05-02-2008, 11:37 | #61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sayım Atomkarınca. bu sorunuzu daha sonra açıklıyacaktım ama mademki sordunuz kısaca anlatayım.Gübreler poşetlerde,iz elementler ise yaklaşık 250 cc şişede gelecek.kullanma talimatına göre mesela pet şişelerde eritilip ( 1-2 litrelik ) stok solüsyonlar hazırlıyacaksınız .( iki adet şişe yeterli ) örneğin 10 litrelik bir su şişesine bu solüsyonlardan birer kapak dolusu koyarak asıl besin eriyiğine ulaşmış olacağız. İşn özeti bu. Ama eritirken nelere dikkat edeceğiz nasıl saklıyacağız hepsini hem forumda hemde kullanma talimatında anlatacağız tabiiki. |
05-02-2008, 19:28 | #62 |
Ağaç Dostu
|
sayın denizakvaryumu;
Domates iyi bir seçim,ama her bitkiyide yetiştirebileceğinizden adım gibi eminim.Yeterki isteyin perlit ve cocopit karışımı kullanmanız bence en iyisi,hata kaldırır.Teras ve balkonda yetiştiricilikte Kudret beyin dediği gibi su kaybı çabuk olacağından poşet sisteminde yetiştiriciliğide düşünebilirsiniz. Düzenleyen envor : 05-02-2008 saat 20:38 Neden: resin ekledim |
05-02-2008, 23:34 | #64 |
Ağaç Dostu
|
İklimlendirme...
drip ile su veriyoruz,poşetlerin altında drenaj kanalının üzerine gelecek şekilde delikler açtık,oradan drenaj akıyor.günün sıcaklığına ve nemine göre,hatta rüzgar yönüne göre su rejimimiz değişiyor. |
13-02-2008, 23:13 | #65 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Uzun sureden beri forumu izlemekteyim. Kudret beyin aciklamalari ve bulundugumuz bolgenin toprak ve ikliminin cok kotu (Kazakistan'dayiz) olmasi nedeni ile bir arkadasim ile beraber topraksiz tarima baslamaya karar verdik. Kudret beyden besini temin ettik. Daha sonrasinda calismalarimiza basladik Daha oncede belirtigim gibi , burada toprak ve iklim (ruzgar,kum firtinasi , ani sicaklik degisimi gibi) cok kotu . Bu nedenle yaptigim arastirmalar sonucunda topraksiz tarimin tamamen kapali bir ortamda de yapilabilecegini ogrendim ve calismalarimiza kapali bir odada basladik. Ben bu tarim turu icin (ingilizcesinden cevirerek -Contolled Environment Agriculture) Kontrollu Ortam Tarimi diyorum. Tabii ki bitkiler su kulturunde yetisiyor. Ancak isik , isi , besin (ki ileride CO2 de kontrol edecegiz) tamamen bizim kontrolumuzde olacak.Su anda odamizin ic duzenlemesi bitti. Yaklasik 15 tur bitki yetistirmeyi planliyoruz( domates, ispanak, marul, hiyar, feslegen, cilek ,fasulye,havuc,sogan vb.) Odada yetistirecegimiz tohumlar (ispanak haric) cimlendi. Birkac gune kadar odaya alacagiz. Odamizda (yaklasik 6 metrekare) bitkilerin yapay isiktan iyi yaralanmasi ve yer kazanmak icin taraca sistemi kurduk.Oda hic bir yerden isik almiyor. PVC borulari saksilarimiz boyutunda punch ile esit araliklar ile deldik. Simdilik (istedigim nitelikte pompamiz su anda yok) , manuel damlatma sistemi ile yapacagiz.En kisa surede NFT sistemine gececegiz.Tabii PVC borularda kisa bitkileri yetisirmeyi planliyoruz.Domates , fasulye ve hiyar gibi bitkileri daha buyuk saksilarda yine drip ile sulayacagiz. Odanin bir kisminda da bu ise ayirdik. Buyuk plastik kutular bulduk , saksilari buna yerlestirecegiz. (Bizim burada herseyi biranda temin etmemiz kolay olmuyor) Odaya bir bilgisayar koyduk. Isigin isinin , kontrolunu bu sekilde elektronik olarak yapacagiz. Tabi en onemlisi bilgisayar ile gunluk olarak isi ve isik durumlarini otomatik olarak kayedecegiz ve bitki gelisimi ile bunlari direkt olarak iliskisini cikarmayi umut ediyoruz.(bunlar bilinen seyler ancak kendi kullandigimiz turlere ozel bir seyler cikarmayi umuyoruz). Simdilik bu kadar . En kisa surede fotograflari koyacagim foruma. Ayrica Sayin Kudet Tezel'e bize verdigi destek, kendi calismalari ve bizler ile paylastigi bilgiler nedeni ile cok tessekur eder calimalarinda basarilar dilerim. |
14-02-2008, 23:00 | #66 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Bir ek yapmak istiyorum , belirtigim gibi bulundugumzu bolge bitki yetistirmek icin cok kotu. Yani bildiginiz col. Amacimiz bir nevi uzayda bitki uretimi calismasini taklidi etmek. Bizim calismalarimizda kullandigimiz teknikler bulundugumzu yerde elektrigin ve suyun bedava olmasi , bazi malzemelerin cok kolay (insaat malzemeleri anlaminda) bulunmasi , bazi malzemelerinde nerdeyse bulunmamasi anlaminda oldukca istisnai (Akvaryum pompasi bulmak icin 3-4 hafta beklemek gerekiyor desem sanirim ne demek istedigimi anlarsiniz). Dahasi pompa yok kemdimiz pompa tasarliyouz. Bugun basari ile calistirdik ilk ev yapimi pompamiz. Kisacasi Turkiye'den biraz fakli durumdayiz.Ama calismalarimizin sonucu bircok amator , hatta profesyonel icin cok faydali olacagini dusunuyorum. Oda isiklandirmasi icin 4 floresan, ve 400 ve 1000 wattlik metal halid lamba kullaniyoruz. Gerci su anda yerlerine bagladik ancak aktif degil metal halid lambalar. Bildiginiz sebepten daha tohumlarimizin cimlenmesi 1 cm ortalama.(fasulye haric) Bu arada ispanakta yasadigimiz cimlenme problemin tohum sorunu oldugu kanisina vardik(Kudret bey'den aldigimiz bilgi sonucunda) Simdi yeni Ispanak tohumlari siparis ettik. Umarim yeni tohumla cimlenmeyi saglayagiz. (tabii ki 15 gune kadar gelirse tohumlar zil takip oynaycagiz). Bilgisi olanlara bir kac sorum olacak. Ispanak tohumlariini cimlendirmek icin kullandiginiz ozel bir yontem var mi? Dahasi genel olarakta cimlendirmeyi hizlandirmak (priming) icin kullanilan kimyasallari kullanmis ve ya bu konuda bilgisi olan var mi? Ispanak cimlenmesini hizlandirmak icin ticari seralarda PEG800 ( anlami sanirim polietilenglikol 800) kullanilidigini ogrendim.Bu madde Turkiye'de var midir ? (Ben Almanya'dan buldumda, herhalde gelecek seneye buraya gelir o yuzden umidi kestim ) . Tabii ki amacim sadece Ispanak degil, genel olarak tohum cimlenmesini uniform hale getirmeninde oldukca onemli bir sey oldugunu dusunmem. Selamlar Hidro |
14-02-2008, 23:20 | #67 |
agaclar.net
|
Bu çok yararlı bir deneme olacağa benziyor... Elimizde olan kaliteli tohumlardan gönderip, bu projeye destek olmak isteriz... Forumda böyle bir kampanya başlatabiliriz. |
15-02-2008, 21:39 | #68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sevgili arkadaşlarım,arkadaşımız hidronun açiklamalarını gördükten sonra hala susmanın hatalı olacağını düşünerek, konu hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Arkadaşımız hidro bana özel mesjla durumu anlattı,Türkmenistanda çalıştığını. orada sebzeye hasret kaldıklarını. ve ellerinde ki imkanlardan bahsetti. Kendilerine buraya izne gelen bir arkadaşıyla, daha doğrusu bu işleri beraber planladıkları arkadaşıyla buluşup bir besin eriyiği yolladım,içinde büyün detaylı kullanma talimatıyla. Ogünden sonra 5-6 defa mail leştik,fakat henüz işleri tamamlayamamaktan bahsetti.Geçen gün gelen mailde bütün tohumların çimlendiğini ancak ıspanakların çimlenmediğini söyledi.Bende kendilerine tohum ların bozuk olabilecegini ve hemen birbaşka marka tohun dikerek denemesini söyledim. ANCAK....şimdi aklıma başka şeyler geldi ve mutlaka sizlerle paylaşmak istedim. Bahara az kalmışken, tohum dikim mevsimi gelirken bu konunun gündeme gelmesi isabet diyorum.Sizlerden ricam bu konuyu açıklığa kavuşturmak için en küçük bilgisi olan dan en büyük kariyer sahibine kadar herkes konuyu yorumlasın.ve sevgili Malina;nın da dediği gibi elimize geçen bu deney fırsatını değerlendirelim. Bem diyorumki Sayın arkadaşımız hidronun ıspanak tohumlarının çimlenmemesinin sebebi, toprağın çok tuzlu olmasından kaynaklana bilirmi? Ayni tohumlardan ayni ortama. (ısı, ışık,çevre olarak) saf su veya içile bilir nitelikte birinci sınıf su ile ( EC si 0,5 mS/cm ye kadar ) yıkanmış, tuzdan arındırılmış ayni topraktan alınma bir numunede denense acaba çimlenme gerçekleşirmi, nedersiniz? .Bu konu hakkında bazı kaynaklara baktım ama tatmin edici bir cevap bulamadım, Bu konu hakında bilgi vercek ,yorumlıyacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
17-02-2008, 02:02 | #69 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Kudret agabey, Yaklasik 30 gun sonra bir tane ispanak bugun cimlendi. Inanin cok sasirdik ama sevindik. Butun amacimiz burada yogurtlu ispanak yemekti (ozelden yazmistim hatirlarsiniz) . Artik becerebilirsen bir tanesinden yapacagiz . Isin sakasi bir yana , sunu soylemeliyim , biz butun tohumlari zaten rockwool (tasyunu)icinde cimlendiriyoruz. Bu "lanet" ispanak tohumlari kesinlikle olmu$ bence . Siz daha once hakliydiniz. Bunlar bozuk .100 tohumdan sadece biri, "super uygun" ortamda cimleniyorsa bizde bir hata yok. Yarin aksam yeni ispanak tohumlari gelecek neyseki ,ak koyun kara koyun belli olacak bir hafta icinde . Boylece bir tur kontrollu bir deneyde yapmis olacagiz. Selamlar Hidro Düzenleyen Hidro : 21-02-2008 saat 02:53 |
17-02-2008, 02:31 | #70 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Topraksiz tarim ile ilgilenmeye basladiktan sonra internetten yaptigim arastirmalar sonucu bitki turlerinin Ph, EC, isik ve sicaklik isteklerini ve cimlenme isteklerini ozetleyen bir excel dosyasi hazirlamistim.(Bu bilgiler tamamen internet kaynaklardan alinmadir.Benim derlemek disinda hicbir katkim yoktur.) Sizler ile paylasmamak forumumuzun amator ruhuna aykiri olacagindan , hepiniz kullanimina sunuyorum. Onemli not: Forum yazilimi resim dosyasi disindaki formatlari desteklemiyor. Bu nedenle bende dosyanin soyadini png olarak degistirdim ve upload ettim foruma. Aslinda bir excel dosyasi. Lutfen bilgisayariniza kaydedin ve soyadini xls olarak degistirin. Tabii ki bilgisayarinizda Excelin oldugunu varsayiyorum.Bir sorun olusursa mesaj gonderin direkt olarak mail adresinize gondereyim |
17-02-2008, 02:40 | #71 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Upload calismiyor.PHP ci arkadaslari kutluyorum Neyse bu calismayi isteyenler istediklerini belirtsin dosyayi direkt gondereyeim |
17-02-2008, 02:56 | #72 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Birde kendi yaptigim EC metre ( fikir yapilmis bir ec metreden esinlenmedir) var onuda yakinda foruma koyacagim.Mukemel calisyor ama isi kompazyasyonu yok onu ekliyorum. |
17-02-2008, 16:54 | #75 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
|
20-02-2008, 12:10 | #76 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2008
Şehir: İST
Mesajlar: 3
|
Alıntı:
|
|
21-02-2008, 02:27 | #77 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Linke tiklayin Acilan sayfanin altinda Free yazilli bir buton cikcak.Onada tiklayin. Download baslaycaktir. Ancak , ayni Ip adresinde o an baska download var ise baslamaybilir. Siz en iyisi bana mail adresinizi gonderin bende size direkt gondereyim en kolayi bu Hidro |
21-02-2008, 08:30 | #78 |
Ağaç Dostu
|
|
21-02-2008, 16:27 | #79 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2008
Şehir: İST
Mesajlar: 3
|
Alıntı:
sedatkara6@gmail.com bu iki adresimden herhangi birine gönderebilirsiniz.iyi çalışmalar. |
|
25-02-2008, 12:03 | #80 |
Ağaç Dostu
|
"Sevgili arkadaşlarım, Her hangibir karışım ki buradaki konumuz besin eriyikleridir,ölçü sistemini iyi bilmemiz gerekir, aksi taktirde çok büyük hatalar yapabiliriz.Bu hatalara sebep olmaması için ağırlık ölçü birimlerini hatırlatmak istiyorum. Ağırlık ölçü birimleri 1 kg= 1000 gr 1 gr= 1000mg 1 ppm= 1 mg / 1 000 000 mg ppm =milyonda bir demektir yani 1 ppm =1 mg /1000 gr suyun özgül ağırlığı 1 gr /cm3 olduğu için 1 ppm = 1 mg / 1 litre dir. 1 mg =0,001 gr dır 1 gr = 0,001 kg dır LÜTFEN ÖLÇÜ VE TARTI BİRİMLERİNE DİKKAT EDELİM AKSİ TAKTİRDE HATALARIMIZ ÇOK BÜYÜK OLUR" Kudret Beyin yazısını buraya alıntıladım ki bu başlık altında da konuyla ilgilenenler hata yapmasın. |
25-02-2008, 12:32 | #81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Teşekkürler Denizakvaryumu , iyi düşünmüşsünüz.En önemli konulardan biri budur,,hatta önemlilik listesinin başındadır. |
27-02-2008, 22:31 | #83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Eveeet Sevgili arkadaşlarım,Nihayet beklediğimiz bahar geldi. Ancak havaların yeniden bozmıyacağını garanti edemeyiz tabii.Ama bugün gerçekten bahar kendini gösterdi. Önümüzdeki pazar günü yani 2 MART 2008 günü balkonda sebze yetiştirecek arkadaşların Yaz okulu =açılış günü= olsun.Ve bundan sonraki günleri daha sık paylaşımlarla geçirelim yaptıklarımızdan ve neticelerinden daha sık bahsedelim ki doğruyu ve yalnışı vakit geçirmeden fark edebilelim. Arkadaşlar,Yeni üye olduğumda bu sene herkes bolkonunda sebze yetiştirmenin tadını tadacak demiştim, işte o tadı tatmak için hazırlıklara başlıyoruz.herkese başarılar dilerim. Sebze yetiştirmenin iki yolu vardır, Bunlardan biri erişkin fideyi alıp kendi bahçemizde, veya saksımızda büyüterek meyvelerini toplamak,diğeri ise,küçüçük bir tohumun dikiminden başlıyarak erişkin bir fide yetiştirmek, ve o fideyi büyüterek meyvelerini toplamanın zevkine varabilmek.Bu ikinci yol tabiiki biz amatörler için daha heyacan veren biryol gibi gözüksede, bazı dezavantajlarıda yok değildir. Tohumdan fide yetiştirmek herşeyden önce belli bir bilgi birikimi meselesidir.bu işi profösyönelce yapan firma ve kuruluşların yetiştirdikleri fidelerdeki neticeleri yakalamak,onların kalitesine ulaşmak bir amatör olarak çok kolay olmasa gerek.Ama çarşıdan,pazardan ne olduğunu bilmediğimiz fideleride alıp dikmek ne çıkarsa bahtımıza demekte olmaz,zira buna bir emek, bir gönül vereceğiz,en iyisini yapmak ve eniyi neticeyi almak isteriz.Eğer yetişkin bir fide dikerek onu büyüteceksek,güvenilir firma ve kuruluşların fidelerini almak zorundayız.Fakat konu amatörlük olunca buda her zaman kolay olmaya bilir,birkaç kök fideyi bize hiçbir kuruluş vermez.Besin eriyiklerinin malzeme bulmaktaki zorluğu gibi.geriye mevsiminde pazarlara çıkan fide satıcıları kalıyor.ancak tanıdığımız, daha önce denedeğimiz kişiler olmak zorunda, gerçekten eminsek alabiliriz,yoksa ,canakkale domatesi diye eker çeridomates çıkabilir, sırık diye eker yerlek çıkabilir,sivri biber diye alır dolma biber çıkabilir, tatlı diye alır zehirgibi acı çıkabilir,Bunları hep yaşadığım için anlatıyorum.Yani tecrübe konuşuyor.Neticede bende amatörüm. Nerden bileyim hangisi hangisidir. İşte arkadaşlarım bu durumlara düşmemek için yaptığımız işi iyi bilmek zorundayız. İşin ruhunu bilmek zorundayız.Ben ektim oldu diye tesadüflere bırakmamalıyız. Onun içindir ki şu özet bilgileri vermek istiyorum. Kaliteli bir ürün yetiştirmek sadece kaliteli bir tetiştirme ortamı hazırlamak değildir. Kaliteli bir ürün yetiştirmek için, önce kaliteli bir tohum. ve kaliteli bir fide yetiştirme mecburiyetimiz vardır. Buradanda anlaşılacağı gibi,Kaliteli bir tohum illede kaliteli bir fide verir demek değildir.O halde kaliteli bir fide nasıl yetiştirilmelidir. |
27-02-2008, 23:45 | #84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sebzeleri ,sıcağa ve soğuğa hassas olanlar,olmayanlar diye ikiye ayıra biliriz. Hassas olmayanlar ; Havuç.maydanoz.ıspanak.bezelye. soğan,fasülye,bakla,hıyar,kavun, karpuz, turp. Hassas olanlar ;Domates,biber, patlıcan. pırasa,lahana,karnabahar,kereviz Fideler ,yastık denen özel hazırlanmış yerlerde yetiştirilir.bu yerler ısıtma biçimlerine göre de sınıflandırılır. Sıcak yastıklar ılık tastıklar soğuk yastıklar Sıcak yastıklarda Domates, biber, patlıcan fideleri yetiştirilir. Ilık yastıklar bu fidelerin şaşırtıldığı yastıklardır,fide döneminden erişkin fideye geçiş yeridir. Narin fidelerin dış ortama alıştırıldığı yerlerdir. Soğuk yastıklar ise,Lahana,pırasa,karnabahar,marul,salata ve kereviz fidelerinin yetiştirildiği yastıklardır. Karnabahar,lahana,bürüksel lahanası 5 dereceye kadar çimlene bildiği halde,Patlıcan tohumları 19 derecenin üstünde,biber 15 dercenin üstünde, domates 10-12derecenin üstünde iyi çimlenirler. Bazı sebzelerin çimlenme ısı tolaransları fazla değildir. Mesela pırasa en düşük 7 en çok 21-24 derceler arasında, Kereviz 10-19 dereceler arasında iyi bir çimlenme gösterdiği halde birçok baş marul 20 derecenin üstünde çimlenmez, kıvırcık marul 29 dercede bile güzel çimlene bilirmiş. İşte arkadaşlar bu bilgileri bilmeden,işin ruhunu öğrenmeden fide yetiştirmeye kalkarsak başarı tesadüf olur, kendimizi kandırırız. Tohum dikecegimiz toprağa, tohum harcı deniyor, bununda formülü var. 1/3 Bahçe toprağı,1/3 iyi yanmış gübre,1/3 ince dere kumu. Eğer ,domates ,biber, patlıcan ekeceksek bu harçların alttan ısıtılması gerekiyor,ısıtma işlemi kalorifer,elektrik,güneş enerjisiyle olduğu gibi,yanmakta olan taze gübrede ıstmak amaçlı kullanılabiliyor. Arkadaşlarım bu bilgileri, fide yetiştirmek isteyen arkadaşlara bir ön bilgi olsun diye yazdım. Elimize geçen tohumları gelişigüzel bir yere ekerek hepsinin birden çimleneceğini düşünmeyelim.Yukarıda ki sınıflandırmalara dikkat edelim.Ben bu sene domates,biber ve patlıcan fidelerimi kendim yetiştirmek istiyorum.Daha önce hazırlamış olduğum deney serasına tohumları pazar günü dikeceğim,sizleride gerek fotoğraflarla gerek yazı ile gelişmelerden haberdar edeceğim. |
27-02-2008, 23:55 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Bilgiler için teşekkürler. Sizinle aynı zamanda ben de pazar günü elimdeki domates tohumlarını torfa dikeceğim. Geçen sene Ulus'da bir satıcının çeri domates fidesi diye sattığı fideden, yumruk kadar domates olunca ben de fide işine girmeyeceğim. Herkese kolay gelsin. |
28-02-2008, 00:33 | #86 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: yozgat
Mesajlar: 97
|
Kudret Tezel merhaba, İçerisinde hayvan gübresi, çay ve bahçe toprağı karışımım hazır. Ben Yozgat'ta yaşıyorum. Çevredekiler bana Mart sonunda tohumları toprağa atmamı söylediler. Tohumları(biber) oda sıcaklığında çimlendireceğim. Bende bu pazar tohumları toprağa atmalımıyım? |
29-02-2008, 08:21 | #87 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sayın Ar Da,Tohumların çimlene bilmesi için toprak sıcaklığının, tohumun ıstediği sıcaklığa gelmesi lazım.Mevsim gelmeden, toprak ısınmadan bazı tohumları ekemessiniz. Fakat oda sıcaklığı olunca iş değişir.Söylemiştik; domates, biberi patlıcan sıcak yastıkta yetişir diye. Siz tohumlarımızı ekin ,fideleri büyütün ,ama havalar ısınmadan dışarıya çıkartmayın. İstanbulda benim balkonuma dikim tarihim 1-10 mayıs arası ,herhalde sizinde dikeceğiniz tarih mayısın sonlarına doğru olur.Ancak küresel ısınma havayı nasıl etkileyecek bilmiyorum.Etrafınızda bu işi frofösyönelce yapanlar varsa onları gözlemek yerinde olur. Başarılar dilerim. |
02-03-2008, 21:46 | #88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Sevgili arkadaşlar, 2008 yaz sezonunda, bol, bereketli,hijyenik ve sağlıklı ürünler yetiştirebilmek ümidi ile hepimize başarılar dilerim. |
02-03-2008, 23:27 | #89 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn.Tezel. topraksız tarım , geleceğin tarımı olacak...Bugün Hollanda'da tarımın %90 ı topraksız olarak yapılıyor. Bu yıl belki %100 başarılı olamasak bile bu işe başlayarak bir adım atmış olacağız sonrasın da da devam edecek. |
03-03-2008, 11:06 | #90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 113
|
arkadaşlar merhaba hepinizin güzel bir hafta geçirmesi dilegiyle diyorum ve pazar günü diktigim sebzelerden bahsetmek istiyorum domates ,biber ,patlıcan ,salatalık ve marul dikdim daha yokmuydu diyebilirsiniz aslında vardı çilek vardı ama onun tohumunu bulamadım çilegin fidesi gelecekmiş nisanda artık onun için nisan ı bekliyecegim işallahfilizlendiginde resimlerinide ekliyecegim saygılar |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|