyon perlit filan temini yapabilmem için sera tipine göre yardımlarınızı bekliyor teşekkür ediyorum saygılar

arslanereli 13-02-2019 09:18

Kardeşim öncelikle bunlar sahsi fikirlerin sana mantikli gelirse kullanırsın gelmezee kjllanmazsin.
1000 metre yere 1000 metre sera kuramazsin biraz daha küçük olur.
Her ürün kendine göre şartlar ister daha yeni olduğunu söylüyorsun birini seç ürünlerin onun üzerinden yürü.
Yakınlarında daha önce bu işle uğraşan arkadaşlardan birini bul sana çok faydası olur ya da en azından yapan birinin ( balkonunda veya leğenin içinde bir iki yeşil yapan birini değil kesinlikle) yanına git gör bilgi al.
Muğla'da Furkan diye bir arkadaş vardı daha önce serasini satıyordu satmadı ise ( bende telefonu vardı ama bulamadım ) onu al hem Furkan sana kuruluşta ve üretimde de yardımcı olur.
Her yörenin kendine göre sıkıntıları olacak Muğla'nın sıkıntıları daha önce Furkan ile konjsmustum gölgede 45 derece sıcaklık oluyordu yazın ürün yetiştirmek ciddi sıkıntı oluyor demisti. Isıtmak için hiç uğraşma nasıl sogutursun serayı onun üzerine araştırma yap. Furkan süsleme yapmaya çalışmıştı işe yaradı diyordu onu araştır.
Dikey veya katlı sistemlerden uzak dur kesinlikle.
Maliyet olarak kendi başına yapmaya sakin ugrasma elindeki sermayeyi eritme. Yaparım diyenlerin de kendi yerlerine mutlaka git ticari olarak üretip sattıklarını gör. Yüzlerce kişi milyonlar harcayıp bıraktı adımını sağlam at.
Sağlam biriyle pazarını bulduğun bir üründe de hiç korkma hemen gir işe akıllı üretim her zaman kazandırır. Sabret ve her zaman yeni şeyler öğren.

theogre223 13-02-2019 13:31

arslanereli abi öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim sizin daha forumda paylaştıklarınız 4 yıl sıkıntı çektiğiniz sistemle alakalı sorunlarını ve sonunda başarınız e beni memnun etti ve paylaştıklarınızı okudum beni baya bir aydınllıattı fikirlerimi değiştirdi ALLAH razı olsun verdiğin bilgiler için şimdi bu sistemi ya profesyonel danışmanlık alarak kendim kuracagım becerilerimiz var çok şükür bu tamirat tadilat kaynak vs işlerine yabancı değiliz dediğim gibi profosyenel yardım alarak çünkü püf noktalarını bilmiyorum ilkkez yapacağım **** profosyenel bu işi yapan ve yaptığı işin arkasında duran güvenilir kişilerle çalışacağım bilidiğiniz güvenilir ve yaptığı işin arkasında duran önerebileceginiz kimse varmıdır? ayrıca da bir kaç sorum var bilenlerden cevaplayanlardan ALLAH razı olsun

1 ortalama olarak 1 dönüm maliyetini kaça yapabilirim/ yaptırabilirim
2 fide temini **** üretimini nasıl sağlayabilirim
3 enerji tüketimimiz ne olur
4 solüsyon temini **** üretimi nasıl yapabilirim
5 soğutma sistemi olarak ne önerebilirsiniz (su püstkürtmeli sistem önerirmisiniz)

arslanereli 13-02-2019 14:59

Özelden yazdım arayın ayrıntılı konusuruz

boswer 11-05-2019 06:54

Maliyet
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli (Mesaj 1558947)
Özelden yazdım arayın ayrıntılı konusuruz

Merhaba Sayın Arslanereli bey. benimde benzer taleplerim var
ortalama olarak 1 dönüm maliyetini kaça yapabilirim/ yaptırabilirim
solüsyon nereden temin edebilirim/ **** üretimi nasıl yapabilirim

arslanereli 11-05-2019 12:54

Merhaba
Bir dönüm sera malzeme olarak 60 bin civarında buna işçilik eklenecek bunu da siz ne kadar yaparken kadarını dışarıdan alırsınız ona göre bir fiyat cikar. Solüsyon ben satmiyorum satan kişiler çok internette araştırınca bulabilirsiniz. Size danışman olacak kişi aynı zamanda solüsyon da hazırlamasını bilir. Zaten bana göre sizin solusyonunuz sadece size uyar sizin iklim ve su kosullariniz solüsyon üzerinde birebir etkili ona göre hazırlanmalı.

Medyum69 13-08-2019 13:48

Umarım serayı yapmissinizdir
 
Serayı geçen süre içinde yaptı iseniz ejder meyvesi yapmanızı tavsiye ederim oldukça zevkli bir uğraş ve karlı

hazan2011 30-08-2019 16:29

hidroponik hobi seti
 
bende 2-3 aydır internet sitelerinden hidroponik hobi seti arıyorum.türkiyede satılan setler çok pahalı.şimdilik odamda 5-6 fidede çilek yetiştirmek istiyorum.daha ilerki aşamalarda evimizin boş olan 3. katında daha fazla üretim yapabileceğim büyük setler alıp arkadaşlarıma komşularıma dağıtabilirim.asıl amacım bu işi öğrenip üniversitede bu işle alakalı bir bölüm okuyarak meslek olarak yapmak.

aşagıdaki linkteki ürün benim öğrenmemi sağlarmı?
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...8190453/detay/

aynı tip ürünleri alibabadan vs almaya kalktığımda 150-200 tlleri aşıyor.hemde 15 gün 1 ayda geliyor.bide arızalı kırık vs çıkarsa nasıl değiştireceğim.destek ve önerilerinizi rica ederim.

Tartes 04-09-2019 20:15

https://www.e-tartes.com/sistem-sist...NIK_SAKSI.html

Berkayb 08-12-2019 19:04

Abilerim büyüklerim topraksız tarımı bir süredir araştırmaktayım. İstanbul içinde büyük bir arsam var onun üzerinde bu sektöre giriş yapmak istiyorum tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürker.

Mamba61 30-12-2019 19:54

Topraksız sera
 
İyi günler
Trabzon da 500 m2 topraksız sera kurulumu yapmak istiyorum. Marul yetiştirmeyi düşünüyorum yaklaşık maliyet ne kadar olur acaba.
Saygılar

juniperberries 11-02-2020 18:48

Merhabalar,
Ben de İzmir'de 1 dönüm alanda hidroponik sistemde domates yetiştirmeyi düşünüyorum. Tam olarak sistemin maaliyeti ne kadar olur ve nelere dikkat etmeliyim, şimdiden teşekkür ediyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024