agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Ücretsiz Topraksız Tarım Kursu (İzmir) (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/36006.htm)

tkuruner 26-11-2014 21:42

Ücretsiz Topraksız Tarım Kursu (İzmir)
 
1 Eklenti(ler)
İzmir Büyükşehir Belediyesi 3. dönem (Ücretsiz)topraksız tarım kursu kayıtları devam etmektedir. İlgilenen arkadaşlar için irtibat tel : 0232 433 83 53

megbilgi 26-11-2014 22:05

Bir internet adresi mevcut mu acaba ?
İçerik konusunda bilgi almak için...

Darksoul 26-11-2014 23:27

Evet kesinlikle bir iletisim adresine/ internet sitesine ihtiyacimiz var eger mumkunse

malina 27-11-2014 15:33

http://izmeb.izmir.bel.tr/content.asp?kategori=199

http://izmeb.izmir.bel.tr/duyuru_ayrinti.asp?itemID=63
Sitede de fazla bilgi yok...

s.akbulut 27-11-2014 20:19

Bu tür etkinlikler/eğitimler video yoluyla kayıt altına alınıp youtube gibi sosyal kanallar aracılığıyla paylaşılsa çok daha fazla sayıda insana ulaşarak amacına daha çok hizmet eder diye düşünüyorum. Sera, topraksız tarım... gibi şeyleri araştırmaya kalktığımızda yolumuz direkt olarak Akdeniz'e düşüyor. Uzakta **** imkanı olmayıp meraklı olan kişilerin (en başta ben:)) bu tür eğitimleri internet üzerinden videolar aracılığıyla bilgi edinmesi çok daha kolay olurdu. Böyle bir imkan var mıdır acaba İzmir'deki eğitim için? Ya da bir şeyler yapılabilir mi?

İsmail Karagülle 27-11-2014 21:02

Ağaçlar'da gerekli bilgi hazinesi var . Birileri bu bilgileri derleyip düzenlese , eminim çok güzel ders notları çıkar .
İnternette topraksız tarım ile ilgili araştırma yapılsa , ağaçlarda değinilmemiş bilgi bulmakta zorlanırız.
Bir çok yerdeki bilgiler de Ağaçlardan kopyalanmış yapıştırılmış bilgiler olarak karşımıza çıkacaktır.

Biraz emek sarf ederek , Ağaçlar'daki bilgiler düzenlense mükemmel bir ders notu ortaya çıkar .

İsmail Kuzucu 27-11-2014 22:12

Dört Dörtlük Kurs

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de “topraksız tarım kursu” açan ilk belediye oldu. Maliyeti düşük, verimi yüksek bu üretim türünü öğrenebilmek için kursa yazılan Kamile, Seher, Müge ve Öznur kardeşler, daha şimdiden kendi işlerinin patronu olabilmek için gün saymaya başladı bile…

http://www.izmir.bel.tr/UploadedPics...M/ERC_1837.JPG

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açtığı Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın kapsamını yeni ve sıra dışı kurslarla genişletiyor. 45 branşta verilen eğitimlere son olarak “Topraksız Tarım” kursu eklendi. “Türkiye’de belediyeler tarafından verilen ilk topraksız tarım kursu” olma özelliğini taşıyan eğitiminin ilk dönemine çeşitli yaş grubundan 12 kursiyer katıldı. Toros Sosyal Destek Merkezi’nin çatısında kurulan serada topraksız tarımın inceliklerini öğrenen kursiyerler, yetiştirdikleri lezzetli marullarla eğitimlerinden tam not aldı.

http://www.izmir.bel.tr/UploadedPics...M/ERC_1910.JPG

Topraksız tarım eğitiminin en ilgi çekici kursiyerleri ise Kamile, Seher, Müge, Öznur Ciner kardeşler. Annelerinin yönlendirmesiyle kursa katıldıklarını ifade eden 4 kız kardeşin en büyüğü Kamile Ciner, “laborant” olarak çalışıyor. Kardeşlerin 2’si modelist, diğeri ise kuaför. Abla Ciner, “Mesleklerimiz farklı olmasına rağmen ortak bir şeyler yapıp kendi işimizin patronu olmayı hayal ediyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi açtığı kursu duyunca hiç düşünmeden kayıt yaptırdık. Şimdi mezun olup kendi işimizi kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk
Dünyada uzun yıllardır uygulanan, ülkemizde de son yıllarda tercih edilmeye başlanan üretim maliyeti düşük, verimi yüksek üretim şeklinin yaygınlaşması için kursu açmaya karar verdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Taner Kuruner, “Topraksız tarım yapmak için geniş alanlara ihtiyaç yok. Evimizin balkonunda bile yapılabilir. Kursumuzda teorik ve pratik eğitimler verdik. Öncelikli hedefimiz, kursiyerlere meslek edindirmek. Meslek sahibi olmayacaklarsa bile aldıkları eğitimlerle kendi ihtiyaçlarını karşılayacak üretimi yapabilirler. Kursiyerler eğitimlerde oldukça istekliydi. Ürettikleri marulların toprakta yetişenlerden hiçbir farkı yok. Topraksız tarım kursumuz Türkiye’de, belediye tarafından açılan ilk kurs olma özelliğini taşıyor” dedi.

http://www.izmir.bel.tr/UploadedPics...M/ERC_2046.JPG

15 bin mezun verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) çerçevesinde 2013 döneminde 45 branş açıldı. İZMEB’ten 2006-2013 yılları arasında 15 binin üzerinde kursiyer mezun olarak sertifika aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezleri Çamdibi, Evka 1, Evka 4, Toros, Çiğli, Egekent, Karabağlar, Gaziemir ve Kültürpark’ta bulunuyor.

Toros Sosyal Destek Merkezinde açılan Topraksız Tarım Kursu yeni dönem kayıtları devam etmektedir.

Ayrıntılı bilgi için 433 83 53 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Alıntıdır. Orjinal içerik için tıklayın.

s.akbulut 27-11-2014 22:13

Dediğiniz gibi gerçekten bu forumda değinilmedik, açıklanmamış konu kalmamış resmen fakat bazen kafama takılan ya da merak ettiğim bir şeyi araştırırken forumda çok dolanmaktan ne aradığımı unutup farklı alanlarda buluyorum kendimi:) Benim yukarıda demek istediğim şuydu; Sadece bizler için değil, henüz buradaki ortamla tanışmamış diğer kişilerin de faydalanabilmesi açısından önermiştim. İnternetteki bir çok video zaten yabancı dilde. Çoğunlukla bizler sadece gördüğümüzü yorumluyoruz kendimizce. Sonuçta ücretsiz eğitim ve bilgiyi dağıtmak amacıyla yapılan bir proje. Bu eğitimi de video yoluyla çok daha fazla kişiye ulaştırmak mümkün...Saygılarımla

Darksoul 28-11-2014 01:08

Izmir'deki kursun icerigi nedir acaba ? Besin eriyigi hazırlama konusunda bilgi ve egitim veriyorlar mi ? Sahsen yarin arayip ogrenecegim...bunun disinda evet kesinlikle bu forum dalının yani topraksiz tarimin toparlamanlasi konularinin derlenmesi gerekiyor , bir konu altinda 20 sayfa ve o 20 sayfa icinde cok daha farkli konu ve linkler bulunmakta , insan icinde kayboluyor

malbman 28-11-2014 09:57

Kurs ile ilgililenen arkadaşlara: Az önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros eğitim Merkezindeki görevli ile yaptığım telefon görüşmesinde kursun P.tesi ve Çarşamba olmak üzere hafatda iki gün, saat 13:00 - 16:00 arasında yapılacağını ve toplam kurs süresinin 2 ay olduğunu öğrendim.

Kursa katılım için eğitim merkezine nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma fotokopisi veya ehliyet ile gidip kesin kayıt yaptırmak gerekiyor. Diploma ya da ehliyet istenmesinin amacı, okur yazar olduğunuzun ispatlanması içinmiş.

Şu anda kursun ne zaman başlayacağı belli olmayıp, tarih başvuru sayısına göre tespit edilecekmiş. Bu nedenle katılmayı düşünen arkadaşlar ne kadar çabuk kayıt yaptırırsa, kontenjan da aynı doğrultuda belli olacağı için, kursun başlama tarihi de o kadar çabuk olacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros eğitim Merkezine otobüs ile ulaşım için Yeni Karamürsel Mağazasının önündeki otobüs duraklarından kalkan 34 ya da 42 nolu otobüslerden yararlanılabilir. Otobüsten Toros Meydan durağında inilecek. Meydanda Kazım Karabekir İlköğretim okulu var. Eğitim merkezi okulun karşısında.

Bu arada; kursun ücretsiz olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Kurs için herhangi bir ücret ödenmiyor.

kimyager147 28-11-2014 15:37

Güzel bir etkinlik.

tkuruner 01-12-2014 23:45

Geç yazdığım için üzgünüm. Bazı arkadaşların sorularına yanıt vermek isterim;
*Evet besin eriği hazırlama hakkında bilgi veriyoruz.
*2 ay süresi içinde uygulamalı olarak bir ürün yetiştirmeye çalışıyoruz.
*Bu süre zarfında bir adet gezimiz (Ticari olarak topraksız tarım yapan bir sera gezisi) bulunuyor ve bunu belediyemizin araçlarıyla ücretsiz sunuyoruz.
*İnternetten görsel eğitim için şuan maalesef bir hazırlığımız yok. Şuan sadece 3. dönemimiz başlayacak. Daha yeni eğitimlerimiz başladı ve sürekli eğitimin içeriği ve kalitesini iyileştirmeye çabalıyoruz.
*Örnek bir uygulama seramız var; eğitim teorik ve pratik şeklinde devam ediyor.

Bu ve bu tür eğitimlerin devamı için kursa kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Arkadaşların ilgisine teşekkür ederim.

malbman 20-12-2014 13:49

Kurs 22.12.2014 tarihinde başlıyor.

idris şenol 21-12-2014 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1341749)
Kurs 22.12.2014 tarihinde başlıyor.

bizim gibi topraksız tarım kursuna gitme şansı bulamayanlara umarım gidenler yardımcı olur:)
kurs alanlar: ağaçlarnet TOPRAKSIZ TARIMA GÖNÜL VEREN üyeler burdan günü günü kursta anlatılanları yazmakla görsel ve yazı olurak sunumlarını rica ediyorum:)saygılarımla

casper1 23-12-2014 02:46

İlk gün tanışma faslı vardı.Sayın malbman la bu vesile ile tanıştığım için mutluyum.Mini serada çarşamba günü söküm ve yenileme işleri var.Kısacası amelelik yaptıracaklar, o gün gitmesem mi acaba :D

xbaron 23-12-2014 23:45

Yarin ilk is telefon etmek insallah yer vardir alirlar gec haberim oldu insallah gec kalmamisizdir.

furkandogan 17-07-2019 08:32

Selamlar arkadaşlar, bu foruma yeni kayıt oldum. Bu başlığa google dan yaptığım aramalar neticesinde ulaştım. en son kayıt epeyce eski. forumu tekrar araştıracağım. topraksız tarım konuları ile ilgileniyorum. İzmir Belediyesinin kurslarını araştıracağım. Hala haftada 2 gün ise biraz zor gerçi. Keşke çalışan girişimciler düşünülerek daha sıkı bir program ile 1-2 haftada bitirilebilse kurslar. Daha sık programı olan kurslar biliyorsanız paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024