agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Bazı Sorular (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/42636.htm)

knsrdm2 05-11-2018 15:38

Bazı Sorular
 
herkese selam.
Bazı sorularım var
1. Ph düşürmek için sitrik asit kullansak ne olur?
2. Borik asit yerine borlu gübre kullanıldığında oran ne olmalı?
3. aktif karbon ile çeşme suyunun EC'si düşürülebilirmi?
4. Hoagland formülü genel bir formülmüdür?
5. demir 2 sülfat , demir - edta hangisini kullanmak daha iyidir.

arslanereli 05-11-2018 18:05

1. Ph düşürmek için sitrik asit biraz daha pahalı geliyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca ph düşürürken gübreye de katkısı olmasini istiyorum. Sülfürik asit kükürt katkısı fosforik asit fosfor katkısı nitrik asit azot katkısı.

2. Bitkinin en iyi alabildiği form borik asit diye biliyorum. Bölüm gübreler maliyeti sisiriyor. Borik asit çok daha ucuz. Bir litre borlu gübre yerine 500-600 ton suya katılacak borik asit alabilirsiniz.

3. Suyun içindeki ec eğer tuzdan ( sodyum) kaynakli ise antisalt tarzı maddeler tuzu çökertiyor ec yıl düşürüyor mu bakmadım ama dibe cokturup. Sistemdeki tıkanıklıkları açıyor. Tuz suyun içinden cekilmedigine göre ec dusmez herhalde.

4. Evet hogland formülü genel bir formül. Bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre revize etmeniz gerekiyor. Aynı ürünü farklı bölgelerde aynı besin formülüyle yetiştirmek olmuyor. Çünkü besinlerin emilimi hava şartlarına göre değişiyor. Bir ürün için standart bir besin olmuyor. Gece gündüz arasındaki sıcaklık farkına göre bile azot ve potasyum oranlarını değiştirmeniz gerekiyor.

5. Edta hiç kullanmadım bir ara düşünmüştüm hocam gerek yok demişti suyun içinde zaten hızlı emilim oluyor diye. Bu forumda da bu konu geciyor. Belki kullanılsa iyi olur ama lüzumlu değil. Humik asit de edta vazifesi görüyor diye okumuştum yabancı kaynaklarda.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024