agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 6 Gönderen kahvelekesi
  • 1 Gönderen kahvelekesi
  • 2 Gönderen kahvelekesi
  • 1 Gönderen kahvelekesi
  • 1 Gönderen megbilgi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2017, 23:42   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
Ardunio ile Ec Metre ve Sıcaklık Ölçer Yapımı

Ardunio ile yaptığım bu ec ölçer basit ucuz ve sonuçlar güzel.Kalibrasyonu doğrumu yapmışım bilmiyorum ama şimdi bitirdim ve hemen paylaştım yorumlarınızı bekliyorum.İş yapar mı?


 
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2017, 23:50   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Baya iyi olmuş çok kısa sürede tepki veriyor ama nasıl yaptığınızı, devre elemanlarını, pcb sini yazılımını da burada paylaşsaydınız belki bizde faydalanırdık şuan videoya bakara sadece calıştığını görebiliyoruz

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2017, 00:20   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
https://www.element14.com/community/...-meter-for-mcu

Kaynak burası yarın zamanım olursa detaylı video cekeceğim.

beşiktaşlı beğendi.
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2017, 13:36   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 192
Merhaba

Güzel çalışma ancak EC ve SICAKLIK probları olarak ne kullanıldığını tam anlayamadım.
Hazır bir prob mu yoksa sizin tasarladığınız birşey mi ?

Kolay gelsin

megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2017, 19:47   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
Sıcaklık Arttıkça Elektriksel İletkenlik Azalıyor normal mi bu?

kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2017, 22:07   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
Arduino ec metre ihlastan aldığımız su arıtıcısının suyu 0.04 ölçtü.Direk bitkiye dökersem bitki sabahına sararıyordu.Acaba bu suya besin eriyiği koysam yine bitkilere zarar verirmi acaba?

kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2017, 22:23   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
Sayın Megbilgi yukarıdaki linkte var aslında ama tekrar sizin için resimleri ile birlikte paylaşıyorum.Sanırım linkte 4.7 k direnç yok ve sıcaklık ölçemezsiniz eklemeniz lazım.
DS18B20 Digital Su geçirmez ısı sensörü isminin uzun olduğuma bakma 10 tl civarı ve 4.7k direnç
Eski teyplerde olurdu.8 şekilli soket yuvası ve 1k direnç

Eklenen Resimler
   
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2017, 17:53   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2016
Şehir: İstanbul/Tokat
Mesajlar: 138
Merhabalar,
Öncelikle çalışmanızda başarılar diliyorum.

Ben de elimdeki (arduino, dirençler, multimetreye ait sıcaklık probe'ları vs.) malzemelerle benzer bir proje yapmayı düşünüyordum.
Başlığı gördüğüm iyi oldu. Üşenmez de bir gün işe koyulursam, ara sıra kopya çekerim belki.

Gelişmeleri paylaşmaya devam etmeniz dileğiyle...

MaynaVira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2017, 12:25   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2015
Şehir: Bursa
Mesajlar: 9
merhaba,

sizin kaynak aldığınız siteden esinlenerek bende aynısını yaptım. kalibrasyon önemli.
Ardionu uyumlu ph sensörü arıyorum. bildiğiniz uygun fiyatlı sensör var mı ?
5 volt çalışan yarım metreye su basabilen ufak motorlar buldum. bu motorlarla işleri yapmaya çalışacağım.

bolivar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2017, 22:13   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-04-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 5
Selamlar, söz konusu linkteki ec metreyi bende yaptım, ancak kalibrasyon sorunu yaşıyorum sanırım. Elimde kalibrasyonu kesin bildiğim sıvı yok. 3-4 farklı marka su aldım. Üzerlerindeki ec değerlerine göre kalibre etmeye çalıştım ama olmadı. **** suların üzerindeki değerler yanlış. nerede yanlış yapmış olabilirim acaba.

elmahdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2017, 16:18   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2015
Şehir: Bursa
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elmahdi Mesajı Göster
Selamlar, söz konusu linkteki ec metreyi bende yaptım, ancak kalibrasyon sorunu yaşıyorum sanırım. Elimde kalibrasyonu kesin bildiğim sıvı yok. 3-4 farklı marka su aldım. Üzerlerindeki ec değerlerine göre kalibre etmeye çalıştım ama olmadı. **** suların üzerindeki değerler yanlış. nerede yanlış yapmış olabilirim acaba.
dediğiniz gibi kalibrasyon problem olabilir.
benim elimde daha önce kullandığım bir ec metre vardı, ben onu doğru kabul edip kalibrasyonu yaptım. bence sizde bir yerden ec metre bulmaya çalışın. suların üzerindeki değerlerin doğru olacağını düşünmüyorum.

komple sistemi kurmama çok az kaldı. yakında fotoları paylaşacağım.

bolivar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2017, 19:57   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19

KOD
Alıntı:


#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h>

#include <SPI.h>
#include <Adafruit_GFX.h>
#include <Adafruit_PCD8544.h>
Adafruit_PCD8544 display = Adafruit_PCD8544(7, 6, 5, 4, 3);
//#include <LCD5110_Basic.h>
//LCD5110 myGLCD(7,6,5,3,4);
//extern uint8_t SmallFont[];
//extern uint8_t MediumNumbers[];
//extern uint8_t BigNumbers[];

int role=11;
int R1= 1000;
int Ra=25; //Resistance of powering Pins
int ECPin= A0;
int ECGround=A1;
int ECPower =A4;

float PPMconversion=0.5;
float TemperatureCoef = 0.019;
float K=2.40 ;

#define ONE_WIRE_BUS 10 // Data wire For Temp Probe is plugged into pin 10 on the Arduino
const int TempProbePossitive =8; //Temp Probe power connected to pin 9
const int TempProbeNegative=9; //Temp Probe Negative connected to pin 8

OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS);
DallasTemperature sensors(&oneWire);// Pass our oneWire reference to Dallas Temperature.


float Temperature=10;
float EC=0;
float EC25 =0;
int ppm =0;


float raw= 0;
float Vin= 5;
float Vdrop= 0;
float Rc= 0;
float buffer=0;

void setup()
{

//myGLCD.InitLCD();
//myGLCD.setContrast(60);


pinMode(role, OUTPUT);
pinMode(TempProbeNegative , OUTPUT ); //seting ground pin as output for tmp probe
digitalWrite(TempProbeNegative , LOW );//Seting it to ground so it can sink current
pinMode(TempProbePossitive , OUTPUT );//ditto but for positive
digitalWrite(TempProbePossitive , HIGH );
pinMode(ECPin,INPUT);
pinMode(ECPower,OUTPUT);//Setting pin for sourcing current
pinMode(ECGround,OUTPUT);//setting pin for sinking current
digitalWrite(ECGround,LOW);//We can leave the ground connected permanantly

delay(100);// gives sensor time to settle
sensors.begin();
delay(100);
R1=(R1+Ra);// Taking into acount Powering Pin Resitance

};

void loop()
{
GetEC();
GetRole();
PrintReadings(); // Cals Print routine [below main loop]
delay(60000);

}

void GetEC(){
sensors.requestTemperatures();// Send the command to get temperatures
Temperature=sensors.getTempCByIndex(0); //Stores Value in Variable
digitalWrite(ECPower,HIGH);
raw= analogRead(ECPin);
raw= analogRead(ECPin);// This is not a mistake, First reading will be low beause if charged a capacitor
digitalWrite(ECPower,LOW);

Vdrop= (Vin*raw)/1024.0;
Rc=(Vdrop*R1)/(Vin-Vdrop);
Rc=Rc-Ra; //acounting for Digital Pin Resitance
EC = 1000/(Rc*K);

EC25 = EC/ (1+ TemperatureCoef*(Temperature-25.0));
ppm=(EC25)*(PPMconversion*1000);


}

void GetRole(){
if( EC25 < 0.20 )
{

digitalWrite(role, HIGH);
delay(3000);
digitalWrite(role, LOW);


}
}

void PrintReadings(){
Serial.begin(9600);
display.begin();
display.setContrast(60);
display.clearDisplay(); // clears the screen and buffer
display.setTextSize(2);
display.setTextColor(BLACK);
display.setCursor(0,0);
display.println(EC25);
display.setCursor(55,0);
display.print("EC");
display.setCursor(0,15);
display.println(ppm);
display.setCursor(45,15);
display.print("PPM");
display.setCursor(0,30);
display.println(Temperature);
display.setCursor(65,30);
display.print("C");
display.display();
//myGLCD.clrScr();
// myGLCD.setFont(MediumNumbers);
// myGLCD.printNumI(EC25,0,0);
//myGLCD.setFont(SmallFont);
//myGLCD.print("Simens",45,10);

// myGLCD.setFont(MediumNumbers);
//myGLCD.printNumI(ppm,0,20);
// myGLCD.setFont(SmallFont);
//myGLCD.print("Ppm",45,25);


//myGLCD.setFont(MediumNumbers);
// myGLCD.printNumI(Temperature,0,35);
// myGLCD.setFont(SmallFont);
//myGLCD.print("C",45,40);


//Serial.print(Rc);
//Serial.print(" EC: ");
Serial.print(EC25);
//Serial.print(" Simens ");
Serial.print(ppm);
//Serial.print(" ppm ");
Serial.print(Temperature);
// Serial.println(" *C ");
//Serial.print("Vdrop: ");
//Serial.println(Vdrop);
//Serial.print("Rc: ");
//Serial.println(Rc);
//Serial.print(EC);
//Serial.println("Siemens");
}

;
Bu şekilde yapabilirim

saleri ve Proje40 beğendi.
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2017, 20:50   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
resimdeki gibi ön yüzü sağ taraftan başladım yazmaya


1. soket - ismi vdd - arduino da 3.3v
2. soket - ismi sclk - arduino da 7
3. soket - ismi sdin - arduino da 6
4. soket - ismi dc - arduino da 5
5. soket - ismi sce - arduino da 4
6. soket - ismi gnd - arduino da gnd
7. soket - ismi vout - arduino da gnd ye 1 ile 10 uf arası farketmez kondanstor ile birlikte
8. soket - ismi re - arduino da 3

Eklenen Resimler
 
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2017, 17:59   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 1
merakla takip ediyoruz ınsallah devamı gelir ve basarılı olur ..

Taskin74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 08:01   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-01-2017
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 17
Farklı LCD uyumu

Sayın Kahvelekesi,
Aşağıdaki LCD yi adapte edebilir miyim. kodlarda nasıl bir değişiklik yapmam gerekir. Yardımcı olabilir misiniz. bir de dozlama ile ilgili bir gelişme oldu mu acaba? Varsa ve paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kahvelekesi Mesajı Göster
resimdeki gibi ön yüzü sağ taraftan başladım yazmaya


1. soket - ismi vdd - arduino da 3.3v
2. soket - ismi sclk - arduino da 7
3. soket - ismi sdin - arduino da 6
4. soket - ismi dc - arduino da 5
5. soket - ismi sce - arduino da 4
6. soket - ismi gnd - arduino da gnd
7. soket - ismi vout - arduino da gnd ye 1 ile 10 uf arası farketmez kondanstor ile birlikte
8. soket - ismi re - arduino da 3

Eklenen Resimler
 
bomsas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 15:43   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
Deneyerek anlayabilirsin bir fikrim yok

kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2017, 00:31   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: antalya
Mesajlar: 1
kod hatalı ec uyuşmuyor

fevziergin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 11:06   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 19
https://i.hizliresim.com/Q72EVZ.png


Proje40 beğendi.
kahvelekesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 14:03   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2017
Şehir: Osmaniye
Mesajlar: 1
elimde TES 3010 digital clamb meter var. normal dirençleri ölçebiliyorum fakat suyun direncini ölçemiyorum hep sonsuz gösteriyor. dijital ohm metre ile suyun direncini ölçmenin bir yolu varmı acaba?

burakesk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 17:57   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 192
Ölçersinizde ohmmeterin gücü suyun direncini ölçmeye yetmez.
Meger kullanmanız lazım.
.

kuntin beğendi.
megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2018, 12:47   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-01-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba, emeğinize sağlık. bu sistemi ne kadara mal ettiniz?

shpejt34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ec metre, ec ölçer

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019