agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni134Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2011, 15:07   #631
Yeni Üye
 
hsan72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bu sayfadaki bütün bilgiler siz üretici arkadaşların ufkunu açmak ve maliyetlerini düşürmek için yapılıyor. Bu yüzden görüş bildirirken insanların şevkini kırmayacak şekilde konuya yaklaşırsak daha iyi olur.
Sayın Sarıcan: Araştırmalarım bu konuda çalışanların şevkini değil, bilakis bu işe devam etmesini gösteriyor.

Butun herkese arpa çimleme işine devam etmesini tavsiye ederim. Sakın çimlendirme makinesi almaya kalkmasınlar zarar ederler. Arzu eden olursa topladığım bulguları buraya yazabilirim.

hsan72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 16:17   #632
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. hsan72,

Ben birinci mesajınızı baz alarak yazdım yukardaki cümleleri. Eğer birinci mesajınızda arpa çimlendirmeyi tavsiye ediyorsanız ben yanlış anladım demek ki.

Forum ortamında sizin elinizde hangi değerli bilgilerin olduğunu bilmedikleri için hiç kimse bu bulguları talep edemez. Eğer elinizde bu konu ile bilgi ve bulgular varsa lütfen çekinmeden ve kimsenin arzu veya talep etmesini beklemeden paylaşınız.

Şu anda hangi aşamadasınız? Her hangi bir çimlendirme ortamı hazırladınız mı? Makinaların satınalma maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı mı zarar ederler? Hiç çimlendirme makinası fiyatı aldınız mı? Yukarda Sn. aliosmankuresir çimlendirme ortamındaki nem oranı ile bir bilgiye ulaşamadığını soruyor. Elinizde bununla ilgili bir bilgi var mı?

Sn. aliosmankuresir,

Çimlendirme ortamı ile ilgili sıcaklık ve nem oranlarını en iyi bu makinaları imal edenler bilebilir. Eğer bu bilgileri bilmiyorlarsa boşuna makina diye demir yığınını satmasınlar. Siz bu bilgiler için firmalarla görüşmeye çalışın, bende sizin için bu bilgiyi araştırayım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 16:40   #633
Yeni Üye
 
hsan72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 12
Bu işi TR de üretim yapan 4 değişik firmadan fiyat aldım. fiyatlar 65.000 TL ile 45.000 TL arasında değişiyor. Az üretim için daha az fiyat isteyen var ama hayvan sayısı ile verilecek yem doğru orantılı olduğundan bir şey değişmez. Daha az üretim yapan makinanın fiyatı da daha ucuz olacaktır. Fakat amorti süresi değişmiyor. Ekonomist bir tanıdığım var demiştim, bunun 6 yılda amorti edilebileceğini rakamsal olarak ispat etti.

Ben bilhassa bu siteyi takip edenlere kesinlikle bu çimlendirme makinalarından almamalarini hassaten tavsiye ederim. Kendilerinin yapmaya çalışmaları oldukça ucuz olacaktır. Biraz deneme-yanılma yolu olacak ama buradaki bilgilerden çok faydalanacaklarını düşünüyorum. Bu durum bilhassa küçük çiftçileri oldukça ilgilendirmektedir. Hele maliyetlerin yüksekliğinden şikayet edildiği bu dönemde. Yakında bu maliyet tablosunu sizlere sunmak bana mutluluk verecektir.


Suyu temiz ve temizleyici, İslamı da nur kılan Allah her türlü övgü ve medhe müstehak ve layıktır.

iyibirinsan beğendi.
hsan72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 16:43   #634
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Çimlenme ortamında sürekli bulundurduğumuz nem ölçer %55-60 gösterirken bir sorun çıkmıyordu. Havalandırmayı kesildiğinde, nem %80-90 seviyelerine çıktığı zaman çürümeler başlıyor. İster 18 derece ister 22 derece nem %60 ın altında olacak. Ya da bir diğer deyişle çimlenme ortamında sorun çıkmaması için en çok % 60 a kadar çıkacak.

Sulama suyunun sıcaklığının ortam sıcaklığından 2-3 derece yüksek olması gerekmiyor. Biz ortam sıcaklığı ile aynı derecede su ile suladık. Çünkü su deposu çimlenme odası yanındaydı. Ancak sulama suyu sıcaklığı ortam sıcaklığından % 10 farklı derecede olsaydı da bunun çimlenmeye bir etkisi olmazdı. Yüksek ya da az. Yani 22 derecede büyüyen arpaları 25 derece su ile sulasaydık da , 18 derecede suyla sulasaydık da sonuçlara bir etkisi olmazdı.

Sulama için sisleme homojen dağılım için ideal. Ama şart değil. Otomasyonla sorunsuz çalışacak başka bir yolla da sulama yapılabilir.

iyibirinsan beğendi.
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 17:04   #635
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
nem ve sıcaklık olayını şimdi anladım sayın akınselcuk tesekkür ederim bu iş için bir kuluçka makinası termostatı buldum tek alet fanı ısıtıcıyı ve nemlendiriciyi komutluyor. yanlız benim kafama takılan şu konu var bu makinayı fabrikasyon yapanlar bu kadar pahalı satarkrn biz bunu nasıl böyle ucuz yapıyoruz ya da onlar nasıl bu kadar pahalı satıyor. çelişki değil mi. birde hangi mesajda bilmiyorum ibrahim başaran yem buluş google yazın bakın diyen arkadas vardı. bu ibrahim başaran dediği abi benim daha önce bir abi yapıyomuş vs dediğim adammış ben adını yeni öğrendim ve adam başarısız değil tek başına yaparken felç olmuş ondan duraksamış sistem ve şuan biraz akli olarak zordaymış sanırım. bizim komşu köyden adam ama bir türlü gidip göremedim birde hiç iyi değil dediler ondan sonra da canım istemedi.

iyibirinsan beğendi.
aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 20:09   #636
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Ben bilhassa bu siteyi takip edenlere kesinlikle bu çimlendirme makinalarından almamalarini hassaten tavsiye ederim. Kendilerinin yapmaya çalışmaları oldukça ucuz olacaktır. Biraz deneme-yanılma yolu olacak ama buradaki bilgilerden çok faydalanacaklarını düşünüyorum.
Bu başlığı birinci sayfasından başlayarak tam olarak okumamışsınız anlaşılan. Bu başlıkta hiç kimseye makina alması tavsiye edilmemiştir. Tam tersine hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımızın bu teknolojiyi yurdun her köşesinde kendi imkanları ile yapmaları için her türlü ipucu ve yardım verilmeye çalışılmıştır.

Kendi imkanları ile bu işi yapmak isteyen arkadaşlara (başta Sevgili Viskhy' e olamak üzere) her türlü destek ve motivasyon sağlanmaya çalışılmıştır. Belkide tüm ağaclar.net camiasında ilk defa bir arkadaşımız (Viskhy) burada paylaşılan bilgilerden faydalanarak önce kendi hayvanlarında kullanmak üzere, daha sonrada işin cazibesini görerek ticari olarak bu işi yapmaya karar vermiştir.

Umudumuz ve beklentimiz daha bir çok arkadaşımızın bu işi kendi imkanları ile yapabilmesi. Bahsettiğiniz rakamları üç aşağı beş yukarı zaten tahmin ediyordum. Çünki yurtdışı satış fiyatları internette mevcut. Bu söylenilen rakamlara aynı kapasitelerde olmak kaydıyla en azından dört adet makina yapılır. Aslında ahırı veya yerleşik düzeni olan arkadaşların bu işi Sn. Viskhy' nin yaptığı gibi bir odada sabit tesisi olarak yapması daha pratik.

Sorularıma cevap vermediğinize göre henüz başlangıç yapmamışsınız. Bu konuda amortisman analizi yapmak için önce yem maliyeti ne kadar ucuzluyor, buna karşılık süt veya et verimi ne kadar artıyor onu bilmek lazım. ayrıca beslenen hayvan sayısı alınan makina kapasitesi ile uyumlumu ona bakmak lazım. Halbuki kendi imkanı ile bu işi yapan arkadaş en küçüğünden başlayarak deneye deneye kapasiteyi büyütme imkanına sahip olurlar. Elinizdeki maliyet analizlerini açıklarsanız bizimde ufkumuz açılır.

iyibirinsan beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 20:35   #637
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Makineler neden pahalı, neden biz ucuza yapabiliyoruz ? Çünkü onlar akıllı boşa kürek çekmiyorlar, bizler ise anlamsız bir yardımlaşma, paylaşma içgüdüsüne sahibiz. Bir bakıma onlardan daha az akıllıyız !

Biz burada 450X450X200 ebatlarında polikarbonat malzemeden aydınlatmalı, sulamalı, tekerlekli, sökülüp takılır, taşınabilir, 12 hayvana günlük yeterince yeşil yem sağlayacak bir yapı tasarladık. Malzemeleri bulup maliyet hesabını yaptık.

Sonra burada geçimini süt satarak sağlayan ve ipi ucu ucuna yakalayabilen sütçülere durumu anlattık. Gördük ki bunu mamül hale getirsek üzerine bir marka vurup hadi buyrun desek ki biz okuluz okula bir güven var bu konuda hepsi mal bulmuş gibi para vermeye hazırlar. Oysaki arpayı çimlendirmeyi hepsi de becerir. Çimlendirip hayvanınıza yedirin şu miktarlarda dediğimiz zaman duraksıyorlar. Bu dolaptan yedirince ne değişecek diyoruz, o bir makine diyorlar. Bu noktada insan aklıyla mücadele yersizdir.

Kilolu bir insan yola çıkıp koşarsa kilo verir. Ama spor salonuna yazılırsa da kilo verir. Genellikle bir salona para ödeyerek zayıflama yolu seçilir. Bu bir umuttur.

Arpa çimlendirmek çok kolay. Hesabını yapmak da çok kolay sonuçlarını değerlendirmekte çok kolay ve anlaşılır. Topraksız tarımla domates üretmekten, topraksız tarımı tarif etmekten çok daha basit. Ama gene de bir alete sırtını dayamak motive olmak istiyor insanlar. Kendine güvenmiyor çünkü. Hepsi de çan eğrisinin tam ortasındalar.

iyibirinsan ve Garga beğendi.
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 21:25   #638
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Azot protein oranı gibi bir özellik öğrenince bilim adamı olunamayacağı gibi ticari hayattada da fazla deneme yanılma yapılamağı çok açık. Ekmeğini bu işten çıkaran insanın şüpheyle yaklaşmasını anlamak mümkün amma insanlara bilgisiyle yardımcı olmayı kendine görev addetmiş insanın inatçılığını anlayışla karşılamak zor.

Güzel laflar ''işletmemi kurdum, 2. likle bitirdim okulumu, diplomamla on takla attım vs.'' madem o kadar çok biliyorsun, sen aç başlığı biz açmadan da yardımcı ol bize önderlik et biz sana geyik yapalım 200. yazıdan sonra . . . Gene de kızma bize anlayışla karşıla bakalım. Sukunette olgunluktur ya , o dersi alıyoruz şimdi zaar. . .

Ben bu başlığı bir dosya halinde özetledim. Ders notu yaptım. Kendi denemelerimizi de içine ilave edip meslek lisesinde ilgili dersin modülüne (kitabına) girmesini de önereceğim.

Mumla arasak bulamayacağımız bilgilerle dolu bir başlık oldu.

Ama herşeye rağmen!

Şüpheyle yaklaşanlardan değil amma bilgiç ve inatcı eli boşlardan düzen bozulmasa bu başlıkların çok daha verimli bir hale geleceğinden eminim. Bir çok araştırmacı ruhlu kişi yazmayı bırakıveriyor zira . . .
Şimdi Sn.Akınselcuk...bu mesjdan belli başlı bölümleri alıntı yapacaktım fakat yazının tamamında şahsıma karşı bir şataşma var...aslında bu konu başlığını sizin konunun dışına olayı kişişelleştirmenizden dolayı okumayacktım fakat burda bana bir cevap hakkı doğduğuna inanıyorum...

Bakın 'inat etmek 'demişsiniz ya yani doğru bildiğimi söylemek ve bunda ısrar etmek daha doğrusu sizin söylediklerinizi kabul etmemek 'inatçı anlayış' a mı giriyor...o zaman sizde aynısını yapıyorsunuz....

'Güzel laflar ''işletmemi kurdum, 2. likle bitirdim okulumu, diplomamla on takla attım vs'

Bu cümleyi bu cevabı benim yazıma '82 doğumlu biri gelmiş bu konuda bize ahkam kesiyor' diyen birine yazmıştım....size ya da sizin yazılarınıza karşı yazılmış bir cevap değil di fakat bu ' on takla attım ' dan anlıyorum ki sizde o kişiden çok da farklı bir zihniyette değilsiniz...

Bu konu başlığını ders notu yapmanız çok güzel, hatta varsa bir kopyasını da Üniversitelerin hayvan besleme bölümlerinden beslemeci bir hocaya gönderelim bize özet olarak yanlışlarımızı ya da doğrularımızı fazla masraf yapmadan ve de fazla zaman kaybetmeden bildirsin...

Konumuza geri gelirsek Ben arpanın çimlendirerek hayvan yemi olarak kullanılmasının besin madde içeriği ve ekonomik açıdan hali hazırda üretilen yonca,korunga vb.,arpa HASILI, ve diğer hasıllardan daha faydalı olacağını düşünmüyorum...

Aynı zamanda dane yemin çimlenmiş olmasından ve su içeriğinin fazla olmasından dolayı işkemde hızlı yıkılacağından işkembediki ph yı arrtıracağı için mikrobiyal sindirimin çok yavaşlayacağını ve hayvanda şişme(timpani) gerçekleşeceğini,daha önceki deneyimlermden sezinliyorum....

Bunlar benim şahsi düşüncelerim konu hakkında her türlü tartışmaya varım....fakat olayı kişiselleştirecek ya da tartışma kişiye yönelik olacaksa lütfen bana mesaj yolamayın...

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 22:03   #639
Yeni Üye
 
hsan72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2011
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bu başlığı birinci sayfasından başlayarak tam olarak okumamışsınız anlaşılan. Bu başlıkta hiç kimseye makina alması tavsiye edilmemiştir. Tam tersine hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımızın bu teknolojiyi yurdun her köşesinde kendi imkanları ile yapmaları için her türlü ipucu ve yardım verilmeye çalışılmıştır.

Kendi imkanları ile bu işi yapmak isteyen arkadaşlara (başta Sevgili Viskhy' e olamak üzere) her türlü destek ve motivasyon sağlanmaya çalışılmıştır.

Umudumuz ve beklentimiz daha bir çok arkadaşımızın bu işi kendi imkanları ile yapabilmesi.

Bu konuda amortisman analizi yapmak için önce yem maliyeti ne kadar ucuzluyor, buna karşılık süt veya et verimi ne kadar artıyor onu bilmek lazım. Elinizdeki maliyet analizlerini açıklarsanız bizimde ufkumuz açılır.
İlgilenenlere sunulur: İşte maliyet hebası:

Günde 70 kg arpa X 365 gün = 25550 kg yıllık arpa. X kilosu 0.6 TL = 15300 TL eder.
Şu anda bu makine 60 Bin TL ise 4 yıl da kendini amorti edebilir. Ama daha bitmedi!

Ben sılaj alsam günde her hayvana 15 kg versem X 50 inek = 750 kg eder günde. Bunu da 300 gün ile çarparsak (70X300) yıllık = 225 Tona ihtiyaç vardır. 225.000 kg X kilosu 0.13 TL = 29250 TL eder.
Kısaca 30Bin TL diyelim. Ben sadece sılaj verse idim yıllık 30Bin TL harcamam olurdu. Bunu yeşillendirilmiş arpa ile yaparsam 15 Bin TL harcayacağım. Tabi buna elektrik ve su masrafları dahil değil. Bunun için de yıllık en az 5 Bin TL gider diye düşünüyorum. Toplam 20 Bin TL eder.

Şimdi gelelim asıl hesap yapmaya:

sılaja verilen yıllık 30 Bin TL – yeşillendirilmiş arpaya verilen yıllık 20 Bin TL.
Aradaki fark : 10 Bin TL. Arpa Çimlendirme makinesi 60 Bin TL ise Bunu 6 senede amorti edersiniz.

Netice: Bu makinanın alınması mantıklı değildir. Makine üreticilerinin ayakları biraz daha yere değsin. Kazançlarını % 500 lerden, % 200 lere veya % 300 lere getirirlerse o zaman almak mantıklı olabilir. Bu çimlendirme makinalarını istediğiniz sanayi çarsısına gidin en fazla 25 Bin TL ye istediğiniz şekilde kurabilir veya kurdurabilirsiniz. Ve 50 büyükbaş hayvan bakarsınız.

Suyu temiz ve temizleyici, İslamı da nur kılan Allah her türlü övgü ve medhe müstehak ve layıktır.

iyibirinsan beğendi.
hsan72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 22:43   #640
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Bu forum siteleri olmasa bildiklerinizden insanlar yeterince yararlanamayaktı. Ne yazık olacaktı.

Nedense bu bilgiçler bir şeyin olmayacağını bilirler. Olacak bir konuda başlık açsanızda direk bilgilensek eğitilsek. Başlığı hiç onlar açmazlar, başlık açıldıktan sonra hemen de konuya dahil olmazlar bir süre yazanları ölçer tartarlar. Ardından olmayacak olan şeyi açıklarlar. Hepimize bir anda nur saçılır.

Hocam aç bir başlık başla bildiklerini yazmaya. Okuyup öğrenelim. Ülke kazansın.

Demirci bilirkişi ile tanışmıştık daha önce. Şimdi hayvancı bilirkişi ile de tanıştık. Hayırlısı bakalım.

Alıntı:
bana bir cevap hakkı doğduğuna inanıyorum...
Tabi ki. Sonuna kadar kullanın hakkınızı.

iyibirinsan beğendi.
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 22:59   #641
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster

sılaja verilen yıllık 30 Bin TL – yeşillendirilmiş arpaya verilen yıllık 20 Bin TL.
Aradaki fark : 10 Bin TL. Arpa Çimlendirme makinesi 60 Bin TL ise Bunu 6 senede amorti edersiniz.

.
Bizim oda 12 hayvanı günlük çeviriyor. 5bine mal oluyor. Günlük hayvan başı maliyeti 17 liradan 5 liraya düşürüyor ve amortiside en çok 3 ay sürüyor. 10-12 sağmalı olan adamın 60binle işi yok ki zaten.

12x12lirax365=52.560lira/yıl cepte kalan
12x5lirax365= 21.900lira/yıl yeşil maliyet
12x17lirax365=74.460lira/yıl eskiden harcadığı

Teorik olarak budur. teori pratiğe tam uymaz ama aradaki fark bunu tolere edecek kadar fazla.

Silaj ilk keşfedildiğinde ülkemizde aynı türden itirazlar silaja yapılmıştı o zamanlar.

Ekonomist falan deyince daha profesyonel bir hesap beklerdik. Bizimkisi gibi Cin Ali hesabı değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Tabi buna elektrik ve su masrafları dahil değil. Bunun için de yıllık en az 5 Bin TL gider diye düşünüyorum.
5000liralık elektrik 18520KW harcama eder yıllık. Günlük 50KW elektrik eder. 2 televizyon bir buzdolabı bir bilgisayarlı bir evin aylık tüketimi fazla fazla 250 KW anca harcayabilir. Günde 50bin Wat elektriği arpanın neresinde yakacaksınız ? Hangi su motorunda harcayacaksınız ? 24 daireli 8 katlı bir apartmanın hidroforu 24 daireye banyo ve mutfak suyu bastığı halde bir ay da anca yakar 50KWatı. Günlük 3-5 kilo arpaya ne kadar su basacaksınız ki su motoru o kadar elektrik harcayacak ?

Suyun tonu yani 1000 litresi 2 lira. Ev suyu. Kuyu suyu daha da ucuz. 280 gr arpaya 8 günde 1 litre su harcadık. 2-2,5 kilo yeşillik aldık. Buharlaşma kayıplarıyla beraber. Yani 5 kilo yeşilliğin su parası 1kuruşun yarısından daha az. Yani ineğe günde 10 kilo yeşillik verseniz yıllık bu yeşilliğe harcadığınız su parası 292 kuruş olur. 5000lirada 1712 tane 292 kuruş var.

iyibirinsan beğendi.

Düzenleyen akinselcuk : 14-04-2011 saat 23:34
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 23:45   #642
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Suyu temiz ve temizleyici, İslamı da nur kılan Allah her türlü övgü ve medhe müstehak ve layıktır.
hsan72,

Tüm mesajlarınız bu konuda diye uyarıyı da burada yapayım. Mesajlarınızdan "Düzelt" düğmesini kullanarak bu cümleyi silin.

Konuyla ilgisiz mesajlar istemiyoruz. Farkındaysanız bu forumda, üyelerin imza olarak bir cümle kullanmaları yasaklanmıştır.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 23:46   #643
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Alıntı:
Bakın 'inat etmek 'demişsiniz ya yani doğru bildiğimi söylemek ve bunda ısrar etmek daha doğrusu sizin söylediklerinizi kabul etmemek 'inatçı anlayış' a mı giriyor...o zaman sizde aynısını yapıyorsunuz....
Arada bir fark var. Sizin yazdığınız bir şeye ben itiraz etmek için gelmem. Hele ki on kişinin tartışmakta olduğu bir konuya girip onları aydınlatmaya hayatta kalkmam. Yanlış bir konuyu analiz etseler bile, benim çok iyi bildiğim üzerinde ihtisas yaptığım bir konu olsa bile o kadar insanı küçümsemek gibi olur çünkü bu yaklaşım tarzı. Konu önemini yitiriyor burada. Burada takıldığımız şey davranış biçimi, yaklaşım tarzı. Bu tarzı da umursamıyorduk ama nedense çok sık olmaya başladı. Ya biz bir şey bilmiyoruz, çok yanlış bir şey söylüyoruz, insanlar itiraz ediyor ya da sorun bizde değil.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 00:12   #644
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bu sayfadaki bütün bilgiler siz üretici arkadaşların ufkunu açmak ve maliyetlerini düşürmek için yapılıyor. Bu yüzden görüş bildirirken insanların şevkini kırmayacak şekilde konuya yaklaşırsak daha iyi olur. Ama deneysel olarak arpa çiminin zararlarını gören arkadaşlar varsa sadece deneylerini paylaşırlarsa en faydalı eleştiriyi yapmış olurlar.
Sn. akınselcuk,

Bir önceki mesajımda böyle bir paragraf kullanmışım. Ben bunu bir arkadaşa hitaben yazmıştım ama şimdi genele hitaben yazmış olayım. Pratikte deneyip zararını gören varsa eleştiriler başımızın üstüne. Bizde gözden kaçırdığımız şeyleri öğreniriz ama Avusturalya gibi hayvancılığın en yoğun olarak yapıldığı bir yerde bu teknoloji yoğun olarak kullanılıyorsa bildiğimiz bütün doğruları yeni baştan gözden geçirmeliyiz. Deneysel olumsuzluklar varsa onları tartışıp araştıralım. Başka türlü tartışmak bu sayfayı tatsız kılıyor. Fazla da üzülmene gerek yoktur.

Konuya kafadan bodoslama olumsuz giren vatandaş araya birde ekonomist sokarak benim 30 yıldır yaptığım amortisman hesabını bana yazıyor. Elektrik su parasını koyarken, üretim yaptığı sütten maliyet azalması ve hacim artmasından kaynaklanan pariteyi hiç kesaba katmıyor. Yersen tabii ki. Ben tecrübe olarak hangi aşamadasın, denedin mi diyorum o başka şeyler anlatıyor. Ben yine de seyyah53 arkadaşın seni tanıdıkça daha faydalı paylaşımlarda bulunacağına inanıyorum. Burası bir yarışma programı değil. Fazla zorlamanıza da gerek yoktur.

iyibirinsan beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 10:28   #645
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
teorik olarak iki tane buzdolabı birinin kapağı sökülmüş birisi de arkası kesilmiş biçimde birbirine eklesem, bir ineği beslermi acaba soğutma için buzdolap tessatı çalışsa terostatını değiştirip, ısıtma için buzluk denen yere bi ısıtıcı fan taksak bitane de nemlendirici kullansak bu cihazların hepsini de kuluçka termostatları(sıcaklık nem fan kontrol özellikli) var onunla idare etsek sulamayı sebeke suyundan selenoid valf ile idare etsek. bu sekilde bir sistem iş görür mü acaba ne dersiniz arkadaşlar...

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 10:33   #646
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. aliosmankuresir, bence o kadar uğraşacağınıza sevgili Viskhy' nin yaptığı gibi bir raf sistemi yapsan daha pratik olur. yenisini yapmak tamir etmek veya modifiye etmekten daha kolay ve ucuzdur. Adopen pencerelerin içine konulan crp profillerden rutubete dayanıklı çok güzel bir raf sistemi yapabilirsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 11:38   #647
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Arada bir fark var. Sizin yazdığınız bir şeye ben itiraz etmek için gelmem. Hele ki on kişinin tartışmakta olduğu bir konuya girip onları aydınlatmaya hayatta kalkmam. Yanlış bir konuyu analiz etseler bile, benim çok iyi bildiğim üzerinde ihtisas yaptığım bir konu olsa bile o kadar insanı küçümsemek gibi olur çünkü bu yaklaşım tarzı. Konu önemini yitiriyor burada. Burada takıldığımız şey davranış biçimi, yaklaşım tarzı. Bu tarzı da umursamıyorduk ama nedense çok sık olmaya başladı. Ya biz bir şey bilmiyoruz, çok yanlış bir şey söylüyoruz, insanlar itiraz ediyor ya da sorun bizde değil.
Sn.Akınselcuk sizin yazdığınız bir şeye ben ne zaman itiraz ettim...bakın şunu gerçekten anlarım siz benim uslubuma takılmıssınız tamam...eğer benim uslubumda bir hata varsa ben sonuna kadar özür dilemeye razıyım...

evet bu konuda çok doğru söylüyorsunuz kişi yapsa bile uslublu bir şekilde yanlışı söyleyip heves kırmamak lazım....

Sizin bir cümleniz vardı ve bu arpa çimlendirmenin çoğu kaba yeme alternatif olduğu anlamını taşıyordu,ben bunda hala ısrarlıyım ama neyse...

bakın yukarıda ki yazınızda ekonomil hesab yapmış bir arkadaş ve sizde karşılık vermişsiniz ben bu konu hakkında ağzımı bile açmam çünki son ayların yem fiyatlarını bilmiyorum hele ki eletrik konusundan ve fiyatlarından hiç anlamam...

bunun bir sebebide yörelerimize göre yem fiyatları o kadar çok değişiyor ki...bakın izmirde torbalıda yonca nın kilosunu 0,32 kuruşa bulurlken biz...Memleketim rizede 0,70 kuruşa alıyordu akrabalarım....saman izmirde yoncayla aynı değerde iken Edirne süloğlunda 500 balya samanı yağmurda heba eden çiftçinin umrunda değildi...

Şimdi bakın çok sevecenlikle ve iyi niyetle size soruyorum bu hesabı hangi yöreye göre yapacağız...?

Sn. Akınselcuk..daha önce söyledim gene söylüyorum muhteşem bir makine yapmıssınız...ben ise elektirk prizi değiştiremem...

Topraksız tarımdaki yazılarınızı okudum...hayran kaldım..hatta sizden miracle berry lerim için aistli bir bitki besin formülü isteyecektim...ama şahsıma karşı tutumunuz hele ki o 'takla atmak' yüzünden bunların hepsi gömüldü kaldı...

Şimdi Sayın Akınselcuk dilerseniz şöyle yapalım...sizin yaptığınız makineden 2 kg arpa çimi çimlendirelim...1 kg ı asıl diğer 1 kg ı şahit örnektir...laben yem analiz laboratuavrına gönderelim...dilerseniz yarı parasını ben vereyim...

Analizini yaptığımız arpa çimi nin içerisindeki selüloz,protein,enerji,değerleri elimizde bulunsun ondan sonra 1 kg ının maliyetini çıkartalım...tabi bunların sindirilebilirlik dereceleri de önemli...yani biz 1 kg içerisindeki % * proteine ne kadar para harcamısız...selüloza ne kadar para harcamısız ..benim bildiğim yem değeri böyle hesaplanır...

Tartıştığımız konu kazanmıyor Sn.Akınselcuk...ikimiz birbirmizi kırıyoruz..

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 12:51   #648
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Sn.Akınselcuk sizin yazdığınız bir şeye ben ne zaman itiraz ettim...bakın şunu gerçekten anlarım siz benim uslubuma takılmıssınız tamam...eğer benim uslubumda bir hata varsa ben sonuna kadar özür dilemeye razıyım...

evet bu konuda çok doğru söylüyorsunuz kişi yapsa bile uslublu bir şekilde yanlışı söyleyip heves kırmamak lazım....

Sn. Akınselcuk..daha önce söyledim gene söylüyorum muhteşem bir makine yapmıssınız...ben ise elektirk prizi değiştiremem...

Topraksız tarımdaki yazılarınızı okudum...hayran kaldım..hatta sizden miracle berry lerim için aistli bir bitki besin formülü isteyecektim...ama şahsıma karşı tutumunuz hele ki o 'takla atmak' yüzünden bunların hepsi gömüldü kaldı...

Tartıştığımız konu kazanmıyor Sn.Akınselcuk...ikimiz birbirmizi kırıyoruz..
Sevgili seyyah53,

Bu mesajın beni sevindirdi. Çünki eleştiri yaparken üslubu kaçırmamak lazım. Ben biliyorum ki Sevgili akınselçuk' un burada paylaştığı çalışmaların çoğu kendisi için ekonomik yüktür ve karşılığında da en küçük bir ticari beklentisi yoktur. Eğitimci olmanın erdemiyle belki olursa da okulunun döner sermayesine olur. Bu yüzden biz yaşlılar bazan karşılıksız yaptığımız bu çalışmalara en azından saygı duyulmasını istiyoruz.

Genç beyinlerin edindikleri güncel bilgileri paylaşmalarını hep desteklemişimdir. Bu yüzden ilk mesajında da başlığa yeni bir nefes geldi ve konu başlığını ilgilendiren ilk olumlu eleştiri geldi diye sizi teşvik etmiştim. ama iş benim beklediğimden çok değişik noktalara taşındı. Karşılıklı iddia veya bahis tutulacağı yerde gerçekten bilimsel deneyler varsa ya da teorik olarak bildiklerinizin pratikte uygulanmış ve zarar görmüş hayvan veya akademik çalışma varsa o konuda bizi bilgilendirin.

Dünyadaki uygulanış biçimlerinin ve bunca yatırımın boş olduğunu bilimsel olarak açıklarsanız bizde bizim gençlerimiz artık gelişmiş ülkelerle baş edecek donanıma sahipler diye olsa olsa gurur duyarız. Hiç şüpheniz olmasın. Ben tarımla hiç ilgili bir eğitim almadım ama biliyorumki benim ülkeme dışardan makina getirip 50-60.000 TL para isteyenler, bu işi gerektiğinden çok abartıp havadan para kazanmaktalar. Örnek ortada Sevgili Viskhy bildiğim kadarıyla 6-8.000 TL civarında 80-90 metre karelik tesis yaptı. Ben buna sevinirim işte. Eğer bir katkımız olduysada mutlu olurum.

Sevgili Viskhy yaptığı paylaşımlarda hayvanlarını beslerken yem maliyetlerinin yarı yarıya düştüğünü, buna karşılık süt veriminin bir o kadar arttığını paylaşmıştı. Benim için en anlamlı referansta budur. Çünki bir deneyin sonucudur.

Bence hiç çekinmeden Topraksız Tarım ve otomasyon konusundaki eksiklerinizi siz yinede akınselcuk ağabeyinize sorunuz. Eminim ki size en fazla yardımcı olacak kendisidir.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Sevgiler.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 13:17   #649
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sayın sarıcan

sıkıntı şu ki yalıtım sağlamak için uygun yerim yok kapalı şu an. kapalı yer çok ama hem alıtım için zor hemde tahıl deposu ve saman deposu konumundalar şu an. tarımda da işler hemen değişemediği için tarla ekimiş ürünler olduğu için vs vs değişim yapmak sıkıntı oluyor. buzdolaplar elimde mevcut ve bunları şekle koymak için amatör garajım da var. ekipman sıkıntım yok. birde genel olarak bu işe geçmek için önümüzde ki yıl temmuz beklemem gerek çünkü bu yıl hiç arpa ekmedim elimde tohum bile yok. ancak bu yıl bir ekim takvimi hazırlayıp ihtyaca cevap verecek ekimi yapmam gerek.
ikinci husus aslında şu pratik olarak deneyen varmı bilmiyorum besin ile destekleyip devam etsek arpaya dane oluşumu sağlanamazmı acaba kısa sürede. yani işletmede iki ayrı ünite olsa biri otu biri tohumu üretse...


Düzenleyen aliosmankuresir : 15-04-2011 saat 16:07 Neden: isim hatası
aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 13:21   #650
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
bir de bu iş köylerde yapılacak genel olarak. bu durum da köylerde genelde her evde bir taş kuyu bulunur. bu kuyular yazları genelde 10 derece olarak su çıkışı yaparlar. bence bu suyla soğutma yapılablir. klima ağır gideri gerekmez. hatta ben bu yaz evimde denemeyi düşünüyorum. araçlardaki aliminyum radyatörlerden **** çıkma iç ünitelerden alıp içine kuyu suyu basıp soğutma yapmasını sağlamayı düşünüyorum.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 13:45   #651
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-01-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 263
Kuyu suları genelde kireçli olur. Sizin kullanmak istediğiniz alüminyum radyatörler tıkanacaktır kapalı sistem yapmanız gerekli bunun içinde eşanjör kullanmalısınız. Bir de diğer bir sorun suyun üstünden enerjisini alıdıktan sonra suyu tekrar doğayamı atacaksınız. O da ziyan olacaktır. Böyle yapmanızı istemem. Kuyuya tekrar atarsanınız devir daim olmayacağı için kuyudaki su zamanla ısınacaktır.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:25   #652
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sevgili seyyah53,


Dünyadaki uygulanış biçimlerinin ve bunca yatırımın boş olduğunu bilimsel olarak açıklarsanız bizde bizim gençlerimiz artık gelişmiş ülkelerle baş edecek donanıma sahipler diye olsa olsa gurur duyarız. Hiç şüpheniz olmasın. Ben tarımla hiç ilgili bir eğitim almadım ama biliyorumki benim ülkeme dışardan makina getirip 50-60.000 TL para isteyenler, bu işi gerektiğinden çok abartıp havadan para kazanmaktalar. Örnek ortada Sevgili Viskhy bildiğim kadarıyla 6-8.000 TL civarında 80-90 metre karelik tesis yaptı. Ben buna sevinirim işte. Eğer bir katkımız olduysada mutlu olurum.

Sevgili Viskhy yaptığı paylaşımlarda hayvanlarını beslerken yem maliyetlerinin yarı yarıya düştüğünü, buna karşılık süt veriminin bir o kadar arttığını paylaşmıştı. Benim için en anlamlı referansta budur. Çünki bir deneyin sonucudur. .
Sn.Sarıcan hocam..Bu dünyadaki uygulamalara heleki avrupadaki uygulamara karşı evvela tutumumu açıklamak isterim...

Bakınız yem kırma makinesi ilk defa avrupada bulundu...bu dane yemleri ortadan ikiye kırıyordu ve hayvan bu yemi daha iyi sindiriyordu yemden daha fazla yararlanıyordu...bize geldi on yıl sonra ...tabi bu arada alan aldı satan satı simsarlar tonlarca para kazandı...sonra dedilerki yemi kırmayalım...ezelim yemi ezdiler ..daha mı iyi oldu evet oldu...alan aldı satan gene sattı ..kırmalar hurdaya hala kullananda var...halbuki makinenin mantığı aynı...zamanında ezmede yapılabilirdi...

diğer bir yandan şimdi avrupada otomotik sağım sistemleri var...inek gidiyor altına robot hayvanı kendi sağıyor...

bunu bizde alan var...tercih meselesi başka ...şimdi bu otomatik robotu....tavsiye edebilirmiyiz bizim üretimize...fiyatı bir arabadan daha yüksek...

bu yazdıklarım şunun için dir...birincisi dünyada uygulanması hiç bir zaman bize doğru olduğu kanısını getirmemeli...çok farklı politik oyunlar var bu işin içinde ...bu konuya girersek çıkamayız zaten konu başlığı içinde yer alması sakıncalı...ki avrupa şu anda türkiyenin fazla broiler üretmemesi için ve bunu dışarıya satamaması için elinden geleni yapıyor...konuyla ilgili arkadaşlar bunu biliyorlardır...

ikincisi bu yazdıklarımın sebebi..bu makineyi 50 bin 60 bin liraya satan ları ve bende bunu burda okuduğum zaman deliye döndüm ...bu elinde hayvanı olmayan daha korunga üretmeyi bilmeyen çiftçiye git otomatik sağım robotu al demek gibi bişey....

diyar diyar gezdiğim bu ülkede çiftçi kadar kazıklanan bir kesim yoktur...bana inanın ...

Sn.wisky bu makineyi yapmış...kendisini tebrik ediyorum...fakat Sn. Wisky bu makineyi aynı zamanda satıyorsa...onun yaptığı denemeler ve söyledikleri benim için hiç bir şey ifade etmez...ki bana yaptığı tek açıklama 'sen 82 lisin ahkam kesiyorsun'...'bütün dünya kullanıyor'....yorumların basitliği kendi görüşümce beni halkı çıkartıyor...

Akınselcuk üstadıma karşı uslubumda bir hata varsa sonuna kadar özür diliyorum...kendisi bu makinenin bir benzerini yapmıştır...tebrik ediyorum...ve bu makine diğerlerine nazaran daha ekonomiktir...tamam...

şimdi olayın daha derinine inip şunları belirlemeliyiz...

1_arpa çiminin elimizde besin maddece analizi varmı..?bunu yapalım...ki şahsi görüşümdür...arpa hasılından çok bir farkı olmayacak...

2_bir tarlada çok yetiştirilen yonca,korunga,aspir,vb...kaba yemlerin içerisindeki sindirilebilir besin maddelerinin maliyetlerine ödediğimiz para ile arpa çiminin içerisndeki besin maddelerine ödedeiğimiz para arasındaki fark ne kadardır...ki şahsi görüşümdür...amortismanları ve işçilik,zaman da eklersek zarar edeceğiz...ama bu hesabıda yapalım..

3_normal bir kaba yem yerine kullandığımızda hayvan sağlığı üzerine ne gibi bir etkisi olacak...gene şahsi görüşümdür...çimin su içeriğinin fazla olması ve kök sisteminde fazla miktarda mikrobiyal bulundurması açısından işkembede sorunlar yaratacaktır...bunu bilimsel verlerle değil fakat...şöyle örnekleyebilirim...istediğiniz yem hammaddesi satan yere gidin hiç bir çiftçi çimlenme başlangıcında dane yemi satın almaz konunun özünü bilmese bile bunun hayvana zarar vereceğini bilir...

İlk cümlemde söyledim gene söylüyorum...bu yazdıklarım ekonomik hayvancılık yapan parasını bu işten kazanan üreticiler içindir....hobi olarak 2 tane keçi besleyen birisi isterse evindeki yemeği paylassın diyecek hiç bir lafım yok...

saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:46   #653
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 21
Arkadaşlar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
İlgilenenlere sunulur: İşte maliyet hebası:

Günde 70 kg arpa X 365 gün = 25550 kg yıllık arpa. X kilosu 0.6 TL = 15300 TL eder.
Şu anda bu makine 60 Bin TL ise 4 yıl da kendini amorti edebilir. Ama daha bitmedi!

Ben sılaj alsam günde her hayvana 15 kg versem X 50 inek = 750 kg eder günde. Bunu da 300 gün ile çarparsak (70X300) yıllık = 225 Tona ihtiyaç vardır. 225.000 kg X kilosu 0.13 TL = 29250 TL eder.
Kısaca 30Bin TL diyelim. Ben sadece sılaj verse idim yıllık 30Bin TL harcamam olurdu. Bunu yeşillendirilmiş arpa ile yaparsam 15 Bin TL harcayacağım. Tabi buna elektrik ve su masrafları dahil değil. Bunun için de yıllık en az 5 Bin TL gider diye düşünüyorum. Toplam 20 Bin TL eder.

Şimdi gelelim asıl hesap yapmaya:

sılaja verilen yıllık 30 Bin TL – yeşillendirilmiş arpaya verilen yıllık 20 Bin TL.
Aradaki fark : 10 Bin TL. Arpa Çimlendirme makinesi 60 Bin TL ise Bunu 6 senede amorti edersiniz.

Netice: Bu makinanın alınması mantıklı değildir. Makine üreticilerinin ayakları biraz daha yere değsin. Kazançlarını % 500 lerden, % 200 lere veya % 300 lere getirirlerse o zaman almak mantıklı olabilir. Bu çimlendirme makinalarını istediğiniz sanayi çarsısına gidin en fazla 25 Bin TL ye istediğiniz şekilde kurabilir veya kurdurabilirsiniz. Ve 50 büyükbaş hayvan bakarsınız.

Suyu temiz ve temizleyici, İslamı da nur kılan Allah her türlü övgü ve medhe müstehak ve layıktır.
Uzun zamandır yazmak için çok istememe rağmen fırsat bulamadım, neresinden başlayacağımıda bilemiyorum ancak sizi temin ederim bu işte üretici olarak iddia ediyorum değil %500 ler %100 karlılık bile mümkün değildir.

teewfix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:51   #654
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 21
şöyle söyleyeyim bizim için günlük 560 kg kapasiteli XL modelimizin sadece kabini maliyet olarak 15.000tl dir aşağıda üretecek arkadaşlardan alım garantisi verebilirim.
Üzerine konan iklimlendirme sisteminin maliyeti 4.500 tl altnda olamaz....sadece bu sistemde 196 adet tepsi var ve 4.000 tl maliyeti var.
****** kullandığımız ürünler özelliği olan ürünler bunu daha sonra fotoğraflarla destekleyecek ürün detay bilgileri göndereceğim ancak yapılan aşağı yukarı tüm hesaplarda yanlış olduğunu söyleyebilirim. Bunlar hem yem miktarı ve maliyetlerinde hata var hemde ürünün olmazsa olmazları anlamında.
Saygılarımla,
Tevfik ÇAĞLAN
Agri Makina

teewfix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:24   #655
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 21
Kimyasal analizler (Doğal halde);
Kuru madde: 11,90
Metabolojik enerji: 320 (kcal/kg)
:11,70 (Mjme/kgDM)
:2864 (kcal/kgDM)
Ham Kül: 0,40
ham protein: 2,44
: 20,50 (%DM)
ham yağ:0,35
ham selüloz:1,94
NDF:4,99
ADF:2,32
ADL(liğnin):0,26

teewfix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:31   #656
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
sayın seazone


kuyu içine bir 100mt/top halinde bahçe hortumu salınır aynı kuyuya birde bahçeye uzanan hayvanlar uzanan su motoru konulur. 100mt hortum ucuna da yalıtımlı boru ile eve taşıma hattı takılır hat içine mini bir genleşme kazanı konur içi su doldurulur mini sirkilasyon pompası uygun şekilde montajlanır. esanjör de hazır kuyu da devirdaim de. 10derecelik sıvı geçişi bir evi ya da bir çimlendirme odasını soğutmaya yeter mi acaba

sayın tevfik 15000 altında kabin alırım demişsiniz bakın bu adresde 3000 tlye adam ev gibi döşeyip satıyor. yalıtımlı su elektirk tesisatlı sizin üretim müdürüyle bi sıkıntınız var da siz mi bilmiyorsunuz acaba bu bir çelişki midir değil midir saygılarımla
linkhttp://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=konteyner&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=&c=&sKlasik=1&b[page]=1

ali osman küreşir
tarım makinası almaktan gına gelmiş masum köylü

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:37   #657
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Sn. teewifix...Sizin sitenizden aynen alıntı yapıyorum ve gerekli açıklamaları buraya yazmanızı sizden rica ediyorum...

AgriTom taze arpa yemiyle beslenen orta laktasyondaki bir ineğin süt verimini ve doğurganlığını arttırır. Sağlıklı bir hayvana daha az veteriner bakımı gerektirir. Arpa yemin her bir kg'ı besin değeri açısından 3 kg yoncaya eşdeğerdir.

AgriTom'daki çözünür şeker ve nişasta, düşük ADF ve NDF değerleri ile yüksek konsantrasyondaki nem süt inekleri ve büyükbaş için kaliteli yem anlamına gelir.

%30 ham protein oranı, geviş getiren hayvanlar için istenen aralığın üzerindedir. Sodyum ve kalsiyum AgriTom'da temel yem olarak kullanılabilir düzeydedir

Evvela %30 ham protein değeri demişsiniz...bunun herhangi bir laboratuvar da yapılmış analiz sonucunu scnerda kopyalayarak buraya yapıştırabilirmisiniz...

Yoncadan 3 kat daha fazla protein içeridğini yazmışssınız bunu hangi dayanağa hangi bilimsel araştırmaya hangi analiz sonucuna göre yazıyorsunuz...?

Genç biçilen yaş yonca otunda protein oranı % 30 lardadır zaten ,siz 'Arpa yemin her bir kg'ı besin değeri açısından 3 kg yoncaya eşdeğerdir.' demişsiniz o zaman sizin elde ettiğiniz yemde % 90 lara varan bir protein olması gerekiyor...ki

Siz elde etiğiniz yemde % 30 lara varan bir protein olduğunu yazmıssınız...fakat yonca otundaki protein oranı sizin hesabınıza göre % 10 değil ...% 30 dur...merak edenler üniversite kaynaklarına aşağıdaki yazılardan bakabilir...

http://ciftci.ksu.edu.tr/dokumanlar/...iriciligi.html

http://www.dicle.edu.tr/suryayin/zge...maz-Maskan.pdf

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:39   #658
Ağaç Dostu
 
aliosmankuresir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 120
15000 tl burda bir evin kaba inşaatı bitiyor orta ölçekli bir ahırın tüm demirlerini karşılıyor ya da makul bir modern sağımhane kuruluyor ya da bir soğutma tankı alınıyor en az 2 tonluk

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:41   #659
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teewfix Mesajı Göster
Kimyasal analizler (Doğal halde);
Kuru madde: 11,90
ham protein: 2,44
: 20,50 (%DM)
2,44 nedir? birimi nedir?

20,50 nedir?birimi nedir ...açıklayabilirmisiniz...?(ben biliyorum forumdaki arkadaşlar için)

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 16:24   #660
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-01-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 263
Sayın Aliosmankuresir,

Bildiğim kadarıyla plastik boruları izole değerleri yüksek. Çok rahat kullanabileceğiniz bir materyel geldi aklıma bunları izole değerleri bayağı düşük ve fiyatlarıda yeraltı kalorifer ısıtma plastik boruları bunları dediğiniz gibi ne kadar ihtiyacınız varsa kaloriye o kadar miktar kuyunun içine atıp oradan enerjiyi alabilirsiniz.

iyibirinsan beğendi.
seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024