agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni147Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-2012, 10:12   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 105
ben de burada yapanlardan gördüğüm kadarıyla, temizleyip demetleme bayağı bir zaman alan bir işlem. özellikle temizleme işi. buna bir çözümü olan arkadaş varsa paylaşması çok faydalı olur. ben internet aracılığıyla ufak bir araştırma yaptım fakat herhangi birşeye rastlayamadım?

Murat Uysal beğendi.
dispaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 14:00   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: ordu
Mesajlar: 28
Benim yaptigim zamandaki kendimce buldugum ilkcag aleti kullaniyordum. Uzgunum resmini koyamicam 2008 yilindaydi olay. Sabitlenmis bir tahtaya soganlarin sapi girecek kadar bir bosluk kestim. Sogan basasagi gelecek sekilde oraya sokup ustunde kokune bastiracak 2 3 santim eninde bir kol yaptim. Bu sekilde soganon basini parcalardim. Sonra ayirmasi kolay olurdu. Ama ayhan beyin soganlarinda bir bas sogandan 2 4 arasinda iskin ciktigi icin cok daha fazla demet yapilabilir( benim yaptigim soganin belki %2 si 2 iskinli olurdu)

Murat Uysal beğendi.
thinkup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 14:42   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Soğan Kesme Aleti İhtiyacımız,

Sayın Thinkup,
İcatlar ihtiyaçtan doğar diye bir söz vardır. Anlaşılan siz bu sözü doğrulamış ve ihtiyacınız olan aleti icat etmişiniz. Şimdi görülüyorki bu ihtiyaç, şu anda fiilen soğanla ilgilendikleri için başta Sayın Dispaser, Muallim Ayhan, My 1981 olmak üzere; hemen hepimizde baş göstermiş. Fotoğrafını koyamasanız da basit bir çizimini yapabilirseniz, hepimiz çok faydalanırız. Şimdiden teşekkür ederim. Konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 16:10   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: ordu
Mesajlar: 28
Halil bey su anda is yerindeyim eve gittigimde ilk is dediginizi yapmaya calismak olucak. Yanliz hic bilgisayarda cizim tecrubem yok. Paint programinda kaba taslak bisey becerebilirsem buraya koyucam insallah. Ben uretimin para kazandirmasi icin gunumuzde makina isciligine inaniyorum. İhtiyac duyulunca sozunuz cok dogru. Umarim benim uyguladigim sistemden insanlar faydalanir ve gelistirir.

thinkup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 21:06   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: ordu
Mesajlar: 28
Ayhan bey. Sizden irtibat icin telefon numarasi alabilirmiyim? Sebep olarak, bahsini ettiginiz yalova12 migir sogan ordu pazarinda bulunmuyor. Hos bizim oranin soganlari amasya taraflarindan oldugu icin yemeklik soganlar oluyor. Sizin bahsettiginiz sogani deneme amacli babama gondermek isterim. Uygun gorurseniz sogan ve kargo ucretini gonderirim.

thinkup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 00:34   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
tebrik ederim güzel bi çalışma olmuş ama ben yetişemedim imrendim doğrusu
bende seramın bir bloğunda taze soğan deneyecem hazırlık yapıyorum dahası havalar biraz daha serinler ümidiyle bayramdan sonraya erteledim. fakat ben siyah yetiştirme torbalarında yapacam yaklaşık 8500 poşette 8 adet ıska düşüyor bir poşete . ortam olarakta takdir edersiniz ki sadece perlit kullanırsam külfetli olacak kum ile perlik karıştırıp kullanmayı planladık. hatta bit miktar pomza da düşünüyorum karışıma. sulamayıda bende fıskiye ile düşünüyorum . size sorum bir bağlama kaç soğan giriyor?

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 20:38   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Herkese iyi akşamlar. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Öncelikle bizlere bu başarıların sağlanmasında en büyük desteği sağlayan İlyas beye teşekkür ediyoruz. O'nun hazırladığı bitki besinleri sayesinde bedavadan biraz pahalıya bitki besleme sorununu hallettik. Şu an yaz boyu yetecek stok çözeltimiz var. İletişime geçmek isteyen arkadaşar olduğunu söylediğimde 'Yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını ' söyledi. Bilgisi dahilinde telefon numarasını paylaşıyorum. İLYAS CİGSAR : 541 635 75 66 / 533 635 75 66
Diğer sorularınıza gelince ; Yalova 12 soğan cinsinin 'mıgır' tabir ettikleri küçük cinsinden elimde fazladan 1 ton kadar var. ilk sezonda 0,50 tl ye almıştım. kg'ını , şu an 0,65 tl . Kiloda 50 ila 60 arası düşüyor ve her birinden 2 ila 4 adet yeşil soğan çıkıyor.
Bir bağa kaç tane bağlandığına gelince normalde 7-8 tane bağlıyorlar ama biz hem piyasa oluşturmak hemde biran önce sahanın boşalması için 15-20 adetli bağlar yapıyoruz.Şimdilik iç piyasada çalışıyoruz ancak bir an önce İstanbul'dan bir alıcı bulamazsak sıkıntı olacak.
Aralık ayının ilk haftasında yeni üretimhanemizde 50 bin bağ soğan yetişmiş olacak. Ardından bir diğerinde ocak başında 100 bin bağ soğan. Satabilecekmiyiz, Yoksa dökecekmiyiz zaman gösterecek. Aranızda pazarlama konusunda yardımı olabilecek arkadaşlar varsa bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Sayın Thinkap benimle iletişime geçmek için telefon numaramı sormuşsunuz . 0545 375 49 56
Sadece ders saatlerinde telefonumu yanıma almıyorum. Diğer zamanlarda telefonum sürekli açıktır.
Ürününüz bol , neşeniz yerinde olsun....

scaly ve Rtanyel beğendi.
muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 07:21   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 105
Ayhan Bey,
üretmek çok güzel birşey. her üreticiyi ayrı ayrı tebrik etmek lazım. ama bu mukaddes görevi yerine getirip, üretilen mahsul değerini ya da alıcısını bulamayınca çok üzülüyorum. ben de üreticiyim ve aynı şeylerle ben de karşılaşıyorum. ben bir piyasa araştırması yapıyım, uyarsa sizin soğanlarınızı tekirdağ'da da pazarlamaya çalışalım.

dispaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 10:12   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sayın Muallimayhan,
Ben de bir muallim çocuğuyum. Rahmetli babam, cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra başlatılan ilk eğitim seferberliğinin "Belkide ikinci kurtuluş savaşımızın" ilk neferlerinden olan bir öğretmendi. Görev yaptığı köylerde halk ağzıyla Mallimbey diye anılırdı. Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde yatsın. Onun için nikinizde ki Muallim sıfatı bana çok yakın ve çok sıcak geliyor. Önümüze baktığımda, uzak değil 2 ay sonra büyük bir potansiyele sahip soğan üreticisini şimdiden görüyorum. Azminiz o ışığı yayıyor, o kapasiteyi gösteriyor. Hatta size bir kurumsal ticari işletmenin hem ihtiyaç olacaığını, hem de çok yakışacağını düşünüyorum. Belliki bunlar olacak. Bu samimi görüşlerim doğrultusunda, izninizle size, bir firma ismini şimdiden teklif etmek istiyorum. MUALLİM TARIMHANESİ veya MUALLİM TARIM. Yakışır. Uğraşınız da ve tüm hayatınızda kolaylıklar dilerim. Sevgi ve saygılarımla. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 22:19   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgideğer dispaser ; Sende , bende , diğer bütün üreticelerde malesef aynı sorunla karşı karşıya . Dediğiniz gibi üretmek yetmiyor. Pazarlamak işin başkaca bir dalı. Benim bu forumda yazdığım ilk mesajlara bakarsanız uzaklarda olsakta bir birliktelik kurmamız gerekmekte bence. Kimilerimiz sadece bitki beslemeyle ilgilenecek, imkanı olanlar üretecek, diğerleri oazarlayacak. Aslında bu forumu kollektif bir çalışma işbirliği şeklinde kullanabiliriz. Hayırlı geceler.

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 22:29   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgideğer Halil Ağbey. Bize içtenlikle enerji veren mesajın için teşekkür ederim. Mesut kardeşimle birlikte bizde bir hayal peşindeyiz. Başparmak kalınlığında soğan istiyor pazarcılar. Biz soğanları biraz sık diktiğimiz için işaret parmağı kalınlığında üretiyoruz şimdilik ancak bir ay sonraki çıkan soğanlar tam istenilen standartlarda olacak.
Biz bir farklılık yaratmayı hedefliyoruz. Soğanları demet yaptıktan sonra bağ kısımlarına ' Muallimbey Yeşil İznik Soğanı' damgasını etiketleyeceğiz. Dahada ötesinde etiketlerde soğanın üretim tarihi , son kullanma tarihi , Bir bağ soğandaki ortalama besin değerleri ( kalori , vitamin, minarel vs) bilgisinin de olduğu etiketler yapıştıracağız.
Ne düşünüyorsunuz bu fikrimize , Düşünceleriniz ve yorumlarınız bizlere yol gösterecektir.
Bu arada Muallimbey babanıza Allahtan Rahmet diliyorum. Babanızın ve tüm muallimlerin mekanı cennet olmasını diliyorum. Sevgi ve saygılarımla.
Muallimayhan

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 17:17   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Genç Arkadaşlarım Yolunuz Açık Olsun

Sevgili Kardeşlerim Ayhan Ve Mesut,
Sizler istikametinizi doğru yola çevirmişsiniz. Yolunuz açık olsun. Bir kere markanıza bayıldım. Aynı ismi düşünmüşüz. Bravo size.
Satabilmenin şartlarından biride fark yaratmaktır. Bir zaman kuru yemiş paketliyordum. Daha paketli kuruyemiş yeni yeni görülmeye başlamıştı. İstediğimiz gramaja uygun, normal naylon tobanın biraz daha kalını. O zamanın ancak tek tarafa baskı yapabilen teknolojisine uygun naylon torbaları doldurup, ağzını baharatçılarda, kahvecilerde kullanılan ağız kapatma makinesiyle kapatıyorduk. Yani ambalajlamanın taş devri. Ben ambalajıma marka, logo, tarih, adres gibi standart bilgilerin yanın da birde ofis tipi plastik delikli çöp kovası resmi, yanında çöp atan bir çocuk sülüeti yaptırmıştım. Altında "Lütfen boş ambalajı çöpe atınız" yazıyordu. Kova ve insan figürünü yurt dışından gelen ambalajlarda görmüştüm. Ama o şekil de kullansam, o dönem için Antalya da çok kişinin anlamıyacağı aşikardı. Yazdığım o bir cümle ile, resim anlaşılılır hale gelmiş ve çok dikkat çekmişti.
Devamı var.

toruga ve muallimayhan beğendi.

Düzenleyen Halil Balaban : 23-10-2012 saat 12:25 Neden: Lego idi logo yapıldı
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 18:20   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
MESAJA DEVAM,
Belki kuruntudur ama hep, piyasaya o fark ile girdiğime inanırım. İkaz için değil ama, ilerde "Keşke önceden söyleseydim" dememek söylemem lazım. Sayın Todor' da değinmişti. Onun mesajlarında daha anlaşılır şekil de bulursunuz. Tek çeşit ile marketlere girmeyi düşünürseniz piyasanın hakim gücü olan büyük tedarikçiler, satın almacılara. "Soğanı nereden alıyorsan, diğer salata çeşitlerini de ordan al" diyerek baskı yapacak ve sizin önünüzü kesmeye çalışacaktır. Şimdiden planlarınızı ona göre yapın. Ben bunu yaşadım. Kuru yemiş işim bozulmuştu. Bir süre ara işler yaptım. Sonra tekrar eski işe dönmek istedim. Bir projeksiyon yaptım. Tüm çeşitleri değil, sadece ayçekirdeği satacaktıım. Her kes pakete sıradan kalitede çekirdekten 35 Gr. koyuyor, 70 kuruşa bakkala veriyordu. Ben süper kalite ayçekirdek aldım, 50 Gr. Lık paketi 65 kuruşa verdim. Her ikiside 1 liraya satlacaktı. Ambalajlar tek taralı baskı olduğu için şeffaf arka taraftan kalite farkı bağırıyordu. Üstelik bakkal amca malı hem %40 fazla, hem de yaklaşık % 7 gibi ucuz alıyordu. Kaymaklı ekmek kadayıfı.
Devamı var
HALİL BALABAN

Todor ve KAPTANzst beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 18:56   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
DEVAM MESAJI
Uğradığım her bakkal, hem benim eski hatırım için, hem de kendi karı için ayçekirdeğini benden almaya başlamıştı. Bir kaç hafta böyle gitti. Diğer satıcılar ayçekirdeği satşının düşmesini araştırırken; benim paketleri raflarda gördüler. İşte
***** VAHŞİ KAPİTALİZM *****
burda yüzünü gösterdi. Bakkalların kendilerine olan borçlarını kullanarak tehtide başladılar. İlk önce bir kısım küçük esnafı geri aldılar. Geri kalan direnebilenlere de "Ayçekirdeğini Balaban'dan alıyorsan diğer çeşitleri de ondan al" diyerek mal vermediler. Bunun üzerine bakkallar teker teker benden vazgeçtiler. Pes etmek istemedim, kaliteyi standarta çekip, çeşidi arttırdım. Benim dökme alış fiyatımın altında paketli mal verdiler. Mecburen kıyıda köşede ki onların mal vermediği müşterilere kaldım. Hesaplarınızı ve projelerinizi ona göre yapın. En az bir ayağınızı yere sağlam basın. Tabi ben bunları dert dökmek için anlatmadım. Kıssadan hisse. Bu son cümle size değildi. Masal okuduğunu sanan olursa diye yazdım. Sevgi ve saygılarımla. Hoşça kalın, dostça kalın gençler.
HALİL BALABAN
Telefonla böyle parça parça oluyor.
Bu arada burada fırtına ve yağmur var. Üstü henüz açık olan bizim seranın iskeletinden bazı elemanlar yıkıldı domatesler, biberler yerde. Bu sezon büyük bozgun. Yaz sezonuna selam olsun.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 22:10   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgieğer Halil Ağbey ; Yaşadığın tecrübelerinle bu güzel forum üyelerine örnek teşkil etmen ne de güzel birşey. Masal filan değil kısmet olsada karşılıklı bir çay içerken yüzyüze bunları konuşabilsek. Benim en değer verdiğim şey yaşanmış tecrübeleri dinlemektir. Nihayetinde orada bir hayat var..
Bize gelince ' Hayal kurmakta parayla değil ya' mantığından yola çıktık. Kendi asli işimizi aksatmadan, Hayallerimizede büyük umutlar bağlamadan ancak gerçekleşeceğine canı gönülden inanaraktan bir yola çıktık.
Mevla görelim neyler , Neylerse güzel eyler..
Saygı ve sevgilerimle...

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 23:33   #46
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sevgili kardeşlerim nasılsınız? Ayhan'la forumda ki yazışmalardan az çok tanıştık. Mesut seninle tanışmadık. Nasılsın ne iş yaparsın? Ayhan, o bahsettiğin hayalleriniz varya, onlardan hiç vazgeçmeyin. Ama sakın hayallerinizin sizi esir almasına da izin vermeyin. Yani hayal kurun, ama hayale kapılmayın. Gençken torbanızı doldurmaya bakın. Bilgi, tecrübe, yaşanmışlık v.s. Ne bulursanız rastgele içine atın. Bir gün torbayı boşalttığınızda içinden, dolduklarınız değil paranın boşalacağını göreceksiniz inşaAllah. Büyük hatalar yapmaktan kaçınırsanız, küçük hatalarınızı veya risklerinizi çalışmakla telafi edebilirsiniz. Büyük hatalar genellikle insanlara fazla güvenmektir.
Devamı var
HALİL BALABAN

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 23:39   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Mesajın Devamı
Ama güvensizlik de çok kötü bir durumdur. Bir İngiliz sözü "Güven ama denetle" der. Piyasa tekin bir kurum değildir. Sürekli dikkatli olun, denetimi elden bırakmayın. Malınıza sahip çıkın, rast gele dağıtmayın. Çok satmaya değil, sağlam satmaya bakın. Bu gün senin bir sözünü, bir arkadaşıma söyledim. Benim bitkiler şiddetli rüzgardan zarar gördü. Arkadaşım teselli lafları ediyordu. Ben, ona, senin, "İ.Şenol'un Kırılma Anı" konusunda söylediğin mealen "Topraksız tarımı öğrenmek pahalıdır, bedelini ödemeyen öğrenemez" sözünü senden bahsederek söyledim. Bizim bedelimiz de bu olsun dedim. İyi geceler diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

KAPTANzst beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2012, 19:08   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgideğer Halil Ağbey Mesut foruma üye olmuş. Kendi cevaplarını kendisi yazacaktı ancak kullanıcı şifresini kaybetmiş. Şifreyi yeniden istedik , Yeni şifre msn hesabına gönderildi. Bu seferde msn şifresini kaybetti.
Bayram nedeniyle ben 10 gün kadar yoktumPazar günü geldim ve geldiğimle birlikte 300 bağ soğan kestik. Perşembe günü de bahçedeki 2500-3000bağ arası soğan var tamamını keserek Ucuz Pahalı İstanbul'a göndereceğiz. Hayırlısı Allah'tan.

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2012, 20:28   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sevgili Kardeşim,
Bugün mesaj yazıp "Nerdesiniz arkadaşlar" diyecektim. Ses seda çıkmayınca merak ettim. Yani şükür kavuşturana durumu. Ayhan ben de biraz soğan yapmak istiyorum, ama buradaki soğanlar bir ıskın (Biz dal veya sürgün diyoruz) veriyor. Arpacık dediğimiz tohumlardan bir tane ekiyoruz bir tane alıyoruz. Onun için biraz burun kıvırıyorum. Sen 300 bağ kestik deyince aklıma geldi. Ordu'lu Thinkup arkadaş bir kesme aletinden bahsetmişti. Hatta resmini çizmesini istemiştim, oda çizerim demişti. Ona bir hatırlatırsan, belki size faydalı bir şey ortaya çıkar. Ben domateslerin üstlerini kestim. İlk domatesler kızarmaya başladı. Başka şeye enerji harcamasınlar diye, meyveye dönmemiş veya henüz minik domatesleri olan çiçekleri de budadım. Belki kış iyice bastırmadan kızarma işlemi olur diye. Serayı tamamlamayı da yaz sezonu sonuna bıraktım. Fazla uzatmayım. Sevgi ve saygılarımla, hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2012, 21:30   #50
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
sayın muallimayhan pm attım ama henüz bi cevap alamadım sanırım 10 günlük yokluğunuzda epey pm birikti ben elinizdeki mıgırı soracaktım eğer halen ihtiyaç fazlası 1 ton varsa elinizde bana 200 kg kadar gerekli ilk aşamada kargo yapabilirmisiniz? ve ne kadar borcum olur 200 kg için ?

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 22:29   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Soğan parası önemli değil arkadaşlar , Ordu'ya bir çuval soğan göndermek için bir haftadır uğraştık. En sonunda bu gün bi,r arkadaş Yalova'ya bir otobüs yazıhanesine bıraktı. Yarın otobüsle göndereceğiz. Kargo firmasıyla ( Bilgisayar işide yaptığımız için) anlaşmalı olduğumuz ve peşin ödeme yaptığımız halde bir çuval soğan 66 tlye gönderebiliyoruz. Soğan 40 lira nakliye 70 lira hiç te mantıklı değil, Bence siz oralarda bakın. Pazarlarda gezin, Elinize aldığınız soğanı enlemesine ortadan ikiye kesin. İçinde kaç tane soğan çıkacağına dair kıvrımları göreceksiniz. Ama illa benden isterseniz soğanın kilosunu 65 kuruşa alıyorum. Forum Üyelerine herhangi bir kar almadan göndeririim.

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 15:34   #52
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
bu gün pazardan burda ıska tabir edilen sıfır numara dan aldım kilosu 8 tl bayaa bi pahalı sanırım nakliyeyle birlikte sizin oradaki daha ucuza gelecek tabi yardımcı olursanız vaktiniz ve imkanlarınız müsait ise ben balkonda ufak bi deneme yapacağım için 8 tl ye aldım pazardan fakat seranın içini düzenlediğimde sizden yardım talep ediyorum saygılarımla...

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 00:08   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgideğer arkadaşlar ; İşler bir anda yoğunlaştığı için yazılarınıza gününde dönemedik. kusura bakmazsınız ***.
Ankaralı kardeşim ıska , sıska , arpacık yer yer değişir isimleri. Ama bunlarla ürettiğiniz yeşil soğanlarla malesef pazarda yer bulamıyorsunuz. Bende sizin 8 tl ye aldığınız sıfır numarayı ekmiştim, büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım. (Not: Bana kalırsa en güzeli onlar ama malesef insanlar bunun farkında değiller) Sıfır numara sıskadan üreteceğiniz soğan bir tükenmez kalemin içi gibi kalınlıkta olacaktır. Elli tanesini bağlasanız ancak bir bağ olacaktır. Sıfır numara sıska bir kiloya yaklaşık olarak 1000 tane soğan verir. 50 tanesini bir bağ yapsanız 20 bağ yapar. bağını 50 krurştan verseniz 10 lira yapar. zaten 8 lira ana para , bu iş zarar demektir.
Yeşil soğan üretmek istyen arkadaşlar önecelikle şunlara dikkkat edelim.

KAPTANzst ve toruga beğendi.
muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 10:17   #54
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
Sayın Ayhan hocam ben balkonda mini bi deneme için aldım zaten 0 numarayı deneme derken kendi besin eriyiğimi denemek için di . yazın akansu da domates denemesi yapmıştım. ordan kalan tecrübe " önce küçük ölçekte dene" prensibi oluşturdu bende. ben pazarda bulduğumda bile takla attım yani ıskayı, tohumcular baharatçılar sormadığım kimse kalmamıştı bu mevsimde yok deyip hep şehir dışına yönlendirmişlerdi. neyse 104 gözlü viyole ektiğim ıskalar köklenince kendilerini kaldırıp deviriyolar, sürekli tekrar bastırmak icab ediyor. 48 gözlü viyollerdekilerde her göze 2-3-4 er tane ektim onlarda şimdilik problem yok. çünkü 104 gözlüye göre 3 belki 4 kat daha derinler. bu iki viyol balkonda havalarda bu güne kadar 4-5 derece civarındaydı bu gün güneşli ve ısınıyor. odanın içinde ise yoğut kapları ve pet bardaklara diktiklerim daha cabuk köklendiler . öyle tahmin ediyorum ki köklenme sürecinde normal ısıya ihtiyac duyuyor soğan köklendikten sonra ise bir dönem vernelizasyon ihtiyacı olacak .

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 22:45   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sayın aga06tr;
sıska fiyatları kasım sonu itibariyle belli oluyor. Bunun da aynen fındıkta olduğu gibi bir borsası var. Mesela ben bir ay önce buradaki Eğerce köyü'ne gittim. Tonlarca kıska soğan olduğu halde üreticiler fiyat belli olmadığı için satamıyorlar. Bu ay itibari ile fiyatları belirleniyor ve nisan sonuna kadar semt pazarlarında bulmak mümkün.
Ancak ; Kıskadan yeşil soğan yapmanın( ticari anlamda) hiç bir getirisi yok . Çünkü bir tane dikiyorsunuz bir tane yeşil soğan alıyorsunuz ve incecik oluyor. Ben şimdi o meth ettiğim mıgırlarıda bıraktım normal yemeklik Yalova 12 cinsi iri soğanları ektim. İmkan olursa onun fotolarını yarın paylaşırım. Her bir soğandan 5 ila 9 tane arsında soğan çıkıyor ve parmak kalınlığında . Buda şu demek bir tane soğan bir bağ soğan oluyor. Mademki evde deneme üretimi yapıyorsun sarı renkteki kuru soğanlardan da bir kaç tane ek. sonuçları gözlemleyebilirsin.

KAPTANzst beğendi.
muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 22:51   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
Sevgideğer Halil Baba;
Sıskalarla hiç uğraşma. Eğer evde yemeklik için deniyorsan lezzetine doyum olmuyor . Ama pazarda yer bulmak istiyorsan yukarıda Ankaralı arkAdaşa yazdığım mesajı senİNDE dikkate almanı tavsiye ederim. Bu arada anti pararetntez şunu da belirteyim ki bu hafta sonu kuracağım kuracağımız serada topyekün soğan ekecekken , yarısına maydonoz yarısına soğan ekmeyi kararlaştırdık. Soğanda işçilik çok ama maydonoz çok basit. İkiside neredeyse aynı suyla besleniyor. Hemde soğanın yanında çeşit olur diye düşündük.

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2012, 11:10   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sevgili Ayhan Kardeşim,
Maydanoz nerdeyse kendi kendine yetişiyor. Dediğin gibi çok kolay, hem de çeşit olmuş olur. Benim soğan ekmeme gelince: Boş durmamak için yapmayı düşünmüştüm, tabi evde yemek için de. Ama vaz geçtim. Üstünü örtme işini ne yaptınız. Yerde mal varken sera yapmak zor olur. Bir boşluğa sıkıştırmaya bakın. Ben önce ürünü ekmiştim üstünü bugün, yarın kapatırız derken bir fırtına işi bitirdi. Şimdi de bekliyorum. Kalanlar toplansın da sonra kapatırım diye. Ayhan mesajın için teşekkür ederim. Mesut'a selamlar. Kolay gelsin. Sevgiler.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2012, 12:40   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-10-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 616
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muallimayhan Mesajı Göster
İlk hasattan geriye kalanlar
Maşallah ne kadar sağlıklı görünüyorlar

dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2012, 23:30   #59
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
sayın muallimayhan ben ankaralı arkadaşınız ismim Alper. burda bi kamu kuruluşunda ziraat müh. olarak çalışıyorum . normal yemeklik soğan aklıma gelmedi değil. hanımdan istedim yok dedi bir hafta önce e niye söylemiyosun dedim 15. maaşını alınca alışverişe gideriz diye söylemedim dedi her neyse bu gün normak yemeklik kuru soğan aldım deniyorum bakalım hayırlısı. demek mıgır da pazar için yeterli değil diyosunuz. oysa birim alana çok daha fazla sığacaklardı belki dal sayısı olarak aynı olur bi değişiklik olmaz ama, dediğiniz gibi kalınlıkta bi kalite parametresi

aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 21:25   #60
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-04-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 96
bunlarda bizimkiler

7 kasımda viyollere dikim yaptım viyoller balkonda durduklarından gelişimleri şu an kaplumbada hızında
9 kasımda pet bardaklara dilim yaptım.
10 kasımda büyük yoğurt kabına
12 kasımda küçük zeytin kutusuna dikim yaptım

Eklenen Resimler
    
aga06tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024