agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Tohum Satış
(https)




Beğeni Düzeni365Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2012, 17:18   #91
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
Resim Ekleme

TATLI BİBER TOHUMU

2. Golden Cal Wonder (Tatlı) (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-02)

Tatlı dolmalık biberdir. Salatalara ve yemeklere renk katar. Olgunlaştıkça yeşil rengi sarı ve turuncuya döner. Verimli bir türdür. Olgunlaşma süresi 65-70 gün

Name:  GoldenCalWonder.jpg
Views: 13144
Size:  33.3 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:09
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:19   #92
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TATLI BİBER TOHUMU

3. Topepo Rosso (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-03)

İtalya'ya özgü bir türüdr. Şekli domatesi andırır. Yuvarlak, hafif basık ve olgunlaşınca kırmızıdır. Oldukça verimli bir türdür. Salata ve özellikle dolma yapımına uygundur. Olgunlaşma süresi: 75 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  PepperTopepo.jpg
Views: 9354
Size:  44.6 KB

hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:13
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:21   #93
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TATLI BİBER TOHUMU

4. Red Cherry Sweet (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-04)

Çeri domatesine benzer. İsmini buradan almıştır. Verimli bir türdür. Tatlı, lezzetli küçük biberler atıştırmalık ve garnitür olarak tüketilir. Erkenci bir türdür. Olgunlaşma süresi: 70 gün

Name:  PepperRedCherry.jpg
Views: 7090
Size:  26.7 KB

bahtiyar02 ve hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:10 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:22   #94
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TATLI BİBER TOHUMU

5. Italian Pepperoncini (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05)

Tatlı İtalyan sivribiberidir. Soğuk iklimler de bile vermlidir. Salatalarda ve turşuluk olarak tüketilir. Olgunlaştıkça yeşilden kımızıya döner ve tatlanır. Olgunlaşma süresi: 75 gün

Name:  PepperItalianPepperonici.jpg
Views: 6706
Size:  15.9 KB

yeşim26 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:11 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:23   #95
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TATLI BİBER TOHUMU

6. GOLDEN MARCONI (Ürün Kodu: BIB-TAT-06)

Sarı renkte, iri ve uzun bir biber çeşididir. İtalya'ya özgüdür. İster taze olarak ister kızarma yapılarak tüketilebilir. Hasat Süresi: 75-80 gün

Name:  GoldenMarconi.jpg
Views: 6783
Size:  48.2 KB

bahtiyar02 ve hulya10 beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:25   #96
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TATLI BİBER TOHUMU

7. RED CHEESE PEPPER (Ürün Kodu: BIB-TAT-07)


Gevrek, çıtır çıtır bir biberdir. Tatlı ve lezzetlidir. Etlidir. Yassı yuvarlak bir şekle sahiptir. Dolmalar için ideal bir biber türüdür. Olgunlaşma süresi: 75 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  RedCheesePepper.jpg
Views: 7198
Size:  33.2 KB

bahtiyar02 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:13 Neden: Bilgi girişi
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:27   #97
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
UZUN PATLICAN TOHUMU

1. Tsakoniki (ÜRÜN KODU: PAT-UZU-01)

Dünyaca ünlü Yunan patlıcanıdır. Yunanistan'da her yıl festivali düzenlenir. İnce uzundur. Üzerinde pembe-beyaz çizgiler vardır. Lezzetli ve tatlı bir türdür. Olgunlaşma süresi: 75 gün

Name:  Tsakoniki.jpg
Views: 6465
Size:  7.4 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:12 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:29   #98
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
UZUN PATLICAN TOHUMU

2. Casper (ÜRÜN KODU: PAT-UZU-02)

Verimli bir türdür. Bembeyaz renkte 15-18 cm kadar boylanabilen bir patlıcandır. Lezzeti biraz mantarı andırır. Olgunlaşma süresi: 70 gün

Name:  Casper1.jpg
Views: 6610
Size:  52.4 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:18 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:31   #99
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
UZUN PATLICAN TOHUMU

3. PING TUNG (Ürün Kodu: PAT-UZU-03)

Tayvan'a özgü bir türdür. Uzunlukları 25-28 cm'yi eni 5-7 cm'yi bulur. Açık mor renktedir. Çok tatlı ve lezzetli bir türdür. Hasat süresi: 70 gün

Name:  PingTung1.jpg
Views: 6532
Size:  22.8 KB

Name:  PingTung.jpg
Views: 6614
Size:  59.0 KB

hulya10 ve Sofii beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:32   #100
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOPAK PATLICAN TOHUMU

1. Brasilian Oval Orange (Ürün Kodu: PAT-TOP-01)

Süs amaçlı da yetiştirilen nadide bir patlıcan türüdür. 3-4 patlıcanlı salkımlar halinde bulunur. Bitkisi güçlü bir yapıya sahiptir ve kalın, büyük ve yeşil yaprakları meyveleri güneş yanıklarından iyi saklar. Lezzetlidir. Olgunlaşma süresi:70-75 gün

Name:  BrazilianOval.jpg
Views: 6716
Size:  43.4 KB

hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 21-02-2012 saat 01:16 Neden: İmla
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:33   #101
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOPAK PATLICAN TOHUMU

2. Black Beauty (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-02)

Lezzetli bir türdür. Mor renktedir ve toparlakdır. Olgunlaşma süresi: 80 gün

Name:  EggplantBlackBeauty.jpg
Views: 6616
Size:  33.6 KB

bahtiyar02 ve Selma_321 beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:35   #102
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOPAK PATLICAN TOHUMU

3. Rosa Bianca (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-03)

Çok lezzetli ve verimli bir türdür. Mor-beyaz renkli toparlak bir patlıcan türüdür. Olgunlaşma süresi. 75 gün

Name:  RosaBianca.jpg
Views: 8918
Size:  51.6 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:22 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:37   #103
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOPAK PATLICAN TOHUMU

4. Thai Yellow Egg (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-04)

Nadide bir başka geleneksel patlıcan türü... Tayland'a özgüdür. Yumurta büyüklüğüne kadar ulaşır. Olgunlaşınca sarı bir renk alır. Zaten ismini de bu özelliklerinden almıştır. Yemeklerde ve garnitür olarak çok kullanılır. Olgunlaşma süresi: 70-75 gün

Name:  Yelloweggplant[1].jpg
Views: 6895
Size:  28.2 KB

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:39   #104
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
YEŞİL KAVUN TOHUMU

1. Honeydew, Green Flesh (ÜRÜN KODU: KAV-YEŞ-01)

Oval, çok tatlı ve yeşil etlidir. Dayanıklı krem rengi kabuğu sayesinde nakliyeye uygundur. 2-2.5 kiloya kadar ağırlaşır. Olgunlaşma süresi: 105 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  HoneyDewGreenFlesh1.jpg
Views: 6629
Size:  28.6 KB

Name:  HoneyDewGreenFlesh.jpg
Views: 6699
Size:  47.3 KB

bahtiyar02 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:14
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:42   #105
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
SARI KAVUN TOHUMU

1. Tigger Melon (Ürün Kodu: KAV-SAR-01) 5 Tohum


Verimli bir türdür. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle bahçecilerin gözdesidir. Ağırlığı 400-450 gr. a kadar çıkar. Olgunlaşma süresi 90 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  tigger_melon.jpg
Views: 7403
Size:  42.6 KB

hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:15 Neden: Güncelleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:46   #106
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TURUNCU KAVUN TOHUMU

1. Hearts of Gold (ÜRÜN KODU: KAV-TUR-01)

Kantalup (Cataloupe) türü bir kavun cinsidir. Orta büyüklüktedir. 2 kiloya kadar ağırlaşır. Aromalı ve tatlıdır. İçi turuncu, dışı krem rengidir. Nakliyeye uygun değildir. Olgunlaşma süresi: 90 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  HeartsofGold1.jpg
Views: 7019
Size:  62.3 KB

bahtiyar02 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:15
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:48   #107
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TURUNCU KAVUN TOHUMU

2. Charentais (ÜRÜN KODU: KAV-TUR-02) (Satışda)


Fransa'ya özgü meşhur bir kavundur. Tatlı ve kokuludur. 1 ila 1.5 kiloya ulaşan ağırlığıyla orta boy bir kavun türüdür. Dış görüşü ile de hemen ilgi çeker. Olgunlaşma süresi: 80-85 gün

Name:  CharentaisMelon.jpg
Views: 7511
Size:  13.7 KB

bahtiyar02 ve hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 21-02-2012 saat 02:38 Neden: Güncelleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:49   #108
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU

1. Sugar Baby (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-01)

Populer lezzetli bir türdür. 4 ila 6 kiloya kadar ağırlaşır. Kabuğu ince ama dayanıklıdır. Sevkiyata dayanır. Kuraklıktan etkilenmez. Olgunlaşma süresi: 75 gün

Name:  WaterMelonSugarBaby.jpg
Views: 7131
Size:  56.9 KB

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:50   #109
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU

2. Crimson Sweet (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-02)

Amerika'da tüketici ödülü almış, tatlı ve gevrek olması nedeniyle aranan bir türdür. Çizgili ve hafif ovaldir. Çekirdekleri küçüktür. 7,5 ila 12.5 kiloya kadar ağırlaşabilir. Sağlam kabuğu sayesinde nakliyeye dayanıklıdır. Olgunlaşma süresi: 85 gün

Name:  CrimsonSweet.jpg
Views: 6720
Size:  47.1 KB

hulya10 ve Sofii beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 17:53   #110
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
SOFRALIK SALATALIK

1. Armenian Yard-Long (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-01)

Çok uzayabilien bir salatalık cinsi olsa da 12-15 cm boyda iken daha lezzetlidir. İnce uzun ve açık yeşil renge sahiptir. Yüzeyi tırtıklıdır. Eğer toprak üzerinde büyümeye bırakılırsa, kıvrılarak büyür. Eğer bitki tellere tuturulursa düz bir gelişim gösterir. Salatalar için idealdir. Olgunlaşma süresi 68 gün

Name:  ArmenianYardLong1.jpg
Views: 8562
Size:  64.4 KB

Name:  ArmenianYardLong2.jpg
Views: 6491
Size:  40.7 KB

bahtiyar02 beğendi.
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:00   #111
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU

2. White Wonder (Beyaz Salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-02)

Geleneksel bir türdür. Çok verimlidir. Salatalıklar krem beyaz renginde 13-14 cm civarındadır. Hem salatalar hem de turşu yapımı için idealdir. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  WhiteWonder.jpg
Views: 6768
Size:  22.0 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:15
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:02   #112
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU

3. Lemon (Limon Görünümlü Yuvarlak salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-03)

Adı gibi şekil ve görünüm itibarıyla limona benzeyen geleneksel bir salatalık türüdür. Tatlımsı bir tadı vardır. Salata ve turşu için uygundur. Oldukça erkenci bir tür olduğu için soğuk iklimler için uygundur. Olgunlaşma süresi: 65 gün.

Name:  CucumberLemon.jpg
Views: 7614
Size:  27.2 KB

Sofii beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 12-01-2012 saat 20:25 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:03   #113
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU

1. Bush Crop (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-01) / Tükendi

Küçük bahçeler ve mekanlar için idealdir. Çok verimli ve lezzetli bir türdür. Kısa ve hafif tombul bir görüntüsü vardır. Hem salatalarda hem de turşuluk olarak tüketilebilir. Erkenci bir türdür. Olgunlaşma süresi: 55-60 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  BushCrop1.jpg
Views: 6401
Size:  18.0 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:16 Neden: Resim Ekleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:05   #114
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU

2. Parisian Pickling (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-02)


Turşuluk kornişon salatalıktır. Kısa ve gevrekdir. Üzeri pütürlüdür. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!)

Name:  ParisianPickling.jpg
Views: 6483
Size:  56.4 KB

bahtiyar02 ve Selma_321 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 13-11-2021 saat 21:16 Neden: Bilgi ve resim girişi
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:09   #115
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
YEŞİL BAMYA TOHUMU

1. Clemson Spineless (ÜRÜN KODU: BAM-YEŞ-01)


Çok verimli ve lezzetli bir türdür. 20 cm kadar boy, 2-3 cm kadar en yapabilir. Koyu yeşil ve düzdür. Olgunlaşma süresi 65 gün

Name:  clemson_spineless.jpg
Views: 7418
Size:  28.7 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 03:57
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:10   #116
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
MOR BAMYA TOHUMU

1. Burgundy (ÜRÜN KODU: BAM-MOR-01)


Lezzeti ve görünüşüyle dikkat çeker. Verimlidir. Soğuk bolgelerde de sorunsuz yetişir. 18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 55 gün

Name:  Okra-Burgundy.jpg
Views: 6338
Size:  47.8 KB


Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 03:59 Neden: Güncelleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:12   #117
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
SARI HAVUÇ TOHUMU

1. Amarillo Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-SAR-01) (Satışda)


Limon sarısı renkte, gevrek, çok tatlı geleneksel bir havuç türüdür. 15-18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 75 gün.

Name:  amarillo_carrot.jpg
Views: 6682
Size:  71.0 KB

bahtiyar02, hulya10 ve Sofii beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 04:01 Neden: Güncelleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:13   #118
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TURUNCU HAVUÇ TOHUMU

1. Parisienne Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-TUR-01) (Satışda)


Turuncu renkte ve yuvarlaktır. Verimli ve çok lezzetlidir. Mini turpa benzeyen şekliyle ilgi çekicidir. Saksılarda yetiştirilebilir. Ağır topraklarda bile yetişebilir. Olgunlaşma süresi 60-65 gün

Name:  Parisienne_carrot.jpg
Views: 6605
Size:  13.4 KB

bahtiyar02 ve hulya10 beğendi.

Düzenleyen Douglas Fir : 22-02-2012 saat 04:02 Neden: Güncelleme
Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:15   #119
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR

Kasada Yapılacak Ekimler için;


1. Eğer çok ekim yapacaksanız, tahta manav kasasının içine gazete ya da paket kağıdı açınız.
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, kasanın içine yayınız. 6-7 cm’lik bir kalınlık yeterlidir.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları toprağa ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
8. Sera etkisi yaratmak için tohum kasasını büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz.
10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa tohum kasasını yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz.
11. Geçici ilk yaprakların ortasından çıkan esas yapraklar biraz büyüyünce şaşırtma işlemine başlayabilirsiniz.
12. Filizleri köklerine zarar vermeden topraktan/torftan çıkartarak torfla doldurulmuş fide torbalarına şaşırtınız ve cansuyu veriniz.
13. Şaşırtılan filizler bir süre cansızlaşabilirler. Bu normaldir. 2-3 gün içinde dirileceklerdir.
14. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
15. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca toprağa alınabilirler. Bol hasatlar.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 18:16   #120
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR

Viyole Yapılacak Ekimler için;


1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz.
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, viyolün gözlerine doldurunuz.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz.
10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz.
11. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
12. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Bol hasatlar.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024