agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 8 Gönderen sulukök

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2017, 10:09   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Domatesin Tadı

Bugün yayınlanan bilimsel bir makale 4 yıldır yapılmakta olan bir çalışmanın sonuçlarını açıklıyor. Magazinleştirilmiş haber şu bağlantıda:

https://arstechnica.com/science/2017...dmap-to-taste/

Çalışmanın asıl bilimsel raporu da şu bağlantıda, ancak makaleyi paralı yapmışlar, detaylarını göremedim. Yakında başka yerlerde de çıkar.

A chemical genetic roadmap to improved tomato flavor | Science

Özeti: Konu domatesin genetiğine kadar iniyor. Amaç genetiği değiştirmek değil. Anlayıp gerekli maddeleri belirlemek. 28 "kimyasal madde" diyor ((anladığım kadarı ile, sadece tadı/lezzeti için) Ben bileşik diye anlıyorum (element değil). Bunların çoğunluğu çok çok az kullanılıyor. Mikro-elementler diyorduk ya; o kadar da değil. Nano veya pico mol düzeyinde. Yani bizim evde ölçüp tartacağımız türden pek değil.

Yine de daha lezzetli domates yetiştirebilmek için bilim adamları ve bilimsel araştırmalar bir kez daha önümüzü açıp ışık yaktılar.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024