agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni328Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2016, 13:52   #751
Ağaç Dostu
 
shawshang's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2015
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 358
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PacMan Mesajı Göster
Valla Sayın Hocam çok önemli konulara değindiğimi düşünüyorum. Ve bir o kadar da özenle yazıp size ilettim. Bize soru sormamızı siz önermiştiniz. Fakat cevabınız gerçekten çok yetersiz.

Saygılarımla.
Kudret Bey bizlere besin sıvısı konusunda çok ciddi yardımları oldu ve halen oluyor.

Sizin sormuş olduğunuz sorulara verilecek cevaplar "danışmanlık hizmeti" veren firmalar tarafından bir kamyon para istenir

Ama forumda sorularınızın cevapları mevcut. Az biraz araştırma ile hepsine cevap bulabilirsiniz.

Ciddi anlamda yatırıma girişecekseniz İzmirli olan TARTES tarım ile irtibata geçmenizde fayda var bence

saygılar

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 18:16   #752
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Genç birisi olarak fikrimi yazayım. Kendimize göre bir üretim faaliyetlerimiz var. Toplam sera miktarımız yaklaşık 1000 m2.

4 dönüm sera diyorsunuz ve bunu topraksız tarımda yapacaksınız. İlk başlarda aşırı derecede bir risktir. 100-200 m2 bir sera ile denemelere başlayabilirsin.

Hatta baştan topraksız tarım yerine topraklı tarım yapılmalı. Bitkinin ihtiyaçlarını gözlemlemek gerekli. Ayrıca çeşit olduğu için hepsinin değişik gübre istekleri ve sulamaları olacaktır.

Şöyle bir örnek vereyim, çiftçi her sene aynı ürünü eker ve ek olarak seneye başka bir eşit ürün eker. Bu yeni ürüne masraf yapar ama istekler farklı olduğu için ilk senelerde zarar eder.

dongyul ve shawshang beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 18:35   #753
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili PacMan sorduğunuz sorulardan forumları çok fazla incelemediğiniz kanaatine vardım. Zira incelemiş olsaydınız besin eriyiği içindeki tuz miktarının nasıl ölçüldüğü ve nasıl tamamlandığı hakkında fikriniz olurdu bunun için bir ziraat mühendisi olmak gerekmediğini görürdünüz. Onun için size bir an önce başlayın dememin sebebi daha detaylı bilgi sahibi olmanızı teşvik etmek içindi. Karşılaştığınız problemleri çözmek için forum sayfalarını daha dikkatli okur işin pratiğini yaparak sistemi daha kolay kavramanız içindi. Besin eriyiği hazırlamasını öğrenmek bitkiyi en sağlıklı en verimli en mükemmel formülleri bulmak varken sekiz haftada bir değişmesi gereken bambus arılarını üreterek onların onurlandırılmasını daha ön planda tutmanız biraz garip değilmi. Siz dediklerimi lütfen samimi olarak düşünün belki hak vereceğiniz yerler vardır.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 02:15   #754
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-12-2015
Şehir: Isparta
Mesajlar: 84
Burada çok guzel bilgiler var ama bana fazla ağır geliyor bunları anlamak yaza doğru ben de ufak bir hidroponik durgun su kulturunde domates yetiştirmek istiyorum bunun için bana hazır sıvı besin eriyiği satar misiniz? Tabi 2 3 ay sonra alacağım. Böyle bir yardımda buluyor musunuz acaba?

Greant64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 07:51   #755
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Sayın Pacman; yetiştireceğiniz bitkinin gelişim evrelerine göre generatif ve vejetatif dönemlerde verilmek üzere hazır karışım formüllerini internetten bulabilirsiniz, ancak çok ekstrem durumlarda çözeltinin bulunduğu tanktaki çözeltiyi bir laboratuvarda analiz ettirmeniz gerekebilir. Yine de yetiştiriciliğinizi tehlikeye atmayın. İnsanlar 4 yıl okuyor sonuçta bu işi layıkıyla yapabilmek için. Bir mühendisle anlaşarak kendinizi garantiye alın sonuçta 4000 m2 den bahsediyorsunuz. Çözeltileri de birbiriyle karışabilen karışamayan elementler üzerine yapıyorlar. Hatta mikro elementler için üçüncü bir karışım yapılabiliyor. Bileşiklerin elektron değişimlerine göre birbirleriyle karıştırılabilecek miktarları tayin ediliyor. Ama yine de dediğim gibi bu sabit rakamları biryerlerden bulmanız gerekir.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 20:43   #756
Ağaç Dostu
 
efe446's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 355
Öncelikle herkese merhaba,

Forumun 2009 da buyana üyesiyim fakat pek aktif bir Kullanıcı değildim ancak artık bende katkı sağlayabilecek donanımda olduğumu düşünüyorum. Ziraat Yük mühendisiyim. Yüksek lisansımı topraksız tarım üzerine Yaptım. Ancak şuan ülkemizde ziraat mühendislerine verilen değerden ötürü bu güzel mesleğin dışında daha fazla maddi Kazanç elde ettiğim bir iş yapmaktayım. Maalesef bu çok üzsede beni ülkemizdeki çoğu ziraat mühendisinin kaderi bu. Neyse şuaralar hobi amaçlıda olsa Bişeyler yetiştirmek onları paylaşmak çok güzel bir duygu. Bu konuya biraz baktım ancak gerçekten kimyasal olarak çok derin konulara girilmiş. Kudret bey çok güzel örneklerle açıklamış konuyu. Bizim ders konusu olarak gördüğümüz birçok şey hatta belki daha fazlası ( abartmıyorum) bu konuda var gibi. Ben kimyasal hesapları oldum olası sevemedim o Yüzden bazı şeyleri ezbere yapıyorum diyebilirim. Bunu herkes böyle yapsın diye söylemiyorum ancak amatör olarak balkonda ürün yetiştirmek üzere burada olan üyelere kimyasal Açıklamalar yapmak mantıklı gelmiyor bana . Bu işi profesyonel olarak yapacak insanlar zaten burada çözüm aramayacaklar diye düşünüyorum. Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim bu konuda . Bir konunun sonuda doğru bu işler ziraat mühendislerine bırakılmalı gibi bir yorum gördüm . Evet topraksız tarım bitki bakım anlamında ziraat mühendisliği ile ilgili ancak bitki besleme ve otomasyon işin içine girdiğinde (şahsım adına ve aldığım eğitim anlamında yazıyorum ) ziraat mühendisliğinden biraz çıkıyor. 4 yıllık eğitim alan bir ziraat mühendisi ne topraksız Tarımda bitki besleme yapabilir ne de otomasyon sistemi hazırlayabilir. Ben 4 yıllık eğitim üstüne 2 yılda topraksız tarım Alanında eğitim aldım. Fakat topraksız tarım Alanında üniversiteler bana göre çok zayıf . Örneğin şimdi bütün seralarda gübreleme otomasyonla Yapılıyor hatta iş ilanlarına bakarsanız bu makinalarım programlarını kullanabilen mühendis ararlar. Biz herşeyi kendimiz ekleyerek ölçümler yaparak çalıştık.( artık ne kadar teknik çalışılabilir siz düşünün)

Üniversite'den mezun Olduğum ilk düşüncem kredi çekip bir sera yapıp topraksız Tarımda marul üretmekti rüyamda bile bunu görüyordum . Fideyi 8 kuruştan alıyordum. 20 kuruşta fide başına maliyet hesaplıyordum. 50 kuruştan satsam 2 seneye Köşeyi dönmüştüm Taki Sahibinden .comda marul ilanlarında toptan marul tanesi 15 Kuruş olduğunu Gören'e kadar herkese iyi Akşamlar .

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 21:57   #757
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili efe 446, söylediklerinizin bir çoğuna hak veriyorum. Ancak nekadar ciddi bir fizibilite yaptınız nerelerden fiyat aldınız veya hangi somut çalışmaları incelediniz bilmiyorum ama marul başına 20 krş biraz yüksek olmuş. Sizin gibi değerli mesleğini seven bir ziraat yüksek mühendisimizin bu fiyat araştırmasından etkilenerek meslekten uzaklaşması gerçekten çok üzücü olur. Üzülürüm. Lütfen bir daha gözden geçiriniz. Lütfen mesleğinize sahip çıkınız.
Hem moralinizi düzeltmek adına hemde agaclar.net sitesi sayesinde Türkiye de topraksız tarımın nerelere geldiğini göstermek adına bir kaç resim paylaşayım.


Düzenleyen Kudret Tezel : 19-03-2016 saat 06:23
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 22:43   #758
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Samsunda topraksız tarım

Name:  2012.jpg
Views: 1480
Size:  56.4 KB

Name:  2010.jpg
Views: 1748
Size:  56.8 KB

Name:  2006.jpg
Views: 1406
Size:  56.2 KB

Name:  2011.jpg
Views: 1425
Size:  54.9 KB

Name:  2089.jpg
Views: 1548
Size:  48.7 KB

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 23:02   #759
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
buna abi !!!sözün bittiği yer SAMSUN sigarası gibi bir şey

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2016, 07:07   #760
Ağaç Dostu
 
efe446's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 355
Amacım kimseyi bu işten soğutmak değil ancak üretimle iş bitmiyor. Benim açımdan üretim işin kolay kısmı. Hem biraz temel bilgim hemde Üniversite'den biraz pratik bilgim var. Üniversite'den sonra dedimki kendime bu bilgiler sana yetmez senin bu işi profesyonel yapan biryerde Tecrübe edinmen lazım. Internette iş ilanlarına bakıyorum bigün ismini vermeyeceğim Manisa'da bir topraksız tarım işletmesi ile görüştüm. Şartlarını sordum 1500₺ Maaş+yemek+ kalacak yer . Insan 6 sene okuduktan sonra az geliyor ilk başta ama neyse dedim amaç Tecrübe kazanmak . Atladım otobüse gittim Manisa'ya dediler biz sizi otogardan alırız. Bekle bekle kimse gelmiyo 2-3 saat bekledikten sonra aradılar kendiniz taksiye binin gelin diye neyse tesise vardım. Müdürleri izmirdeymiş birazda onu bekledim . Sonunda müdürde geldi selam hoşbeş derken adam birden dediki ben dedi zorunlu olarak ziraat müh. Alacam. Birden afalladım. Işte Maaş 1200₺ verebilirim ben hala Tecrübe Amaçlı gittiğim için buna takılmadım. Sonra dediki bu sene kalacak yer yok heryeri tırcılara verdik Başımdan aşağya kaynar sular boşalmaya başladı. Bana niye telefonda böyle demediniz dedim. Işte arkadaş aramışta falanda filan kıvırdı ticari işletmelerin durumuda böyle .

Şuan canla başla yabancı dil Sınavına hazırlanıyorum. Allah izin verirse araştırma görevlisi olup bu alanda çok fazla bilgiye erişip kendini geliştirmek istiyorum. Marul serası hayalim belki ozaman gerçek olur.

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2016, 20:02   #761
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Konuya en yeni gelen öğrenci benim sanırım hepinize iyi akşamlar.
Leventali beyin gübre paylaşımından gübrelerimizi aldık sağolsun leventali bey çok yardımcı oldu. alacağımız daha çok yol var umarım çabucak öğrenebiliriz.
henüz ana sınıfından başlayacağımız için kusurumuz olursa affola.

gübre paylaşımından aldığımız gübrelerin sayfadaki paylaşılan fotoğrafları üzerinde yazan oranları dikkate alıp içerikleri hesaplamaya çalıştım.

Amonyum nitrat üzerinde N % 33 yazıyor azot miktarı net % 33 olarakmı hesaplanacak

Potasyum nitratın gübre resmi yok ancak önceki paylaşımda Toros gübre alınmış bunu da aynı sayarsak Toros gübre oranları
Potasyum Nitrat için
Azot N % 13 buda net oran verilmiş bunu nasıl hesaplayacağız.
K2O % 46x0.83013= % 38.18598 K potasyum var

Mono potasyum fosfat
P2O5 %52x0.43646= % 22.69592 K Potasyum
K2O %34x0.83013= % 28.22442 P Fosfor

Kalsiyum nitrat gübresinde
N % 15.5 verilmiş bu net Azot değerimidir?
CaO %26.3x0.71469= %18.04

Magnezyum Sülfat gübresinde
MgO %15x0.60317= %9.04755 Mg Magnezyum
SO4 %26x0.3333= % 8.6658 Kükürt

Potasyum Sülfat gübresinde
K2O %51x0.83013= % 42.33663 K Potasyum

olarak hesapladım doğrumudur.

idris şenol beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 21:30   #762
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-05-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 260
Kudret Bey den ayaküstü öğrendiklerimi nette haftalardır araştırıp bulamamış bulsam da anlayamamıştım. Keşke Kudret Bey Topraksız tarım konusunda bir kurs düzenleyebilse. inanın onunla sohbet ve sohbet arasında öğrenilenler bile haftalarca nette yapılan araştırmalardan daha daha iyi olur kanısındayım.

kursun ve kiziltan beğendi.
MustafaTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2016, 10:30   #763
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Ben yukaridaki marul serasina takildim biraz. Buyuklugunu bilmiyorum ama sadece marul yaparak para cikarabilir mi ? Sistemi akansu olunca orada cesit olarak birde cilek olur. Bu sermaye ile marul yapmak bence sorun yaratabilir. Sistem kati ortam olsa domates, hiyar, d.bibr, renkli dolma biber, carliston, kapya, patlican hangisi para etse uyardi. Birkac cesit yapip birisi kar etmese digeri kurtarirdi. Samsun`dan Rusya olmayinca ihracat sansi nekadar, pazar bu miktar marulu aliyor mu? Bunlari yazmaktan amacim yatirilan sermaye, kullanilan kredinin geri odenme riski filan derken sorun cikmasin. By\u sera hakkinda, sahibini tanitmadan gelismeleri Sn Tezel bildirirler umarim.

Sn Efe is konusunda haklisiniz ama isveren de hakli, oralarda bir sene clisacaksiniz ki isi ogreneceksiniz caresi yok. Mevsim itibariyle acilmakta olan birkac seracilik kursu vardir. Birisine yazilip huc degilse topraksiz tarim teknisyenligi seviyesi alin, muhendis oldugunuzu soylemeye gerek yok. O bilgiyle birkac ay ucuza calisin bakalim yatirim yapmaya cesaret edebilecek misiniz ? Imternette bakin birsuru kiralik sera var, cok para yatirip riske girmeden kiralasaniz zarar etseniz bile cok olmaz. Yeterki malinizi son ureticiye verebilin, kabzimala ve ya pazarciya mahkum olmayin. Az olsun ama saglam ve karli olsun.
Saglicakla kalin

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 19:13   #764
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-04-2016
Şehir: aksaray
Mesajlar: 2
topraksız tarımım

Eklenen Resimler
  
eminehasan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 21:17   #765
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
*** Kudret hocam yaklaşık 1 aydır hayretler içinde topraksız tarım ile ilgili yazmış olduğunuz bilgileri inceledim sayenizde birseyler ogrenmeye başladım sizden öğrendiğim bilgiler ışiginda bir sorum olcak besin eriyikleri in hesaplanmasi 1 sayfa N:120 ppm 10 tl çozelti 0.075 azot fazlası çıkıyor N:128 ppm yaptığımızda 0.005 açığımız var 2 nci durumu kullanmak daha uygun olurmu acaba.Ben stok çozelti için hesabı şu şekilde yapıyorum örneğin 50 lt çozelti hazırlayacağız KH2PO4 P:40 PPM , 8.8 GR KH2PO4 Lazım 1 lt stok çozelti den 8.8 GR mi 100/8.8=11.350 1000 ml /11.350=88.106 ml şeklinde hesapliyorum.Ayrica bu hesaplama ile mevcut stok çozelti yi 11 defa kullanacagimi biliyorum.Hayirli çalışmalar diliyorum saygilar.

zenginn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2016, 10:01   #766
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın zenginn, stok eriyiklerde illede 100 gr diye bir şart yok. Konu anlatılırken daha basite indirgenmesi adına öyle kabul edilmiştir . Sizi hesaplama yöntemini anladığınıza göre malzemenin erirlik değerine göre istediğiniz kadar erite bilirsiniz.
Tespit ettiğiniz hatalara gelince 128 ppm de 0,075 veya 0,005 hata hata değildir.sizi yanıltmasın.

kursun ve zenginn beğendi.
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 12:37   #767
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Efe 446, is ararken basiniza gelene uzuldum.

Emlakjet sitesine girip, kiralik arsa secenegini isaretleyip eskisehir yaziniz, altinda minimum 20.000 m2 yazip gerisini bos birakiniz. 1.500 donume kadar olan ve tarima kiraya verilenlere bakiniz lutfen, donumu yillik 40-50 TL ye yer var. Elbette gidip gormeniz gerek, ama tarla alip sera kurmaya kiyasla cok ucuza gelebilir. Belki yaniniza biraz daha para koyabilecek tanidik, tercihen meslektas bulsaniz..

40-50 donum kiralayip, kapya biber ekerek, kosesine sonradan sokulebilecek vidali tip bir sera koysaniz, ki bunlarin da kullanilmislari domates.com.tr de var, denemis olursunuz.
Biber kirayi ve bir miktar parayi cikaracaktir. Hatta 100 donum uzeri icin kiralamayi 5-7 yillil yapip yonca ekseniz, is biraz daha kolaylasacagi gibi satisi kolay olacagindan seranizla ilgilenebilirsiniz.

Sartlarinizi bilmiyorum ama elimden gelen sadece gorduklerimi onermek, umarim basarirsiniz.

MaynaVira beğendi.
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 15:09   #768
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Izmir Buyuksehir Belediyesi Kent Koleji kurmus. Ucretsiz kurslar veriyor.

Topraksiz Tarim Kursu ( EVKA 1 ) Buca`da.

Irtibat icin 0232 420 0550

Katilanlar memnun, bazi ziraat muhendisleri pratik yapmak icin katilmislar. Herhangi bir onsart yok, ucretsiz, herkese acik.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 15:53   #769
Ağaç Dostu
 
shawshang's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2015
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 358
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Izmir Buyuksehir Belediyesi Kent Koleji kurmus. Ucretsiz kurslar veriyor.

Topraksiz Tarim Kursu ( EVKA 1 ) Buca`da.

Irtibat icin 0232 420 0550

Katilanlar memnun, bazi ziraat muhendisleri pratik yapmak icin katilmislar. Herhangi bir onsart yok, ucretsiz, herkese acik.
https://www.izmir.bel.tr/KentKoleji/385/850/tr

Dikili ilçesinde proje kapsamında kurulacak tam otomasyonlu topraksız tarım eğitim ve uygulama serası ile İzmir'de tarımsal üretim kapasitesinin, tarımsal ürünlerin kalitesinin ve katma değerinin arttırılması, topraksız tarımın yaygınlaştırılması ve bu yolla dezavantajlı olan ilçeler başta olmak üzere istihdam ve gelir düzeyinin artırılması hedefleniyor.

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 15:55   #770
Ağaç Dostu
 
shawshang's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2015
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 358
MESLEKİ VE TEKNİK KURS BRANŞLARI

İzmir Kent Koleji

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 17:01   #771
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Bu kursa ait siteyi acamadim, kurs ne zaman basliyor suresi nedir ogrenebildiniz mi ?

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 08:07   #772
Ağaç Dostu
 
shawshang's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2015
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 358
Pazartesi telefondan bilgi alayım

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 16:40   #773
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
merhaba;
Şehrin stresinden kurtulmanın en güzel yollarından birini sizler sayesinde hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim katılan ve tecrubelerini paylaşan herkeze en başında teşekkür ederim. İsmim Alpay evde eski akvaryum malzemelerim ve plastikçiden aldığım çöp kovası ile tek saksıdan bir domates yetiştirmeye başladım. hidrofonik Fidem yandaki topraklı fidelerime göre çok cılız kaldı . Ben ph ve ec ölçemiyorum. Ama arduino ile gelişkin bir kontrol sistemi yakında elektronik kartlarımın gelmesi ile oluşturabileceğim. Sıvı gübre olarak turkuaz firmasının power bat isimli sıvı yarasa gübresinden temin ettim. Sizlerden ricam istanbul çeşme suyu ile bu gübreyi ne oranda karıştırsam daha iyi bir verim alabilirim. Çok keskin netlikte uygun bir ortam kurmam sudaki değerleri ölçemediğim için şu aşamada mumkun değil ama bir yaklaşım ile az cok bır su ve besin karışımı elimdeki bu malzemeler ile oluşturabilirmiyim. Aldığım sıvı gübre nin adresi ve besin değerleri bu linkte var. Herkese selamlar.

1 LİTRE BAT POWER SIVI YARASA GÜBRESİ

TURKUVAZ YARASA GÜBRESİ TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

alpayelmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 16:49   #774
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Alpay Elmas

Hayirli olsun. Henuz isin basindayken bilgisayarli otomasyonu dusunmek, eger isiniz ve hedefiniz bu degilse, cok acelecilik degil mi ?

Hangi sistemi kuracaksiniz, hangi gubreyi kullanacaksiniz, sulama rejimi olacak mi, uzerini kapatacak misiniz ( iklimleme gerekecek mi ) gibi noktalar henuz kararlastirilmamis.

Biraz daha okuyup, Sn Tezel gibi ustalara danissaniz, sanirim sera bekcisi simdilik yeterli olacaktir. EC olcum icinde kendileri guvenli ucuz aparati tavsiye ederler.

Basarili olmanizi ve paylasimlarinizi izleyebilmeyi umarim.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 10:56   #775
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
Çok teşekkür ederim Kızıltan;

Aslında hedefim belki ileride tarım ve hayvancılık yapmak olacak ama suan meslegım geregı ugrasamıyorum. Bu hevesımı bir nebze gidermek için saksıda çiçek biber vs. yetiştiriyorum. Farklı tekniklere her alanda ilgi duymuşumdur. Elektroniklede hobi olarak uğraşıyorum. Bu disiplinleri bir araya getirirsem parça parça herşeyle uğraşmak yerine bir değerler bütünü ile işletiletilebilir bir sistem kurabilirim düşüncesi kendi otomasyonumu oluşturmaya çalışıyorum. Tabi maliyetleri ev de hobiciler için düşürmek gerekli ama önce sistemi çalışır hale getirebilirsem detaylara inebilirim diye düşünüyorum.
İlk mesajımda yazdığım gibi çöp kovasına havyayla deldiğim saksının içine denizden topladığım çakıl taşlarını kaynatıp koydum. suyu ve yarasa sıvı gübresinide ekledim annemin domates fidanınıda söküp bu düzeneğe diktim sonuç sararan ve kuruyan alt yapraklar. Sonra suyu %60 oranında boşaltıp çeşme suyu ıle ılk suyu seyrelttim bitki biraz kendine geldi . saksıdakı kardeşlerine boşalttıgım gubrelı suyu doktum costularda costular benım hidrofonik sistem suan %70 geri kaldı ama tabi bu kadar kara düzenle ancak bu olur.

alpayelmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2016, 14:33   #776
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe446 Mesajı Göster
Amacım kimseyi bu işten soğutmak değil ancak üretimle iş bitmiyor. Benim açımdan üretim işin kolay kısmı. Hem biraz temel bilgim hemde Üniversite'den biraz pratik bilgim var. Üniversite'den sonra dedimki kendime bu bilgiler sana yetmez senin bu işi profesyonel yapan biryerde Tecrübe edinmen lazım. Internette iş ilanlarına bakıyorum bigün ismini vermeyeceğim Manisa'da bir topraksız tarım işletmesi ile görüştüm. Şartlarını sordum 1500₺ Maaş+yemek+ kalacak yer . Insan 6 sene okuduktan sonra az geliyor ilk başta ama neyse dedim amaç Tecrübe kazanmak . Atladım otobüse gittim Manisa'ya dediler biz sizi otogardan alırız. Bekle bekle kimse gelmiyo 2-3 saat bekledikten sonra aradılar kendiniz taksiye binin gelin diye neyse tesise vardım. Müdürleri izmirdeymiş birazda onu bekledim . Sonunda müdürde geldi selam hoşbeş derken adam birden dediki ben dedi zorunlu olarak ziraat müh. Alacam. Birden afalladım. Işte Maaş 1200₺ verebilirim ben hala Tecrübe Amaçlı gittiğim için buna takılmadım. Sonra dediki bu sene kalacak yer yok heryeri tırcılara verdik Başımdan aşağya kaynar sular boşalmaya başladı. Bana niye telefonda böyle demediniz dedim. Işte arkadaş aramışta falanda filan kıvırdı ticari işletmelerin durumuda böyle .

Şuan canla başla yabancı dil Sınavına hazırlanıyorum. Allah izin verirse araştırma görevlisi olup bu alanda çok fazla bilgiye erişip kendini geliştirmek istiyorum. Marul serası hayalim belki ozaman gerçek olur.

Merhaba Efe446
ben kısa bir süre önce topraksız tarım konusuyla ilgilenmeye başladım. İnternette bulabildiğim kaynakları araştırıp tekniğini öğrenmeye çalışıyorum. mesajını üzülerek okudum.
Bu alanda öğrenim görmüş , emek vermiş birisin. Ve görünüşe göre konuyu da seviyorsun.
Sadece şunu paylaşmak için yazmak isterdim.
Motivasyonunu kaybetme , istiyorsan mutlaka çözümler bulacaksın.

Culture Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2016, 14:58   #777
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-05-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 260
Besin eriyiği

Merhaba
Topraksız tarım amatörler için balkonda terasta güzel bir uğraş sistemi ilk kurarken maliyetli ama sonrasında sanırım maliyet besin eriyiği haricinde neredeyse sıfır ama sıra besin eriyiklerine gelince onları hazır alınca da maliyeti oldukça yüksek özellikle havaların ısınmasıyla ve bitkilerin büyümesiyle buhar ve fidelerin meyveye durmasıyl sarfiyat artıyor ve bu besin fiyatı daha anlamlı hale geliyor. İşe başlarken acaba yetiştirebilirmiyim kaygısı vardı. Şimdi herşey yolunda tek derdimiz hızlı besin tüketimi

idris şenol beğendi.
MustafaTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 23:28   #778
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
https://www.youtube.com/watch?v=yB0pL-5rKR0


Oku oku herşey birbirine girdi kardeşim ama bu bayram tatilinde bu işi sökecem Şimdi Ateşkaptan abimiz yukardaki videoda neyi anlatmış bu kiti her bitkide kullanabilirmiyiz yoksa bu sadece bir bitkiye mi ait

monsieur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 23:53   #779
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Ya da bütün bunlarla uğraşmadan 5 lt A 5 lt B tankı hazır kitler ne kadardır. 10 A dan 10 B den alsam bir yol yetse bana 5 domates 5 salatalık bu konuda fiyat verecek var mı?

monsieur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2016, 00:22   #780
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
10 lt lik A tankı 10 B tankı için dometes yetişdirdiğimizi farzetsek hangi elementlerder kaçar gr koymak gerekir yukarıdaki Ateşkaptanın videosundaki mantıkla

monsieur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024