agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   topraksız tarımda yeşil kurt mücadelesi (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31996.htm)

fozada 19-06-2013 12:17

topraksız tarımda yeşil kurt mücadelesi
 
yaklaşık 35-40 günlük domates fidelerinde ik çiçekleri kopardıktan sonra ikinci çiçekler açmaya başladı. tam seviniyorken dün çiçeklerin üzerinde iki adet yeşil kurt buldum. yapraklara bir miktar hasar vermiş zaten. bazı yapraklar zar gibi kalmış. arka taraflarda olduğu için yeni görebildim.

forumda araştırdım, birkaç ilaç ismi de buldum ama nasıl kullanılacağı konusunda tam bilgi edinemedim. canım çok sıkıldı, ilaçsız, hormonsuz domates üretmek hayal oldu sanırım.

tarladaki domates için kullanılan zirai ilaçlar var. topraksız tarımda hangi tür ilaçlar kullanılabilir? ya da organik yöntemlerle yeşil kurtla mücadele etmek mümkün müdür?

ankafar 20-06-2013 08:16

Yeşil kurt genelde akşamları çıkar gündüzleri saklanır o yüzden ilaçlama saatini karanlık evrede yapmalısınız. Hızlı bir şekilde yok oluyor kurtlar. Meyvelerde larva delikleri kontrolü de yapmanızı öneririm.

Kimyasal mücadele çok etkili o yüzden başka uygulamalar pek kullanılmıyor. Ancak orius türleri avcı böcek olarak kullanılabilir. Fakat bunun kültür olarak satılanı yok zannedersem.
Buradan belki daha yardımcı olabilirler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024